Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fosna2014

#2801 Re: Terorizam u Parizu!

Post by fosna2014 »

Image
L u c i f e r

#2802 Re: Terorizam u Parizu!

Post by L u c i f e r »

zenit dozic wrote:
L u c i f e r wrote:
zenit dozic wrote: Ti kritikuješ samo tzv. islamski terorizam. Što ne kritikuješ ovaj zapadni "kršćanski terorizam", koji pobi na milione ljudi pod plaštom demokraije, i koji je svojim djelovanjem stvorio ove likove što biju po Franuskoj, a da ne kažem da ih je pomagao obučavao i naoružavao od Afganistana, preko Sirije do Libije.
Licemjeran si pravo kao i ovaj lik sa linka ;-) http://www.dailymotion.com/video/x3x6rf ... vanja_news
Znači da bih kritikovao jednu negativno pojavu, prvo moram kritikovati sve ostale?

Logika inače nije jača strana teista...
Ti i logika ste očito na vi. U ovome se ogleda tvoja licemjernost, ove ne volim pa ću ih kritikovat, a ove volim pa neću iako rade isto :zzzz:
Tako je, moja licemjernost se ogleda u tome što na temi "Terorizam u Parizu" kritikujem terorizam u Parizu.
U pravu si.

Image
JanuaryJones

#2803 Re: Terorizam u Parizu!

Post by JanuaryJones »

tm84 wrote:treba anketu ovde napraviti sta se vise podrzava? sloboda medija ili terorizam... bas bi volio vidjeti omjer... :D
Imaš temu jesi li Charlie ili nisi ;-)
Avetinho

#2804 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Avetinho »

York Light 100`s wrote:
afafaf wrote:Nekog vrijedja sto neko nacrta prosjecnog covjeka sa Bliskog Istoka i kaze ovo je Muhammed a ovi islamisti hoce da kosa sa glave da pocupaju zbog toga.

Pa stvarno ovaj islam mi postaje smijesni iz dana u dan. :run:
Kada navijač Manchester Uniteda napravi vic o klubu Manchester City a 3 huligana Citya mu razbiju nos da li bi to promjenilo tvoje mišljenje o čitavom klubu i njegovim navijačima?
Kada bjelca u SAD izbode crnac nožem samo zato što je zalutaqo u njihov kvart da li bi to promjenilo tvoje mišljenje o čitavoj rasi?

Ne sramoti se i razmišljaj prije nego što postaviš nešto
Vrlo dobro znas da se ne radi o 3 huligana i 2 crnca.

Radi se o velikoj i prilicno glasnoj grupi muslimana koji su zasvojatali islam i takvim ga predstavljaju ostatku svijeta.

Dok god bude "ostalih" koji ce se "zgrazavati", nehajno ubazujuci "ali" i medjutim", i kao su eto i karikaturisti krivi i zasluzili su, ova glasna grupa muslimana sa kalasima, opasani bombama, koji nasumice ubijaju zrtve i odsjecaju glave, ruke i ostale dijelove tijela, i dalje ce biti slika islama ostatku svijeta.
Casual's

#2805 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Casual's »

Image
pirpa

#2806 Re: Terorizam u Parizu!

Post by pirpa »

L u c i f e r wrote:
House wrote:
pirpa wrote:lako vam je ovde anonimno postavljati karikature
stisnite muda pa se potpisite imenom ili okacite na svoj FB profil :D :D :D

:thumbup: upravo
Mangupi, a da vas čika Lucifer pita nešto... :)

Šta bi bilo kad bih to učinio?
:D pa ti glumis po forumu nekog anonimnog mudonju
nego stisni pa objavi koju karikaturu na svoj FB profil :-D
sve neke kvazi mangupi kao u ratu a kad ih covjek treba nigdje ih.
ti si jedan od onih galamdzija sto vole zakuhati pa se kao hinja ispaliti a ostaviti svoje jarane da rjesavaju probleme.
ni
pirpa

#2807 Re: Terorizam u Parizu!

Post by pirpa »

Image
don vito

#2808 Re: Terorizam u Parizu!

Post by don vito »

tm84 wrote:treba anketu ovde napraviti sta se vise podrzava? sloboda medija ili terorizam... bas bi volio vidjeti omjer... :D
Moja procjena
60:40 posto za dzihadiste i ali/medjutim "dzihad-salonce"
Gojeni H

#2809 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Gojeni H »

Cmoljo, molba ... ovu temu ostavi na plafon stranice kao i par drugih koje su stalno u vrhu i na raspolaganaju za sve da ih pregledaju. Tema je svjedok budjenja najnizih poriva kod ljudi prenesenih na papir, pardon ... monitor.

Nikada prije, nekih 90 i kusur stranica na ovom forumu mi nisu pokazali s kakvim ljudima zivim.
Sada, kada izgleda da je potjera za ubicama okoncana, osjecam potrebu da napisem koju, hladne glave.

1. Polupismeni pecaci rakije iz vlastitog kazana osjecaju obavezu ali i pravo da vrijedjaju vjerskog poglavara bosanskih muslimana, zato sto je covjek ukazao na zlo koje je odavno izmaklo kontroli ... i na kraju, poslao jednu ljudsku poruku saosjecanja ... kakav grijeh i izdaja!
Isti se vatreno bave karikaturama nacinjenim u sekularnoj zemlji, sa krscanskom vecinom.
Jadni li smo i cemerni ako nas iman moze poljuljati neko piskaralo iz Francuske.

2. Nikada vise mrzitelja islama nije isplivalo na ovom forumu u ovako kratkom vremenskom roku. Na beskicmenjake i larve koje se stide svog imena sam navikao, ali na Bosnjake i Bosance koji istinski i sa zarom mrze islam i muslimane, nisam bio spreman.

3. I na kraju, sto ignorisete cijenjenog forumasa @baltazar_khana? Frajer pita da li ko sta guzi, a niko ni da ga marsne.

@Baltazar :thumbup:
pirpa

#2810 Re: Terorizam u Parizu!

Post by pirpa »

...
Vitezanin

#2811 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vitezanin »

Portal Vijesti ummeta širi laži u vezi navodnog današnjeg napada na trudnu muslimanku:napad se dogodio 2013: (http://www.nytimes.com/2013/06/19/world ... .html?_r=0), a oni to trenutno iskorištavaju u širenju laži.

http://vijestiummeta.com/francuska-anti ... a-pobacaj/

Dijele iste osobine sa "sestrinskim" radikalnim portalima poput HercegBosne koji rade iste laži, doduše na druge teme.
pirpa

#2812 Re: Terorizam u Parizu!

Post by pirpa »

...
pirpa

#2813 Re: Terorizam u Parizu!

Post by pirpa »

...
don vito

#2814 Re: Terorizam u Parizu!

Post by don vito »

pirpa wrote:Image
Svaka cast
Jeste da su teisti uglavnom operisani od duhovitosti, ali vazna je dobra namjera.
Vodimo rat rijecima i karikaturama umjesto kalasnjikovima i zabranama. :thumbup:
VjecitiStudent

#2815 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

Vitezanin wrote:Portal Vijesti ummeta širi laži u vezi navodnog današnjeg napada na trudnu muslimanku:napad se dogodio 2013: (http://www.nytimes.com/2013/06/19/world ... .html?_r=0), a oni to trenutno iskorištavaju u širenju laži.

Dijele iste osobine sa "sestrinskim" radikalnim portalima poput HercegBosne koji rade iste laži, doduše na druge teme.
Bijeda ljudska i novinarska
uglavnomja

#2816 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
pike wrote:
House wrote:

na klixu izgleda dozvoljeno vrijeđati Islam
Vrijedjanje je subjektivna stvar, tebi je vrjednjenje, nekom drugom nije. Ti si slobodan da se ispises sa foruma i nikad vise ne dodjes na klix da im nebi davao klikove (jer si misljenja da ti vrijedjaju vjeru).
Pa koji ce qurac onda SIPA ili bilo ko drugi da prate sta pisu pojedini forumasi.

Ne svidja ti se, odjebi...jel'de..sa javnog portala. :-)

Mozda bi to moglo tako da klix ili bilo koji portal ili medij ima ogranicen pristup samo za odredjenu klijentelu.

Kapish. :D

ovdje se dobro fula :-)

kakva sipa i vridjanje?

sipa se bori protiv organizivanog i neorganizovanog kriminala, protiv opasnosti za drzavu blabla

boli qrc sipu hoce li neko nekome reci glup si ko konj, ti si lazov, tvoja vjera je smece, tvoj bog je laznjak, zena ti je kurva ...

ali ako kaze sad CEMO ti doci da te zakoljemo, silujemo zenu i kcerku odvedemo u roblje ... tu pocinje djelovanje sipe.
Avetinho

#2817 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Avetinho »

red evil wrote:
Avetinho wrote:Pripadas tome? Pripadas grupi ljudi koja se (u karikaturi) zgrazava nad muhamedovom slikom, ali ne i nad vijestima o samoubicama, odrubljenim glavama i eksplodiranim autobusima? Ako pripadas, onda i zasluzujes tu losu sliku.
Da pripadam ljudima koji se zgražavaju nad karikaturama Poslanika, kao musliman. Kad kažem pripadam tome, mislim na to pripadam muslimanima pa te osobe, pošto govore da rade u ime islama, vrijeđaju mene. Definitvno da se zgražavam i nad tim ubicama. Ubica je ubica ma ko on bio.

EDIT: Nadam se da nisam zakomplikovao i da ćeš shvatiti šta sam htio reći. :D
Mislis ovako:
Image
O'zone
Globalni moderator

#2818 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Image
Sezam

#2819 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Sezam »

area51 wrote:
Sezam wrote:Sto se mene tice, @LSD je ubjedljivi pobjednik na ovoj temi, @Lecrec srebrna medalja i ovaj cetalj @area51 bronza :bih:
Prijavljeno :wink:
Jebiga, nisi vise od bronze zasluzio.
zenit dozic

#2820 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zenit dozic »

L u c i f e r wrote:
Tako je, moja licemjernost se ogleda u tome što na temi "Terorizam u Parizu" kritikujem terorizam u Parizu.
U pravu si.

hahahaha čuj kritikuje terorizam u Parizu a svaki post vrijeđa Islam i muslimane u cijelom svijetu.

A drugo ne vidim te na ovim drugim temama kad treba kritikovati ove druge koje sam naveo :run:

Ili što se ne zgražavaš nad napadima na muslimane koji se sada dešavaju u Franuskoj i Parizu?
HM 2011

#2821 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

don vito wrote:
HM 2011 wrote:
don vito wrote:
Ova tema je test sekularnosti drzave i stepena ljudskih prava i slobode misljenja. Ja prvi ne bih banovao dzihadiste i relativizatore zlocina islamista u Francuskoj, nek javnost vidi koliko su brojni. Kao sto su oni slobodni da presele na saff.ba i putummeta ako im se ne svidjaju sadrzaji na klixu. Ako se popusti dzihadistima, ubrzo ce ih nervirati slike nepokrivenih zena na klixu.
Kad uvrijediš sudiju bilo gdje u svijetu u sudnici - pitat ću te o slobodi mišljenja i stepenu ljudskih prava......
Ne kontam poredjenje sudije i sudnice sa ovim. Mozda sam prespavao da je uspostavljen kalifat na teritorijama koje kontrolise SDA. Ako je odbacen koncept sekularnoe drzave koja tezi ulasku u EU - onda halali - nisam znao.
Ne halalim nego ukazujem na to da koncept slobode govora ima ograničenja - ne mala nego velika..... I da nije dopušteno govoriti uvjek i slikati svašta jer se to smatra vrijeđanjem.......

A pojedinci bi se zakleli i bili spremni poginuti u borbi za taj ideal - ali taj ideal je oduvjek OGRANIČEN radi postojanja reda i mira....

Tako da to prikazujem kao argument - za Sekularnu državu.....

Eh sad pošto ti sekularnu državu prikazuješ kao mjesto kontra kalifatu - vjerovati je da smatraš da je kontra kalifatu vrijeđanje relgijskih osjećanja pojedinaca što govori o tebi samome i o tvom shvatanju društva....

Ali pošto si tako obrazovan, kulturan, načitan, pravi naučnik što bi se reklo i spreman spomenuti SDA u svemu ovome - moram ti reći:

SAMO SDA, NA SVIM NIVOIMA - U JEDINSTVU JE SNAGA !
Sezam

#2822 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Sezam »

nigor wrote:
Sezam wrote:
Vrijedjas mrtve.
ne bih da mu budem advokat, ali jasno je da ne vrijeđa mrtve, već samo izražava sumnju u to ko ih je pobio, a na to ima pravo. Zar se ne zalažemo za slobodu govora i mišljenja, je'l te? :D
Ne strahuj, ne planiram osvetu.
pike

#2823 Re: Terorizam u Parizu!

Post by pike »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:

Pa koji ce qurac onda SIPA ili bilo ko drugi da prate sta pisu pojedini forumasi.

Ne svidja ti se, odjebi...jel'de..sa javnog portala. :-)

Mozda bi to moglo tako da klix ili bilo koji portal ili medij ima ogranicen pristup samo za odredjenu klijentelu.

Kapish. :D
PA prate one koji otvoreno govore da ce prekrsiti zakone BiH ili pozivaju otvoreno na napade protiv neistomisljenika.

Niko nikoga ne tjera sa ovog foruma, samo mi nije jasno zasto bi neko finansijski podrzavao forum i portal koji ga vrjedja :? Ja bi se ispiso' i nikad im vise klik nebi dao, iz principa.
L u c i f e r

#2824 Re: Terorizam u Parizu!

Post by L u c i f e r »

pirpa wrote: :D pa ti glumis po forumu nekog anonimnog mudonju
nego stisni pa objavi koju karikaturu na svoj FB profil :-D
sve neke kvazi mangupi kao u ratu a kad ih covjek treba nigdje ih.
ti si jedan od onih galamdzija sto vole zakuhati pa se kao hinja ispaliti a ostaviti svoje jarane da rjesavaju probleme.
ni
Ponavljam:

Mislim da svi možemo vrlo lahko predvidjeti ishod.

Šta misliš da li to više govori o meni ili o "vjernicima"?
Vitezanin

#2825 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vitezanin »

VjecitiStudent wrote:
Vitezanin wrote:Portal Vijesti ummeta širi laži u vezi navodnog današnjeg napada na trudnu muslimanku:napad se dogodio 2013: (http://www.nytimes.com/2013/06/19/world ... .html?_r=0), a oni to trenutno iskorištavaju u širenju laži.

Bijeda ljudska i novinarska
Pa ja tim likovima uopće bih priposao novinarske atribute. Ljudi su lažovi i upravo je ovo jedna od metoda koju radikalne struje koriste za širenje svoje propagande čega su oni svjesni. Radikalizam je utemeljen na LAŽI. Radikali su dakle, lažovi.
Post Reply