ABH017 wrote:nasa wrote:e vala @smrcak ode ti ....kako god, on bi koliko sam shvatila radije neki zivi dokaz u svom zivotu, za sebe

Ja sam prisustvovao nekim od čuda, koje je Smrchak naveo. Međutim, kad to ispričam onima koji ne vjeruju, oni me gledaju kao da hoće pitati "jesi ti bio napušen, pijan, šta li... Jesi sanjao... ???".
Ne vjeruju ni oni koji znaju da nikad ne lažem. Jednostavno ne mogu da vjeruju. Tako da je to uzaludno gubljenje vremena.
Ja sam neki dan imao neprijatnu situaciju. Drugar, bivsi bokser, odlucio podijeliti sa mnom pricu. Zena mu se odjednom izopacila, kao da je sam djavo u nju usao. Nevjerovatne stvari mu nabrajala i prigovarala glasom koji nije njen. Covjek gleda u mene, govori i place kao godina. Meni se svaka dlaka nakostrijesila od njegove pojave. Kada u nesvjest nisam pao. Situaciju je sredio neki lik na horor nacin. Rekao da je hodza neki nesto skuhao.
Zena je imala ozbiljan stres u tom periodu. Doktor bi jasno ukazao da je to razlog nervnog sloma ili cega vec, da ne lupam sa dijagnozama, nisam kompetentan za tu oblast.
Meni je bio interes da covjeka uvjerim da tu nema nikakvih sejtana i slicnih budalastina. Ok, tretman vjerom je u tom slucaju dao odredjene rezultate. Placebo efekat je dokazano djelotvoran u nekim situacijama. Medjutim, spoznaja da tu ima neki sejtan, da zivis sa zenom u kojoj obitava sejtan, je razorna po psihu ukucana koji su zdravi. Covjek ima cetvero djece.
Tako da sam se moramo ponuditi da razbijem tu strasnu iluziju. Zamolio sam tog njegovog madjionicara da u mene ubaci sejtana. Ka'e, ne moze u tebe, ti si nevjernik. Pa daj brate mili, daj hodze i popove, neka u mene ubace. Na mrvama cu spavati, sta god treba. Vec par puta sam se nudio. I ovdje ako ima neko ko se bavi slicnim vradzbinama, evo, neka na meni vjezbaju.
To au gluposti kao sa duhovima. Naime, bila je jedna ukleta kuca... da sada ne davim zasto je proglasena ukletom... Ugl, sejtanske zvijeri u njoj obitavaju. I odlucimo nas trojica u njoj prespavati, cisto da razbijemo mit. Jedan jaran, koji nije vjernik, ali jeste sklon teorijama zavjere, sto je slicno vjeri, se usrao. Na kraju nam je to morao i priznati. Nesto je susnulo na tavanu, garant golub ili nesto slicno. On se zaprepastio, a ja i jaran crkli od smijeha. Odemo na tavan sa baterijom, on vidno uplasen, iako se lavovski trudi da se to ne vidi. I mozes misliti, ugledamo goluba.
Strasno je u tome sto potpuno zdrav covjek moze poluditi ako previse slusa ove price. Ja sam staroj zabranio da gleda emisije o duhovima, istrage ljudi sa 'vizijama' i slicne kojestarije... Uvuce se strah u covjeka, fasuje psihozu od budalastina.
Dakle, narode, smijte se i veselite, bjezite od crnjaka!