Da, od one sorte "hajde da se jebemo, ali samo glavic"...Fudo387 wrote:Ma dobro, umjetnica...izguglah krasnoticu.
Cini se fina, iz fine kuce.
pokrov za glavu moze, ali nemoj mi tradicionalizma.

Da, od one sorte "hajde da se jebemo, ali samo glavic"...Fudo387 wrote:Ma dobro, umjetnica...izguglah krasnoticu.

sheilak wrote:bravo, edo. komentar taman za kafane u doboju (ili si ono iz dervente?) gdje s jaranima ispijas ko zna koje pivo nakon posla i komentiras sise i guzu konobarice...a svjesni ste da je ne mozete imati.
al nebitno. objasni nam, jednostavno kako ti znas, zasto je ona frustrirana? sta kaze selo za razloge? zasto mislis da joj ga je neko kvalitetno metnuo? mislim, zar kvalitetno metanje nije za vas razlog da se ne bude frustriran(a)?
Tma i tmuša neprebolnawewa wrote:ja ne znam kako vi uopste uspijevate prezivjeti, iz dana u dan

seln wrote:Da, od one sorte "hajde da se jebemo, ali samo glavic"...Fudo387 wrote:Ma dobro, umjetnica...izguglah krasnoticu.
http://lolamagazin.com/wp-content/uploa ... %C4%87.jpg
Al' je zato dobila Aziza...stapiupiu wrote:Sad mi pade na pamet... i ovoj su Klari Cetkin ukinuli ulicu u Sarajevu.
Malo, Fudo, malo. Od 1050 ulica, nema ni 15 žeMskih. Nego, što ti šibaš sestru Latićku?Fudo387 wrote:Al' je zato dobila Aziza...stapiupiu wrote:Sad mi pade na pamet... i ovoj su Klari Cetkin ukinuli ulicu u Sarajevu.![]()
Ma kakvi, ja sam miran k'o leptirić, samo ne volim ove generalizacije, samo ja i moje mišljenje valjaju, svi ostali su smeće ...sheilak wrote:Izvini, edo, ali ti meni vise zvucis ovdje frustriran od nje.
Jesam ljevicar, ali to ne ukljucuje licne frustracije pojedinih zena. Odnosno, jesam ljevicar, ali meni to nije gender, vec klasno pitanje.piupiu wrote:seln wrote:Da, od one sorte "hajde da se jebemo, ali samo glavic"...Fudo387 wrote:Ma dobro, umjetnica...izguglah krasnoticu.
http://lolamagazin.com/wp-content/uploa ... %C4%87.jpg
Vidi ti kako se muškići slože kad treba išibati neposlušno žeMsko.![]()
Seln, zar ti nisi neki ljevičar? Živjela Sylvia Pankhurst, Klara Cetkin, AFŽ i taj rad? Sad mi pade na pamet... i ovoj su Klari Cetkin ukinuli ulicu u Sarajevu.
Zasto je ti branis?piupiu wrote: Nego, što ti šibaš sestru Latićku?
Pa ima vise od 15, mislim, i Cekalusa je zenska ulica.piupiu wrote:Malo, Fudo, malo. Od 1050 ulica, nema ni 15 žeMskih. Nego, što ti šibaš sestru Latićku?Fudo387 wrote:Al' je zato dobila Aziza...stapiupiu wrote:Sad mi pade na pamet... i ovoj su Klari Cetkin ukinuli ulicu u Sarajevu.![]()
po cemu je tvoje misljenje validno da je ona frustrirana (jer joj je neko kao metnuo, btw fucked up logikaedo_79 wrote:Ma kakvi, ja sam miran k'o leptirić, samo ne volim ove generalizacije, samo ja i moje mišljenje valjaju, svi ostali su smeće ...sheilak wrote:Izvini, edo, ali ti meni vise zvucis ovdje frustriran od nje.
Ned'o Bog da u po noći svane ......seln wrote:Da, od one sorte "hajde da se jebemo, ali samo glavic"...Fudo387 wrote:Ma dobro, umjetnica...izguglah krasnoticu.
Zato što je hrabra.seln wrote:Zasto je ti branis?piupiu wrote: Nego, što ti šibaš sestru Latićku?
Fudo387 wrote:Pa ima vise od 15, mislim, i Cekalusa je zenska ulica.![]()
sheilak wrote:po cemu je tvoje misljenje validno da je ona frustrirana (jer joj je neko kao metnuo, btw fucked up logikaedo_79 wrote:Ma kakvi, ja sam miran k'o leptirić, samo ne volim ove generalizacije, samo ja i moje mišljenje valjaju, svi ostali su smeće ...sheilak wrote:Izvini, edo, ali ti meni vise zvucis ovdje frustriran od nje.), a njeno ne tj frustrirano?
a ne zvucis mirno.
Ma, ja mislim da je ona samo na tatu, taj način na koji ona piše, pucaj nasumično. I otac joj tako piše. Slažem se ta oko baklave i čorbe. Položaj žene jeste klasno pitanje, ali, nažalost, nije samo klasno. I u našem patrijarhalnom socijalizmu, da ga tako nazovem, koji jeste učinio više za ženu nego što će iti jedan sistem ovdje ikad, žena je bila osedlana i tučena...seln wrote:Jesam ljevicar, ali to ne ukljucuje licne frustracije pojedinih zena. Odnosno, jesam ljevicar, ali meni to nije gender, vec klasno pitanje.
Zato mi idu na glans ove "muz-me-osamario-sijeci-kitu-svim-muskarcima".
Vise puta sam objasnio vlastite stavove i ukazao na to da se iznosi baklava, a corbe nije ni bilo.... hocu reci, cijepa se dlaka na cetvoro i sere po gramatici, a neke zene jos uvijek trpe fizicko nasilje, ekonomski su ovisne i zakinute pravno i finansijski.
Tako i ova "umjetnica" (koliko sam skontao, ona je neka reziseronjica): mahramu cu na glavu, ali cu se buniti protiv tradicionalizma. Pa cu se onda posrati po svim muskarcima, bez razlike, i reci im "jeb'le vas vase ruze". I onda cu se cuditi zasto me ti muskarci ne razumiju.
piupiu wrote:Zato što je hrabra.seln wrote:Zasto je ti branis?piupiu wrote: Nego, što ti šibaš sestru Latićku?
trazis li ti dozvolu da se tako ponasas? ako ne, zasto ne?edo_79 wrote:
Zvučim sasvim mirno, nigdje nisam rekao da je moje mišljenje validno, samo se ne slažem s njenom logikom tipa, ako mi nećete dozvoliti da radim šta ja hoću, kad ja hoću, s kim ja hoću i gdje hoću svi ste đubrad. Ako mi prokomentarišete guzove SEXUALNO UZNEMIRAVANJEEE!!!!! a ako ne prokomentarišete onda ste bezosjećajna đubrad.
Ona svojim stavom moralne vertikale ispoljava frustraciju trpajući, prvo sve žene u jedan koš, a drugo sve muškarce u isti koš, jerbo eto njoj smeta kad joj neko guzove prokomentariše .... a lafo mlada neiskusna ..... sit sam te šuplje tipa ''nemoj duboko u ozbiljnoj sam vezi'' .... ''de malo al nemoj da ko vidi, ode mi rejting'' itd itd itd .....
jel joj neko kao metnuo je fucked up logic .... a galerija ćuna i komentarisanje istih nije?
nije galerija cuna i komentiranje istih fucked up logika vec sasvim normalan odgovor na arogatno i smijesno ponasanje nekih muskaraca koji misle da mu je cuna glavni adut i da jedva cekam da mi ga metne. plus, uzivam u tome, u smijesnom komentiranju, jel.edo_79 wrote:sheilak wrote:
po cemu je tvoje misljenje validno da je ona frustrirana (jer joj je neko kao metnuo, btw fucked up logika), a njeno ne tj frustrirano?
a ne zvucis mirno.
Zvučim sasvim mirno, nigdje nisam rekao da je moje mišljenje validno, samo se ne slažem s njenom logikom tipa, ako mi nećete dozvoliti da radim šta ja hoću, kad ja hoću, s kim ja hoću i gdje hoću svi ste đubrad. Ako mi prokomentarišete guzove SEXUALNO UZNEMIRAVANJEEE!!!!! a ako ne prokomentarišete onda ste bezosjećajna đubrad.
Ona svojim stavom moralne vertikale ispoljava frustraciju trpajući, prvo sve žene u jedan koš, a drugo sve muškarce u isti koš, jerbo eto njoj smeta kad joj neko guzove prokomentariše .... a lafo mlada neiskusna ..... sit sam te šuplje tipa ''nemoj duboko u ozbiljnoj sam vezi'' .... ''de malo al nemoj da ko vidi, ode mi rejting'' itd itd itd .....
jel joj neko kao metnuo je fucked up logic .... a galerija ćuna i komentarisanje istih nije?
Neko je vec otvorio drugu temu o situaciji zena kod nas...piupiu wrote:Ma, ja mislim da je ona samo na tatu, taj način na koji ona piše, pucaj nasumično. I otac joj tako piše. Slažem se ta oko baklave i čorbe. Položaj žene jeste klasno pitanje, ali, nažalost, nije samo klasno. I u našem patrijarhalnom socijalizmu, da ga tako nazovem, koji jeste učinio više za ženu nego što će iti jedan sistem ovdje ikad, žena je bila osedlana i tučena...seln wrote:Jesam ljevicar, ali to ne ukljucuje licne frustracije pojedinih zena. Odnosno, jesam ljevicar, ali meni to nije gender, vec klasno pitanje.
Vise puta sam objasnio vlastite stavove i ukazao na to da se iznosi baklava, a corbe nije ni bilo.... hocu reci, cijepa se dlaka na cetvoro i sere po gramatici, a neke zene jos uvijek trpe fizicko nasilje, ekonomski su ovisne i zakinute pravno i finansijski.
Tako i ova "umjetnica" (koliko sam skontao, ona je neka reziseronjica): mahramu cu na glavu, ali cu se buniti protiv tradicionalizma. Pa cu se onda posrati po svim muskarcima, bez razlike, i reci im "jeb'le vas vase ruze". I onda cu se cuditi zasto me ti muskarci ne razumiju.

ali mi te zakonske pretpostavke (mimo porodiljske naknade, tojest) vec imamo - zakonom o radu su dati jednaki okviri za sve, imamo zakon koji se bavi iskljucivo tretmanom diskriminacije, pa opet to nema prevelikog uticaja na stanje u praksi.seln wrote:Neko je vec otvorio drugu temu o situaciji zena kod nas...piupiu wrote:Ma, ja mislim da je ona samo na tatu, taj način na koji ona piše, pucaj nasumično. I otac joj tako piše. Slažem se ta oko baklave i čorbe. Položaj žene jeste klasno pitanje, ali, nažalost, nije samo klasno. I u našem patrijarhalnom socijalizmu, da ga tako nazovem, koji jeste učinio više za ženu nego što će iti jedan sistem ovdje ikad, žena je bila osedlana i tučena...seln wrote:Jesam ljevicar, ali to ne ukljucuje licne frustracije pojedinih zena. Odnosno, jesam ljevicar, ali meni to nije gender, vec klasno pitanje.
rad 6x12 za 400 maraka, nosenje pelena jer ne smiju u WC, adet sefova da svoj status iskoriste za kretensko uveljivanje... da ne govorimo o trudnickom, nedostatku vrtica, muzevima koji eskiviraju alimentaciju itd.
Daj da mi prvo stvorimo zakonske pretpostavke za PRAVNU i PROFESIONALNU jednakost zena... oko gramatike i genderisanja se mozemo i dalje svadjati.
Ljepote burzoaskog feminizma.sheilak wrote:nije galerija cuna i komentiranje istih fucked up logika vec sasvim normalan odgovor na arogatno i smijesno ponasanje nekih muskaraca koji misle da mu je cuna glavni adut i da jedva cekam da mi ga metne. plus, uzivam u tome, u smijesnom komentiranju, jel.edo_79 wrote:sheilak wrote:
po cemu je tvoje misljenje validno da je ona frustrirana (jer joj je neko kao metnuo, btw fucked up logika), a njeno ne tj frustrirano?
a ne zvucis mirno.
onda, edo, analogija i zakljucivanje ti nije jaca strana, oprosti. kao ni prikrivanje sexizma. jer si sexista, ljutis se na zenu, koju ne znas, zbog njenog licnog stava, s kojim nemas veze ti licno nikakve, plus sto donosis jako plitke zakljucke. to sto se ti ne slazes s njenom logikom je tvoja stvar i cemu nepozvan komentar o vezi dobrog metanja i njene navodne frustracije. ili o njenom stavu da ima prsvo raditi sto hoce. ili o njenoj navodnoj mladosti i neiskustvu...po cemu si ti iskusniji od nje da joj dajes (nemusto) lekcije o tome sta ona smije misliti ner se ti na to ljutis
ona btw govori ono sto velik broj zena oduvijek misle i smijesno je da se to uopce vise mora javno govoriti i braniti u 2018.
a naravno da je nepozvano komentiranje necijih guzova i sisa nepozeljno i neugodno, dakle uznemirujuce. pogotovo kad ti dolaze od svakog klosara na ulici.
edo, sorry, ali ne mogu diskutirati s tobom vise, nemam strpljenja, oprosti![]()
. imam osjecaj kao da pricam s nekim iz 3. srednje zanatskog usmjerenja, s tradicionalnim i religioznim backgroundom.