Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#2801 Re: Automobilizam - All about
Uh, može umjesto jutrenjaka. 
- Bakir1
#2802 Re: Automobilizam - All about
ovo je dilema:

-
direstraits0078
#2803 Re: Automobilizam - All about
Ovdje nema nikakve dileme.Bakir1 wrote:ovo je dilema:
- johntra
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2805 Re: Automobilizam - All about
godinama ja to pricam moj johntra.....
-
lavic
#2806 Re: Automobilizam - All about
U pravu ste vas dvojica ali nakon 30+ godina stvari nisu ni blizu kao ja Lancia mislila da ce biti. Ko je bio u pravu i gdje je greska?
- johntra
#2807 Re: Automobilizam - All about
Lancia je sada gdje jeste zbog kasličnog nemara, ne radi toga što proizvodi smeće od automobila, pogotovo ne u posljednih nekoliko godina...BMW je kompanija za sebe, decenijama nije imao ništa drugo, ulagali sve u razvoj BMW-a...Lanciu kupio FIAT i kao sve velike kompanije, sjebao ono što je krasilo Lanciu godinama...nije Lancia jedini slučaj zanemarivanja i neulaganja u marku...
što se tiče reklame i podataka BMW mi je u prednosti zbog pogona, Lancia zbog performansi...oprema na strani Lancie, užitak u vožnji malo prednjači BMW....veliki minus za Prismu je hrđa...
što se tiče reklame i podataka BMW mi je u prednosti zbog pogona, Lancia zbog performansi...oprema na strani Lancie, užitak u vožnji malo prednjači BMW....veliki minus za Prismu je hrđa...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2808 Re: Automobilizam - All about
jel znaš da trenutno u VAG grupaciji radi 40 000 mašinskih inženjera i 10 000 software inženjera samo na razvojujohntra wrote:Lancia je sada gdje jeste zbog kasličnog nemara, ne radi toga što proizvodi smeće od automobila, pogotovo ne u posljednih nekoliko godina...BMW je kompanija za sebe, decenijama nije imao ništa drugo, ulagali sve u razvoj BMW-a...Lanciu kupio FIAT i kao sve velike kompanije, sjebao ono što je krasilo Lanciu godinama...nije Lancia jedini slučaj zanemarivanja i neulaganja u marku...
protiv toga se teško može boriti...
- johntra
#2809 Re: Automobilizam - All about
ko je spominjao tu smetljarku grupaciju?
Lancia se nikada nije ni takmičila sa superiornom VAG grupacijom, to bi im bilo poniženje...
Lancia se nikada nije ni takmičila sa superiornom VAG grupacijom, to bi im bilo poniženje...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2810 Re: Automobilizam - All about
Bruka za njih jer ni u cemu tehnoloski ne bjeze od Fiata,koji je skoro na koljenima.mk ultra wrote:jel znaš da trenutno u VAG grupaciji radi 40 000 mašinskih inženjera i 10 000 software inženjera samo na razvojujohntra wrote:Lancia je sada gdje jeste zbog kasličnog nemara, ne radi toga što proizvodi smeće od automobila, pogotovo ne u posljednih nekoliko godina...BMW je kompanija za sebe, decenijama nije imao ništa drugo, ulagali sve u razvoj BMW-a...Lanciu kupio FIAT i kao sve velike kompanije, sjebao ono što je krasilo Lanciu godinama...nije Lancia jedini slučaj zanemarivanja i neulaganja u marku...
protiv toga se teško može boriti...
-
lavic
#2811 Re: Automobilizam - All about
Razumije ja vas dvojicu, k'o tinejdjeru nekad 80 i neke isto ljeto u blisku familiju mi dosli Alfa 33 karmin crvena i BMW 318i bijeli.johntra wrote:Lancia je sada gdje jeste zbog kasličnog nemara, ne radi toga što proizvodi smeće od automobila, pogotovo ne u posljednih nekoliko godina...BMW je kompanija za sebe, decenijama nije imao ništa drugo, ulagali sve u razvoj BMW-a...Lanciu kupio FIAT i kao sve velike kompanije, sjebao ono što je krasilo Lanciu godinama...nije Lancia jedini slučaj zanemarivanja i neulaganja u marku...
Alfa je bila k'o lutka, lijepa, nasminkana, sve je imala sto je tad auto moglo imat, a beng jednostavan ali je sve na svom mjestu.
Na zalost alfa je potrala par godina i otisla dalje, a benga sam vidio cak i iza rata bio je u zivotu, sa cunerskim doradama ali dobar.
- johntra
#2812 Re: Automobilizam - All about
Možda je i Alfa potrajala, samo je nisi vidio opet... 
- insomnia78
#2813 Re: Automobilizam - All about
24HLM
Team Porche

Inace veceras je predstavljanje timova i vozaca
"Le parade des pilotes" pa cu baciti koju sliku
Ako budem otis'o doduse, posto kisa pada
Od pet godina kol'ko sam prisutan cini mi se da samo jedne godine nije padala kisa na paradi
Team Porche

Inace veceras je predstavljanje timova i vozaca
"Le parade des pilotes" pa cu baciti koju sliku
Ako budem otis'o doduse, posto kisa pada
Od pet godina kol'ko sam prisutan cini mi se da samo jedne godine nije padala kisa na paradi
- insomnia78
#2814 Re: Automobilizam - All about
Kisa pljusti, staza je spremna
Jucer odrzane kvalifikacije i posljednji trening
Evo dvije sa staze, uslovi za voznju

Sto metara odavde, krivina prije ovog pravca, je pogin'o danski vozac pretprosle godine
Jucer odrzane kvalifikacije i posljednji trening
Evo dvije sa staze, uslovi za voznju

Sto metara odavde, krivina prije ovog pravca, je pogin'o danski vozac pretprosle godine
- insomnia78
#2815 Re: Automobilizam - All about
Staza na kojoj se vozi LM24H
Circuit de la sarthe

Skoro citava duzina, osim ovog sivog dijela koji je prava trkaca staza(Circuit Bugatti), je u stvari cesta koja se koristi za svakodnevni saobracaj, sa par modifikacija
Circuit de la sarthe

Skoro citava duzina, osim ovog sivog dijela koji je prava trkaca staza(Circuit Bugatti), je u stvari cesta koja se koristi za svakodnevni saobracaj, sa par modifikacija
- bitanga_sa_otesa
#2816 Re: Automobilizam - All about
joj uslova
za spakovat se i otic kuci samo....
- insomnia78
#2817 Re: Automobilizam - All about
A publike hiljade
Najvise engleza i svaba, pored francuza naravno, auta nema kakvih nema
Od sinoc traje ovo nevrjeme a njih je kamara u kampovima oko staze
Najvise engleza i svaba, pored francuza naravno, auta nema kakvih nema
Od sinoc traje ovo nevrjeme a njih je kamara u kampovima oko staze
- bitanga_sa_otesa
#2818 Re: Automobilizam - All about
ma znam ja to sve ...fanatizam prelazi granice ,nisam ni ja puno bolji...ali mi se zivot zgadi kad pokisnem na trci i ne mogu voziti po mokrom....
-
esso_sa
#2819 Re: Automobilizam - All about
Vozio si nedavno (sve vidimbitanga_sa_otesa wrote:ma znam ja to sve ...fanatizam prelazi granice ,nisam ni ja puno bolji...ali mi se zivot zgadi kad pokisnem na trci i ne mogu voziti po mokrom....
-
Bavarac94
#2820 Re: Automobilizam - All about
Može li neko reći otprilike, koliko kofera može stati u gepek od Mercedesa E klase W210?
- insomnia78
#2821 Re: Automobilizam - All about
Popravi se vrijeme

- sema911s
#2822 Re: Automobilizam - All about
Bavarac94 wrote:Može li neko reći otprilike, koliko kofera može stati u gepek od Mercedesa E klase W210?
Kojih kofera kolikih
U w211 stanu 3 velika, 2torbe manje, 2laptopa I ostane prostora za hljeb I paradajz
-
Bavarac94
#2823 Re: Automobilizam - All about
Velika kofera + dječija kolica 2xsema911s wrote:Bavarac94 wrote:Može li neko reći otprilike, koliko kofera može stati u gepek od Mercedesa E klase W210?
Kojih kofera kolikih
U w211 stanu 3 velika, 2torbe manje, 2laptopa I ostane prostora za hljeb I paradajz
- sema911s
#2824 Re: Automobilizam - All about
We
Procitaj malo Sta je fiat pokusao Sa lanciom I Sta su dobili, Sta Su trazili od inzinjera I sto Su svi otisli u drugs firms,.
I kako poredit rwd I auo koje je niza klasa fwd malo usminkana
Koja oprema na strani lancie, koje performanse,johntra wrote:Lancia je sada gdje jeste zbog kasličnog nemara, ne radi toga što proizvodi smeće od automobila, pogotovo ne u posljednih nekoliko godina...BMW je kompanija za sebe, decenijama nije imao ništa drugo, ulagali sve u razvoj BMW-a...Lanciu kupio FIAT i kao sve velike kompanije, sjebao ono što je krasilo Lanciu godinama...nije Lancia jedini slučaj zanemarivanja i neulaganja u marku...
Procitaj malo Sta je fiat pokusao Sa lanciom I Sta su dobili, Sta Su trazili od inzinjera I sto Su svi otisli u drugs firms,.
I kako poredit rwd I auo koje je niza klasa fwd malo usminkana
- sema911s
#2825 Re: Automobilizam - All about
Mozda kolica budu pravila problem,,. Al kada moja oprema stanee moze I tooBavarac94 wrote:Velika kofera + dječija kolica 2xsema911s wrote:Bavarac94 wrote:Može li neko reći otprilike, koliko kofera može stati u gepek od Mercedesa E klase W210?
Kojih kofera kolikih