PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#2801 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Slim bi trebao da pravi najmanje buke, ja imam debelu konzolu 1TB ultimate player edition, nisu one prve verzije, i nemam nikakvih problema sa bukom, bar za sada ne a preko godinu je kod mene.
Curve

#2802 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Curve »

kako nemam account, koji je najbolje napravit, hrvatska ili US il nes trece ?
beni-bu-man

#2803 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Curve wrote:kako nemam account, koji je najbolje napravit, hrvatska ili US il nes trece ?
US :mrgreen:

za 150kuna traze ti 24 evra :-) :-) :-)
https://cardscodes.com/index.html?prod_ ... &search=ok

A divi kod amera :mrgreen:
https://www.g2a.com/en-us/playstation-n ... 0070169004
r_faruk

#2804 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

US, bila je fina rasprodaja na us store-u, pazarilo se nekoliko igara koje sam odavno zelio odigrati. Sa 20$ igre su pale na 5-6$ :-D

Firewatch
Outlast
Hidden Agenda

Ali sve ce to cekati da zavrsim Far Cry 4
clopex

#2805 Re: PlayStation 4 - all about

Post by clopex »

ako nekog interesuje PS4 Pro je dosao na stanje u bh telecom :)
PriNc_ba

#2806 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

us verziju napravis zbog nekih igrica ali npr ako igras pes onda ti je dobro da imas i drugi acc zbog online igranja. a mozes igrati s kojeg hoces profila igrice online onda :)
beni-bu-man

#2807 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

PriNc_ba wrote:us verziju napravis zbog nekih igrica ali npr ako igras pes onda ti je dobro da imas i drugi acc zbog online igranja. a mozes igrati s kojeg hoces profila igrice online onda :)
Ne kontam sto ?
PriNc_ba

#2808 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

zato sto kad kupujes sa US profilom igrice serveri su americki onda i ne mozes igrati npr pes online ni sa jaranom koji ti u zgradi zivi a kamoli s nekim drugim iz evrope :D

ja npr imam americki profil na kojem kupujem ufc, nba i nhl i nfl. ovo ti je bitno kazem ti samo ako igras fifu ili pes, tj za fifu nisam siguran jer je ne igram pa ne znam jesu im svi u istom ili je ko pes po kontinentima rasporedjeno. ako ti je pes bitan savjet ti je da ne kupujes americku verziju preko US storea vec da uzmes preko uk ili cro profila.
beni-bu-man

#2809 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

PriNc_ba wrote:zato sto kad kupujes sa US profilom igrice serveri su americki onda i ne mozes igrati npr pes online ni sa jaranom koji ti u zgradi zivi a kamoli s nekim drugim iz evrope :D

ja npr imam americki profil na kojem kupujem ufc, nba i nhl i nfl. ovo ti je bitno kazem ti samo ako igras fifu ili pes, tj za fifu nisam siguran jer je ne igram pa ne znam jesu im svi u istom ili je ko pes po kontinentima rasporedjeno. ako ti je pes bitan savjet ti je da ne kupujes americku verziju preko US storea vec da uzmes preko uk ili cro profila.
:thumbup:
Mustang1

#2810 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Samo PES ima to glupo ogranicenje, Fifa nema a nisam cuo uopste da ijedna igra ima.
Totimoshi

#2811 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Totimoshi »

Pozdrav svima. Jedno pitanje, ako zelim da podjelim svoj psn account sa bratom tako da moze da skine digitalne igre koje sam ja kupio i igra ih, da li je to moguce? Pogotovo ako ne zivimo u istoj drzavi. Da li cu ja moci igrati te igre, da li cu ih izgubiti u svojoj kolekciji dok je moj psn aktiviran na njegovom PS4?
arnes_king

#2812 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Totimoshi wrote:Pozdrav svima. Jedno pitanje, ako zelim da podjelim svoj psn account sa bratom tako da moze da skine digitalne igre koje sam ja kupio i igra ih, da li je to moguce? Pogotovo ako ne zivimo u istoj drzavi. Da li cu ja moci igrati te igre, da li cu ih izgubiti u svojoj kolekciji dok je moj psn aktiviran na njegovom PS4?
Uneses ti njegov acc na svoju konzolu i potvrdis da tvoja konzola bude primarna za taj acc, onda on isto tako uradi sa tvojim acc. Kasnije ako on hoce skinuti igre koje si ti kupio, treba samo uci u tvoj acc otici u library Naci igre pokrenuti download i onda se vrati na svoj acci sve ce mu radit. Samo ne smijete gasiti te primarne.
PriNc_ba

#2813 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

u biti da ti najlakse objasnimo.

ako zelis da igras igrice s necijeg drugog profila, potrebno je da taj profil bude samo jednom logovan na tvojoj konzoli i da ga stavis u settings kao primarni i to je to. ne ulazis vise na taj profil osim kad trebas da downloadujes igricu. u biti ti profil koji je primarni sheruje sve na ostale profile na toj konzoli, i u tom slucaju ti brat ne moze imati nikakve druge profile na kojima moze koristiti te igrice vec ih moze samo igrati sa svog tog originalnog profila i to je to.

@Mustang

jbg ogranicenja na pesu su tu jer debili ne ulazu u servere. ja imam probleme s ljudima iz poljske koji su na fiberu sa 200/100 brzinama iz nekog razloga, a zamisli kad bi me spajalo s juznom amerikom ili azijom. igrao sam s azijatima ove godine, gluho bilo. na kompu sam igrao s brazilcima, to je nesto najmucnije sto sam dozivio ikad hahahahah al iz nekog razloga se spajamo s bliskim istokom jer vjerovatno kupuju evropske verzije igrice umjesto azijske verzije i onda jebu nas po evropi s lagom.
Phobius

#2814 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Phobius »

PriNc_ba wrote:u biti da ti najlakse objasnimo.

ako zelis da igras igrice s necijeg drugog profila, potrebno je da taj profil bude samo jednom logovan na tvojoj konzoli i da ga stavis u settings kao primarni i to je to. ne ulazis vise na taj profil osim kad trebas da downloadujes igricu. u biti ti profil koji je primarni sheruje sve na ostale profile na toj konzoli, i u tom slucaju ti brat ne moze imati nikakve druge profile na kojima moze koristiti te igrice vec ih moze samo igrati sa svog tog originalnog profila i to je to.

@Mustang

jbg ogranicenja na pesu su tu jer debili ne ulazu u servere. ja imam probleme s ljudima iz poljske koji su na fiberu sa 200/100 brzinama iz nekog razloga, a zamisli kad bi me spajalo s juznom amerikom ili azijom. igrao sam s azijatima ove godine, gluho bilo. na kompu sam igrao s brazilcima, to je nesto najmucnije sto sam dozivio ikad hahahahah al iz nekog razloga se spajamo s bliskim istokom jer vjerovatno kupuju evropske verzije igrice umjesto azijske verzije i onda jebu nas po evropi s lagom.
Nema veze koja je verzija igre. Na PSN multiplayer funkcioniše na osnovu goeografske lokacije IP adrese. PES multiplayer je nešto najodvratnije ikada, pogotovo na konzolama. Lag i prekidi su redovna stvar, a i to ukoliko uopće uspijete naći nekoga uz taj njihov matchmaking.
L.e.g

#2815 Re: PlayStation 4 - all about

Post by L.e.g »

Pozdrav i pitanje
Gdje najpovoljnije kupiti PS4 ( Sarajevo i okolina) i sta kupiti za dijete 12 godina?
PriNc_ba

#2816 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

na pesu te ne moze spojiti s igracima koji imaju drugu verziju igrice. dakle ako imas US verziju ne moze te spojiti sa EU igracima. ima jos i azijska verzija i to je to. na nekim pes izdanjima je bila i verzija za bliski istok ali je oni nisu kupovali vec su na UK storeu kupovali.

geografska lokacija ip adrese nema veze na konamijevim serverima za pes. jer me i kad stavim connection restriction da me ogranici na blize ip adrese iz regije, ako nema slobodnih igraca spoji me i sa spancima i sa norvezanima i rusima i arapima..

serveri su ove godine dosta bolji ali su usrali i sefa i stanicu sa razlicitim gameplayom za svaki mode... pesleague mode, myclub, division i friendly svaki mode ima razlicit gameplay. kao i coop i 10vs10.

kad uvedu malo bolji restriction (ali modifikovan tako da se ne moze zloupotrebljavat u takmicenjima) i kad srede stvar s jebanjem konekcije kad gube debili i kad ih se prijavi, bice to sve ekstra.

treba cekati sljedeci naslov da vidimo sta ce ponuditi :) ovo za sad je sasvim zadovoljavajuce. sam gameplay ima 2 buga a to su lob golovi iz coska gdje golman ne reaguje i oni golovi na povratnu iz prve gdje golman isto ne reaguje. sve ostalo je ekstra. cak su i momentume uspjeli napraviti da kad se isfulas previse dodje kazna :D
Phobius

#2817 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Phobius »

PriNc_ba wrote:na pesu te ne moze spojiti s igracima koji imaju drugu verziju igrice. dakle ako imas US verziju ne moze te spojiti sa EU igracima. ima jos i azijska verzija i to je to. na nekim pes izdanjima je bila i verzija za bliski istok ali je oni nisu kupovali vec su na UK storeu kupovali.

geografska lokacija ip adrese nema veze na konamijevim serverima za pes. jer me i kad stavim connection restriction da me ogranici na blize ip adrese iz regije, ako nema slobodnih igraca spoji me i sa spancima i sa norvezanima i rusima i arapima..

serveri su ove godine dosta bolji ali su usrali i sefa i stanicu sa razlicitim gameplayom za svaki mode... pesleague mode, myclub, division i friendly svaki mode ima razlicit gameplay. kao i coop i 10vs10.

kad uvedu malo bolji restriction (ali modifikovan tako da se ne moze zloupotrebljavat u takmicenjima) i kad srede stvar s jebanjem konekcije kad gube debili i kad ih se prijavi, bice to sve ekstra.

treba cekati sljedeci naslov da vidimo sta ce ponuditi :) ovo za sad je sasvim zadovoljavajuce. sam gameplay ima 2 buga a to su lob golovi iz coska gdje golman ne reaguje i oni golovi na povratnu iz prve gdje golman isto ne reaguje. sve ostalo je ekstra. cak su i momentume uspjeli napraviti da kad se isfulas previse dodje kazna :D
Iskren da budem, nisam znao da PES online na PS4 ovako funkcioniše. Izgleda da je ovo iznimka, jer sve druge igre koje sam kupio na US PSN računu rade online po trenutnoj geografskoj lokaciji, a ne regionu Store-a. Dakle, PES zaista radi drugačije. Nije ni čudo zašto mi je online iskustvo nikakvo.
arnes_king

#2818 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

ako vec niste, skinite demo "Detroit Become Human", ja sam danas odigrao demu i 2 varijante, najvjerovatnije da cu jos koji put, jer ima 6 mogucih razlicitih ishoda samo u demo misiji a cijela igra je zasnovana na tom principu da vase odluke i te kako uticu na pricu i kraj.

Ovo sto sam vidio u demu i u ona 4-5 razlicita trailera je extra!
PriNc_ba

#2819 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

Phobius wrote:
PriNc_ba wrote:na pesu te ne moze spojiti s igracima koji imaju drugu verziju igrice. dakle ako imas US verziju ne moze te spojiti sa EU igracima. ima jos i azijska verzija i to je to. na nekim pes izdanjima je bila i verzija za bliski istok ali je oni nisu kupovali vec su na UK storeu kupovali.

Iskren da budem, nisam znao da PES online na PS4 ovako funkcioniše. Izgleda da je ovo iznimka, jer sve druge igre koje sam kupio na US PSN računu rade online po trenutnoj geografskoj lokaciji, a ne regionu Store-a. Dakle, PES zaista radi drugačije. Nije ni čudo zašto mi je online iskustvo nikakvo.
ja sam jednom pokusao da vidim kako je pa igrao s jaranove plejke koji ima us acc i tu je i skinuo pes... znaci ludilo hahahaha... tako da ti je najbolja opcija imati i drugi acc za pes npr i uzimati uk ili hr verziju i onda nemas problema sa online igranjem. osim naravno ako bogalji ne igraju preko wi fia il te po baksuzluku spoji s nekim iz UAE. na myclubu ima onih derista sto znaju konekciju oborit pa nikom nista ali u biti divizija i friendly online su najbolji ikad sto se tice kvalitete konekcije.
tap3ah75

#2820 Re: PlayStation 4 - all about

Post by tap3ah75 »

L.e.g wrote:Pozdrav i pitanje
Gdje najpovoljnije kupiti PS4 ( Sarajevo i okolina) i sta kupiti za dijete 12 godina?
Novo ili polovno?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2821 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Velkoski »

Pik

GTA 5
arnes_king

#2822 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Velkoski wrote:
Pik

GTA 5
Ako ti ne smeta da ti dijete gleda golotinju, nasilje, drogiranje i takve stvari onda GTA V, koji je inace 18+.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2823 Re: PlayStation 4 - all about

Post by un1ted »

Bolje i to nego da gleda TV, ili se druzi s vrsnjacima koji to isto rade uzivo.
L.e.g

#2824 Re: PlayStation 4 - all about

Post by L.e.g »

tap3ah75 wrote:
Novo ili polovno?
novo
tap3ah75

#2825 Re: PlayStation 4 - all about

Post by tap3ah75 »

L.e.g wrote:
tap3ah75 wrote:
Novo ili polovno?
novo
Ja sam najpovoljnije viđao na ekupi.ba.
Post Reply