Sirija vol. 2

Locked
KUZNETSOV

#2801 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

Mlohavi wrote:
KUZNETSOV wrote:
Staljinove orgulje, pamtile su ih i švabe :lol:

inace smerch je dosta jaka zajebancija 200mm rakete ispaljiva, a to kad derne pravi kratere siroke po 15 metara :lol:

Ma ne vjerujem da je GRAD, prije ce da bude ipak smerch s nekom kasetnom varijantom.
Eksplozije mi dosta podsjecaju na ovaj video a ovdje je u pitanju smerch

Uostalom vjerovatno ne znaju ni oni na koje pada sve to, sto bi ja znao, moRe bidne svasta. Ako je pak u pitanju grad, u pitanju je sigurno preko 100 raketa na tako malu povrsinu...
sumnjam da je to smerch, vjerovatno TOS-1... smerch vjerovatno nije ni dopremljen dole a i pogledaj kakve tragove smerch ostavlja

http://gfycat.com/ShabbyOrangeGrayfox

evo ga TOS-1 u Siriji

na videu koji je postavio kiki vjerujem da je grad, kojeg mozes da vidis na videu iznad na 0:35
Freamon Lester

#2802 Re: Sirija vol. 2

Post by Freamon Lester »

arman1 wrote:
Ti si očito zloban lik, a još jednu reci protiv ARBiH zatjerat ću te tamo gdje si bio par mjeseci prije nego što si se rodio.
Image
Kaligula I

#2803 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:
#Latakia: #RuAF hit ~20 Turkish vehicles coming into #Syria from #Turkey. They were carrying aid to terror groups. 7 killed, 10 wounded
Northern #Latakia: The hills of Al-Sheikh Mohammed & Al-Safah, which are near Kitf Alghanama & Kitf Alghader are now under #SAA control.

...mrzi me ici nazad kako bih provjerio je li ovaj link iko postavio...ako jeste ja se izvinjavam...rekoh da nije nayebala firma Erdinog 'malog'...

https://twitter.com/Dilxazsofi/status/5 ... wsrc%5Etfw
Ironmen

#2804 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Danas 10 režimskih vojnika prebjeglo na stranu FSA i to u regionu Džebel Turkman tj gdje je oboren ruski avion.

Mislim stvarno pobjeci nakon 5 godina rata na prostor koju su rusi danas bombradovali svime i svacim punih 10 sati moze mozda povjerovati dijete u vrticu od 4 godine jedino ako su zeljeli uradit samoubistvo pa su prebjegli :lol: :lol:
RepublikanskaGarda

#2805 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Trenutno traju žestoke borbe u okolini Al-Qaryatayn-a, u provinciji Homs, krščanske milicije potpomognute SAA i NDF-om pokušavaju istjerat ISIS iz grada.
arzuhal

#2806 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

berden we selamen, uzvikuju ovi što snimaju, riječi iz kur'anskog ajeta koje govore o osobinama vatre u koju su bacili Ibrahima, alejhi-selam, ali ju je Allah učinio berden we selamen, pa mu ništa nije mogla...hladna i spasonosna...

Image
tututuuuu

#2807 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

PA MI POJMA NISMO IMALI DA JE AVION RUSKI!' Turci tvrde da su prilikom obaranja aviona samo automatski slijedili pravila

Turska vojska izdala je u srijedu priopćenje u kojem tvrdi da nisu znali da je zrakoplov kojeg su srušili na granici sa Sirijom ruski i da su spremni na "sve vrste suradnje" s ruskom vojskom u vezi incidenta, piše AFP .
:D

http://www.jutarnji.hr/turska-nastoji-u ... i/1465247/
RepublikanskaGarda

#2808 Re: Sirija vol. 2

arzuhal wrote:berden we selamen, uzvikuju ovi što snimaju, riječi iz kur'anskog ajeta koje govore o osobinama vatre u koju su bacili Ibrahima, alejhi-selam, ali ju je Allah učinio berden we selamen, pa mu ništa nije mogla...hladna i spasonosna...

Image
kakve veze ova slika i pop imaju sa Sirijom, ako bi ste bili dobri pa nam pojasnili
Kikibombona

#2809 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Danas 10 režimskih vojnika prebjeglo na stranu FSA i to u regionu Džebel Turkman tj gdje je oboren ruski avion.

Mislim stvarno pobjeci nakon 5 godina rata na prostor koju su rusi danas bombradovali svime i svacim punih 10 sati moze mozda povjerovati dijete u vrticu od 4 godine jedino ako su zeljeli uradit samoubistvo pa su prebjegli :lol: :lol:
Imas svakakvih avanturista, ovisnika o adrenalinu... :D
salik79

#2810 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kaligula I wrote:
Challenger__ wrote:
#Latakia: #RuAF hit ~20 Turkish vehicles coming into #Syria from #Turkey. They were carrying aid to terror groups. 7 killed, 10 wounded
Northern #Latakia: The hills of Al-Sheikh Mohammed & Al-Safah, which are near Kitf Alghanama & Kitf Alghader are now under #SAA control.

...mrzi me ici nazad kako bih provjerio je li ovaj link iko postavio...ako jeste ja se izvinjavam...rekoh da nije nayebala firma Erdinog 'malog'...

https://twitter.com/Dilxazsofi/status/5 ... wsrc%5Etfw

Ovo je patka, ovo je u drustvu sufija/dervisa, najvjerovatnije rahmetli sejh Haqqanijevih murida (po caksirama ih skontah). Vidi se i po facama da su "pitomi" :)
Mlohavi

#2811 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

salik79 wrote:

Ovo je patka, ovo je u drustvu sufija/dervisa, najvjerovatnije rahmetli sejh Haqqanijevih murida (po caksirama ih skontah). Vidi se i po facama da su "pitomi" :)
Opa fino od tebe Boga mi :D Sto ti je sufijski ahlak :skoljka:
Kaligula I

#2812 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/770x0 ... 2edc3b9e24

...možda iz ove erdine gluposti i mi ponešto ušićarimo...ako Rusi posegnu za sankcijama, evo prilike za naše proizvodjaće mesa i tekstila, ali i za domaci turizam...zasto ne?...
sarajevoxxxx

#2813 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Erdogan:Sigurna zona će se prostirati od Džarablusa pa do sredozemnog mora.
salik79

#2814 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Mlohavi wrote:
salik79 wrote:

Opa fino od tebe Boga mi :D Sto ti je sufijski ahlak :skoljka:

Krivo sjedi, pravo govori :D
insomnia78

#2815 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Joj, bog su meni ovi internet "dokazi"
:lol:
Dje MM, obris'o profil sa fejsbuka :lol: :lol:
arzuhal

#2816 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

RepublikanskaGarda wrote:
arzuhal wrote:berden we selamen, uzvikuju ovi što snimaju, riječi iz kur'anskog ajeta koje govore o osobinama vatre u koju su bacili Ibrahima, alejhi-selam, ali ju je Allah učinio berden we selamen, pa mu ništa nije mogla...hladna i spasonosna...

Image
kakve veze ova slika i pop imaju sa Sirijom, ako bi ste bili dobri pa nam pojasnili
Ah, pa maloprije gledam ove udare na klipu, vatru, pa skontah šta viču ti ljudi, da je to dio iz Kur'ana, pa me sve tako, asocijacija za asocijacijom, dovede (podsjeti me) do proglašenja svetog rata od patrijarha Kirila moskovskog i sve Rusije, pa odem da se podsjetim malo i nabasam na ovu zadnju haman, apdejtovanu verziju blagoslova popa koji posvećuje raketle kojima će šicat Agarjance, odakle sam uzeo sliku: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/599080/SV ... e-u-Siriji

Nema na čemu :)
KUZNETSOV

#2817 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

sarajevoxxxx wrote:Erdogan:Sigurna zona će se prostirati od Džarablusa pa do sredozemnog mora.
hoce al u q :lol: SAA vec drzi cijelu obalu Sirije i nema boga da to daju turcima tek tako :lol:
Mlohavi

#2818 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

sarajevoxxxx wrote:Erdogan:Sigurna zona će se prostirati od Džarablusa pa do sredozemnog mora.

Mnogo je to odjednom prijatelju. Daj nek' prvo nekako pomogne FSA uz svoju granicu koju evo Rusi danas nemilosrdno lupaju...
DuckZz

#2819 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

insomnia78 wrote:Joj, bog su meni ovi internet "dokazi"
:lol:
Dje MM, obris'o profil sa fejsbuka :lol: :lol:
Šta je sad bilo, ko se gdje provalio ? Nisam citao zadnjih 35 strana .....
zrakomlat

#2820 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

KUZNETSOV wrote:
hoce al u q :lol: SAA vec drzi cijelu obalu Sirije i nema boga da to daju turcima tek tako :lol:
Srediće to ona FSA coastal brigada :lol:
sarajevoxxxx

#2821 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Video: Današnji zračni udari koje su izveli 3 ruska aviona u južnoj okolini Haleba.

https://m.youtube.com/watch?feature=you ... I-EH7Jk1vk
Kaligula I

#2822 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

tututuuuu wrote:
PA MI POJMA NISMO IMALI DA JE AVION RUSKI!' Turci tvrde da su prilikom obaranja aviona samo automatski slijedili pravila

Turska vojska izdala je u srijedu priopćenje u kojem tvrdi da nisu znali da je zrakoplov kojeg su srušili na granici sa Sirijom ruski i da su spremni na "sve vrste suradnje" s ruskom vojskom u vezi incidenta, piše AFP .
:D

http://www.jutarnji.hr/turska-nastoji-u ... i/1465247/
....kurvanjaska posla...zašto onda nisu zatražili hitan sastanak sa ruskim vlastima, da im se izvine, uruče izraze sažaljenja, daju neko logično objasnjenje...ali kaaakvi oni pod hitno sazvali zasjedanje NATO pakta, vjerovatnu u strahu od ruske reakcije, kako bi se sakrili iza skuta Njemaca, Francuza i drugih?...nego, moglo bi biti i to da su dobili kritike upravo od Njemaca i Francuza, koji ionako nikad neće ući u rat s Rusima za njihov račun, pa još uz to sve i glup...
Mlohavi

#2823 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

sarajevoxxxx wrote:Video: Današnji zračni udari koje su izveli 3 ruska aviona u južnoj okolini Haleba.

https://m.youtube.com/watch?feature=you ... I-EH7Jk1vk
Da mi zakljucimo kako je propala/obustavljena ona kontraofanziva na jugu Alepa? Jucer stvarno vrhunski video snimci dok FSA napada, danas nista...
RepublikanskaGarda

#2824 Re: Sirija vol. 2

arzuhal wrote:
RepublikanskaGarda wrote:

Image
Ah, pa maloprije gledam ove udare na klipu, vatru, pa skontah šta viču ti ljudi, da je to dio iz Kur'ana, pa me sve tako, asocijacija za asocijacijom, dovede (podsjeti me) do proglašenja svetog rata od patrijarha Kirila moskovskog i sve Rusije, pa odem da se podsjetim malo i nabasam na ovu zadnju haman, apdejtovanu verziju blagoslova popa koji posvećuje raketle kojima će šicat Agarjance, odakle sam uzeo sliku: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/599080/SV ... e-u-Siriji

Nema na čemu :)
Blic je sranje od novina što još jedanput dokazuju. Ova slika je nastala krajem 2014 ili početkom 2015. u Rusiji i nema nikakve veze sa raketama i avionima koji se koriste u Siriji. Doduše pošto je Blic u rangu sa Indexom vjerojatno su pokupili tu vjest sa nekog drugog portala.

A Kiril je izjavio ovo:
The fight against terrorism is a holy struggle and today our country is perhaps the most active force in the world to combat terrorism," the Russian Orthodox Church spokesman said.

A senior Muslim cleric has also expressed his support for the Russian military intervention in Syria, saying Syrians are "practically our neighbours."

"We fully back the use of a contingent of Russian armed forces in the battle against international terrorism," said Talgat Tadzhuddin, head of the Central Spiritual Administration of Muslims of Russia, as reported by the RIA Novosti state news agency.

Chaplin said a council representing Russia's other major religions — Orthodox Christianity, Islam, Judaism and Buddhism — will release a joint statement shortly expressing its support for "the decision taken by our government."

Speaking on Russian television, Putin defended his country's military incursion in Syria, Russia's lone ally in the Middle East.

"The only correct way to fight international terrorism.... is to act preemptively, to battle and destroy fighters and terrorists on the territories they have already seized, not to wait for them to come to us," Putin said.

Kremlin Chief of Staff Sergei Ivanov said Russian forces will be targeting ISIS militants in Syria at the request of President Bashar al-Assad.

Earlier on Monday, Putin delivered a speech before the United Nations where he urged the world to support Assad. "We believe it's a huge mistake to refuse to cooperate with the Syrian authorities, with the government forces, those who are bravely fighting terror face-to-face," Putin said.
Udbas

#2825 Re: Sirija vol. 2

Post by Udbas »

Joj jest ovim iz manjeg entiteta vuna za ovaj avion. Više nego rusima, majke mi.
Hajde ne brinite, vratiće ovo njima kepec, ipak je on veći igrač. Tada ćete vi likovat, samo sabura.
Locked