Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seln

#2801 Re: Danasnji "feminizam"

Post by seln »

Fudo387 wrote:Ma dobro, umjetnica...izguglah krasnoticu.
Cini se fina, iz fine kuce.
:D
Da, od one sorte "hajde da se jebemo, ali samo glavic"...
pokrov za glavu moze, ali nemoj mi tradicionalizma.

Image
edo_79

#2802 Re: Danasnji "feminizam"

Post by edo_79 »

sheilak wrote:bravo, edo. komentar taman za kafane u doboju (ili si ono iz dervente?) gdje s jaranima ispijas ko zna koje pivo nakon posla i komentiras sise i guzu konobarice...a svjesni ste da je ne mozete imati. :D

al nebitno. objasni nam, jednostavno kako ti znas, zasto je ona frustrirana? sta kaze selo za razloge? zasto mislis da joj ga je neko kvalitetno metnuo? mislim, zar kvalitetno metanje nije za vas razlog da se ne bude frustriran(a)?

1 - Isfrustrirana je zato što neko komentariše njenu pozadinu i to zove seksualnim uznemiravanjem ..... a šta ako ne komentariše, šta onda? Jesu onda muškarci đubrad zato što se dotična sredila, a niko ni mukaet na to???

2 - Vrednovanje kvalitetom pite i količinom djece, jel to dotična neka prepička da ona vrijedi, a moja majka koja je radila čitav životni vijek, odgajala mene i brata kuhala pite manje vrijedna od dotične??

3 - Komentarisanje žene koja poslovno više vremena provodi s muškarcima je najofirniji oblik generalizacije, ali u isto vrijeme ona to koristi kako bi zamaskirala one koje provode to vrijeme s muškarcima a niđe veze s poslo, i poštene i vrijedne žene koje rade i prisiljene su da provode toliko vremena u društvu muškaraca u isti koš.

4 - Ja lično ovakvoj nebih kupio ništa, jer je toliko umišljena i ima visoko mišljenje o sebi, a treba da se spusti na zemlju, da se okrene oko sebe i shvati da tim izjavama pljuje po časnim, vrijednim i poštenim ženama, koje su i poslovne žene, i majke, i supruge, i domaćice i koje STVARNO DRŽE TRI STUBA KUĆE.

5 - Nisam ni iz Doboja, ni iz Dervente već iz Maglaja, po kafanama ne hodam, alkos nisam niti volim da komentarišem bilo koga ili bilo šta, a pogotovo ne konobarice, jer iste PREVIŠE POŠTUJEM da bi ih izlagao takvim komentarima, znaš najteže je raditi s ljudima .... a konobaricama treba dati medalju za to. Uostalom ako mi se njene sise i guzovi sviđaju, i ako nije zauzeta, radije ću joj prići i pitati je da izađe samnom nego se izlagati blamažama tipa, ufff ja bi njoj ovo ono .....

6 - Bitno jeste, jer me komentarišeš a nemaš pojma kakva sam osoba, a njena frustracija je uzrokovana ko zna čime, moguće da je jedan od razloga i to što ili nije dobila po guzici, ili je dobila pa nije zadovolj(e)na .... stoga toliki bijes prema muškarcima .....
sheilak

#2803 Re: Danasnji "feminizam"

Post by sheilak »

Izvini, edo, ali ti meni vise zvucis ovdje frustriran od nje. ;-)
KIseljak12

#2804 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KIseljak12 »

wewa wrote:ja ne znam kako vi uopste uspijevate prezivjeti, iz dana u dan :cry:
Tma i tmuša neprebolna
BHCluster

#2805 Re: Danasnji "feminizam"

Post by BHCluster »

Image
Sretan 8. :kiselavoda:
Image
piupiu

#2806 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

seln wrote:

http://lolamagazin.com/wp-content/uploa ... %C4%87.jpg

Vidi ti kako se muškići slože kad treba išibati neposlušno žeMsko. :oops:

Seln, zar ti nisi neki ljevičar? Živjela Sylvia Pankhurst, Klara Cetkin, AFŽ i taj rad? Sad mi pade na pamet... i ovoj su Klari Cetkin ukinuli ulicu u Sarajevu.
Fudo387

#2807 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:Sad mi pade na pamet... i ovoj su Klari Cetkin ukinuli ulicu u Sarajevu.
Al' je zato dobila Aziza...sta :oops: :D
piupiu

#2808 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:
piupiu wrote:Sad mi pade na pamet... i ovoj su Klari Cetkin ukinuli ulicu u Sarajevu.
Malo, Fudo, malo. Od 1050 ulica, nema ni 15 žeMskih. Nego, što ti šibaš sestru Latićku?
edo_79

#2809 Re: Danasnji "feminizam"

Post by edo_79 »

sheilak wrote:Izvini, edo, ali ti meni vise zvucis ovdje frustriran od nje. ;-)
Ma kakvi, ja sam miran k'o leptirić, samo ne volim ove generalizacije, samo ja i moje mišljenje valjaju, svi ostali su smeće ... :kiss:
seln

#2810 Re: Danasnji "feminizam"

Post by seln »

piupiu wrote:
seln wrote:

http://lolamagazin.com/wp-content/uploa ... %C4%87.jpg

Vidi ti kako se muškići slože kad treba išibati neposlušno žeMsko. :oops:

Seln, zar ti nisi neki ljevičar? Živjela Sylvia Pankhurst, Klara Cetkin, AFŽ i taj rad? Sad mi pade na pamet... i ovoj su Klari Cetkin ukinuli ulicu u Sarajevu.
Jesam ljevicar, ali to ne ukljucuje licne frustracije pojedinih zena. Odnosno, jesam ljevicar, ali meni to nije gender, vec klasno pitanje.
Zato mi idu na glans ove "muz-me-osamario-sijeci-kitu-svim-muskarcima".

Vise puta sam objasnio vlastite stavove i ukazao na to da se iznosi baklava, a corbe nije ni bilo.... hocu reci, cijepa se dlaka na cetvoro i sere po gramatici, a neke zene jos uvijek trpe fizicko nasilje, ekonomski su ovisne i zakinute pravno i finansijski.
Tako i ova "umjetnica" (koliko sam skontao, ona je neka reziseronjica): mahramu cu na glavu, ali cu se buniti protiv tradicionalizma. Pa cu se onda posrati po svim muskarcima, bez razlike, i reci im "jeb'le vas vase ruze". I onda cu se cuditi zasto me ti muskarci ne razumiju.
seln

#2811 Re: Danasnji "feminizam"

Post by seln »

piupiu wrote: Nego, što ti šibaš sestru Latićku?
Zasto je ti branis?
Fudo387

#2812 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:
Fudo387 wrote:
Malo, Fudo, malo. Od 1050 ulica, nema ni 15 žeMskih. Nego, što ti šibaš sestru Latićku?
Pa ima vise od 15, mislim, i Cekalusa je zenska ulica. :D

Ne sibam, malo je drug Seln okrutan, meni je samo malkice kontraverzna. :P
sheilak

#2813 Re: Danasnji "feminizam"

Post by sheilak »

edo_79 wrote:
Ma kakvi, ja sam miran k'o leptirić, samo ne volim ove generalizacije, samo ja i moje mišljenje valjaju, svi ostali su smeće ... :kiss:
po cemu je tvoje misljenje validno da je ona frustrirana (jer joj je neko kao metnuo, btw fucked up logika :D), a njeno ne tj frustrirano?

a ne zvucis mirno.
edo_79

#2814 Re: Danasnji "feminizam"

Post by edo_79 »

seln wrote:

Image
Ned'o Bog da u po noći svane ...... :qq: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
piupiu

#2815 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

seln wrote:
Zasto je ti branis?
Zato što je hrabra.
piupiu

#2816 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:Pa ima vise od 15, mislim, i Cekalusa je zenska ulica. :D
:lol: :lol: :lol:

Što jest, jest. :D
edo_79

#2817 Re: Danasnji "feminizam"

Post by edo_79 »

sheilak wrote:
edo_79 wrote:
po cemu je tvoje misljenje validno da je ona frustrirana (jer joj je neko kao metnuo, btw fucked up logika :D), a njeno ne tj frustrirano?

a ne zvucis mirno.

Zvučim sasvim mirno, nigdje nisam rekao da je moje mišljenje validno, samo se ne slažem s njenom logikom tipa, ako mi nećete dozvoliti da radim šta ja hoću, kad ja hoću, s kim ja hoću i gdje hoću svi ste đubrad. Ako mi prokomentarišete guzove SEXUALNO UZNEMIRAVANJEEE!!!!! a ako ne prokomentarišete onda ste bezosjećajna đubrad.

Ona svojim stavom moralne vertikale ispoljava frustraciju trpajući, prvo sve žene u jedan koš, a drugo sve muškarce u isti koš, jerbo eto njoj smeta kad joj neko guzove prokomentariše .... a lafo mlada neiskusna ..... sit sam te šuplje tipa ''nemoj duboko u ozbiljnoj sam vezi'' .... ''de malo al nemoj da ko vidi, ode mi rejting'' itd itd itd .....

jel joj neko kao metnuo je fucked up logic .... a galerija ćuna i komentarisanje istih nije? ;-)
piupiu

#2818 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

seln wrote:Jesam ljevicar, ali to ne ukljucuje licne frustracije pojedinih zena. Odnosno, jesam ljevicar, ali meni to nije gender, vec klasno pitanje.

Vise puta sam objasnio vlastite stavove i ukazao na to da se iznosi baklava, a corbe nije ni bilo.... hocu reci, cijepa se dlaka na cetvoro i sere po gramatici, a neke zene jos uvijek trpe fizicko nasilje, ekonomski su ovisne i zakinute pravno i finansijski.
Tako i ova "umjetnica" (koliko sam skontao, ona je neka reziseronjica): mahramu cu na glavu, ali cu se buniti protiv tradicionalizma. Pa cu se onda posrati po svim muskarcima, bez razlike, i reci im "jeb'le vas vase ruze". I onda cu se cuditi zasto me ti muskarci ne razumiju.
Ma, ja mislim da je ona samo na tatu, taj način na koji ona piše, pucaj nasumično. I otac joj tako piše. Slažem se ta oko baklave i čorbe. Položaj žene jeste klasno pitanje, ali, nažalost, nije samo klasno. I u našem patrijarhalnom socijalizmu, da ga tako nazovem, koji jeste učinio više za ženu nego što će iti jedan sistem ovdje ikad, žena je bila osedlana i tučena...
seln

#2819 Re: Danasnji "feminizam"

Post by seln »

[*]
piupiu wrote:
seln wrote:
Zasto je ti branis?
Zato što je hrabra.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma, kako da nije... poslije sufrageta, ranih feministkinja, hipika, gradjanskog pokreta, neofeministkinja, LGTB... evo, i Nejrica je skupila hrabrost da kaze sta joj lezi na srcu.
Sad, otkako je opet u modi lov na vjestice, bilo da se radi o pusacima ili zlostavljacima zena (istinskim ili navodnim).. kada su se i hala i vrana izgalamili i izmeetoovali, kada je svaki ker digao nogu da zapisa tipa koji lezi na zemlji... hrabra Nejrica je skupila snage da i ona kaze poneku.
Sa sve mahramom na glavi, uz koju bi (bar po jednoj drugoj "hrabroj" Bosanki) trebao ici i dildo.

Nemoj zamjeriti (a vala i mozes, ako hoces): bosanska pamet je kratka, ali bosanska ZENSKA pamet je kraca od zecjeg repa.
wewa

#2820 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

edo_79 wrote:

Zvučim sasvim mirno, nigdje nisam rekao da je moje mišljenje validno, samo se ne slažem s njenom logikom tipa, ako mi nećete dozvoliti da radim šta ja hoću, kad ja hoću, s kim ja hoću i gdje hoću svi ste đubrad. Ako mi prokomentarišete guzove SEXUALNO UZNEMIRAVANJEEE!!!!! a ako ne prokomentarišete onda ste bezosjećajna đubrad.

Ona svojim stavom moralne vertikale ispoljava frustraciju trpajući, prvo sve žene u jedan koš, a drugo sve muškarce u isti koš, jerbo eto njoj smeta kad joj neko guzove prokomentariše .... a lafo mlada neiskusna ..... sit sam te šuplje tipa ''nemoj duboko u ozbiljnoj sam vezi'' .... ''de malo al nemoj da ko vidi, ode mi rejting'' itd itd itd .....

jel joj neko kao metnuo je fucked up logic .... a galerija ćuna i komentarisanje istih nije? ;-)
trazis li ti dozvolu da se tako ponasas? ako ne, zasto ne?

sto se komentarisanja tijela tice, ne znam zbilja s kakvim si ti zenama imao posla u zivotu, ali ne - velika vecina zena ne zeli slusati komentare o svom tijelu i njegovim pojedinim dijelovima. ako zelis dati kompliment, ima prihvatljivih nacina da se to uradi.

i na kraju, vidim da ti je to tesko pojmiti, ali ono o cemu autorica pise samo su neki primjeri nezeljenog tretmana s kojima se zene suocavaju. nigdje ne kaze da su svi muskarci isti i da se na isti nacin odnose prema zenama, ali bi zato svi mogli stati uz (svoje) zene i traziti jednaka prava za sve. to je mnogo bolja opcija od ruza koje ce vec sutra zavrsiti u smecu.
sheilak

#2821 Re: Danasnji "feminizam"

Post by sheilak »

edo_79 wrote:
sheilak wrote:

a ne zvucis mirno.

nije galerija cuna i komentiranje istih fucked up logika vec sasvim normalan odgovor na arogatno i smijesno ponasanje nekih muskaraca koji misle da mu je cuna glavni adut i da jedva cekam da mi ga metne. plus, uzivam u tome, u smijesnom komentiranju, jel.

onda, edo, analogija i zakljucivanje ti nije jaca strana, oprosti. kao ni prikrivanje sexizma. jer si sexista, ljutis se na zenu, koju ne znas, zbog njenog licnog stava, s kojim nemas veze ti licno nikakve, plus sto donosis jako plitke zakljucke. to sto se ti ne slazes s njenom logikom je tvoja stvar i cemu nepozvan komentar o vezi dobrog metanja i njene navodne frustracije. ili o njenom stavu da ima prsvo raditi sto hoce. ili o njenoj navodnoj mladosti i neiskustvu...po cemu si ti iskusniji od nje da joj dajes (nemusto :D) lekcije o tome sta ona smije misliti ner se ti na to ljutis :lol: ona btw govori ono sto velik broj zena oduvijek misle i smijesno je da se to uopce vise mora javno govoriti i braniti u 2018.

a naravno da je nepozvano komentiranje necijih guzova i sisa nepozeljno i neugodno, dakle uznemirujuce. pogotovo kad ti dolaze od svakog klosara na ulici.

edo, sorry, ali ne mogu diskutirati s tobom vise, nemam strpljenja, oprosti :-D :kiss: . imam osjecaj kao da pricam s nekim iz 3. srednje zanatskog usmjerenja, s tradicionalnim i religioznim backgroundom.
seln

#2822 Re: Danasnji "feminizam"

Post by seln »

piupiu wrote:
seln wrote:Jesam ljevicar, ali to ne ukljucuje licne frustracije pojedinih zena. Odnosno, jesam ljevicar, ali meni to nije gender, vec klasno pitanje.

Ma, ja mislim da je ona samo na tatu, taj način na koji ona piše, pucaj nasumično. I otac joj tako piše. Slažem se ta oko baklave i čorbe. Položaj žene jeste klasno pitanje, ali, nažalost, nije samo klasno. I u našem patrijarhalnom socijalizmu, da ga tako nazovem, koji jeste učinio više za ženu nego što će iti jedan sistem ovdje ikad, žena je bila osedlana i tučena...
Neko je vec otvorio drugu temu o situaciji zena kod nas...
rad 6x12 za 400 maraka, nosenje pelena jer ne smiju u WC, adet sefova da svoj status iskoriste za kretensko uveljivanje... da ne govorimo o trudnickom, nedostatku vrtica, muzevima koji eskiviraju alimentaciju itd.

Daj da mi prvo stvorimo zakonske pretpostavke za PRAVNU i PROFESIONALNU jednakost zena... oko gramatike i genderisanja se mozemo i dalje svadjati.
medvjed23

#2823 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

dakle, bataliti ruže dok svijet ne postane idealan Image
wewa

#2824 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

seln wrote:
piupiu wrote:

Neko je vec otvorio drugu temu o situaciji zena kod nas...
rad 6x12 za 400 maraka, nosenje pelena jer ne smiju u WC, adet sefova da svoj status iskoriste za kretensko uveljivanje... da ne govorimo o trudnickom, nedostatku vrtica, muzevima koji eskiviraju alimentaciju itd.

Daj da mi prvo stvorimo zakonske pretpostavke za PRAVNU i PROFESIONALNU jednakost zena... oko gramatike i genderisanja se mozemo i dalje svadjati.
ali mi te zakonske pretpostavke (mimo porodiljske naknade, tojest) vec imamo - zakonom o radu su dati jednaki okviri za sve, imamo zakon koji se bavi iskljucivo tretmanom diskriminacije, pa opet to nema prevelikog uticaja na stanje u praksi.
svjetonazorski je kod nas zena manje vrijedno bice, pa se zakoni lako zaobilaze a zene diskriminiraju.

eno, dovoljno je vidjeti komentare pod clankom, doduse kretenski napisanom, o 'uspjesnim' zenama kod nas, svu silinu mrznje prema zenama koje istupaju iz okvira koji su joj tradicijom zadati. tuzno, zaista tuzno.
KIseljak12

#2825 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KIseljak12 »

sheilak wrote:
edo_79 wrote:
sheilak wrote:

a ne zvucis mirno.

nije galerija cuna i komentiranje istih fucked up logika vec sasvim normalan odgovor na arogatno i smijesno ponasanje nekih muskaraca koji misle da mu je cuna glavni adut i da jedva cekam da mi ga metne. plus, uzivam u tome, u smijesnom komentiranju, jel.

onda, edo, analogija i zakljucivanje ti nije jaca strana, oprosti. kao ni prikrivanje sexizma. jer si sexista, ljutis se na zenu, koju ne znas, zbog njenog licnog stava, s kojim nemas veze ti licno nikakve, plus sto donosis jako plitke zakljucke. to sto se ti ne slazes s njenom logikom je tvoja stvar i cemu nepozvan komentar o vezi dobrog metanja i njene navodne frustracije. ili o njenom stavu da ima prsvo raditi sto hoce. ili o njenoj navodnoj mladosti i neiskustvu...po cemu si ti iskusniji od nje da joj dajes (nemusto :D) lekcije o tome sta ona smije misliti ner se ti na to ljutis :lol: ona btw govori ono sto velik broj zena oduvijek misle i smijesno je da se to uopce vise mora javno govoriti i braniti u 2018.

a naravno da je nepozvano komentiranje necijih guzova i sisa nepozeljno i neugodno, dakle uznemirujuce. pogotovo kad ti dolaze od svakog klosara na ulici.

edo, sorry, ali ne mogu diskutirati s tobom vise, nemam strpljenja, oprosti :-D :kiss: . imam osjecaj kao da pricam s nekim iz 3. srednje zanatskog usmjerenja, s tradicionalnim i religioznim backgroundom.
Ljepote burzoaskog feminizma.

Da je Roza Luksemburg ziva, spakovala bi vas sve u rudnike da radite.
Post Reply