Hafis wrote:Tietje24322 wrote:
Hajde sta to pricas ti? Sta je bilo prije afere Zeljka Komsica? Prije nego sto smo vas eto majorizirali, kako je se HDZ ponasao? Kolko ja znam progladili ste Herceg Bosnu na sjednici u mostaru iz 2001, puna sala Hrvata. Pa vam je NATO upao u banku koja je to proglasenje finansirala.
Pa hiljadu puta izjave o rehabilitaciji herceg Bosne, pa onda ste presli na treci entitet pa feferalnu jedinicu. Pa ste se u Karadjordjevu sastali sa Dodikom bez Bosnjaka.
Tek relativno nedavno ste preglasani a sta je bilo prije toga?
Zalagali se za normalnu i cjelovitu BiH?
Sta ste radili u ratu? Evo Haag je osudio Tudjmana da je stajao na celu Udruzenog Zlocinackog poduhvata protiv Bosnjaka i na celu agresije. To smo zaboravili? Sav vrh te vase HRHB je u Haagu.
Imamo stenograme iz kancelarije Tudjmanove gdje on natedjuje slanje tenkovskih brigada na stolac i Bugojno. Imamo stenograme o topnistvu Hrvatskrme vojske pred Vakufom. Imamo snimnjen razgovor izmedju Suska i Bobana o koristebje napalm bombi protiv armije r bih.
Vi nikada niste prestali na razbijanju BiH sa Srbima. A sve ste nesto ugrozeni.
Ali to ce vas skupo doci.
Bjež'mo @Angrybird.... odnio vrag šalu, izgibosmo
ŠaLA. Čovjek ti piše o sadašnjem vremenu i budućnosto ove države a ti se raspisao o stvarima iz vremena kada si još siperak nosao. kakve sad ima veze Karađorđevo, Šušak, Vakuf... s njegovim postom???
Ti samo pišeš da bi nešto pisao i da bi prosipao mržnju. A tako si lijepo započeo o tenkovima, desantnim jedinicama, pravcima proboja i sad mlatiš gluposti o stvarima koje su se desile kada nisi imao ni mliječnih zuba. Šteta, živi u EU a tako zadojen. U stvari nije šteta

...treba nam takvih više
Upravo je bitno. HDZ je imao 15 godina da pokaze sta zeli i pokazao je. Kada je dobio po guzi a kada su vece sile podrzale Bosnjake u tome onda je krenulo kuku majorizacija help.
Eno na you tube u izjava Hillary Clinton kada joj je Komsic dosao na posjetu:
""Ako neki u BiH ne zele dobro bih vi gradite BiH sa onima koji joj zele dobro. ""Ciljala je naravno na HSP.
Dakle vodili ste KATASTROFALNU politiku. Napravili ste KARDINALNU gresku kada ste se upustili sa srbima u tu politiku nakon 15 godina jednako katastrofalbe politike.
I sta sada ocekujete?
Povjerenje se gradi godinama.
Ja zelim da vjerujem Hrvatima iz Hercegovine. Zelio bih da mogu otici u Ljubuski, uci u neku kafanu i popiti pivo sa tim ljudima i da osjetim da sam dobro dosao. Ali takvo nesto je naucna fantastika.
Odnosi izmedju Hrvata i Bosnjaka se mogu popraviti. Ali trajat ce godinama. Prvo treba da pocne. Dakle moramo da vidimo nekog lidera medju Hrvatima koji ce pobijediti ne zato sto izjavi : "Treci entitet samo sto nije" kao sto je Covic radio ili da ce pobjediti a ne spominjati stolni grad itd.
Onda smo na dobrom puta. A onda ces vidijeti da ce i bosnjaci uzvratiti dobrom voljom.