PROTESTI!!! - aktuelnosti
- red evil
#2801 Re: PROTESTI!!!
Formira se kordon policije a nema demostranata
(ima ali malo)
- uglavnomja
#2802 Re: PROTESTI!!!
sva sirina pameti je u ovoj recenici ...Dr. Kuca wrote:Sad sa protesta, najmanje gladnih, najvise klosarcica. ima tu i prenzionera i radnika i raje starije bez posla, al najvise klosarcica, maloljetnika, fol oni se nesta guraju.
Eki zahtjeva da neko sa biroa bude premijer i udje u vlast, to isto da ja postanem hirurg.
I ova djeca sto su ih premlatili niko modrice nema. bar ja ne vidjoh.
ljudi ne poznaju osnove demokratije, ne znaju kako funkcionira uredjeno drustvo, iz titine jednopartijske humane socijalne drzave preslo se lesinarski nacikleptokratski sistem, a vecina nista nije naucila.
ovo je fantasticna prilika da se nesto uradi, ali sumnjam, nazalost, jer ne postoji OSOBA da stane na celo i uvede red, i to diktaturu, tiraniju, strahovladu ... kako god je nazvali ... jedan period, dok se ne vrati opljackano, dok sve vikendice i kuce i imovina ne budu popisani, sa izvorima prihoda i pokricem, da postavi postebe ljude itd ... i izbaci 50% budzetosisaca, a ostalim smanje plate, prema prosjeku urealnom sektoru.
makar i hm2011, bar je pismen.
Last edited by uglavnomja on 09/02/2014 17:44, edited 1 time in total.
-
velikonja
#2803 Re: PROTESTI!!!
Senf wrote: Cica neki nosi transparent, Fahrudina za predsjednika
Ma malo je to. Treba `vako: Fahra za kralja
-
weredsf
#2804 Re: PROTESTI!!!
Swedbank wrote:Edis Jasarevic TUZLA @EdisPG 1m
Kod Unitica se formirao kordon. Bilo bi jako glupo da intervenisu
Blokiraju put prema Tornju
- Toffee karamela
-
weredsf
- guber90
#2807 Re: PROTESTI!!!
Hajde vidjet cemo da ti Sarajlije cega nafatajuPanzer_Daddy wrote:...ako su zdrave i utovljene dobro dalo bi se pregovarat.guber90 wrote:Hoces da ih zaposlis kao svinje ?Panzer_Daddy wrote:Oglas.
Potrebno 10 radnika na farmi svinja,prednost u zaposljavanju imaju bivse budzetlije.Sve informacije na tel..
032 033 035
-
HM 2011
#2808 Re: PROTESTI!!!
Vidim ja da ti podvaljuju moje tekstove kao predizbornu kampanju - pa dragi moj - niti su mene pitali za dozvolu - niti im sjedim u parlamentima kao savjetnik, a niti su me predložili, niti kontaktirali.Genije wrote:znaš kako kažuHM 2011 wrote: Koji su ciljevi protesta i kako ostvariti ciljeve protesta.
Ja se nudim kao cilj protesta. Tj. Nudim da neki tamo user name HM 2011 bude postavljen u Izvršnu vlast i direktno rješava ostale društvene prebleme - kao svrhu ostvarenja ostalih ciljeva protesta, jer i bez protesta to bi bili moji ciljevi - a ti provjeri ako mi ne vjeruješ.
ako te neće niko drugi predložit ni pohvalit
nemoj brate ni ti sam sebe
Ako neću sam sebe ponuditi jer izgleda niko me ne prepoznaje - Vidiš da niko neće - znaju predložiti sebe a prepisati od mene.
- daxon
#2809 Re: PROTESTI!!!
Kad god rodi kupus, šljiva i krompir, ovi iz RS, a naročito ovi iz Bjeljine postanu qrčeviti, kažu u narodu "zima bez snijega slaba ljetina", e pa vidjet ćemo ih dogodine u ovo doba kada budu skapavali, u koje će tambure onda udarati.hAZNADAR wrote:Valjda ce ove kontrademonstracije iz Bijeljine i opca podrska Dodiku ubijediti mnoge revolucionare da prekinu upotrebljavati prazne fraze poput slozno svi u BiH, zajednicki problem i da sanjaju da nam je i barem muka zajednicka.
- Ajatolah_
#2810 Re: PROTESTI!!!
Na Youtubeu gledam proteste na kojima se skandira: "nećemo proteste!"
E sad mogu umrijet'...
- uglavnomja
#2811 Re: PROTESTI!!!
velikonja wrote:Senf wrote: Cica neki nosi transparent, Fahrudina za predsjednika
Ma malo je to. Treba `vako: Fahra za kraljaJebo precednika, opet bi se moro dogovarat s nekim, al kralj... Tu nastane kar...
hebotepatak, lik je maestralan
i jos kuplja politicke bodove, laganini, sipa suplja miloklizno, a vamo kara narod u zdrav mozak
- guber90
#2812 Re: PROTESTI!!!
Definicija ironijeAjatolah_ wrote:Na Youtubeu gledam proteste na kojima se skandira: "nećemo proteste!"![]()
E sad mogu umrijet'...
- Reglan
#2813 Re: PROTESTI!!!
Jao malog huligana nesto se skida,kao modrice.Trebali su ubiti Boga u njemu,on sigurno ima za hljeb,cim se kupuje majica u BK.
-
velikonja
#2814 Re: PROTESTI!!!
Zajebavas?! Zakuni se!!!!Ajatolah_ wrote:Na Youtubeu gledam proteste na kojima se skandira: "nećemo proteste!"![]()
E sad mogu umrijet'...
- Alfons Kauders
#2815 Re: PROTESTI!!!
generacije djece koja su naucile da ih profesor ne smije oboriti i da ne mogu otici u "popravni" ni kad nekog upucaju... iliti svi smo pomalo kriviCorto Maltese wrote:I ja sam zbunjen.cyprus wrote:Ja ne kontam ovo - kako neko ko se odluči na učešće u nasilnim protestima može da se žali na odvaljene bubrege? Valjda se podrazumjeva, ako ideš bacat kamenje na policiju i uništavat društvenu/privatnu imovinu valjda moraš bit svjestan da je dobra šansa da ćeš i dobit batine... Ili je to ono - jebat se, a da ti ne uđe... Gdje su ti principi jebemu?
-
almir1977
#2816 Re: PROTESTI!!!
Nemoj tako, to su naša deca.arshavin wrote:Jao malog huligana nesto se skida,kao modrice.Trebali su ubiti Boga u njemu,on sigurno ima za hljeb,cim se kupuje majica u BK.
Od Srba nas razlikuje samo Drina koja nas dijeli, ista govna inače.
- Alfons Kauders
#2817 Re: PROTESTI!!!
nenadjebivo - ne vjerujem dok ne vidim svojim ocima, dakle ajatolase deder taj linkvelikonja wrote:Zajebavas?! Zakuni se!!!!Ajatolah_ wrote:Na Youtubeu gledam proteste na kojima se skandira: "nećemo proteste!"![]()
E sad mogu umrijet'...
doduse ako je bijeljina, nemojte zaboraviti da je pred rat u krajni bio skup na kojem je SDSovac pokazivao podijeljeno oruzje, i drzeci pusku u rukama rekao "ovim puskama se brani goloruki srpski narod"
- Havatar
#2818 Re: PROTESTI!!!
Prodajem LCD TV iz predsjednistva
Tv je u dobrom stanje, fali mu napojni kabal i nema papire. S njim dodje i zidni nosac koji je slomljen.
http://www.pik.ba/artikal/11034468/prod ... jednistva/
-
weredsf
#2819 Re: PROTESTI!!!
BijeljinaAjatolah_ wrote:Na Youtubeu gledam proteste na kojima se skandira: "nećemo proteste!"![]()
E sad mogu umrijet'...
-
Swedbank
#2820 Re: PROTESTI!!!
Edis Jasarevic TUZLA @EdisPG 8s
Sad mi kao opet idemo pred predsjednistvo. Ja sto ce se specijalci navozat a mi nasetat po gradu #sarajevo
Sad mi kao opet idemo pred predsjednistvo. Ja sto ce se specijalci navozat a mi nasetat po gradu #sarajevo
- Michio Kaku
#2821 Re: PROTESTI!!!
moram se složit da previše zahtjeva uvijek vodi ka razvodnjavanju i da treba ići korak po korak. za nas bi velika stvar bila izbaciti nacionalizam iz kolosjeka koliko toliko.Breathless wrote:
Otkrivaju svoje pravo lice i ideoloske poziije s kojih nastupaju, tako da je sad jasnije sta stoji iza brutalnosti poput one da je "penzionerima data povisica od 15 maraka (+2 marke i 60 feninga gore) i sta hoce koji k. vise", kao da beg-kapitalist daje z svog dzepa, a pri tome ne vladaju ni najosnovnijim pojmovima. Prave balkanske apologete neoliberalizma, u svojoj zanesenoscu jos ekstremniji od onih anglo-americkih.
ali da, u biti je tacno da se ljudi iz svjetskih provincija kao sto smo mi ili recipo poljska i ukrajina lakse identifikuju sa neoliberalizmom i vise u njega vjeruju ( u eksplicite načela) nego pravi neoliberali. to nije čudno. u svakoj ideologiji vladaju oni koji znaju da je ideologija alat i koji u nju u biti ne vjeruju. uzmi nas bivši sistem - pravi, vjerni, komunisti završili su ili kao disidenti ili na golom otoku jer su bili opasni po sistem baš zato što su vjerovli taksativno u zvaničnu ideologiju. fazon je bio znati nepisana pravila prema kome imamo prešutni sporazum među elitom da je samoupravni socijalizam samo šarena laža, ko taj prešutni sporazum ne konta i fakat se loži na ideje da neki radnim mora biti suvlasnik firme i da njegov glas jednako važi i sl. je ili lud ili saboter i njega valja skloniti.
nasi neoliberali ne kontaju da je ideologija stvar implicitnih a ne ekspilictnih vrijednosti i fakat su skloni da u to vjeruju, jer je to njima novo i mnogi nisu zivjeli vani. pogledaj šta je njima tipični ljevičar sve steretipne stvari koje niđe veze nemaju...
-
sanjin_1
#2822 Re: PROTESTI!!!
Šta ćete kad NAROD zaista izađe na ulice?
- Paranoid
#2823 Re: PROTESTI!!!
Postalo je degutantno čitati tvoje postove..ali stvarno.. Znaš jako dobro da drotovi znaju kako da te izmlate, a da na sudu ne možeš pokazati ni jednu mofricu.. Znaš jako dobro da su djeca poput ovog momka, kao i onog koji je ubio Danisa i hiljade drugih PRODUKT sistema i da svoje nezadovoljstvo pokazuju na način na koji to nismo činili u naše vrijeme.Alfons Kauders wrote:naravno da ne fale, pa nisu drotovi glupi kao iz viceva... maltretiranje mozda, ali ozbiljne povrede jokgnjev wrote:Seronja bi bio ko ne bi priznao da se ni na Aldinu a ni na ovom malom sto je pusten danas ne vidi bilo kakav vid torture. Cak sta vise moze se reci da im dlaka sa glave ne fali.
aldin na pressici pokazuje da ima "ovoliku" modricu na ledjima, siri ruke... i onda kaze da je u pitanju modrica od 10cm...
to je problem s omladinom... meni je jednom prilikom milicija palila samare, i posljedice su se dale primjetitinije se krilo
![]()
dakle prije je bilo - mali napravi belaj, murija ga samara, otac ga prebije kad dodje kuci... a danas roditelji brane djecu i kad nekog zakolju (ko ona kurvetina kad su ubili denisa), ili kad zapale jebeno predsjednistvo... jer je nekako kriv neko drugi sto nisu znali odgojiti svoju djecu... isto tako napadaju i profesore po skolama... prije su roditelji propalitetima palili samare, a sad tuku profesore koji ih se usude oboriti...![]()
dakle ili lazu, ili se strasno brzo oporavljaju (od spida mozda?)... eto vidite aldina... slomljene mu obje noge, zgazeno lice, skakalo po njemu 9 specijalaca, a ima samo modricu od 10cm i drzi pressicu s advokatom, kojeg je kaze izabrao zato jer je dobar advokat a ne politicar (svako ko misli da je ajanovic dobar advokat bi se kod mene u sudnici po defaultu smatrao bitno umanjeno uracunljivim)
Ono što si zaboravio da na ovim protestima nisu bila samo djeca, ali me zanima kako ćeš se izvaditi na račun dogadjaja koja slijede i u kojima ćeš vjerovatno vidjeti sve uzraste zakrvavljenih očiju.. ili ćeš kao i do sad nači razlog da si pametniji zato što je osvanuo novi dan..
Zapamti, nove generacije nisu KRIVE što im je život sjeban, nego nametnuti Ustav, rat, sistem i naravno ti i ja...
- red evil
#2824 Re: PROTESTI!!!
Za sutra protesti najavljani i u Mostari i Livnu.
- BegA_
#2825 Re: PROTESTI!!!
Livno? Gdje si to procitao?red evil wrote:Za sutra protesti najavljani i u Mostari i Livnu.