Mene je uvijek fascinirala njihova fleksibilnost i opustenost spram nekih stvari radi kojih se ljudi na balkanu hvataju za guse.vivaldi wrote:ma svedjani su mi meni cudo prirode..tako ih je malo, a cuda prave.Maverick78 wrote:Sto se tice Svedske, zemlja evo samo biljezi ekonomsi rast i proslu cijelu godinu i ovu je tako pocela. GDP u 2015. godini je bio 4155 milijardi kruna. Sve velike kompanije posluju pozitivno. Nezaposlenost je nekih 7%... Inace zemlja u kojoj se prozvodi prakticno sve, od gaca i carapa do vozova, kamiona, automobila, aviona, brodova, podmornica... Nije lose za zemlju od nekih 9 miliona stanovnika
zato mi i jeste cudna da njihova preotvorenost. Svaba je 10 puta vise, a mislim da je svedska druga po broju primljenih.
sta im je to trebalo da se guraju nemam pojma. cini mi se da su prevelik gutljaj potegli.
sjebace to i nas i diretkno i indirektno. kao sto si i sam napisao, stegnuce sada kriterije.
Drzavni suveren, monarh im potomak Napoleonovog generala
Dok smo se mi po ćukama i vrletima marisali sa Švabama, oni im hladno prodavali čelik