Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Banksy wrote:Žao mi je svakog, ali Beograd je to zaslužio.
Ovo što se radi na Bliskom istoku nema nikakve veze s nama niti se može povući bilo kakva paralela. Ovo je čista borba za energetske resurse gdje se svrgavanjima, destabilizacijama, invazijama, pokoljima ubijaju civili, devastiraju cijele države, a mi valjda trebamo pljeskati ručicama i navijati za Amere koji to rade, za svojim interese i mimo svih svjetskih zakona, samo zato jer su nam pomogli prije 20 godina i bili na našoj strani?
Pa donekle imas pravo, mogli su rahat ostati po strani i posmatrati kako onaj manijak cijanidom gusi sopstveni narod.
Valjda bi po vasim lafo liberalnim stavovima trebalo sacekati milion mrtvih pa da onda kolektivno zaplacete i zapitate
se sta ta Amerika vise ceka.
Znaš k'o i ja, k'o i cijeli svijet, da ta akcija nema baš nikakve veze ni s manijakom ni s odbranom nevinih civila.
A i ne bih rekla da njima brojevi nešto znače. Kod nas su čekali 100 000 ...
Banksy wrote:A šta, sad ne smijemo reći da su Ameri izvršili agresije na hejbet zemalja, ubijali civile širom svijeta, ravnali gradove, pržili napalmom, lagali o hemijskom i biološkom oružju, svrgavali vlade, kaubojski ignorirali cijeli svijet i UN i radili što im se prohtije, to se ne smije jer smo onda rusofili, jel to?
Pa eto, lagao bih kad bih napisao da mi je zao sto su Beograd bubali.
Žao mi je svakog, ali Beograd je to zaslužio.
Ovo što se radi na Bliskom istoku nema nikakve veze s nama niti se može povući bilo kakva paralela. Ovo je čista borba za energetske resurse gdje se svrgavanjima, destabilizacijama, invazijama, pokoljima ubijaju civili, devastiraju cijele države, a mi valjda trebamo pljeskati ručicama i navijati za Amere koji to rade, za svojim interese i mimo svih svjetskih zakona, samo zato jer su nam pomogli prije 20 godina i bili na našoj strani?
Bansky, o cemu pricas? Kakvi resursi. MIslis na mekdonaldse, ili supermarkete kao sto je Salih predlozio? Zovi miliciju i hitnu pomoc, a mozes i Nahorevo, nemerem vise.
Banksy wrote:Žao mi je svakog, ali Beograd je to zaslužio.
Pa donekle imas pravo, mogli su rahat ostati po strani i posmatrati kako onaj manijak cijanidom gusi sopstveni narod.
Valjda bi po vasim lafo liberalnim stavovima trebalo sacekati milion mrtvih pa da onda kolektivno zaplacete i zapitate
se sta ta Amerika vise ceka.
Ne, mi trebamo navijati za Ruske satelite koji su nas umalo sve istrjebili prije 20 godina. Ista ta Rusija destabilizuje isto podrucje vec 50 godina kroz Siriju. I kad cijena nafte poraste svi prstima prema SAD-u jer oni toboze imaju najveci interes da kupuju tu naftu po maksimalnim cijenama. A Rusija jedan od najvecih izvoznika nafte i plina..
Banksy wrote:
Žao mi je svakog, ali Beograd je to zaslužio.
Nisu nikad bili na nasoj strani...
I onda kad ja tebe pitam kao i banskog da nisi i ti na brdu kampovao od 92-95 pocece prijetnje moderacijom i slicnim budalastinama?
Neću dalje, ali ću pratiti ...
Samo još, čitam temu danima i nikako mi ne ide u glavu kako zreli, odrasli ljudi mogu pisati ovakve bedastoće, u trenutku kad cijeli svijet, uprkos jakoj globalnoj američkoj kontroli medija, zna i govori šta je u pozadini cijele ove priče oko Sirije i Bliskog istoka, pa razumjela bih da jedete njihov hljeb, da vas hrane, da živite tamo, ali s takvom strašću lupati takve gluposti, pa to je nevjerovatno ...
Pratim ...
I ja se evo pitam čime su nas to kupili pa zato sad "moramo" aplaudirati za amerikenjce.
Recimo zato sto su nas prehranili citav rat, bombardovali mladicevu zlocinacku kamarilu, deblokirali Sarajevo,
rasturili srbiju i odveli zlobu k'o zadnju dzukelu u kazamat. Ima toga jos...
Banksy wrote:Neću dalje, ali ću pratiti ...
Samo još, čitam temu danima i nikako mi ne ide u glavu kako zreli, odrasli ljudi mogu pisati ovakve bedastoće, u trenutku kad cijeli svijet, uprkos jakoj globalnoj američkoj kontroli medija, zna i govori šta je u pozadini cijele ove priče oko Sirije i Bliskog istoka, pa razumjela bih da jedete njihov hljeb, da vas hrane, da živite tamo, ali s takvom strašću lupati takve gluposti, pa to je nevjerovatno ...
Pratim ...
I ja se evo pitam čime su nas to kupili pa zato sad "moramo" aplaudirati za amerikenjce.
Procitaj Guardianovu kritiku britanske politike na Balkanu pa ce ti biti mnogo jasnije oko uloge SAD-a na Balkanu, a puno vise o ulogama Velike Britanije i Francuske.
Dok je SAD insistirao na vojnom okoncanju krize jos 1993 u januaru, Britanci i Francuzi su svom jaranu Slobi drzali ljestve insistirajuci na "politickom rjesenju".
Banksy wrote:
Ne, važno je da branimo američke interese u njihovoj svetoj borbi za energetske resurse i da pravdamo sve njihove agresije i ubijanja civila širom svijeta u zadnjih 100 godina.
sta predlazes? da branimo ruse u njihovoj svetoj borbi za energetske i ekonomske resurse narednih 100 godina?
A šta, sad ne smijemo reći da su Ameri izvršili agresije na hejbet zemalja, ubijali civile širom svijeta, ravnali gradove, pržili napalmom, lagali o hemijskom i biološkom oružju, svrgavali vlade, kaubojski ignorirali cijeli svijet i UN i radili što im se prohtije, to se ne smije jer smo onda rusofili, jel to?
a gdje sam ja rekao da nisu?
to sto su pravili sranja ne znaci da nekad nisu u stanju uraditi nesto dobro... pitaj malo raju po pristini sta misle o njima... ispade sad da amerika ima neku odgovornost da u svakoj situaciji bude na pravoj strani istorije - kao da nemaju vlastite interese (pogotovo za vrijeme hladnog rata)
nisam ocekivao od tebe crno-bijeli svijet nosara je pokupio taj referat
Pratim ...
Pratim ...
Kad je vec tolika americka kontrola medija, kako bas da imamo tebe prosvijetljenu?
Meni se bas cini da svi ovi sto placu oko CNN i FOX nista drugo ne gledaju nego CNN i FOX.
Ima i drugih vijesti. Provjeri Amnesty International, Red Cross, i Human Rights Watch web starnice.
snaga_znanja wrote:
Dok je SAD insistirao na vojnom okoncanju krize jos 1993 u januaru, Britanci i Francuzi su svom jaranu Slobi drzali ljestve insistirajuci na "politickom rjesenju".
Ista prica danas i u Siriji.
Opet pogrešno posložene stvari. Ne znam kako vam nije jasno da se prilike na Bliskom istoku, konkretno u Siriji ne mogu uspoređivati sa prilikama i stanjem kod nas. Između ostalog prije bi se moglo reći da je na Siriju izvršena agresija i da Asad ima ulogu kakvu je imao Alija.
Kad su Britanci i Francuzi u pitanju, izgleda da se Cameronu i Hollandeu nešto žuri, a Obama kao povlači ručnu.
Banksy wrote:
A šta, sad ne smijemo reći da su Ameri izvršili agresije na hejbet zemalja, ubijali civile širom svijeta, ravnali gradove, pržili napalmom, lagali o hemijskom i biološkom oružju, svrgavali vlade, kaubojski ignorirali cijeli svijet i UN i radili što im se prohtije, to se ne smije jer smo onda rusofili, jel to?
to sto su pravili sranja ne znaci da nekad nisu u stanju uraditi nesto dobro... pitaj malo raju po pristini sta misle o njima... ispade sad da amerika ima neku odgovornost da u svakoj situaciji bude na pravoj strani istorije -
kao da nemaju vlastite interese (pogotovo za vrijeme hladnog rata)
Ako su kod nas uradili dobro (uz trogodišnje zakašnjenje i s vrlo upitnim startnim namjerama s kraja osamdesetih), na Kosovu dobro, znači li to, majku mu božju, da im moramo aplaudirati i kad, kako kažeš, nisu ''na pravoj strani istorije'', a vidiš sam da nisu?
I da li to što imaju i ''vlastite interese'' podrazumijeva i nasilje i djelovanje u svom vlastitom interesu, a kontra svih planetarnih i civilizacijskih normi?