Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2801 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by _BataZiv_0809 »

vivaldi wrote:
Maverick78 wrote:Sto se tice Svedske, zemlja evo samo biljezi ekonomsi rast i proslu cijelu godinu i ovu je tako pocela. GDP u 2015. godini je bio 4155 milijardi kruna. Sve velike kompanije posluju pozitivno. Nezaposlenost je nekih 7%... Inace zemlja u kojoj se prozvodi prakticno sve, od gaca i carapa do vozova, kamiona, automobila, aviona, brodova, podmornica... Nije lose za zemlju od nekih 9 miliona stanovnika
ma svedjani su mi meni cudo prirode..tako ih je malo, a cuda prave.

zato mi i jeste cudna da njihova preotvorenost. Svaba je 10 puta vise, a mislim da je svedska druga po broju primljenih.

sta im je to trebalo da se guraju nemam pojma. cini mi se da su prevelik gutljaj potegli.

sjebace to i nas i diretkno i indirektno. kao sto si i sam napisao, stegnuce sada kriterije.
Mene je uvijek fascinirala njihova fleksibilnost i opustenost spram nekih stvari radi kojih se ljudi na balkanu hvataju za guse.

Drzavni suveren, monarh im potomak Napoleonovog generala :D

Dok smo se mi po ćukama i vrletima marisali sa Švabama, oni im hladno prodavali čelik :D
broj dva

#2802 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by broj dva »

uglavnomja wrote:
Altair_SA wrote:
TAFKAP wrote:@Zvize, jesil to ti?

:lol: :lol: :lol:
Zviz je u Danskoj koliko se sjecam :D

A ovaj strucnjak iz videa... star je ovo video i bio je u nekoj temi nekad. Bosnjo imigrant montiro malo gluposti koje je pofato po netu i sad bi druge da protjeruje iz zemlje u koju je i on doso ko izbjeglica :lol:

Pominjo je neko na ovoj temi samo treba naci da ovako 1% kriminala u Svedskoj su pocinili imigranti i izbjeglice, to koliko se mogu sjetiti u prosloj godini... Al nek su za sve krivi imigranti u ocima prosjecnog fasistickog govneta :-)
u norveskoj je taj % ogroman, da ne lupam sada 90, ali 1 nije sigurno :D ... ne znam da je sveCkoj nesto toliko razlicito :roll:
-------
Evo ti brate konkretne informacije, på norsk, drzavni biro za statistiku.

https://www.ssb.no/sosiale-forhold-og-k ... befolkning

Nije svjet crno-bjel i ne moze se tek tako reci da su "imigranti" (sirok i difuzan pojam) vise kriminalni od urodjenika.
AleksoMKD

#2803 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Mene najvise fascinira medjusobno dobronamerno podjebavanje Skandinavaca koje bi na Balkanu bilo nezamislivo.

Recimo u filmovima i serijama Norvezani se hvale kako svi govore Engleski a dobar dio i Ruski, Nemacki pa i Finski ali nikako Danski jer je to "glup jezik za glupe ljude" :lol: i nikome nista.

Danci u filmovima sve Svede predstavljaju kao feminizirane pedere i slicno.

Kod nas bi minimum ambasador bio pozvan na razgovor.

Nego ako se ne varam Svedska ima jednu Bosnjakinju kao ministra.
broj dva

#2804 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by broj dva »

AleksoMKD wrote:Mene najvise fascinira medjusobno dobronamerno podjebavanje Skandinavaca koje bi na Balkanu bilo nezamislivo.

Recimo u filmovima i serijama Norvezani se hvale kako svi govore Engleski a dobar dio i Ruski, Nemacki pa i Finski ali nikako Danski jer je to "glup jezik za glupe ljude" :lol: i nikome nista.

Danci u filmovima sve Svede predstavljaju kao feminizirane pedere i slicno.

Kod nas bi minimum ambasador bio pozvan na razgovor.

Nego ako se ne varam Svedska ima jednu Bosnjakinju kao ministra.
------
Pisani norveski i pisani danski jezik maltene identicni, danski citam ko da sam tu rodjen :-D
Usmeni vec druga prica, danci gutaju vokale i tesko ih je razumjeti, svede vec lakse izuzev neki oblasti (Skåne)
Inace lingvisti ne prave razliku izmedju norveskog, svedskog i danskog, jezici lice ko jaje jajetu...

A za "dobronamjerno podjebavanje" - tako nekako. Imaju manje-vise zdrav odnos, relativno malo krvi su prosuli i svjesni su da imaju vise zajednickog nego razlicitog. Pa Norveska je dobila nezavisnost bez rata i krvi...
Tako da se ta formula ne moze primjeniti na nas (na zalost), puno smo krvaviji i uprkos slicnostima mi se fokusiramo na razlike.
AleksoMKD

#2805 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

broj dva wrote: ------
Pisani norveski i pisani danski jezik maltene identicni, danski citam ko da sam tu rodjen :-D
Usmeni vec druga prica, danci gutaju vokale i tesko ih je razumjeti, svede vec lakse izuzev neki oblasti (Skåne)
Inace lingvisti ne prave razliku izmedju norveskog, svedskog i danskog, jezici lice ko jaje jajetu...
JAsno, al je dobra zajebancija.
broj dva wrote: A za "dobronamjerno podjebavanje" - tako nekako. Imaju manje-vise zdrav odnos, relativno malo krvi su prosuli i svjesni su da imaju vise zajednickog nego razlicitog. Pa Norveska je dobila nezavisnost bez rata i krvi...
Tako da se ta formula ne moze primjeniti na nas (na zalost), puno smo krvaviji i uprkos slicnostima mi se fokusiramo na razlike.
Ili su oni jedni druge krvarili odavno pa su vec duze vreme medjusobno mirni.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2806 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

koliko vidim ovo funkcionira
trebalo je to ranije promijeniti
ako je njemačka u sufucitu nek primi 5 milijuna ljudi i nek svima plati aviokarte damask-minhen
da poštedi jada i bijede i njih i one koji ih ne žele ili one kojima oni ne žele
AleksoMKD

#2808 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Navodno oko 100ak povredjenih Makedonskih policajaca od kojih 10ak teze u sukobu sa migrantima koji su pokusali da predju granicu.

Nase istocne komsije koji su clan NATO-a i EU on the other hand:
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... qZHYnloQ_c

Novi nacionalni sport u Bugarskoj, patrole gradjana sa motikama i macetama i "lov" na migrante.
Policija izrazila negodovanje.
Truba

#2809 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

s druge strane čitam ne znam kad možda ima nekoliko godina da je neki somalijac silovao nekog norvežanina i da je deportovan nakon što je odslužio svoje

eh sad norvežaninu žao što je zbog njega ( norvežanina) jedan spomalijac deportiran tamo gdje mu život visi o koncu bla bla

eh ta norveška bolest je jednaka bugarskoj samo što im je predznak različit.... to je znači današnja anomalija u društvu koja ima 2 strane medalje

možda je ovo s norvežaninom izmišljeno ali vjerujem da postoje takve bolesti kao i u bugarskoj
AleksoMKD

#2810 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

To sa Norvezanom je istina. Lik je levicar politicar.

Inace ovo sranje na Makedonsko - Grckoj granici je pocelo odkako su aktivisti podelili flajere na arapskom gde je pisalo da ce Makedonija otvoriti granicu. Barem po kazivanju migranata.

Inace da ponovim da su aktivisti (Britanci i Nemci) poveli grupu od 700 migranata u pokusaju da udju u Makedoniju na mestu gde nema ograde (jer je reka) i 3-4 ljudi se udavilo u nabujaloj reci.
Ostatak je policija vratila u Grcku.
Truba

#2811 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

aktivizam radi aktivizma... zašto lažu??? je li grijeh lagati ako će neko biti ubijen... ako nisi vernik je li loše lagati da se neko utopi ili ga zgazi vlak zbog trolovanja vijesti ili dezinformacija

davno sam ja rekao da bi meni kad bi bio vlast išli u zatvor zbog dezinformacija
AleksoMKD

#2812 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Istini za volju, vecina aktivista i dobrovoljaca stvarno radi zajedno sa srvenim krstom i humanitarnim organizacijama da pomognu koliko mogu, ali ima manja grupa koja pravi probleme.

Ta ista govna koja su povel ljude preko reke su se zalili da ih je tukla nasa vojna policija. Ja bi ih poslao u zatvor, jebiga oni su krivi sa smrt ljudi u reci.
Truba

#2813 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

pa naravno

ubojstvo iz nehata...

stoka
animals

#2814 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

AleksoMKD wrote:Istini za volju, vecina aktivista i dobrovoljaca stvarno radi zajedno sa srvenim krstom i humanitarnim organizacijama da pomognu koliko mogu, ali ima manja grupa koja pravi probleme.

Ta ista govna koja su povel ljude preko reke su se zalili da ih je tukla nasa vojna policija. Ja bi ih poslao u zatvor, jebiga oni su krivi sa smrt ljudi u reci.
Ti aktivisti su obicna gamad..
normalno da treba pomoci ljudima..
ali ne moze se citavom svijetu pomoci..
i primiti citav svijet izbjeglica u Evropu..
BHCluster

#2815 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

ALI
LARVA

#2816 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by LARVA »

U posljednja dva dana talijanska obalna straža spasila 4000 migranata iz Afrike.
Od početka godine 19000.
Opetja033

#2817 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Opetja033 »

Ovo je za svaku osudu, fuj!
Grcki borbeni avioni nisko prelijecu iznad izbjeglickog kampa prepunom Sirijaca i sirijske djece vec istraumatizirane Assadovim i ruskim borbenim avionima:

Image

Image
Truba

#2818 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

LARVA wrote:U posljednja dva dana talijanska obalna straža spasila 4000 migranata iz Afrike.
Od početka godine 19000.

gadafi ne laže :D

brana izbjeglica je srušena a oni koje isis ne zakolje stižu u europu preko italije

dok se forsirala balkanska ruta talijanski trojanac radi punom parom a ljeto nije ni počelo

nek fino naprave čarter let neki grad iz afrike za minhen i nek poštede sve ljude između stradanja
insomnia78

#2820 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by insomnia78 »

Pretrg'o se

Hollande obecao Libanu 100 miliona€ pomoci u naredne tri godine
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2821 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by _BataZiv_0809 »

I sta ka'e Assadovi i ruski avioni krivi za traume
insomnia78

#2822 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by insomnia78 »

A ciji su?
Goldenhand

#2823 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Goldenhand »

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2824 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by _BataZiv_0809 »

U sirijskom zracnom prostoru guzva, ali samo Assadovi i ruski avioni izazivaju traume.

Gebels bi crko od zavisti :izet:
animals

#2825 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Hans Kristian Strache sinoc u jednoj emisiji kaze da je plan EU, da u
naredni 20 godina useli 30 mil ljudi..
Post Reply