Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DaffyDuck

#2801 Re: Blokada puteva

Post by DaffyDuck »

omega369 wrote:Salkino udruzenje dijelilo 1,3 miliona na stanove i pomoc :shock: :shock: :shock: :shock:

jarane, za stan u zivnicama 89 milja, u tomislavgradu 97 :run: :run:

ovome koliko je danas stati u kraj. Rekoh ja neki dan da ima para i da se zahtjevi boraca sigurno mogu rijesiti :wink:
gdje nadje iznose?
spreca

#2802 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

Thorgerson wrote:Za blokadu puteva nisam.

Kolika je samo steta nastala onaj dan? Finansijska? Razmislja li iko o tome?

Zna se gdje je centrala HDZ-a?
Zna se gdje je SDA?
Znas gdje je federalna vlada, gdje su ministarstva...

Izvoli jbt. Blokiraj ih. Sta imas blokirati majku sa dvoje djece pozadi.
:thumbup:
pirpa

#2803 Re: Blokada puteva

Post by pirpa »

Samo nek se ne puca i nek ja ne trpim...
a ostali nek se jebu svi
insomnia78

#2804 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Tako je bilo i 90-tih. Prijavljivalo ove iz PL-a miliciji, zavadjaju nas sa komsijama
Tako je bezbeli bilo i 40-tih. Oj dje ces sa partizanima, bezboznicima, komunjarama protiv onolike sile? Hitler osvojio citavu Evropu a oni da mu se suprostave? Suti, sjedi, vidis da nas ne diraju...
uglavnomja

#2805 Re: Blokada puteva

Post by uglavnomja »

O'zone wrote:http://avaz.ba/vijesti/bih/357705/otkri ... ckog-novca

Nek blokiraju Šerifa :skoljka:

sta znace ovi ofrabani u zuto?
insomnia78

#2806 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

S druge strane glupani su preuzeli ovo sve. S kime izaci na ulicu, sa nekim ko vjeruje u ovakve stvari?
Image
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2807 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

insomnia78 wrote:S druge strane glupani su preuzeli ovo sve. S kime izaci na ulicu, sa nekim ko vjeruje u ovakve stvari?
Image
odjednom se nakotilo na desetine portala koji izmisljaju vijesti
Matzan

#2808 Re: Blokada puteva

Post by Matzan »

insomnia78 wrote:S druge strane glupani su preuzeli ovo sve. S kime izaci na ulicu, sa nekim ko vjeruje u ovakve stvari?
Image

Ovo ni klix ne bi objavio. :mrgreen:
Šunj

#2809 Re: Blokada puteva

Post by Šunj »

Protest bivših radnika "Hidrogradnje"
Image
Umjesto penzije, dobio "člansku" za javnu kuhinju
Umjesto zarađene penzije, dobio sam karton za javnu kuhinju i postao sam socijalni slučaj sa 40 godina staža i dvije godine u Armiji RBiH i to na Žuči, ispričao je Suad Sakoč, jedan od bivših radnika "Hidrogradnje", koji i danas protestiraju od 11 do 13 sati.

- Na ulici sam. Socijalni slučaj. Jutros sam uzeo makarone i pola hljeba. Neka ih je stid! A u Parlamentu BiH primaju 4.500 KM – dodao je vidno uzbuđeni Sakoč.

Bivši radnici ovog sarajevskog preduzeća, koje je u stečaju od kraja 2016. godine, svaki dan duže od tri mjeseca protestiraju pred Vladom FBiH, a u posljednje vrijeme se svakog ponedjeljka okupljaju i pred Vladom Kantona Sarajevo, u čijoj je blizini zgrada Predsjedništva BiH.

Tako su i danas okupljeni radnici uzvikivali „ooo, Bakire“, prozivajući Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA.

Radnici nose i transparente na kojima, između ostalog, piše „Fadile, čiji smo? Fadile, hoćemo adresu“, aludirajući na izjave premijera FBiH Fadila Novalića (SDA) da Vlada nije adresa za njihove zahtjeve.

Ovi radnici traže osam plaća, otpremnine i staž za kolege koje su stekle uvjete za penzioniranje.
plain vanilla

#2810 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

Šunj wrote:Protest bivših radnika "Hidrogradnje"
Image
Umjesto zarađene penzije, dobio sam karton za javnu kuhinju i postao sam socijalni slučaj sa 40 godina staža i dvije godine u Armiji RBiH i to na Žuči, ispričao je Suad Sakoč, jedan od bivših radnika "Hidrogradnje", koji i danas protestiraju od 11 do 13 sati.

- Na ulici sam. Socijalni slučaj. Jutros sam uzeo makarone i pola hljeba. Neka ih je stid! A u Parlamentu BiH primaju 4.500 KM – dodao je vidno uzbuđeni Sakoč.

Bivši radnici ovog sarajevskog preduzeća, koje je u stečaju od kraja 2016. godine, svaki dan duže od tri mjeseca protestiraju pred Vladom FBiH, a u posljednje vrijeme se svakog ponedjeljka okupljaju i pred Vladom Kantona Sarajevo, u čijoj je blizini zgrada Predsjedništva BiH.

Tako su i danas okupljeni radnici uzvikivali „ooo, Bakire“, prozivajući Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA.

Radnici nose i transparente na kojima, između ostalog, piše „Fadile, čiji smo? Fadile, hoćemo adresu“, aludirajući na izjave premijera FBiH Fadila Novalića (SDA) da Vlada nije adresa za njihove zahtjeve.

Ovi radnici traže osam plaća, otpremnine i staž za kolege koje su stekle uvjete za penzioniranje.
eto covjek radio, zaradio, borio se i sipak
tri mjeseca mirnih protesta i sipak
i onda se cudite kad neko zaustavi saobracaj
Sanjarko

#2811 Re: Blokada puteva

Post by Sanjarko »

Ma koliko ima nezadovoljnih, obespravljenih, ugrozenih itd., cudo neki ne vise na banderama. Ne znam takvi smo, trpimo i sutimo samo to kljuca, kljuca pa pukne kad tad. Ali malo sta se i moze uraditi jer je uredzenje ovo krivo mislim za sve ili vecinu ovih problema kao i ovaj kapitalizam koji je ono bas ne znam kako reci kao u doba Americkih barona.
mali jomu

#2812 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

kmirsad wrote: Nešto opet kontam... :roll: ... da vlast ovom narodu zabrani kazane za rakiju, proslavu 1.Maja, roštiljanje i Čimburijadu... imali bi trenutnu revoluciju, aksploziju revolta... ne bi vlast bilo za dva sata, i nema tih specijalaca koji bi ih zaustavili... :D

Dobro si..... mogu nam svasta radit a u to dirati ni slucajno. :mrgreen:
mali jomu

#2813 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

kmirsad wrote:... idu izbori... nikad veča frka i strahovi za gubitak vlasti nije bio, stranke se cijepaju, borba za liste,forelje NO i UE-e... logično je da će bit takvih demonstracija, možda i rušilačkih... a zadnji put je FUP debelo dobio po ušima što izgoriše onolike zgrade i arhiva...

..... tek je krenulo. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mali jomu

#2814 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

Kad bi svi izasli.....opet se nista znacajno ne bi promijenilo, slozila bi se prica, napravila bi se poneka rokada na stolicama, zasjelo bi se negdje u kahvanu, neka dobra klopa, sokici limunici...... i pici istu muziku sa drugim instrumentima.

Tako to kod nas hiljade godina punim gasom pici...... i pici ce jos. :mrgreen:
vatrogasac

#2815 Re: Blokada puteva

Post by vatrogasac »

plain vanilla wrote:
eto covjek radio, zaradio, borio se i sipak
tri mjeseca mirnih protesta i sipak
i onda se cudite kad neko zaustavi saobracaj
Ovaj je meni sumnjiv. Ili je Fahrin ili Željkov. Dobro obučen šta će reći. :P

Direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH Petar Kovačević potvrdio je za Klix.ba kako vlasti ne bi smjele javno objaviti Registar boraca jer bi se na taj način prekršio Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH.
Mentha_Piperita

#2816 Re: Blokada puteva

Post by Mentha_Piperita »

Šunj wrote:Protest bivših radnika "Hidrogradnje"
Image

Moj otac je jedan od ovih radnika, pune 42 godine radnog staža (u penziju bi otišao sa 40 ali staž nije bio uplaćen), 4 godine vojske - od prvog do zadnjeg dana. Oni ne traže dodatak, ne traže ništa od Vlade, samo traže da im se uplati staž da mogu otići u ZARAĐENU penziju. Jednostavno sve je blokirano, kome smo god pošli da se žalimo, rekli su - ne može se ništa uraditi, sve su igre iz Vrha. Prije dvije godine je naređeno da ih primi Biro za zapošljavanje kako bi ostvarili naknadu od 330 KM nekoliko mjeseci + zdravstevno, a da ne kažem da 10 godina i više ni zdravstveno nisu imali. Mnogima je to pravo isteklo, i više ljudi nemaju ni KM primanja. Na biro kad su otišli oni ljudi slijegali ramenima: kako neko sa 42 godine punog radnog staža može biti na birou..., ali rekli su da su dobili naređenje sa Vrha da ih prime. Neka dođu novinari pa malo ljude ispitaju, većina ih kao ni moj otac NIKAD nisu bili ni u kakvoj stranci, ovo se sve može provjeriti.
3 mjeseca svaki dan su na protestima, da bi im Fadil rekao da su na pogrešnoj adresi (to ste svi vjerovatno gledali na vijestima). Direktori koje je Vlada postavljala su sve svoje naplatili, zašto se ne pokrene postupak protiv svih tih direktora (zna se tačno ko su i šta su), sad su zaposleni po Elektrodistribuciji, a pokrali su sve i ostavili radnike da hodaju po ulici?
Oni nemaju para da se tuži država i ide dalje od našeg Suda. Ironija da bude, mnogi ovi ljude i ne žele pred kamere, jer većina poznanika i komšija CIRKUZE sa njima i ismijavaju ih: "Rušite li vladu haha". Takvo smo mi društvo. Došlo je vrijeme da se oni STIDE jer traže svoje. Ovi ljudi su neorganizovani, direktori su ih davno napustili. Dva čovjeka -njihova radnika se bore za njih uglavnom (tj. traže dozvole za proteste i ostalo). To su ljudi većinom 60 + godina, mnogi bolesni, na sva vrata koja su kucali, samo su svi govorili: mi nemamo ništa sa tim.
plain vanilla

#2817 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

Mentha, cekaju oni da ti ljudi pomru i tako da rijese problem. Sama cinjenica da su radili, a tolike godine nisu imali zdravsveno sve govori.
Ne zna covjek sta da kaze, neka je ocu sa srecom u borbi protiv ove bagre.
amko761

#2818 Re: Blokada puteva

Post by amko761 »

Iliti problem će se riješiti sam od sebe. :D
Mentha_Piperita

#2819 Re: Blokada puteva

Post by Mentha_Piperita »

plain vanilla wrote:Mentha, cekaju oni da ti ljudi pomru i tako da rijese problem. Sama cinjenica da su radili, a tolike godine nisu imali zdravsveno sve govori.
Ne zna covjek sta da kaze, neka je ocu sa srecom u borbi protiv ove bagre.
Ne znam šta čekaju, ali se radi o nevjerovatnim situacijama. Ovi novinari ne umiju ni da tačno prenesu o čemu se radi. Većina novinara su samo držači mikorfona.
Godinama nisu imali zdravstveno, čak i preko 10 godina. To sve zna Vlada, Porezna, Penzijsko, Zdravstveno. Kako moraš biti licemjer pa da ljudima koji su radili u većinskoj državnoj firmi (Vlada je sve znala i određivala) kažeš da su na pogrešnoj adresi? Jednostavno, htjeli su da ih zatvore - da ukinu firmu, a od firme su opremu kupovali njihovi stranački prijatelji i privatne firme otvarali.
Neko kaže za ove borce, što se nisu snašli? A gdje će ljudi raditi? Nisu svi namazani i snađeni, pa da na svaki način dođu do posla. Jednostavno nisu svi isti, posebno neko sa 50 + ili 60 + godina očekivat da se bori za posao u državi u kojoj se proizvodne firme zatvaraju.
Što se tiče Hidrogradnje, samo Vlada ovo može riješiti. Oni su ovo napravili i neka riješe.
Hvala ti. Napisah sve iz razloga što se je svaki potez ili protest protiv stanja počeo shvatati kao neki stranački.
Zamislite samo da ste od 2014 bez ikakvih primanja, možeš u penziju ali ti ne daju. Ne želim da se ovo pretvori u priču o Hidrogradnji, ali koliko je samo ljudi u takvim situacijama.
I da kažem, ovaj Zakon o zaštiti ličnih podataka su i donijeli da štite krinimal i lopove. Evo moj otac je bio od prvog do zadnjeg dana u vojsci (zna se tačno gdje i na kojim pozicijama), nikad nije dobio ni 1 KM išta (osim neke cerifikate koji su propali...), i on nema ništa protiv da se javno objavi njegovo ime sa svim podacima (trajanjem u vojsci, "primanjima"...), i da niti je članan ikakvog udruženja niti stranke - garantovano 100%.
plain vanilla

#2820 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

Pa znam ja takvih prica koliko hoces, ali ovdje kad izneses takve istine, kazu da si patetican. Mene dusa boli zbog ovog naroda, a posebno jer ne vidim rjesenje nijednog problema. Lopovluk je u svakoj pori drustva, lopovi su svim strukturama vlasti, pocev od mjesne zajednice pa dalje.
Koliko sam razumjela, mirni protesti, strajkovi gladju i sl ne piju vode. Ali stvarno ne znam sta uciniti, kako pomoci tim ljudima.
triconja

#2821 Re: Blokada puteva

Post by triconja »

plain vanilla wrote:Pa znam ja takvih prica koliko hoces, ali ovdje kad izneses takve istine, kazu da si patetican. Mene dusa boli zbog ovog naroda, a posebno jer ne vidim rjesenje nijednog problema. Lopovluk je u svakoj pori drustva, lopovi su svim strukturama vlasti, pocev od mjesne zajednice pa dalje.
Koliko sam razumjela, mirni protesti, strajkovi gladju i sl ne piju vode. Ali stvarno ne znam sta uciniti, kako pomoci tim ljudima.
Kad ljudima dogori do nokata i kad pocnu raditi atentate na pojedine licnosti onda ce se mozda nesto i promijeniti iz straha za zivot a vako je obicna prdimahovina to sto se nesta ko dogovaraju
mishic

#2822 Re: Blokada puteva

Post by mishic »

Duška Jurišić pošteno se izmaltretirala u "Pošteno", jer nepošteno ne može u "Pošteno".
Milijarde su otišle lopovima, među borce su ušle hiljade i hiljade dezertera, ratnih profitera i sl.,
a destine hiljada ljudi, boraca u uniformi nisu nikada ostvarili ni jednu jedinu boračku
povlasticu. Ponavljam, ni jednu sem onih nesretnih certifikada koji su završili u nekom PIF-u.
saimidin

#2823 Re: Blokada puteva

Post by saimidin »

triconja wrote:
plain vanilla wrote:Pa znam ja takvih prica koliko hoces, ali ovdje kad izneses takve istine, kazu da si patetican. Mene dusa boli zbog ovog naroda, a posebno jer ne vidim rjesenje nijednog problema. Lopovluk je u svakoj pori drustva, lopovi su svim strukturama vlasti, pocev od mjesne zajednice pa dalje.
Kad ljudima dogori do nokata i kad pocnu raditi atentate na pojedine licnosti onda ce se mozda nesto i promijeniti iz straha za zivot a vako je obicna prdimahovina to sto se nesta ko dogovaraju
Ma ni to nebi zadugo drzalo.
Eno boljsevici prije 100 godina potamanise gamadi, neznaju ni oni koliko, pa dzaba.
Mora narodu doci iz guzice u glavu, a to ide sporo.
Mi moramo poceti od sebe, kad budemo znali cijeniti sebe I svoje pare, mocemo traziti I od politicara da ih cijene.
Nama stalno uvode nove poreze, povecaju stare, narod nista. Izbori ce uskoro, I niko nece gledati ko ce mu ponuditi smanjenje poreza, ukidanje, nego sta je reko dodik, sta covic, sta bakir.
A oni ce uzivat od nadih para, I neka.
Treba jebavat glup narod, nije bolje ni zasluzio.
:izet: :thumbup: :bih:
zenit dozic

#2824 Re: Blokada puteva

Post by zenit dozic »

Kakvo pišanje heleza po ovom govnetu od generala na posteno.
Na kraju mu ga zabi do jaja kad se osvrno na njegov ratni put u 4 korpusu :thumbup:
plain vanilla

#2825 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

Jedan od nasih problema je sto nema novih ljudi koji bi nesto uradili. Ili su nove stanke s otrcanim i vec kompromitovanim ljudima ili su novi ljudi u kompromitovanim strankama.
Lopovi se razdruzuju i udruzuju samo zbog vlastitih interesa, a mi sve to nijemo gledamo i finansiramo.
Prije sam ljudima govorila da ostanu, ni ja nisam otisla kad sam imala priliku, sad samo kazem nek se spasava ko moze.
Locked