Samo za 30+ forumase

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2801 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Domaci izdajnik »

dječak sa šibicama wrote:Mozda ce mladjim generacijama glupo zvucati, ali tadasnji MTV je bio program ipo, ovo danas je obicno njesra od kanala.

Kad se sjetim kad se tek pojavio, pa su ga prvo imali ovi sa Dobrinje sto su imali kablovsku tv, prepricavalo se u raji sta je bilo na MTV-u tog dana ili prethodnu noc :D

Program plus je emitirao Twin peaks, ali nikako se ne mogu sjetiti ko je tada prvi emitirao Mucke. Jel to islo u redovnom programu ili... sjecam se i utoraka, obavezno sam gledao Jugoplastiku one tri godine kad su osvojili EL, a na prvom programu Poirot :D

Pa Sjever Jug :-)
MTV :) i Sky One sa fenomenalnim crtićima i dječijim prijepodnevnim programom :) I da, ja i dan danile ovim klincima ne mogu objasniti da ne moja zgrada 1989. imala satelitsku antenu i optičke vodove koje danas neki kablovski provajderi nemaju :-) Jbg, oni misle da su do rata samo bila dva kanala i crno-bijeli televizori Čajavec.... :roll:
quarterback

#2802 Re: Samo za 30+ forumase

Post by quarterback »

na sky one isao tada 21 jump street koji je lansirao dzonije depa medju glumce
Last edited by quarterback on 27/01/2015 17:40, edited 1 time in total.
forest gump

#2803 Re: Samo za 30+ forumase

Post by forest gump »

Twin Peaks je bio tito mrtvi i partija.
irac300

#2804 Re: Samo za 30+ forumase

Post by irac300 »

dale cooper wrote:Kao što neko reče Twin Peaks je prikazivala Tv Novi Sad. A Zagrebački program plus je davao Star Trek Next Generation i Midnight Caller
alias Jack Killian.
8-)
Prvo tačno, drugo ne. :D Noć i dan od Tv Sarajevo je prikazivao Star Trek i Kiliana. Zagrebački Program Plus nam je prikazivao Mućke, Allo Allo, Ljubav Napoleona i Josephine itd, itd...
stakasa

#2805 Re: Samo za 30+ forumase

Post by stakasa »

quarterback wrote:
dječak sa šibicama wrote:Mozda ce mladjim generacijama glupo zvucati, ali tadasnji MTV je bio program ipo, ovo danas je obicno njesra od kanala.
dasta je, kod mene je bio upaljen cijeli dan, Ray Cokes, Kristiane Backer, Paul King, Steve Blame...

Image
I Rebeca de Ruvo
dječak sa šibicama

#2806 Re: Samo za 30+ forumase

Post by dječak sa šibicama »

irac300 wrote:
dale cooper wrote:Kao što neko reče Twin Peaks je prikazivala Tv Novi Sad. A Zagrebački program plus je davao Star Trek Next Generation i Midnight Caller
alias Jack Killian.
8-)
Prvo tačno, drugo ne. :D Noć i dan od Tv Sarajevo je prikazivao Star Trek i Kiliana. Zagrebački Program Plus nam je prikazivao Mućke, Allo Allo, Ljubav Napoleona i Josephine itd, itd...
Jel to ona serija gdje Armando Assante glumi Napoleona?

Jeste, Kiliana je emitirala TVSA, sjecam se po najavi, onaj glas voditeljice prije epizode.

Sjecam se da su zenske masovno padale na Kiliana :D "kako lijepu frizuru ima" :D kad sam ga vidio nakon rata, ko logoras, kako se promijenio.
irac300

#2807 Re: Samo za 30+ forumase

Post by irac300 »

dječak sa šibicama wrote:
irac300 wrote:
alias Jack Killian.
8-)
Jel to ona serija gdje Armando Assante glumi Napoleona?

Jeste, Kiliana je emitirala TVSA, sjecam se po najavi, onaj glas voditeljice prije epizode.

Sjecam se da su zenske masovno padale na Kiliana :D "kako lijepu frizuru ima" :D kad sam ga vidio nakon rata, ko logoras, kako se promijenio.
Jeste. Dobra serija.
dragma
Vozim: Pješe

#2808 Re: Samo za 30+ forumase

Post by dragma »

Kad se sjetim kad se tek pojavio, pa su ga prvo imali ovi sa Dobrinje sto su imali kablovsku tv, prepricavalo se u raji sta je bilo na MTV-u tog dana ili prethodnu noc :D

Program plus je emitirao Twin peaks, ali nikako se ne mogu sjetiti ko je tada prvi emitirao Mucke. Jel to islo u redovnom programu ili... sjecam se i utoraka, obavezno sam gledao Jugoplastiku one tri godine kad su osvojili EL, a na prvom programu Poirot :D

Pa Sjever Jug :-)
Bravo, gledati tadašnji MTV je bila prava uživancija. Pjesme su bile (za nas) nešto novo a spotovi (za razliku od tadašnjih naših gdje pjevač-pjevačica viri iza drveta negdje na Vrelu Bosne) su fakat ostavljali čovjeka u čudu.

Sjećaš li se, spotovi su se većinom snimali na ovaj fazon, što je u taj vakat bio vrhunac kompjuterske animacije.

Peter Gabriel - Sledgehammer (1986)

Da se još nadovežem na priču o noćnim programima, Crna Ovca -noćni program tv sa, extra. :-D
kakavdanakneiskustvu

#2809 Re: Samo za 30+ forumase

Post by kakavdanakneiskustvu »

alias Jack Killian. 8-)

treca najbolja serija koju sam ja gledao
kakavdanakneiskustvu

#2810 Re: Samo za 30+ forumase

quarterback wrote:
dasta je, kod mene je bio upaljen cijeli dan, Ray Cokes, Kristiane Backer, Paul King, Steve Blame...

Image

pip dann
kakavdanakneiskustvu

#2811 Re: Samo za 30+ forumase

spacek wrote:Image

ko klinjo, ovo gutao :-)

ne vidi ti se slika
kakavdanakneiskustvu

#2812 Re: Samo za 30+ forumase

irac300 wrote:
alias Jack Killian.
8-)

mislim da si u pravu
nevzad

#2813 Re: Samo za 30+ forumase

Post by nevzad »

Sjeća li se ko automana?
Ono lik kaže "kursore, auto" i nacrta mu kursor auto a on vozi i skreće pod uglom od 90 pri sto na sat :D :D :D
dječak sa šibicama

#2814 Re: Samo za 30+ forumase

Post by dječak sa šibicama »

:D

Ne mogu vjerovati da je ovaj glumac, kad se snimala serija, imao 36 godina :shock: :D
dale cooper

#2815 Re: Samo za 30+ forumase

Post by dale cooper »

kakavdanakneiskustvu wrote:
irac300 wrote:
alias Jack Killian.
8-)

mislim da si u pravu
Za Star Trek sam 100% siguran da je bilo u programu plus. Čak sam naletio na neke postove na hrt-ovom forumu
vezano za to. Vjerovatno je Tv Sa preuzimala ovaj segment programa pa zbog toga je zabuna.
irac300

#2816 Re: Samo za 30+ forumase

Post by irac300 »

dale cooper wrote:
Za Star Trek sam 100% siguran da je bilo u programu plus. Čak sam naletio na neke postove na hrt-ovom forumu
vezano za to. Vjerovatno je Tv Sa preuzimala ovaj segment programa pa zbog toga je zabuna.
Hoćemo li u piće? :D
http://sh.wikipedia.org/wiki/Star_Trek: ... Generation
al_akhisari

#2817 Re: Samo za 30+ forumase

Post by al_akhisari »

...ako se ne varam, krajem 80-tih, petkom uveče je bila ona serija sa don johnsonom i još nekim crncem...policajci; mi momčići, taman počeli ganjat frizure, pa se furali na dona i njegovu zurku :lol:
irac300

#2818 Re: Samo za 30+ forumase

Post by irac300 »

al_akhisari wrote:...ako se ne varam, krajem 80-tih, petkom uveče je bila ona serija sa don johnsonom i još nekim crncem...policajci; mi momčići, taman počeli ganjat frizure, pa se furali na dona i njegovu zurku :lol:
Poroci Majamija. :D Laneni sakAo i zavrnuti rukavi. :lol:
al_akhisari

#2819 Re: Samo za 30+ forumase

Post by al_akhisari »

irac300 wrote:
al_akhisari wrote:...ako se ne varam, krajem 80-tih, petkom uveče je bila ona serija sa don johnsonom i još nekim crncem...policajci; mi momčići, taman počeli ganjat frizure, pa se furali na dona i njegovu zurku :lol:
Poroci Majamija. :D Laneni sakAo i zavrnuti rukavi. :lol:
:-D to :lol:
Creasy

#2820 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Creasy »

Sjeća li se ko? :D

bang and blame

#2821 Re: Samo za 30+ forumase

Post by bang and blame »

Creasy wrote:Sjeća li se ko? :D

Klinika Schwarzwald :)
Neizostavna je bila i legendarna "Dinastija" :)
Creasy

#2822 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Creasy »

Misliš ova?

:lol: :lol: :lol:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2823 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Domaci izdajnik »

Miami Vice repriziran mislim na RTL prošle godine, a Dinastija ide opet na nekim od kanala na kablovskoj :?
stakasa

#2824 Re: Samo za 30+ forumase

Post by stakasa »

Lajavikrelac wrote:Miami Vice repriziran mislim na RTL prošle godine, a Dinastija ide opet na nekim od kanala na kablovskoj :?
Realno Dinastija bezveze serija. Vec mi tad nismo znali za bolje. Supljak Jack Killian, pricom ubjeduje...
dale cooper

#2825 Re: Samo za 30+ forumase

Post by dale cooper »

irac300 wrote:
dale cooper wrote:
Hoćemo li u piće? :D
http://sh.wikipedia.org/wiki/Star_Trek: ... Generation
Jebi ga, može biti. :D Stari se, nije sjećanje kao što je nekad bilo. :cry: :oops: :mrgreen:

Je li se neko sjeća emisije Dobre Vibracije od Tv Sarajevo? (nema veze sa ovom današnjom emisijom Tv Sa)
Isto je išla u kasno noćnom terminu i bila je kolažnog tipa. Imali su super miks dobre mjuze i interesantnih
dokumentaraca i filmova koji su bili malo van mainstreama.
Post Reply