Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
moke_31

#2801 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

dječak sa šibicama wrote:Meni ionako riknuo uredjaj star mjesec i po :D

Jbti Kinu i kineske uredjaje.
Ej baš mi je žao. Šta bi kako je riknuo? I napiši obavezno koje je marke bio box da je zaobilazimo ubuduće.
moke_31

#2802 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

fortaleza wrote:
moke_31 wrote:
suad-sarajevo wrote:Ima li na nekom addonu da ide arena sport u HD-u večeras da se malo pogleda Roma-Juve? Hvala.
Imaš na Castawayu u P2P sekciju sport i na ruskom Footbal 2 prenose italijansku ligu, slika beton ful hd, nema se potrebe zezati sa arenama koje čas rade čas ne rade i na većini ih je slika SD.

Jedino moraš imati naštiman acestream, pa ako te on zeza onda traži arene ili nešto drugo. Dobar je i AV addon ali i on traži acestream ili sopcast. Ja uglavnom samo gledam preko acestreama, a zajebavanje sa addonima koji rade preko linkova koji čas rade čas ne rade je obično uzaludno trošenje vremena, ili loš kvalitet slike ili trza ili ne radi link.
Kod mene Castaway nikad nije proradio premda je instaliran acestream, i sve podešeno. Arenavision radi bez problema kao posebni addon kao i Phoenix sport acestream (donedavno), ali Castaway nikako.
Ne znam drug, čudno mi to skroz da ti radi acestream na drugim adonima a na Castawayu ne radi. Porbaj malo čačkati možda proradi, instaliraj najnoviju verziju acestreama sa stora, i sl.

Ja inače sport samo gledam preko acestreama i ako nije Castaway onda je arena vision ili sportsdevil. Kao što već napisah, nemam živaca se zezati sa linkovim, obično gubljenje vremena.
brazzo19

#2803 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Jel se popravilo stanje sa linkovima na kodiju ?
dječak sa šibicama

#2804 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

moke_31 wrote:

Ej baš mi je žao. Šta bi kako je riknuo? I napiši obavezno koje je marke bio box da je zaobilazimo ubuduće.
Mnogi imaju taj uredjaj i zadovoljni su, valjda mene dopao los primjerak.

Radi on ali nece da dize sistem. Vec ga fleshirao, ali dzaba, opet zaglavi. Napajanje lose ili je memorija otisla.

Sto se tice Kodija, lagano ide u qrac, bar koliko vidim na racunaru. Ne zeli mi vise ni instalirati Exodus, tj ne moze se konektovati na reporitory, Zen je takodje nedostupan, na Specto Fork na filmovi jos i izbaci poneki HD link, na serijama uglavnom nema nista osim SD. Vidi se i kod procesa pretrage, obicno pretrazuje gomilu izvora, sad pretrazi za 5 sekundi i to neke lijeve izvore.

Bojim se da ovo predugo traje, a niko nista ne apdejtuje.
typeOnegative

#2805 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by typeOnegative »

dječak sa šibicama wrote:
moke_31 wrote:

Mnogi imaju taj uredjaj i zadovoljni su, valjda mene dopao los primjerak.

Radi on ali nece da dize sistem. Vec ga fleshirao, ali dzaba, opet zaglavi. Napajanje lose ili je memorija otisla.

Sto se tice Kodija, lagano ide u qrac, bar koliko vidim na racunaru. Ne zeli mi vise ni instalirati Exodus, tj ne moze se konektovati na reporitory, Zen je takodje nedostupan, na Specto Fork na filmovi jos i izbaci poneki HD link, na serijama uglavnom nema nista osim SD. Vidi se i kod procesa pretrage, obicno pretrazuje gomilu izvora, sad pretrazi za 5 sekundi i to neke lijeve izvore.

Bojim se da ovo predugo traje, a niko nista ne apdejtuje.
jeste da malo vise treba da pronađe izvore nego prije i da ih ima manje, ali kod mene exodus radi. svaki dan gledam serije i nisam primjetio neke veće probleme..
irac300

#2806 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Nije niko rekao da Exodus ne radi, ali više ne izbacuje onoliko HD linkova kao prije. Na nekim serijama nemaš nijednog. Filmovi kako tako, naleti se, ali ni blizu kao ranije. Evo baš sam nedavno gledao John Wick 2, prije ovog sranja što se desilo, izbacivao mi oko 16 HD linkova, od kojih je 5-6 bilo 1080p, sada mi izbaci 3-4 od 720.
vicious

#2807 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

irac300 wrote:Nije niko rekao da Exodus ne radi, ali više ne izbacuje onoliko HD linkova kao prije. Na nekim serijama nemaš nijednog. Filmovi kako tako, naleti se, ali ni blizu kao ranije. Evo baš sam nedavno gledao John Wick 2, prije ovog sranja što se desilo, izbacivao mi oko 16 HD linkova, od kojih je 5-6 bilo 1080p, sada mi izbaci 3-4 od 720.
Na Zenu meni sad daje za taj film 5 linkova 1080p i 11 od 720...

Edit: evo i na Exodusu 6 od 1080, i 6 od 720
irac300

#2808 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vicious wrote:
irac300 wrote:Nije niko rekao da Exodus ne radi, ali više ne izbacuje onoliko HD linkova kao prije. Na nekim serijama nemaš nijednog. Filmovi kako tako, naleti se, ali ni blizu kao ranije. Evo baš sam nedavno gledao John Wick 2, prije ovog sranja što se desilo, izbacivao mi oko 16 HD linkova, od kojih je 5-6 bilo 1080p, sada mi izbaci 3-4 od 720.

Evo upravo sad provjerio, izbacilo mi 13 linkova na exodusu, 5 od 1080p. :D Al' zato na serijama The Handmaid's Tale i House of Cards nijedan HD ili samo jedan.
dječak sa šibicama

#2809 Re: Kodi/XBMC Media centar

Upravo, na filmovima i izbaci poneki full HD snimak, na serijama nema ni 720p

Kod mene ocito nesto ne steka sa Kodijem na racunaru, ne mogu uci u Exodusov repositori, odnosno Fusionov. I Zen stranica mi je nedostupna, odnosno noobsandnerds.com.

Ne otvara mi ni u Chromu :-)
vicious

#2810 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

irac300 wrote:
vicious wrote:

Evo upravo sad provjerio, izbacilo mi 13 linkova na exodusu, 5 od 1080p. :D Al' zato na serijama The Handmaid's Tale i House of Cards nijedan HD ili samo jedan.
Da, serije su tanke pravo zadnjih dana.

Eh vidis, sad mi pade na pamet jos jedna odlicna stvar kod popcorna, samo dovuces torrent link (ili mozes i pretrazivati direktno iz popcorna) i odmah krece film/serija, naravno ako ima dovoljno seedera... :D
irac300

#2811 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dječak sa šibicama wrote:Upravo, na filmovima i izbaci poneki full HD snimak, na serijama nema ni 720p

Kod mene ocito nesto ne steka sa Kodijem na racunaru, ne mogu uci u Exodusov repositori, odnosno Fusionov. I Zen stranica mi je nedostupna, odnosno noobsandnerds.com.

Ne otvara mi ni u Chromu :-)
Probao maloprije na racunaru da dodam Zen, ali nece da doda izvor noobsandnerds, vjerovatno im stranica trenutno nije u funkciji. A sada sam probao neke addone iz Fusiona instalirati, instalira ga, ali nece da ih otvori. Da li je do addona ili neceg treceg, ne znam. Ovi instalirani ranije rade normalno.
dječak sa šibicama

#2812 Re: Kodi/XBMC Media centar

UPDATE: 6-8-2017 Exodus Repository is currently having problems. It is best to go with another addon until it is fixed.

ko ima instaliran Exodus, neka nista ne dira, radice koliko radi ali za sad imaju neke probleme

sto se tice Zen, takodje

UPDATE: 6-9-2017 The Zen Repository Noobs and Nerds is currently having problems.

Citam dalje, pravi pomor addonsa, Phoenix ugasen totalno 6 juna, 1Chanel takodje, svi ostali imaju problema sa radom... samo Specto Fork radi za sada, za instaliranje :-)
dječak sa šibicama

#2813 Re: Kodi/XBMC Media centar

Exodus apdejtovan na verziju 2.0.0 par filmova koje sam isprobao imaju i po 10 linkova na 1080 izvor, samo jos serije kaskaju.

Zen rebrandiran u Elysium addon, dostupan na adresi http://nan.aftermathwizard.net/nanrepo/

klasicna instalacija

Radi odlicno, mislim Elysium.
shalla

#2814 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

dječak sa šibicama wrote:Exodus apdejtovan na verziju 2.0.0 par filmova koje sam isprobao imaju i po 10 linkova na 1080 izvor, samo jos serije kaskaju.

Zen rebrandiran u Elysium addon, dostupan na adresi http://nan.aftermathwizard.net/nanrepo/

klasicna instalacija

Radi odlicno, mislim Elysium.
Kod mene je stari Exodus, nisam ga updateovao ali sam se iznenadio sinoć što se tiče 1080 linkova, krenuo da gledam Snowdena, izađe 7-8 1080 linkova. Neka malo i dobrih vijesti u KODI svijetu jer sam se pravo razočarao zadnjih dana kako idu ove najave o gašenjima add-ona...
addem

#2815 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by addem »

Desava li se vama preko exodusa da cesto prekine seriju ili film. Nekad pogledam od pocetka do kraja a nekada zna po 3 4 puta da mi prekine pa onda moram opet ici na play. Ne znam jel do exodusa il do mene il do telemacha. To me iritira.
typeOnegative

#2816 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by typeOnegative »

Desava se i meni. to je do exodusa nesto , ne mislim da je do telemacha jer bi se dogadjalo i na npr Netflixu koji je isto streaming servis, a radi besprijekorno .
dječak sa šibicama

#2817 Re: Kodi/XBMC Media centar

Posto mi je mini M8s skiknuo tj ima neku nepoznatu falinku, ne da mi se sa njim zaebavati... isplati li mi se uzeti MxQ Pro 1 gb ram S905 itd, za 69 km, kao neko privremeno rjesenje?

Jeftin je, rekao bih, ali android 5.1 to mi se bas ne svidja.

Da uzimam nesto skuplje, ne znam, i M8S sam platio 130 pa eto ga, dva mjeseca nije radio kako treba.

Ja bi najradije neki od 200+ km ali isplati li se to, Kodi nikad ne znas kad ce okoncati svoj radni vijek, svako malo neki problemi.
irac300

#2818 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dječak sa šibicama wrote:Posto mi je mini M8s skiknuo tj ima neku nepoznatu falinku, ne da mi se sa njim zaebavati... isplati li mi se uzeti MxQ Pro 1 gb ram S905 itd, za 69 km, kao neko privremeno rjesenje?

Jeftin je, rekao bih, ali android 5.1 to mi se bas ne svidja.

Da uzimam nesto skuplje, ne znam, i M8S sam platio 130 pa eto ga, dva mjeseca nije radio kako treba.

Ja bi najradije neki od 200+ km ali isplati li se to, Kodi nikad ne znas kad ce okoncati svoj radni vijek, svako malo neki problemi.
Ako ćeš samo zbog Kodija, onda slobodno kupuj. Za neke zahtjevnije stvari 1 GB je malo, ali Kodi će raditi bez problema.
beco

#2819 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beco »

Sta se desilo sa fusion? Kad dodam fusion.tvaddons.ag izbaci grešku :|
radiostar

#2820 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by radiostar »

beco wrote:Sta se desilo sa fusion? Kad dodam fusion.tvaddons.ag izbaci grešku :|
krepucnuo, tuzili ih pa se ugasili
irac300

#2821 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

beco wrote:Sta se desilo sa fusion? Kad dodam fusion.tvaddons.ag izbaci grešku :|
Dodaj ovaj izvor sa linka, sadrzi vecinu popularnijih addona.

https://cazwall.com/simply-caz-tv-on-ko ... scription/
irac300

#2822 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Sarajevo1970 wrote:Ljudi, može te li mi vi možda preporučiti neki Android tv box?
Fakat više ne znam nit šta sam pregledao, boze koliko ih ima..

Mora imati minimalno: bluetooth/wifi/1gb ram/8gb rom/h265/eksterne subs/mogućnost priključiti eksterni HDD
4K mi nije potrebno, bitnije mi je da može 1080P/60 bez trzanja, da može novije igrice i da ima barem android 5.14 sa root.

Cijena oko nekih $50, naravno što manje što bolje ;)

Hvala vam na pomoć! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
U tom cjenovnom rangu ti je najbolji NEXBOX A95X Amlogic S905X Quad core i to sa 2GB RAM. Sa 1GB je oko 30-ak dolara. Naravno, carinske dažbine su posebna priča. :D
Muskolo

#2823 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Muskolo »

Havarija drugovi na exodusu. Linkova za filmove nema skroz slabo. Jel prezivio neki drugi addon za filmove i serije, ili je ovo pocetak kraja :run:
irac300

#2824 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Muskolo wrote:Havarija drugovi na exodusu. Linkova za filmove nema skroz slabo. Jel prezivio neki drugi addon za filmove i serije, ili je ovo pocetak kraja :run:
Radi Exodus. Za neke filmove vise, za neke manje, ali izbacuje HD izvore.
Probaj Elysium/Zen addon.
Muskolo

#2825 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Muskolo »

irac300 wrote:
Muskolo wrote:Havarija drugovi na exodusu. Linkova za filmove nema skroz slabo. Jel prezivio neki drugi addon za filmove i serije, ili je ovo pocetak kraja :run:
Radi Exodus. Za neke filmove vise, za neke manje, ali izbacuje HD izvore.
Probaj Elysium/Zen addon.
Irac kraljuuu
Post Reply