Irak
- dječak sa šibicama
#2801 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nekako mi lakse izgleda uslikat se ispred crkve koju "stite" ili kleknuti pored gomile necega bijelog umotanog u celofan, nego ono sto su morali raditi kad su se mazali sokom od jagode i smijali dok su glumatali ubijene zrtve "brutalnog Assadovog rezima" tokom demonstracija.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2802 Re: ISIS zauzeo Mosul
kupuju narod asfaltom
možda ispod betoniraju pobijene nevine ljude
i karadžić je držao pod objezbjeđenjem komaricu al mu je pobio i svećenike i narod protjerao ( izgleda zanimljivo sve porediti s ratom u bosni
)
ove likove ne podržavaju ni talibani
kućeš više
možda ispod betoniraju pobijene nevine ljude
i karadžić je držao pod objezbjeđenjem komaricu al mu je pobio i svećenike i narod protjerao ( izgleda zanimljivo sve porediti s ratom u bosni
ove likove ne podržavaju ni talibani
- Rampage
#2803 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ja sam već jednom pitao i nisam dobio neki ozbiljan odgovor:) - da li neko zna zašto još uvijek ove spodobe nose maske preko lica?
Ako već imaju državu u kojoj su oni jedna i jedina legalna i legitimna vlast, zašto kriju lica u toj svojoj jednoj i jedinoj "islamskoj državi"?
Ako već imaju državu u kojoj su oni jedna i jedina legalna i legitimna vlast, zašto kriju lica u toj svojoj jednoj i jedinoj "islamskoj državi"?
-
HM 2011
#2804 Re: ISIS zauzeo Mosul
Rampage wrote:Ja sam već jednom pitao i nisam dobio neki ozbiljan odgovor:) - da li neko zna zašto još uvijek ove spodobe nose maske preko lica?
Nazovi me kako hoćeš, misli o meni šta god hoćeš - ali dobro razmisli o ovome što ću napisati:
Baš u kontekstu ovog pitanja naziv spodobe nema mjesta.
Jedini razlog zašto i dalje nose maske je što svjesno smatraju da ih bilo ko, u jako kratkom vremenu može ugasiti kao pojam.
Ako su svjesni toga -
Ako neko smatra da je prikrivanje identiteta radi potencijalnih počinitelja zločina onda bi svi ovi iz Securitasa trebali nositi maske preko lica - a ne nose.....
- Lincoln-Burrows
#2805 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ljudi koji poubijaju zarobljenike koji se predaju,
vješaju ljude po ulici i slične stvari uopće nije
preuveličano nazvati spodobama.
-
HM 2011
#2806 Re: ISIS zauzeo Mosul
ali dobro razmisli o ovome što ću napisati:Lincoln-Burrows wrote:Ljudi koji poubijaju zarobljenike koji se predaju,
Jebo majku jel teško pročitati i usvojiti. Eno piše gore.....
Sad ide nešto što možeš nazvati tzv. umanjivanjem odgovornosti za zlodjela -
a ja u ovom slučaju branim svoj stav iznesen u prethodnom postu običnim riječima:
"Jel njemu na čelu piše da je on direktno učestvovao ili naređivao ubijanje zarobljenika koji se predaju, vješanju ljudi na ulici (protivzakonito) i slične stvari uopće....."
Eno i u Iranu vješaju ljude po ulici - jesu li i svi Iranci spodobe ?
Čovjek radi na obezbjeđenju objekta sa puškom u ruci - ako koga ubije obavljajući svoju dužnost imao masku ili nemao više manje je isto (zato neukusna analogija sa Securitasom)....
imaš li ti razlog zašto uopte i dalje nose maske ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2807 Re: ISIS zauzeo Mosul
u iranu vješaju prema važećem zakonu međunarodno priznate države
a ovo je nepriznata tvorevina
zanima me šta bi s onim zarobljenim turcima iz konzulata
ni riječi nikakve o njima kasnije
- daxon
#2808 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nose maske jer ih pola po Austiji, VB, Švedskoj... prima socijalu dok oni dole kolju i ubijaju, te daju kršćanima izbor tipa prelazak na islam, porez za nemuslimane ili sablja, a kada dođu u Beč, Londom ili Malme da se tuspase i ženama naprave novo dijete onda kenjaju o toleranciji, ljudskim pravima i sličnim sranjima. Eto zašto nose maske.
-
HM 2011
#2809 Re: ISIS zauzeo Mosul
Istina da je Iran priznata država - međutim -Black swan wrote:u iranu vješaju prema važećem zakonu međunarodno priznate države
Ovi aplicirali za međunarodno priznanje ili ne
- ako javno obznane takve zakone i provode ih u skladu sa valjanom i recimo to tako legitimnom praksom -
(validna pravna praksa za smrtnu kaznu - još jedna stvar zbog koje bi me neko mogao nalijepiti - a smrtne kazne svugdje)-
u smislu kritike ili komentarisanja - u istoj su ravni sa Iranom ili bilo kojom državom koja ima vješanje kao kaznu....
Međunarodno priznanje bilo čega nema uticaja na zakonje ili bezzakonje (ide li sa dva z ili ne) u nekoj državi, tvorevini ili kako god.... Tj. Iran ne vješa ljude zbog međunarodnog priznanja nego zbog provođenja vlastitih zakona.....
ali u suštini to nije tema -
Koliko smo mogli shvatiti maske nose:
Za slučaj propasti svoje tvorevine - države - Halifata,
Za slučaj optužbi za zločine,
Za slučaj izlaska iz svoje tvorevine - države - Halifata u strane države....
Ima li još ( u svakom slučaju rezultat?)
- Kikibombona
#2810 Re: ISIS zauzeo Mosul
HM 2011
Mozes i za cetnike naci poneko opravdanje ako se potrudis.
ISIL je cisto ZLO!
ISIL je cisto ZLO!
- Challenger__
#2811 Re: ISIS zauzeo Mosul
daxon wrote:Nose maske jer ih pola po Austiji, VB, Švedskoj... prima socijalu dok oni dole kolju i ubijaju, te daju kršćanima izbor tipa prelazak na islam, porez za nemuslimane ili sablja, a kada dođu u Beč, Londom ili Malme da se tuspase i ženama naprave novo dijete onda kenjaju o toleranciji, ljudskim pravima i sličnim sranjima. Eto zašto nose maske.
- Point.
#2812 Re: ISIS zauzeo Mosul
ISIL je zlo ogromno i ne da su samo spodobe, nego su i budaletine i odmetnici.
-
HM 2011
#2813 Re: ISIS zauzeo Mosul
mozes spomuti usput i moje spominjanje postojanja pravila o smrtnoj kazni ne kosta nista kad se vec gadjamo terminima....Kikibombona wrote:HM 2011
ISIL je cisto ZLO!
usput nit sam bio u Iraqu niti u Siriji....
najlakse bi bilo reci i dont give a f... ali eto nisam to rekao.....
meni cudno u svemu tome - to tvrdis da su cisto zlo a oni asfaltiraju.....
ti tvrdis da su cisto zlo a odnekud im stize podrska ljudi nad kojima vladaju...
opet ti ponavljam -
i meni zestoko nesto inzenzivno mirise u ovoj situaciji (nwkad je miris jako neugodan nekad ugodan) - kako god najlakse i najednostavnije je na kraju balade svaki propust svaliti na rukovodstvo tog projekta - ali opet hajde ga ti znaj - tu jos ne postoji neki stabilan sistem da mozes uprijeti prstom u isti i reci evo ga zlo kao recimo u kim il sunga i slicnu ekipu...
vidjet cemo sta ce vrijeme donjeti za sada nista konkretni nemamo ali da ce svojom pojavom uticati na dalje frakcionisanje islamskog svijeta - da hoce....
sad je pitanje sta je definicija zla ?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2814 Re: ISIS zauzeo Mosul
Po običaju izvrčeš istinu. Mislim da je obrnuto, a i analize koje s dostupne to pokazuju.pismo-nosa wrote:da bi tvoj post imao ikakvog smisla trebalo bi značiti da ovi iz ISIS-a masovno sade mak i masovno na tone proizvode mak u prahu a što nije tačno.arman1 wrote:Zaboraviše reći da su im istomišljenici u Afganistanu svoju samoodrživost(ekonomsku) postigli proizvodnjom opijuma i drugih droga. Na slici vidim da tamane konkurenciju.
osim toga, imaš bezbroj pokazatelja i izvještaja o tome da se proizvodnja droge u Afganistanu drastično smanjila dolaskom talibana na vlast, odnosno, da se povećala dolaskom demokratskih osloboditelja sa Zapada.
Još jedan od dokazanih biznisa đavoljeg halifata je trgovina organima.
Halal im vjera.
-
HM 2011
#2815 Re: ISIS zauzeo Mosul
????arman1 wrote:Po običaju izvrčeš istinu. Mislim da je obrnuto, a i analize koje s dostupne to pokazuju.pismo-nosa wrote:da bi tvoj post imao ikakvog smisla trebalo bi značiti da ovi iz ISIS-a masovno sade mak i masovno na tone proizvode mak u prahu a što nije tačno.arman1 wrote:Zaboraviše reći da su im istomišljenici u Afganistanu svoju samoodrživost(ekonomsku) postigli proizvodnjom opijuma i drugih droga. Na slici vidim da tamane konkurenciju.
osim toga, imaš bezbroj pokazatelja i izvještaja o tome da se proizvodnja droge u Afganistanu drastično smanjila dolaskom talibana na vlast, odnosno, da se povećala dolaskom demokratskih osloboditelja sa Zapada.
Halal im vjera.
- arman1
#2816 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne moram ja tebi ništa dokazivati, a da ti je stvarno do istine spoznao bi je sam. Otišla USA ili bila tu ona je tu jer su talibani USA proizvod iz vremena ruske okupacije afganistana.pismo-nosa wrote: ja tih podastro link, a i bezbroj linkova se može naći koji potvrđuju porast droge u Afganistanu nakon dolaska USA i demokratije u tu zemlju. imaš li ti neki link gdje se pokazuje da je smanjena proizvodnja droge u Afganistanu nakon dolaska demokrata ili da ti vjerujemo na riječ i zatp što ti tako vjeruješ ??
osim toga, otkuda tolika podrška Amerima i odbrana od tvoje strane ?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2817 Re: ISIS zauzeo Mosul
haha vidi fakatpismo-nosa wrote:ja tih podastro link, a i bezbroj linkova se može naći koji potvrđuju porast droge u Afganistanu nakon dolaska USA i demokratije u tu zemlju. imaš li ti neki link gdje se pokazuje da je smanjena proizvodnja droge u Afganistanu nakon dolaska demokrata ili da ti vjerujemo na riječ i zatp što ti tako vjeruješ ??arman1 wrote: Po običaju izvrčeš istinu. Mislim da je obrnuto, a i analize koje s dostupne to pokazuju.
Halal im vjera.
al da vidiš kako tepa onom izraelcu bibi bibi ... doduše nije sam u tome
- Kikibombona
#2818 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kazem ti, mozes i o okorjelim cetnicima napisati koju finu ako se potrudis.HM 2011 wrote:
mozes spomuti usput i moje spominjanje postojanja pravila o smrtnoj kazni ne kosta nista kad se vec gadjamo terminima....
usput nit sam bio u Iraqu niti u Siriji....
najlakse bi bilo reci i dont give a f... ali eto nisam to rekao.....
meni cudno u svemu tome - to tvrdis da su cisto zlo a oni asfaltiraju.....
ti tvrdis da su cisto zlo a odnekud im stize podrska ljudi nad kojima vladaju...
opet ti ponavljam -
i meni zestoko nesto inzenzivno mirise u ovoj situaciji (nwkad je miris jako neugodan nekad ugodan) - kako god najlakse i najednostavnije je na kraju balade svaki propust svaliti na rukovodstvo tog projekta - ali opet hajde ga ti znaj - tu jos ne postoji neki stabilan sistem da mozes uprijeti prstom u isti i reci evo ga zlo kao recimo u kim il sunga i slicnu ekipu...
vidjet cemo sta ce vrijeme donjeti za sada nista konkretni nemamo ali da ce svojom pojavom uticati na dalje frakcionisanje islamskog svijeta - da hoce....
sad je pitanje sta je definicija zla ?
I oni su nekome postedili zivot, nekome dali sadaku, asfaltirali put, neki narod ih je podrzavao itd.
I o Hitleru mozes napisati stosta fino.
Al ZLO je ZLO!
ISIL je skupina koja unistava kulturnu bastinu, namece vlastite svjetonazore i nacin zivota, ubija 1 700 zarobljenika ko iz sale, kolju ljude i otkidaju glave, izivljavaju se kao najgore moguce zvijeri, raznose eksplozivom... Ne mozes zamisliti gadost koju nisu uradili!
ISIL u 22 tacke!scale of evil
1 - Those who have killed in self-defense, and who do not show traces of psychopathy
2 - Jealous lovers who committed murder; although egocentric or immature, they are not psychopaths
3 - Willing companions of killers: aberrant personality, impulse-ridden, with some antisocial traits
4 - Those who have killed in self-defense, but had been extremely provocative toward the victim for that to happen.
5 - Traumatized, desperate persons who killed abusive relatives or other people, but who show remorse for their crime and are not psychopaths
6 - Impetuous, hotheaded murderers, yet without marked psychopathic traits
7 - Highly narcissistic, but not distinctly psychopathic persons—some with a psychotic core—who kill persons next to them, with jealousy as an underlying motive
8 - Non-psychopathic persons with smoldering rage, and who kill when the rage is ignited.
9 - Jealous lovers with marked psychopathic features.
10 - Killers of people "in the way", such as witnesses. Extremely egocentric, but not distinctly psychopathic
11 - Psychopathic killers of people "in the way", such as close friends or even family members.
12 - Power-hungry psychopaths who kill when they are "cornered".
13 - Psychopathic murderers with inadequate, rageful personalities, rage being the reason of their killings.
14 - Ruthlessly self-centered psychopathic schemers who kill to benefit themselves
15 - Psychopathic cold-blooded spree killers or multiple murderers.
16 - Psychopaths committing multiple vicious acts, with repeated acts of extreme violence
17 - Sexually perverse serial murderers: Rape is the primary motive and the victim is killed to hide evidence.
18 - Psychopathic torture-murderers, where murder is the primary motive, and the victim is killed after a torture that was not prolonged
19 - Psychopaths driven to terrorism, subjugation, intimidation, and rape, but who are short of murder
20 - Psychopathic torture-murderers, where torture is the primary motive, but in persons with distinct psychoses (such as schizophrenia).
21 - Psychopaths who do not kill their victims, but do subject them to extreme torture
22 - Psychopathic torture-murderers, where torture is the primary motive. In most cases, the crime has a sexual motivating factor.
- arman1
#2819 Re: ISIS zauzeo Mosul
Vidim da i robu degustirate. Znaći usvojio se sitem kontrole kvalitete.japin_mutapi wrote:haha vidi fakatpismo-nosa wrote:ja tih podastro link, a i bezbroj linkova se može naći koji potvrđuju porast droge u Afganistanu nakon dolaska USA i demokratije u tu zemlju. imaš li ti neki link gdje se pokazuje da je smanjena proizvodnja droge u Afganistanu nakon dolaska demokrata ili da ti vjerujemo na riječ i zatp što ti tako vjeruješ ??arman1 wrote: Po običaju izvrčeš istinu. Mislim da je obrnuto, a i analize koje s dostupne to pokazuju.
Halal im vjera.
al da vidiš kako tepa onom izraelcu bibi bibi ... doduše nije sam u tome
- Rampage
#2820 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ja mislim da si ovdje, pod boldirano, dao odgovor na moje pitanje.HM 2011 wrote:Rampage wrote:Ja sam već jednom pitao i nisam dobio neki ozbiljan odgovor:) - da li neko zna zašto još uvijek ove spodobe nose maske preko lica?
Nazovi me kako hoćeš, misli o meni šta god hoćeš - ali dobro razmisli o ovome što ću napisati:
Baš u kontekstu ovog pitanja naziv spodobe nema mjesta.
Jedini razlog zašto i dalje nose maske je što svjesno smatraju da ih bilo ko, u jako kratkom vremenu može ugasiti kao pojam.
Ako su svjesni toga -?
Ako neko smatra da je prikrivanje identiteta radi potencijalnih počinitelja zločina onda bi svi ovi iz Securitasa trebali nositi maske preko lica - a ne nose.....
Ako neko ima poštene (u bilo kojem pogledu "poštene") namjere, onda nema apsolutno nikakvog razloga da krije svoj identitet.
-
Drinski
#2821 Re: ISIS zauzeo Mosul
I hoće li ISIS pomoći palestincima ili i njih zanima nafta?
- Rampage
#2822 Re: ISIS zauzeo Mosul
Teško onim muslimanima kojima ISIS bude pomagao....
- basar
#2823 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pametnom dovoljno:
-
IDontCare
#2824 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kako su ove grupe aktivne kad treba muslimane tuci, prvi su tu, gdje su u Palestini ova 'braca' kad se treba istinski i neduzni narod branit, tad ih nema ni na mapi, to se odnosi i na ove nase bradonje.. sve to treba po kratko postupku!
- Cyrax
#2825 Re: ISIS zauzeo Mosul
U Bibijevim bolnicama se lijece pa nazad u Siriju u borbu protiv mrskih siija rafidija. Ne grizes ruku koja te hrani.IDontCare wrote:Kako su ove grupe aktivne kad treba muslimane tuci, prvi su tu, gdje su u Palestini ova 'braca' kad se treba istinski i neduzni narod branit, tad ih nema ni na mapi, to se odnosi i na ove nase bradonje.. sve to treba po kratko postupku!