Irak

Post Reply
dječak sa šibicama

#2801 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

Nekako mi lakse izgleda uslikat se ispred crkve koju "stite" ili kleknuti pored gomile necega bijelog umotanog u celofan, nego ono sto su morali raditi kad su se mazali sokom od jagode i smijali dok su glumatali ubijene zrtve "brutalnog Assadovog rezima" tokom demonstracija.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2802 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

kupuju narod asfaltom
možda ispod betoniraju pobijene nevine ljude

i karadžić je držao pod objezbjeđenjem komaricu al mu je pobio i svećenike i narod protjerao ( izgleda zanimljivo sve porediti s ratom u bosni :D )

ove likove ne podržavaju ni talibani :D kućeš više
Rampage

#2803 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Ja sam već jednom pitao i nisam dobio neki ozbiljan odgovor:) - da li neko zna zašto još uvijek ove spodobe nose maske preko lica?

Ako već imaju državu u kojoj su oni jedna i jedina legalna i legitimna vlast, zašto kriju lica u toj svojoj jednoj i jedinoj "islamskoj državi"?
HM 2011

#2804 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by HM 2011 »

Rampage wrote:Ja sam već jednom pitao i nisam dobio neki ozbiljan odgovor:) - da li neko zna zašto još uvijek ove spodobe nose maske preko lica?

Ako već imaju državu u kojoj su oni jedna i jedina legalna i legitimna vlast, zašto kriju lica u toj svojoj jednoj i jedinoj "islamskoj državi"?

Nazovi me kako hoćeš, misli o meni šta god hoćeš - ali dobro razmisli o ovome što ću napisati:

Baš u kontekstu ovog pitanja naziv spodobe nema mjesta.

Jedini razlog zašto i dalje nose maske je što svjesno smatraju da ih bilo ko, u jako kratkom vremenu može ugasiti kao pojam.

Ako su svjesni toga - :? ?

Ako neko smatra da je prikrivanje identiteta radi potencijalnih počinitelja zločina onda bi svi ovi iz Securitasa trebali nositi maske preko lica - a ne nose.....
Lincoln-Burrows

#2805 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Lincoln-Burrows »

Ljudi koji poubijaju zarobljenike koji se predaju,
vješaju ljude po ulici i slične stvari uopće nije
preuveličano nazvati spodobama.
HM 2011

#2806 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by HM 2011 »

Lincoln-Burrows wrote:Ljudi koji poubijaju zarobljenike koji se predaju,
vješaju ljude po ulici i slične stvari uopće nije
preuveličano nazvati spodobama.
ali dobro razmisli o ovome što ću napisati:

Jebo majku jel teško pročitati i usvojiti. Eno piše gore.....

Sad ide nešto što možeš nazvati tzv. umanjivanjem odgovornosti za zlodjela -
a ja u ovom slučaju branim svoj stav iznesen u prethodnom postu običnim riječima:

"Jel njemu na čelu piše da je on direktno učestvovao ili naređivao ubijanje zarobljenika koji se predaju, vješanju ljudi na ulici (protivzakonito) i slične stvari uopće....."

Eno i u Iranu vješaju ljude po ulici - jesu li i svi Iranci spodobe ?

Čovjek radi na obezbjeđenju objekta sa puškom u ruci - ako koga ubije obavljajući svoju dužnost imao masku ili nemao više manje je isto (zato neukusna analogija sa Securitasom)....

imaš li ti razlog zašto uopte i dalje nose maske ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2807 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

u iranu vješaju prema važećem zakonu međunarodno priznate države
a ovo je nepriznata tvorevina

zanima me šta bi s onim zarobljenim turcima iz konzulata
ni riječi nikakve o njima kasnije
daxon

#2808 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by daxon »

Nose maske jer ih pola po Austiji, VB, Švedskoj... prima socijalu dok oni dole kolju i ubijaju, te daju kršćanima izbor tipa prelazak na islam, porez za nemuslimane ili sablja, a kada dođu u Beč, Londom ili Malme da se tuspase i ženama naprave novo dijete onda kenjaju o toleranciji, ljudskim pravima i sličnim sranjima. Eto zašto nose maske.
HM 2011

#2809 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by HM 2011 »

Black swan wrote:u iranu vješaju prema važećem zakonu međunarodno priznate države
a ovo je nepriznata tvorevina

zanima me šta bi s onim zarobljenim turcima iz konzulata
ni riječi nikakve o njima kasnije
Istina da je Iran priznata država - međutim -

Ovi aplicirali za međunarodno priznanje ili ne

- ako javno obznane takve zakone i provode ih u skladu sa valjanom i recimo to tako legitimnom praksom -

(validna pravna praksa za smrtnu kaznu - još jedna stvar zbog koje bi me neko mogao nalijepiti - a smrtne kazne svugdje)-

u smislu kritike ili komentarisanja - u istoj su ravni sa Iranom ili bilo kojom državom koja ima vješanje kao kaznu....

Međunarodno priznanje bilo čega nema uticaja na zakonje ili bezzakonje (ide li sa dva z ili ne) u nekoj državi, tvorevini ili kako god.... Tj. Iran ne vješa ljude zbog međunarodnog priznanja nego zbog provođenja vlastitih zakona.....

ali u suštini to nije tema -

Koliko smo mogli shvatiti maske nose:

Za slučaj propasti svoje tvorevine - države - Halifata,
Za slučaj optužbi za zločine,
Za slučaj izlaska iz svoje tvorevine - države - Halifata u strane države....

Ima li još ( u svakom slučaju rezultat?)
Kikibombona

#2810 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

HM 2011

Mozes i za cetnike naci poneko opravdanje ako se potrudis.

ISIL je cisto ZLO!
Challenger__

#2811 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

daxon wrote:Nose maske jer ih pola po Austiji, VB, Švedskoj... prima socijalu dok oni dole kolju i ubijaju, te daju kršćanima izbor tipa prelazak na islam, porez za nemuslimane ili sablja, a kada dođu u Beč, Londom ili Malme da se tuspase i ženama naprave novo dijete onda kenjaju o toleranciji, ljudskim pravima i sličnim sranjima. Eto zašto nose maske.
:lol:
Point.

#2812 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

ISIL je zlo ogromno i ne da su samo spodobe, nego su i budaletine i odmetnici.
HM 2011

#2813 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by HM 2011 »

Kikibombona wrote:HM 2011

Mozes i za cetnike naci poneko opravdanje ako se potrudis.

ISIL je cisto ZLO!
mozes spomuti usput i moje spominjanje postojanja pravila o smrtnoj kazni ne kosta nista kad se vec gadjamo terminima....

usput nit sam bio u Iraqu niti u Siriji....

najlakse bi bilo reci i dont give a f... ali eto nisam to rekao.....

meni cudno u svemu tome - to tvrdis da su cisto zlo a oni asfaltiraju.....

ti tvrdis da su cisto zlo a odnekud im stize podrska ljudi nad kojima vladaju...

opet ti ponavljam -

i meni zestoko nesto inzenzivno mirise u ovoj situaciji (nwkad je miris jako neugodan nekad ugodan) - kako god najlakse i najednostavnije je na kraju balade svaki propust svaliti na rukovodstvo tog projekta - ali opet hajde ga ti znaj - tu jos ne postoji neki stabilan sistem da mozes uprijeti prstom u isti i reci evo ga zlo kao recimo u kim il sunga i slicnu ekipu...

vidjet cemo sta ce vrijeme donjeti za sada nista konkretni nemamo ali da ce svojom pojavom uticati na dalje frakcionisanje islamskog svijeta - da hoce....

sad je pitanje sta je definicija zla ?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#2814 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arman1 »

pismo-nosa wrote:
arman1 wrote:Zaboraviše reći da su im istomišljenici u Afganistanu svoju samoodrživost(ekonomsku) postigli proizvodnjom opijuma i drugih droga. Na slici vidim da tamane konkurenciju. :bih:
da bi tvoj post imao ikakvog smisla trebalo bi značiti da ovi iz ISIS-a masovno sade mak i masovno na tone proizvode mak u prahu a što nije tačno.

osim toga, imaš bezbroj pokazatelja i izvještaja o tome da se proizvodnja droge u Afganistanu drastično smanjila dolaskom talibana na vlast, odnosno, da se povećala dolaskom demokratskih osloboditelja sa Zapada.
Po običaju izvrčeš istinu. Mislim da je obrnuto, a i analize koje s dostupne to pokazuju.
Još jedan od dokazanih biznisa đavoljeg halifata je trgovina organima.
Halal im vjera.
HM 2011

#2815 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by HM 2011 »

arman1 wrote:
pismo-nosa wrote:
arman1 wrote:Zaboraviše reći da su im istomišljenici u Afganistanu svoju samoodrživost(ekonomsku) postigli proizvodnjom opijuma i drugih droga. Na slici vidim da tamane konkurenciju. :bih:
da bi tvoj post imao ikakvog smisla trebalo bi značiti da ovi iz ISIS-a masovno sade mak i masovno na tone proizvode mak u prahu a što nije tačno.

osim toga, imaš bezbroj pokazatelja i izvještaja o tome da se proizvodnja droge u Afganistanu drastično smanjila dolaskom talibana na vlast, odnosno, da se povećala dolaskom demokratskih osloboditelja sa Zapada.
Po običaju izvrčeš istinu. Mislim da je obrnuto, a i analize koje s dostupne to pokazuju.
Halal im vjera.
????
arman1

#2816 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arman1 »

pismo-nosa wrote: ja tih podastro link, a i bezbroj linkova se može naći koji potvrđuju porast droge u Afganistanu nakon dolaska USA i demokratije u tu zemlju. imaš li ti neki link gdje se pokazuje da je smanjena proizvodnja droge u Afganistanu nakon dolaska demokrata ili da ti vjerujemo na riječ i zatp što ti tako vjeruješ ??

osim toga, otkuda tolika podrška Amerima i odbrana od tvoje strane ? :lol:
Ne moram ja tebi ništa dokazivati, a da ti je stvarno do istine spoznao bi je sam. Otišla USA ili bila tu ona je tu jer su talibani USA proizvod iz vremena ruske okupacije afganistana.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2817 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

pismo-nosa wrote:
arman1 wrote: Po običaju izvrčeš istinu. Mislim da je obrnuto, a i analize koje s dostupne to pokazuju.
Halal im vjera.
ja tih podastro link, a i bezbroj linkova se može naći koji potvrđuju porast droge u Afganistanu nakon dolaska USA i demokratije u tu zemlju. imaš li ti neki link gdje se pokazuje da je smanjena proizvodnja droge u Afganistanu nakon dolaska demokrata ili da ti vjerujemo na riječ i zatp što ti tako vjeruješ ??

haha vidi fakat
al da vidiš kako tepa onom izraelcu bibi bibi ... doduše nije sam u tome
Kikibombona

#2818 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

HM 2011 wrote:
mozes spomuti usput i moje spominjanje postojanja pravila o smrtnoj kazni ne kosta nista kad se vec gadjamo terminima....

usput nit sam bio u Iraqu niti u Siriji....

najlakse bi bilo reci i dont give a f... ali eto nisam to rekao.....

meni cudno u svemu tome - to tvrdis da su cisto zlo a oni asfaltiraju.....

ti tvrdis da su cisto zlo a odnekud im stize podrska ljudi nad kojima vladaju...

opet ti ponavljam -

i meni zestoko nesto inzenzivno mirise u ovoj situaciji (nwkad je miris jako neugodan nekad ugodan) - kako god najlakse i najednostavnije je na kraju balade svaki propust svaliti na rukovodstvo tog projekta - ali opet hajde ga ti znaj - tu jos ne postoji neki stabilan sistem da mozes uprijeti prstom u isti i reci evo ga zlo kao recimo u kim il sunga i slicnu ekipu...

vidjet cemo sta ce vrijeme donjeti za sada nista konkretni nemamo ali da ce svojom pojavom uticati na dalje frakcionisanje islamskog svijeta - da hoce....

sad je pitanje sta je definicija zla ?
Kazem ti, mozes i o okorjelim cetnicima napisati koju finu ako se potrudis.

I oni su nekome postedili zivot, nekome dali sadaku, asfaltirali put, neki narod ih je podrzavao itd.

I o Hitleru mozes napisati stosta fino.

Al ZLO je ZLO!

ISIL je skupina koja unistava kulturnu bastinu, namece vlastite svjetonazore i nacin zivota, ubija 1 700 zarobljenika ko iz sale, kolju ljude i otkidaju glave, izivljavaju se kao najgore moguce zvijeri, raznose eksplozivom... Ne mozes zamisliti gadost koju nisu uradili!
scale of evil
1 - Those who have killed in self-defense, and who do not show traces of psychopathy
2 - Jealous lovers who committed murder; although egocentric or immature, they are not psychopaths
3 - Willing companions of killers: aberrant personality, impulse-ridden, with some antisocial traits
4 - Those who have killed in self-defense, but had been extremely provocative toward the victim for that to happen.
5 - Traumatized, desperate persons who killed abusive relatives or other people, but who show remorse for their crime and are not psychopaths
6 - Impetuous, hotheaded murderers, yet without marked psychopathic traits
7 - Highly narcissistic, but not distinctly psychopathic persons—some with a psychotic core—who kill persons next to them, with jealousy as an underlying motive
8 - Non-psychopathic persons with smoldering rage, and who kill when the rage is ignited.
9 - Jealous lovers with marked psychopathic features.
10 - Killers of people "in the way", such as witnesses. Extremely egocentric, but not distinctly psychopathic
11 - Psychopathic killers of people "in the way", such as close friends or even family members.
12 - Power-hungry psychopaths who kill when they are "cornered".
13 - Psychopathic murderers with inadequate, rageful personalities, rage being the reason of their killings.
14 - Ruthlessly self-centered psychopathic schemers who kill to benefit themselves
15 - Psychopathic cold-blooded spree killers or multiple murderers.
16 - Psychopaths committing multiple vicious acts, with repeated acts of extreme violence
17 - Sexually perverse serial murderers: Rape is the primary motive and the victim is killed to hide evidence.
18 - Psychopathic torture-murderers, where murder is the primary motive, and the victim is killed after a torture that was not prolonged
19 - Psychopaths driven to terrorism, subjugation, intimidation, and rape, but who are short of murder
20 - Psychopathic torture-murderers, where torture is the primary motive, but in persons with distinct psychoses (such as schizophrenia).
21 - Psychopaths who do not kill their victims, but do subject them to extreme torture
22 - Psychopathic torture-murderers, where torture is the primary motive. In most cases, the crime has a sexual motivating factor.
ISIL u 22 tacke!
arman1

#2819 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arman1 »

japin_mutapi wrote:
pismo-nosa wrote:
arman1 wrote: Po običaju izvrčeš istinu. Mislim da je obrnuto, a i analize koje s dostupne to pokazuju.
Halal im vjera.
ja tih podastro link, a i bezbroj linkova se može naći koji potvrđuju porast droge u Afganistanu nakon dolaska USA i demokratije u tu zemlju. imaš li ti neki link gdje se pokazuje da je smanjena proizvodnja droge u Afganistanu nakon dolaska demokrata ili da ti vjerujemo na riječ i zatp što ti tako vjeruješ ??

haha vidi fakat
al da vidiš kako tepa onom izraelcu bibi bibi ... doduše nije sam u tome
Vidim da i robu degustirate. Znaći usvojio se sitem kontrole kvalitete.
Rampage

#2820 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

HM 2011 wrote:
Rampage wrote:Ja sam već jednom pitao i nisam dobio neki ozbiljan odgovor:) - da li neko zna zašto još uvijek ove spodobe nose maske preko lica?

Nazovi me kako hoćeš, misli o meni šta god hoćeš - ali dobro razmisli o ovome što ću napisati:

Baš u kontekstu ovog pitanja naziv spodobe nema mjesta.

Jedini razlog zašto i dalje nose maske je što svjesno smatraju da ih bilo ko, u jako kratkom vremenu može ugasiti kao pojam.

Ako su svjesni toga - :? ?

Ako neko smatra da je prikrivanje identiteta radi potencijalnih počinitelja zločina onda bi svi ovi iz Securitasa trebali nositi maske preko lica - a ne nose.....
Ja mislim da si ovdje, pod boldirano, dao odgovor na moje pitanje.

Ako neko ima poštene (u bilo kojem pogledu "poštene") namjere, onda nema apsolutno nikakvog razloga da krije svoj identitet.
Drinski

#2821 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Drinski »

I hoće li ISIS pomoći palestincima ili i njih zanima nafta?
Rampage

#2822 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Teško onim muslimanima kojima ISIS bude pomagao....
basar

#2823 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by basar »

Pametnom dovoljno:

IDontCare

#2824 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by IDontCare »

Kako su ove grupe aktivne kad treba muslimane tuci, prvi su tu, gdje su u Palestini ova 'braca' kad se treba istinski i neduzni narod branit, tad ih nema ni na mapi, to se odnosi i na ove nase bradonje.. sve to treba po kratko postupku!
Cyrax

#2825 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Cyrax »

IDontCare wrote:Kako su ove grupe aktivne kad treba muslimane tuci, prvi su tu, gdje su u Palestini ova 'braca' kad se treba istinski i neduzni narod branit, tad ih nema ni na mapi, to se odnosi i na ove nase bradonje.. sve to treba po kratko postupku!
U Bibijevim bolnicama se lijece pa nazad u Siriju u borbu protiv mrskih siija rafidija. Ne grizes ruku koja te hrani.
Post Reply