Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Hafis

#2801 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

madner wrote:Strana sa boljim argumentima.

Recimo 155mm je bolji argument od 7.62.
A kako bi se naš @Tietje mogao na legalan način priključiti tim regularnim snagama?
Recimo, zamrzne semestar i potegne iz Nizozemske ovamo. Kome će se javiti? šta, kako, gdje?
I hoće li biti mobilizacije ako se pobvunjenici ne daju skršiti za par dana.?
seln

#2802 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

angrybird wrote:
seln wrote: Ne, vec ubijanje pobunjenika koji naoruzani stanu na put regularnim snagama BiH, poslatim da sacuvaju ustavni poredak.
Sjedi s mirom i nista ti nece biti.
nema smisla
čak ni Srbija nije ubijala Kosovare kada su proglasili neovisnot tako da ni BiH nema razloga izigravati kojekakvog sileđiju
U tu polemiku sa poredjenjem Kosova i BiH se ne upustam, smisli nesto novo.
seln

#2803 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote: Ima jedna vrsta koju bih strijeljao prije ustasa i cetnka: laprdala i demagozi, koji svoj krmaluk izivljavaju provocirajuci druge, prije nego sklone dupe i puste druge da ginu.
bas me interesuje na kojoj liniji je bio raspizdic...
Ako išta mrzim to su ovi novopečeni šovinisti. Koji su to krkani i svi su u dlaku isti, k'o jaje jajetu. Kao da iz jedne čitanke čitaju.
Paradoksalno je što je za nacionalizam potrebno jedno duže vremensko razdoblje, da može sazriti i dobiti onu svoju specifičnu aromu, poput vina. I onda dobije čak i romantičan prizvuk.
Sve sam ti rekao, a ti nastavi :zzzz:
ma reko si ti ko i dosad, samo da se melje. :zzzz:
cindrlimindrli

#2804 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by cindrlimindrli »

angrybird wrote:da dodam:Željko Komšić nije HRVAT već prodana duša kojeg se Hrvati stide
Jos jedan koji se bavi izdavanjem certifikata, poznaje Dejtonski sporazum i voli domovinu Bosnu. :thumbup:
angrybird

#2805 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by angrybird »

Hafis wrote:
Bjež'mo @Angrybird.... odnio vrag šalu, izgibosmo :lol:

ŠaLA. Čovjek ti piše o sadašnjem vremenu i budućnosto ove države a ti se raspisao o stvarima iz vremena kada si još siperak nosao. kakve sad ima veze Karađorđevo, Šušak, Vakuf... s njegovim postom???
Ti samo pišeš da bi nešto pisao i da bi prosipao mržnju. A tako si lijepo započeo o tenkovima, desantnim jedinicama, pravcima proboja i sad mlatiš gluposti o stvarima koje su se desile kada nisi imao ni mliječnih zuba. Šteta, živi u EU a tako zadojen. U stvari nije šteta :) ...treba nam takvih više
hahaha...neka me
kontam uraditi magistarski rad na temu ''Psihologija dijasporaca'' pa kupim informacije :D
Last edited by angrybird on 01/01/2014 21:00, edited 1 time in total.
Tietje24322

#2806 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Hafis wrote:
Tietje24322 wrote: Hajde sta to pricas ti? Sta je bilo prije afere Zeljka Komsica? Prije nego sto smo vas eto majorizirali, kako je se HDZ ponasao? Kolko ja znam progladili ste Herceg Bosnu na sjednici u mostaru iz 2001, puna sala Hrvata. Pa vam je NATO upao u banku koja je to proglasenje finansirala.

Pa hiljadu puta izjave o rehabilitaciji herceg Bosne, pa onda ste presli na treci entitet pa feferalnu jedinicu. Pa ste se u Karadjordjevu sastali sa Dodikom bez Bosnjaka.
Tek relativno nedavno ste preglasani a sta je bilo prije toga?

Zalagali se za normalnu i cjelovitu BiH?

Sta ste radili u ratu? Evo Haag je osudio Tudjmana da je stajao na celu Udruzenog Zlocinackog poduhvata protiv Bosnjaka i na celu agresije. To smo zaboravili? Sav vrh te vase HRHB je u Haagu.

Imamo stenograme iz kancelarije Tudjmanove gdje on natedjuje slanje tenkovskih brigada na stolac i Bugojno. Imamo stenograme o topnistvu Hrvatskrme vojske pred Vakufom. Imamo snimnjen razgovor izmedju Suska i Bobana o koristebje napalm bombi protiv armije r bih.

Vi nikada niste prestali na razbijanju BiH sa Srbima. A sve ste nesto ugrozeni.
Ali to ce vas skupo doci.
Bjež'mo @Angrybird.... odnio vrag šalu, izgibosmo :lol:

ŠaLA. Čovjek ti piše o sadašnjem vremenu i budućnosto ove države a ti se raspisao o stvarima iz vremena kada si još siperak nosao. kakve sad ima veze Karađorđevo, Šušak, Vakuf... s njegovim postom???
Ti samo pišeš da bi nešto pisao i da bi prosipao mržnju. A tako si lijepo započeo o tenkovima, desantnim jedinicama, pravcima proboja i sad mlatiš gluposti o stvarima koje su se desile kada nisi imao ni mliječnih zuba. Šteta, živi u EU a tako zadojen. U stvari nije šteta :) ...treba nam takvih više
Upravo je bitno. HDZ je imao 15 godina da pokaze sta zeli i pokazao je. Kada je dobio po guzi a kada su vece sile podrzale Bosnjake u tome onda je krenulo kuku majorizacija help.

Eno na you tube u izjava Hillary Clinton kada joj je Komsic dosao na posjetu:

""Ako neki u BiH ne zele dobro bih vi gradite BiH sa onima koji joj zele dobro. ""Ciljala je naravno na HSP.

Dakle vodili ste KATASTROFALNU politiku. Napravili ste KARDINALNU gresku kada ste se upustili sa srbima u tu politiku nakon 15 godina jednako katastrofalbe politike.

I sta sada ocekujete?

Povjerenje se gradi godinama.

Ja zelim da vjerujem Hrvatima iz Hercegovine. Zelio bih da mogu otici u Ljubuski, uci u neku kafanu i popiti pivo sa tim ljudima i da osjetim da sam dobro dosao. Ali takvo nesto je naucna fantastika.

Odnosi izmedju Hrvata i Bosnjaka se mogu popraviti. Ali trajat ce godinama. Prvo treba da pocne. Dakle moramo da vidimo nekog lidera medju Hrvatima koji ce pobijediti ne zato sto izjavi : "Treci entitet samo sto nije" kao sto je Covic radio ili da ce pobjediti a ne spominjati stolni grad itd.

Onda smo na dobrom puta. A onda ces vidijeti da ce i bosnjaci uzvratiti dobrom voljom.
Last edited by Tietje24322 on 01/01/2014 20:58, edited 1 time in total.
seln

#2807 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

Hafis wrote:

A kako bi se naš @Tietje mogao na legalan način priključiti tim regularnim snagama?
Recimo, zamrzne semestar i potegne iz Nizozemske ovamo. Kome će se javiti? šta, kako, gdje?
Zasto skrsiti? Zauzeti vaznija mjesta i saobracajno-prometne cvorove, pa neka jedu korenje ili se kriju u skripama.
angrybird

#2808 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by angrybird »

seln wrote: Odakle, sa planete Muslimanije? :lol:
izvini, mislio sam da ste došli iz Osmanskog carstva ali izgleda da je ipak istina što Srbi govore da ste poturčeni Hrvati i Srbi ;-)
seln

#2809 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
angrybird wrote:

mene samo zanima, kada biste vi Muslimani napali Srbe u slučaju secesije, šta bi bilo sa Hrvatima?
nas nitko ne bi smio dirati jer nema razloga za to :/
BOSNJACI ne bi napali nikoga, vec regularne snage (armija i MUP).
Ako bi se dijelovi istih odvojili, onda bi isti bili pobunjenici.
A tko bi određivao koje su snage regularne i čija je policija (s dugim cijevima) regularna?
Regularne su one snage koje se drze ustava. Citiraj mi u ustavu clan o trecem ili secesiji rs.
madner

#2810 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Hafis wrote:

Nikako, ne bi prosao test.
Osim mozda za vozaca kamiona.
To ti je plus kada imas siru bazu, mozes biti probirljiv.
cindrlimindrli

#2811 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by cindrlimindrli »

angrybird wrote:
izvini, mislio sam da ste došli iz Osmanskog carstva ali izgleda da je ipak istina što Srbi govore da ste poturčeni Hrvati i Srbi ;-)
Toooo mali, reci nam, reci. :thumbup:
seln

#2812 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

angrybird wrote: hahaha...neka me
kontam uraditi magistarski rad na temu ''Psihologija dijasporaca'' pa kupim informacije :D
Cuj, magistarski rad poslije osnovne skole?
angrybird

#2813 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by angrybird »

seln wrote:U tu polemiku sa poredjenjem Kosova i BiH se ne upustam, smisli nesto novo.
lako je to reći kad vidiš da sam u pravu
ili su Srbi civiliziraniji od vas?
Hafis

#2814 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

seln wrote:
Hafis wrote:

Zasto skrsiti? Zauzeti vaznija mjesta i saobracajno-prometne cvorove, pa neka jedu korenje ili se kriju u skripama.
A znaju li to odraditi te ''regularne snage''. Udebljalo i otežalo a više od polovice i nije baš ''pouzdano''. a s druge strane, Srbi su to, gerila, partizanska tradicija. Da ne bude po glavi?
seln

#2815 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

angrybird wrote:
steta, jos ni 100 postova...i ode mast u propast. :zzzz:
seln

#2816 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

angrybird wrote:
seln wrote:U tu polemiku sa poredjenjem Kosova i BiH se ne upustam, smisli nesto novo.
Mislis, od nas poturcenih? :wink:
seln

#2817 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: A kako bi se naš @Tietje mogao na legalan način priključiti tim regularnim snagama?
A znaju li to odraditi te ''regularne snage''. Udebljalo i otežalo a više od polovice i nije baš ''pouzdano''. a s druge strane, Srbi su to, gerila, partizanska tradicija. Da ne bude po glavi?
Pa nista, kad bude kome volja da proba, bujrum.
Cuj, srbi, partizanska tradicija? :lol:
tebe danas pravo vicevi krenuli.
Hafis

#2818 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

seln wrote:
Regularne su one snage koje se drze ustava. Citiraj mi u ustavu clan o trecem ili secesiji rs.
A tko bi izvršio tu procjenu tko je prekršio ustav i proglasio ''one tamo'' pobunjenicima.
Tko je taj lik, kako se zove i koju funkciju ima?
cindrlimindrli

#2819 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by cindrlimindrli »

seln wrote:
angrybird wrote:
Mislis, od nas poturcenih? :wink:
...i osunecenih kolega. :lol:
cindrlimindrli

#2820 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by cindrlimindrli »

Hafis wrote:
seln wrote:
A tko bi izvršio tu procjenu tko je prekršio ustav i proglasio ''one tamo'' pobunjenicima.

Ivo Miro Jovic.
155_mm

#2821 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Hafis wrote:
seln wrote:
obama, inace u slobodno vrijeme radi kao presjednik amerike.
angrybird

#2822 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by angrybird »

Tietje24322 wrote:Ja zelim da vjerujem Hrvatima iz Hercegovine. Zelio bih da mogu otici u Ljubuski, uci u neku kafanu i popiti pivo sa tim ljudima i da osjetim da sam dobro dosao. Ali takvo nesto je naucna fantastika.

Odnosi izmedju Hrvata i Bosnjaka se mogu popraviti. Ali trajat ce godinama. Prvo treba da pocne. Dakle moramo da vidimo nekog lidera medju Hrvatima koji ce pobijediti ne zato sto izjavi : "Treci entitet samo sto nije" kao sto je Covic radio ili da ce pobjediti a ne spominjati stolni grad itd.

Onda smo na dobrom puta. A onda ces vidijeti da ce i bosnjaci uzvratiti dobrom voljom.

meni pokojni djed davno govorio sveži jednog muslimana u vreću i namlati, a drugog izvedi na večeru, obojica će isto misliti o tebi
što to govorim, zato jer vidiš kako razmišljate o nama? tko će te pogledati u ljubuškom?
ja npr odem rado u Sarajevo, naručim sarajevsko (pogotovo crno) i ne brinem da će me netko striljati pogledom jer nemam tih kompleksa kao vi

u pravu si, odnosi se mogu popraviti i rekao sam - SVI ŽELIMO NAPREDAK ALI NITKO NE ŽELI NAPRIJED
kako vi vidite prvi korak nas Hrvata? upravo kako VI ŽELITE - da si nađete prodanu dušu koja će raditi za vaše a ne naše interese
mislim nema smisla, onda sve hrvate svežite na konce i igrajte se marioneta sa nama da skratimo priču jednom zauvijek
seln

#2823 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
Laprdati mozemo do sutra, no, procjenu bi vrsio isti onaj koji je sa bijelim transporterima stigao pred hercegovacku banku, do you remember? :wink:
Hafis

#2824 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

seln wrote: Pa nista, kad bude kome volja da proba, bujrum.
Cuj, srbi, partizanska tradicija? :lol:
tebe danas pravo vicevi krenuli.
A ja, zaboravio sam mantru. Okosnicu ondašnjeg vodstva KPJ i partizanskog pokreta činili su uglavnom Bošnjaci i pokoji ostali.
seln

#2825 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

angrybird wrote:
meni pokojni djed davno govorio sveži jednog muslimana u vreću i namlati, a drugog izvedi na večeru, obojica će isto misliti o tebi
Dobro je, nek si pojasnio, da se vise ne ibretim sta pises. :lol:
Locked