Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Avetinho

#2801 Re: Svijet bez religija

Post by Avetinho »

dustaban wrote:
Jebote, koja rasprava, ne mogu vjerovati. Smrcak...I NULA JE BROJ!
Dakle 0,1,2,3,4 (5-sredina) 6,7,8,9,10
ili da to nacrtamo

oI....1I....2I....3I....4I....5I....6I....7I....8I....9I....1I0
Ajoj.
Svaka dekada ima tacno deset brojeva, odatle naziv. 0 i 10 ne mogu nikada biti dio iste dekade. Broj 5 nece nikada biti "na sredini".

10 / 2 = 5 ne znaci da se broj 5 nalazi na sredini, nego da svaka polovina dekade ima pet brojeva, ovako (1, 2, 3, 4, 5) i (6, 7, 8, 9, 10).
ABH017

#2802 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

Kakav cirkus i traćenje talenta.
:-)
ABH017

#2803 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

Avetinho wrote:
Po kuranu, bolja je desna ruika. Lijevom se cisti supak i pogana je, a desnom se jede i cista je. Koliko se sjecam iz Kurana, ljevoruke osobe sejtancici, s njima nesto nije u redu.
Jel ti to možeš čime potkrijepiti ili ćemo ti vjerovati na riječ?
ABH017

#2804 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

Da se nasmijemo ono od srca. :oops:
ABH017

#2805 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

zagortenej wrote:Poslanici su tražili od Boga čuda, Musa je tražio da vidi Boga, Ibrahim tražio da mu Bog pokaže kako oživljava mrtve...ali neki su izgleda iznad poslanika, ne trebaju im čuda ...
Nisu poslanici tražili čuda kako bi oni lično povjerovali, već upravo zbog onih koji ne vjeruju.
Takva je situacija i danas. Imaju oni koji vjeruju i oni koji ne vjeruju i neće vjerovati ni kad Isa a.s. dođe.
ABH017

#2806 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

irac300 wrote:Pa upravo ti stalno ponavljaš da se rajska zadovljstva ne mogu uspoređivati sa ovozemaljskim, i na kraju ispade da je sex najprivlačniji dio raja, još sa djevicama. Obećavanja nekakvog vječnog sexa sa djevicama je 1/1 primjer težnje za niskim strastima, kojima teže većina običnih smrtnika (čisto sumnjam da takvom načinu života teže Hugh Hefner ili Larry Flynt kojima se ona ženska stvar i zgadila koliko su ih mijenjali). Ali za ljude koji su živjeli u pustinjama u srednjem vijeku, gdje je za 99% lijepo žensko bila misaona imenica je sasvim odlična šarena laža da ih pridobiješ za svoje interese. Tako da njih razumijem, ali danas maštati o tome, jbg, meni to vuče na sexualnu devijaciju!
Ako se doslovno i bukvalno gleda onda i ispada tako. Kako, na najbolji način, nepismenim beduinima, prije 1500 godina, objasniti ljepote dženneta, osim poređenjem sa onim što je njima najljepše, najveći užitak. I meni je to sa beduinske sve korektno. Ljudi shvatali onako kako im je rečeno.
Međutim, šta ćemo sa "današnjim beduinima", kojih, kako vidimo, ima i među vjernicima, ali i među nevjernicima. Sve shvataju bukvalno. Pa, ko hoće nek bude bukvalac. Ali neka onda ne bude licemjeran, i nek sebe svrsta u intelektualnu ravan sa nepismenim beduinima, a ne da njih predstavlja kao neku nižu vrstu, opčinjenu skakanjem po ženama.
ABH017

#2807 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

Towelie wrote:
Smrcak15 wrote:
Towelie wrote:
Ovaj prvi spoljasnji opis Dzeneta je za siroke narodne mase. Za one sa tananim dusama ima bolje. Mnogo bolje.
sta je za tebe to ljepse? :)

sta tebe privlaci?[/quoteali
pravi vjernici još više vole Allaha.'' (El-Bekare, 165)
A ti, o dušo smirena, vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i on tobom zadovoljan. Pa uđi među robove moje i uđi u Džennet moj.... :-D
ABH017

#2808 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

nasa wrote:Meni samo ide na zivce sto se lafo treba ibretiti pustinjskim snovima o stotinama naocitih djevica to oznaciti kao primitivno, nazadno, a danas isti nisu snovi vec stvarnost ...
e ako sve zajedno proglasimo primitivnim onda ocekujem invaziju na teme sise, guzice i sl. da im objasnite da su nazadni i da je vama naprednim muskarcima to jako bitno pitanje, mislim polozaj zena, prava i ostalo.

Aha hocete malo sutra, razumijete zasto oni lijepe te gologuze zene ili zasto se zensko tijelo i sexualnost koristi u ralicite svrhe pa tako su nekako i muslimanski intelektualci prelazili preko tumacenja o zenama, jes nije uredu ali eto presutice....
Licemjerje moja naso. Ili ti munafikluk. :D
ABH017

#2809 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

Plavo-bijeli wrote:Smrcak, pošto vidim da se toliko razumiješ u arapski jezik, da smatraš da ni jedan naš, ili engleski prevoditelj nije bezgriješan, de nam ti reci gdje si ti učio arapski jezik, jesi li neku medresu završio, imaš li diplomu? Jesi li barem kurs arapskog završio? :)

S obzirom da toliko vidim dobro poznaješ arapski, da bolje poznaješ prijevode mnogih ajeta od profesora arapskog, mora da si ti na nekom većem levelu. Čestitam lave!
Apsolutno nebitno.
Ovo nije akademija znanosti i umjetnosti.
Ovo je forum. De nam onda najprije reci ti, kakva je tvoja vjerska naobrazba. Šta imaš od diploma?
Jesi li prešao Ilmihal, sufaru, jesi li došao i do elem-tere-kejfe???? (Ili nešto komparativno iz starog ili novog zavjeta, i sl. ako ne potičeš iz muslimanske porodice)
Ako nisi, onda od kud ti pravo da pišeš na pdf religija?
Ako mi odgovoriš da na forumu svako ima pravo da naprđuje o svemu, jel onda možeš da vidiš svu težinu gluposti u tvom pitanju upućenom Smrčku?
Ili si nesposoban i za to?
ABH017

#2810 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

Plavo-bijeli wrote:Htjeo, nemoj nam brukat ateiste po forumu :razz:

Da se podsjetimo, uvijek oplačem od smijeha...
JA ELITEEEE... :lol: :lol: :lol:
ovo bi trebalo predložiti među najbolje postove. Obavezno.
ABH017

#2811 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

Lopov-eliminator wrote:
Plavo-bijeli wrote:S obzirom na to kako svaka riječ ima toliko značenja, nemoguće je da u Quranu bude i jedna greška. Da bi se naglasila neka greška tipa da je zemlja ravna ajet bi morao biti napisan ovako " Zemlja je ravna. Ravna. Nije okrugla, kockasta, ili u bilo kojem drugom obliku, ravna je. Ne mislim da je ravna za hodanje, jer je brdovita, ravna je. Nemoj da bi ko ispravio ovo da je ravna, ravna je ko što je linija ravna. "
Za sve ostale greške se samo nađe neki drugi prijevod i there you go :izet:
To, upravo u tome je stvar kad je rijec o ovome sto Smrcak prodaje kao dokaze. Ako se negdje zajebu, reci ce kako nisu dobro preveli i onda ce po potrebi prisiti novo znacenje rijecima kako bi se zajeb zataskao pa ce po osnovu novog znacenja reci kako nema nikakvih gresaka. Pravo pitanje bi trebalo biti kada je koje znacenje za odredjenu rijec nastalo.Zanimljivo da tvrdnje kako je sve to pisalo vec u Kur'anu dolaze tek nakon sto se to nesto otkrije, a ne prije.
Vjeruj da niko od vjernika nema potrebu da bilo šta prilagođava, iz prostog razloga jer vjeruje.
Ljudi se trude da shvate značenje ajeta i šta je tu čudno? Nekom, dodatno, treba potvrda da bi vjerovao. U vidu nekog mini čuda.
Sad, istina je da pojedinci, pogotovo u eri mobilnog interneta i Facebooka, gube kompas i samo izmišljaju gluposti, kako bi, navodno, dokazali Allahovu moć.
Međutim, reći da će vjernici, ako se zajebu izvući neki drugi prijevod, mi je bijedno. Ponovo tvrdnje kako vjernici u stvari ne vjeruju, već se samo prave. A la @MyTao... Ili kako već.
ABH017

#2812 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

Invincible wrote:Što bolan Šveđane onda ne pozivaš u istinu? Pod uslovom da si uopšte i jezik savladao, pošto nijednu varijantu ovog jezika koji se govori na našim prostorima, očito nisi.

Možda ljude sa par hiljada eura i komfornim životom boli kurac za Muhameda, Isusa i ostalu veselu družbu proroka, a ti sjediš u kući, primaš socijalu, višak vrijednosti koji ti ljudi ostvare, i i nudiš nam dokaze, koji dokazuju samo da ti pojma nemaš o metodologiji, da ne znaš šta su vjerovatnoća i kombinatorika, a vjeruj da je meni mudžiza ako si uspio završiti bilo šta osim vehabijskih online kurseva ili je taj tvoj ETF u rangu fakulteta za prodavače magle u Saudiji.

Još nisi u stanju da shvatiš kako je broj 5 podjednaka ,,sredina'' kao i broj 6 u odnosu na 10, nemoj lagati da si završio neku ozbiljnu školu, ova tvrdnja te u startu demantuje, nema zaokruživanja, meni je ovo bliže, matematika ima decidan skup pravila,a ti mi djeluješ kao neko k'o ne zna riješiti ni one zadatke tipa 2+2x2:2=? ili pitanja tipa; ako prestigneš drugoplasiranog u utrci, na kojoj si poziciji?
Meni je ovo bolest. Ništa drugo.
Dokle je čovjek spreman ići? I još kao moralno vratiti prstom i pozivati se na neko obrazovanje.

Nisam primijetio da se naziv teme promijenio u "uhvatite Smrčka", ili šta već.
Ako ne možete s njim diskutovati, povucite se.
Ili je " ateističkoj forumskoj eliti " teško priznati da ne mogu izaći na kraj sa jednim vjernikom, pa će mu prišiti šta god im padne na bolesni um.
Trolate gospodo i kontaminirate temu, pa molim moderaciju da se malo probudi. Prošla zima.
Avetinho

#2813 Re: Svijet bez religija

Post by Avetinho »

ABH017 wrote:
Avetinho wrote:
Po kuranu, bolja je desna ruika. Lijevom se cisti supak i pogana je, a desnom se jede i cista je. Koliko se sjecam iz Kurana, ljevoruke osobe sejtancici, s njima nesto nije u redu.
Jel ti to možeš čime potkrijepiti ili ćemo ti vjerovati na riječ?
Javio mi Dzibril.
shbc

#2814 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Sta je ovaj zapjenio... :mrgreen:
Smrcak15

#2815 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

ABH017 wrote:
Invincible wrote:Što bolan Šveđane onda ne pozivaš u istinu? Pod uslovom da si uopšte i jezik savladao, pošto nijednu varijantu ovog jezika koji se govori na našim prostorima, očito nisi.

Možda ljude sa par hiljada eura i komfornim životom boli kurac za Muhameda, Isusa i ostalu veselu družbu proroka, a ti sjediš u kući, primaš socijalu, višak vrijednosti koji ti ljudi ostvare, i i nudiš nam dokaze, koji dokazuju samo da ti pojma nemaš o metodologiji, da ne znaš šta su vjerovatnoća i kombinatorika, a vjeruj da je meni mudžiza ako si uspio završiti bilo šta osim vehabijskih online kurseva ili je taj tvoj ETF u rangu fakulteta za prodavače magle u Saudiji.

Još nisi u stanju da shvatiš kako je broj 5 podjednaka ,,sredina'' kao i broj 6 u odnosu na 10, nemoj lagati da si završio neku ozbiljnu školu, ova tvrdnja te u startu demantuje, nema zaokruživanja, meni je ovo bliže, matematika ima decidan skup pravila,a ti mi djeluješ kao neko k'o ne zna riješiti ni one zadatke tipa 2+2x2:2=? ili pitanja tipa; ako prestigneš drugoplasiranog u utrci, na kojoj si poziciji?
Meni je ovo bolest. Ništa drugo.
Dokle je čovjek spreman ići? I još kao moralno vratiti prstom i pozivati se na neko obrazovanje.

Nisam primijetio da se naziv teme promijenio u "uhvatite Smrčka", ili šta već.
Ako ne možete s njim diskutovati, povucite se.
Ili je " ateističkoj forumskoj eliti " teško priznati da ne mogu izaći na kraj sa jednim vjernikom, pa će mu prišiti šta god im padne na bolesni um.
Trolate gospodo i kontaminirate temu, pa molim moderaciju da se malo probudi. Prošla zima.
Ja sam im trn u oku jer branim islam od njhovih nebuloza i mlataranja gluposti

sto se mene tice neka ih, ako mogu nek pozovu cijeli forum ako hoce nek se zajedno udruze pa nek pokusaju osporavati islam , lahko cu se sa svima njima uhvatiti u kostac jer su im argumenti na klimavim nogama
skupljac_zeljeza

#2816 Re: Svijet bez religija

Post by skupljac_zeljeza »

ABH017 wrote:De nam onda najprije reci ti, kakva je tvoja vjerska naobrazba. Šta imaš od diploma?
Jesi li prešao Ilmihal, sufaru, jesi li došao i do elem-tere-kejfe???? (Ili nešto komparativno iz starog ili novog zavjeta, i sl. ako ne potičeš iz muslimanske porodice)
Ne treba to za foruma. Dovoljno je uglavnom da mu je djed bio hadžija. :mrgreen:
zagortenej

#2817 Re: Svijet bez religija

Post by zagortenej »

da neće biti k'o u onom vicu kad je stariji brat branio mlađeg: "Hajde, udari ga još jednom, ako smiješ“, branio je stariji brat mlađega od siledžije, sve dok isprebijani brat nije zavapio: „A nemoj me, brato, više branit’ molim te!“ :D
Kikibombona

#2818 Re: Svijet bez religija

Post by Kikibombona »

ABH017 wrote:
nasa wrote:e vala @smrcak ode ti ....kako god, on bi koliko sam shvatila radije neki zivi dokaz u svom zivotu, za sebe :D
Ja sam prisustvovao nekim od čuda, koje je Smrchak naveo. Međutim, kad to ispričam onima koji ne vjeruju, oni me gledaju kao da hoće pitati "jesi ti bio napušen, pijan, šta li... Jesi sanjao... ???".
Ne vjeruju ni oni koji znaju da nikad ne lažem. Jednostavno ne mogu da vjeruju. Tako da je to uzaludno gubljenje vremena.
Ja sam neki dan imao neprijatnu situaciju. Drugar, bivsi bokser, odlucio podijeliti sa mnom pricu. Zena mu se odjednom izopacila, kao da je sam djavo u nju usao. Nevjerovatne stvari mu nabrajala i prigovarala glasom koji nije njen. Covjek gleda u mene, govori i place kao godina. Meni se svaka dlaka nakostrijesila od njegove pojave. Kada u nesvjest nisam pao. Situaciju je sredio neki lik na horor nacin. Rekao da je hodza neki nesto skuhao.

Zena je imala ozbiljan stres u tom periodu. Doktor bi jasno ukazao da je to razlog nervnog sloma ili cega vec, da ne lupam sa dijagnozama, nisam kompetentan za tu oblast.

Meni je bio interes da covjeka uvjerim da tu nema nikakvih sejtana i slicnih budalastina. Ok, tretman vjerom je u tom slucaju dao odredjene rezultate. Placebo efekat je dokazano djelotvoran u nekim situacijama. Medjutim, spoznaja da tu ima neki sejtan, da zivis sa zenom u kojoj obitava sejtan, je razorna po psihu ukucana koji su zdravi. Covjek ima cetvero djece.

Tako da sam se moramo ponuditi da razbijem tu strasnu iluziju. Zamolio sam tog njegovog madjionicara da u mene ubaci sejtana. Ka'e, ne moze u tebe, ti si nevjernik. Pa daj brate mili, daj hodze i popove, neka u mene ubace. Na mrvama cu spavati, sta god treba. Vec par puta sam se nudio. I ovdje ako ima neko ko se bavi slicnim vradzbinama, evo, neka na meni vjezbaju.

To au gluposti kao sa duhovima. Naime, bila je jedna ukleta kuca... da sada ne davim zasto je proglasena ukletom... Ugl, sejtanske zvijeri u njoj obitavaju. I odlucimo nas trojica u njoj prespavati, cisto da razbijemo mit. Jedan jaran, koji nije vjernik, ali jeste sklon teorijama zavjere, sto je slicno vjeri, se usrao. Na kraju nam je to morao i priznati. Nesto je susnulo na tavanu, garant golub ili nesto slicno. On se zaprepastio, a ja i jaran crkli od smijeha. Odemo na tavan sa baterijom, on vidno uplasen, iako se lavovski trudi da se to ne vidi. I mozes misliti, ugledamo goluba.

Strasno je u tome sto potpuno zdrav covjek moze poluditi ako previse slusa ove price. Ja sam staroj zabranio da gleda emisije o duhovima, istrage ljudi sa 'vizijama' i slicne kojestarije... Uvuce se strah u covjeka, fasuje psihozu od budalastina.

Dakle, narode, smijte se i veselite, bjezite od crnjaka!
arzuhal

#2819 Re: Svijet bez religija

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote: Dakle, narode, smijte se i veselite, bjezite od crnjaka!
Lahko je tebi tako pričat, ali noću kada izlaziš do pekare po buhtlu il' do benzinske po cigare, ne gleda netremice tebe iz mraka Ono...
Towelie

#2820 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

sto se mene tice neka ih, ako mogu nek pozovu cijeli forum ako hoce nek se zajedno udruze pa nek pokusaju osporavati islam , lahko cu se sa svima njima uhvatiti u kostac jer su im argumenti na klimavim nogama
Image
Kikibombona

#2821 Re: Svijet bez religija

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:
Kikibombona wrote: Dakle, narode, smijte se i veselite, bjezite od crnjaka!
Lahko je tebi tako pričat, ali noću kada izlaziš do pekare po buhtlu il' do benzinske po cigare, ne gleda netremice tebe iz mraka Ono...
Ja sam jos kao mali prezirao kod ljudi slabost, narocito kod sebe. Tako se sjecam da me je malcice bilo strah totalne mrakace u obliznjem parku kada bih otisao piskiti (visili smo napolju jos kao sedmogodisnjaci, nismo kao ova danasnja djeca sto se u staklu cuvaju). I prezirao sam to saznanje. Znao sam se pretvoriti u uho i malo osvrnuti oko sebe. Tako sam jednom to svoje saznanje ispratio rekavsi si naglas 'pu, pickice jedna'. To sam si jos jednom rekao kada sam u revoltu prekino sa curom, pa se osjecao ponosno sto ne dam na sebe. Nakon par dana uvuce se neka tjeskoba u mene. Skontah da je volim. Rekoh sebi da sam pizda i mekusac. Nazovem je nakon 10ak dana i pomirimo se. :D :D

Vidim da ti volis ove price, pogodan si za zajebanciju svake vrste, pa da iskoristim priliku.
arzuhal

#2822 Re: Svijet bez religija

Post by arzuhal »

Vratimo se, stoga, u Svijet bez religije, dok @nasa nije pometlala sve i zamandalila...
Smrcak15

#2823 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

evo da se ja vratim prvi temi

Svijet bez religije, kad bi se zamislio kao ateista, osjecao bi se zbunjeno, jer bi gledao u sve stvari koje nas okruzuju kako je sve u harmoniji i izgleda nastimano za zivot na zemlji a da nema Boga , nekako mi to , neznam kako bi opisao, prvo sto bi bio zbunjen jer isto kao kad bi gledao u puzle sastavljenje da cine sliku a neko ti kaze to je samo slucajno se tako sastavilo i napravilo sliku, jednostavno bi osjecao intelektualno silovan :-)

dok kad ukljiucim BOga u cijelu pricu onda stvari nekako legnu na svoje mjesto a da nepricam koliko covjek se osjeca ispunjeno sa vjerom u Boga, jer Bog u Kuranu je obecao dati vjerniku lijep/sretan zivot ako radi neke stvari i vjeruje, i ja sam licno okusio taj zivot i nebi ga mijenjao za cijeli svijet.

A da nepricam koliko vjera moze da pomoze i u teskim situacijama, a jos i na kraju pomisao da smrt nije kraj nego samo prelaz kroz vrata iz jednog svijeta u drugi svijet djeluje opustajuce na neki nacin da smrt nije kraj i da zivot se nastavlja u raznim oblicima i fazama dok se ne dodje do konacnog odredista. A pomisao da mozes nastaviti zivjeti sa voljenim osobama i poslije smrti je jako i mocno vjerovonje, zamisli se djete umre majci i ako onda kroz vjeruj vjeruje da ce kao sto je opisano u hadisu to dijete uzeti majku za ruku i zajedno uci u Dzennet, to je u mojim ocima jaka energija koja se krije u vjeri koja ispunjava dusu.

Vi kkoji volite da pljujete po islamu, Kuranu, Muhammeda, jeste liikad procitali detaljno neku knjigu da uoznate ovog covjeka, onoako licno iz objektivne perspektive, da vidis kakva je to gromada od covjeka bila??

najbolja knjiga o poslaniku Muhammeda , detaljno od njegovom zivotu , toplo preporucujem da procita ko hoce da procita

Zapecaceni dzenetski napitak
https://www.scribd.com/doc/150848014/Za ... ki-napitak
Last edited by Smrcak15 on 05/05/2016 10:53, edited 1 time in total.
Kikibombona

#2824 Re: Svijet bez religija

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:Vratimo se, stoga, u Svijet bez religije, dok @nasa nije pometlala sve i zamandalila...
Ne znam za svijet, ali znam za ovu nasu zabokrecinu, koju nagriza nacionalisticko-religijska mrznja. Ne zna se sta ima gore dejstvo, religija ili nacija. Kod nas je to isprepleteno. Nacija se u velikoj mjeri temelji na religiji. Razlike medju narodima su gotovo iskljucivo relegijske prirode.

E sad, da nema religije, da li bi nam bilo bolje!?

Vjerovatno da. Nestala bi jedna brana medju ljudima. Nacionalizam bi oslabio.

Sto se tice same religije, ne vidim nikakav pozitivan uticaj na bosansko drustvo. Sve same negativnosti. Mozda pojedinci imaju koristi, drustvo sigurno ne.

Religija je nekada bila od koristi. Zato je izmisljena, da se drustvo uredi. Danas je uveliko prvazidjena. Dominira pretezno nazadnim drustvima.
Smrcak15

#2825 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:
arzuhal wrote:Vratimo se, stoga, u Svijet bez religije, dok @nasa nije pometlala sve i zamandalila...
Ne znam za svijet, ali znam za ovu nasu zabokrecinu, koju nagriza nacionalisticko-religijska mrznja. Ne zna se sta ima gore dejstvo, religija ili nacija. Kod nas je to isprepleteno. Nacija se u velikoj mjeri temelji na religiji. Razlike medju narodima su gotovo iskljucivo relegijske prirode.

E sad, da nema religije, da li bi nam bilo bolje!?

Vjerovatno da. Nestala bi jedna brana medju ljudima. Nacionalizam bi oslabio.

Sto se tice same religije, ne vidim nikakav pozitivan uticaj na bosansko drustvo. Sve same negativnosti. Mozda pojedinci imaju koristi, drustvo sigurno ne.

Religija je nekada bila od koristi. Zato je izmisljena, da se drustvo uredi. Danas je uveliko prvazidjena. Dominira pretezno nazadnim drustvima.
pazi to je usko gledanje, da nestanu relgije i da smo svi ateisti, vjeorvatno bi jedina pozitiva bila sto bi mozda netrpeljivosti nestale izmedju vjerskih skupina ali zato bi dobili hrpu drugih problema, javnih i skrivenih koje bi nagrizalo pojedince i drustvo, u vidu, alkohola, cigara, droga, kockanja, kamata, bludnicenja i ostalih pratecih znanih i neznanih grijeha.
Locked