Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
VjecitiStudent

#2801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Kriticarima nestalo municije.
Dok je Hanke, bit će i municije
U uvjetima za imenovanje članova UO ZZO KS stajala je odredba da član ne može biti niko ko je osuđen za krivično djelo. Međutim, u izmjenama odluke o kriterijima za imenovanje predsjednika i članova UO ZZO KS, koju je prije petnaestak dana Vlada usvojila, a potpisao premijer SDA Suad Zeljković, izbrisani su članovi koji to propisuju pa sad Radeljaš može biti član ili predsjednik UO Zavoda.
I tako je hrabra potpredsjednica Hanka osuđenom prevarantu omogućila pristup novcu zdravstvenog osiguranja.

Rijetki su primjeri da neka politička stranka natovari sebi ovakav balast od prvog dana postojanja.
_Reds_

#2802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

antimobbing wrote:Željko je izuzetno pošten i zahvalan čovjek. Pored toga što se svađaju mislim da on veoma voli i poštuje 'svoga Zlaju' jer mu je pomogao i učinio dosta u životu, a što je nešto sasvim prirodno i normalno posebno na ovim prostorima.

Evo, da ste vi na mjestu Željka dali biste išli protiv Zlaje koji vam je dosta pomogao u životu?

Što se mene lično tiče, ne bih mogao, a vjerujem i većina vas.

Ipak na kraju svega mi smo Balkanci. Stoga, ne budite naivni slikari.

Volio bih da nisam u pravu ali poznavajući veoma dobro ovaj Balkanski mentalitet našeg čovjeka, mislim da je SDP-u ovaj DF isto što je SDA-u bila StrankazagraBIH - apaurin od 5 miligrama za smirenje izlagane mase kojoj je obećana ''Država za čovjeka''. :D

Vožd će i dalje da vlada!

Image

Ljubavna priča se nastavlja ... :D

Opet kažem volio bih da nisam upravu ...
Izvini, ali moram ti reci da gluposti valjaš, pogledaj HV, dalje ne treba.
Shahab

#2803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

antimobbing wrote:Željko je izuzetno pošten i zahvalan čovjek. Pored toga što se svađaju mislim da on veoma voli i poštuje 'svoga Zlaju' jer mu je pomogao i učinio dosta u životu, a što je nešto sasvim prirodno i normalno posebno na ovim prostorima.

Evo, da ste vi na mjestu Željka dali biste išli protiv Zlaje koji vam je dosta pomogao u životu?

Volio bih da nisam u pravu ali poznavajući veoma dobro ovaj Balkanski mentalitet našeg čovjeka, mislim da je SDP-u ovaj DF isto što je SDA-u bila StrankazagraBIH - apaurin od 5 miligrama za smirenje izlagane mase kojoj je obećana ''Država za čovjeka''. :D

Image

Kod Komšića su se pojavile liderske ambicije. On će oko sebe okupiti novu naciju Bosance, koja već postoji neovisno od standardnih identiteta. kada Komšić priča o borbi protiv korupcije i kriminala, to ima smisla. Kada o tome priča kameleon Radončić, onda ta priča nema kredibiliteta, jer je sam Radončić dijelom kriminalnog miljea. U ovom trenutku smatram da je Komšićev politički pokret veoma pozitivan za Bosnu. On će srušiti korumpiranog despota Lagumdžiju i tako osnažiti autentičnu ljevičarsku ideju. To je sve dobro za Bosnu.
Shahab

#2804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

U ovom trenutku Komšić nema alternative. On je sablja običnog, siromašnog i poniženog čovjeka, protiv bogohulne i despotske političke klase predvođene SDA i SDP-om. Te dvije stranke su iskonski narodni neprijatelji. Tihić i Lagumdžija su razbojnici koji prodaju državu, kao što kurva prodaje svoje tijelo, jeftino i bez pameti. danas biti uz Komšića je isto kao 92 uzeti pušku da braniš Sarajevo. SDA i SDP danas=četnici 1992... Ovo je poslednja šansa za spas naroda i države.
ultima_palabra

#2805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Koliko ljudi piše sa ovog nicka? Najzabrinutiji bih bio ako je samo jedan...
miki.ba

#2806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by miki.ba »

:lol:
MuaDib

#2807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

DF treba samo da razvije prisan odnos s narodom, kroz mrežu promotera kampanje, naspram višemilionske kampanje bilbordima vladajućih stranaka. To jedino može otvoriti oči narodu.
Shahab

#2808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

Nisi u pravu. Sama pobuna Komšića protiv mafijaškog despota Lagumdžije je jedinstven i pohvalan potez. Nije mi jasno zbog čega širiš defetizam kada je svima jasno da Komšić uopće ne liči na stereotipnu fiziognomiju političke klase. Kao član predsjedništva imao je stabilan kurs u smislu odbrane državnosti i multietničnosti. U momentima apatije vraćao je narodu borbenost i vjeru u moral u politici. On je iskren i spontan čovjek, dostupan običnom malom čovjeku. Kada on preuzme vlast 2014, kriza i MMF će već demontirati klijentelističko društvo, tako da nema straha da će narod biti prevaren kao sa SDP-om i Lagumdžijom 2010. Komšić je sablja običnog i poniženog čovjeka u borbi protiv korumpirane političke klase koju simboliraju SDA i SDP.
VjecitiStudent

#2809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Shahab wrote:Nisi u pravu. Sama pobuna Komšića protiv mafijaškog despota Lagumdžije je jedinstven i pohvalan potez. Nije mi jasno zbog čega širiš defetizam kada je svima jasno da Komšić uopće ne liči na stereotipnu fiziognomiju političke klase. Kao član predsjedništva imao je stabilan kurs u smislu odbrane državnosti i multietničnosti. U momentima apatije vraćao je narodu borbenost i vjeru u moral u politici. On je iskren i spontan čovjek, dostupan običnom malom čovjeku. Kada on preuzme vlast 2014, kriza i MMF će već demontirati klijentelističko društvo, tako da nema straha da će narod biti prevaren kao sa SDP-om i Lagumdžijom 2010. Komšić je sablja običnog i poniženog čovjeka u borbi protiv korumpirane političke klase koju simboliraju SDA i SDP.
Sablja protiv SDA koja je trenutno u koaliciji sa tom istom SDA?
Shahab

#2810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

VjecitiStudent wrote:
Shahab wrote:Nisi u pravu. Sama pobuna Komšića protiv mafijaškog despota Lagumdžije je jedinstven i pohvalan potez. Nije mi jasno zbog čega širiš defetizam kada je svima jasno da Komšić uopće ne liči na stereotipnu fiziognomiju političke klase. Kao član predsjedništva imao je stabilan kurs u smislu odbrane državnosti i multietničnosti. U momentima apatije vraćao je narodu borbenost i vjeru u moral u politici. On je iskren i spontan čovjek, dostupan običnom malom čovjeku. Kada on preuzme vlast 2014, kriza i MMF će već demontirati klijentelističko društvo, tako da nema straha da će narod biti prevaren kao sa SDP-om i Lagumdžijom 2010. Komšić je sablja običnog i poniženog čovjeka u borbi protiv korumpirane političke klase koju simboliraju SDA i SDP.
Sablja protiv SDA koja je trenutno u koaliciji sa tom istom SDA?
Dobro je postupio. U ovom trenutku mnogo gore zlo za narodne interese je SDP. Oni su metastaza i kulminacija korupcije, kriminala i nepotizma. Prvo srušiti SDP, pa zatim idemo na SDA.
Shahab

#2811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

Pogrešna ti je postavka. Napadaš Komšića kao da je on dio političke klase koja je upropastila narod i državu. To nije tačno. On je simbol pokreta koji će srušiti lešinarsku političku klasu SDA-SDP, koja živi od narodne nesreće.
Bosna je mala zemlja, bogata resursima, koja veoma lako i relativno brzo, može postati ugodno mjesto za život. Potrebne su reforme i uspostava pravednog društva. Željko Komšić je idealan političar da pokrene i artikuliše narodni gnjev. Njegov trijumf je neminovan, jer je tako zacrtano u KARAKTERU BOSANSKOG ČOVJEKA.
Shahab

#2812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

gtnt243896tu9234 wrote:ko ga napada bože sačuvaj samo kažem ne očekujem od njega ništa posebno jer vidim kako je krenuo sa strankom isto onaj zukan helez sa revizijom invalida potpuno isti koncept a na kraju ustavni sud presudi u korist svih kojima je ukinuo penzije.

totalni amaterizam u svakom pogledu, jeftini populizam i dreka, hoće li opet bit bakir i on u duelu pa umjesto da bakira uništi dobi bakir još 2 puta više glasova upravo zahvaljujući ovome ispod bez obzira jel ijedan od njih upravu

Slažem se. I ja sam primjetio dosta amaterizma i stihije u organizaciji pokreta. Ali sam naknadno zaključio da je to u skladu sa općim karakterom, onako bosanski. Ovako je počeo i partizanski pokret. Možda je pretjerano očekivati njemačku preciznost i organiziranost. Ipak je bitan krajnji rezultat u ratu sa političkom klasom SDA-SDP.
_Reds_

#2813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

Shahab wrote:U ovom trenutku Komšić nema alternative. On je sablja običnog, siromašnog i poniženog čovjeka, protiv bogohulne i despotske političke klase predvođene SDA i SDP-om. Te dvije stranke su iskonski narodni neprijatelji. Tihić i Lagumdžija su razbojnici koji prodaju državu, kao što kurva prodaje svoje tijelo, jeftino i bez pameti. danas biti uz Komšića je isto kao 92 uzeti pušku da braniš Sarajevo. SDA i SDP danas=četnici 1992... Ovo je poslednja šansa za spas naroda i države.
Politicka kampanje za izbore 2014. pošinje u 9tom mjesecu te godine. Rano si počeo fakat.
Shahab

#2814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

gtnt243896tu9234 wrote:sve su to prodavači magle, zarad ličnog interesa u stanju su apsolutno sve, ali eto narod se jadni nada biće mu bolje neka vam je sa srećom biće to minorna stranka koja će možda nešto da uradi u sarajevu ostali djelovi BiH nisu u njihovom domenu sem jednog ili dvojice reprezenata koji će stranci da iznajmljuju svoje poslovne prostore.
Ne zaboravi da je u Italiji komičar Beppe Grilo osvojio 20% glasova, samo zato što je prepoznat kao opozicija establišmentu. Mislim da će Komšić uzeti još više glasova. Kriza nezaustavljivo uništava životni standard. Do izbora sve će biti isto kao i dnas, u stvari biće gore iz dana u dan. Ljudi će opravdano kriviti SDA i SDP za svoju agoniju. To Komšiću ide naruku.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#2815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

gtnt243896tu9234 wrote:kad se iznese sva lova putem stranih banaka ide novi rat sukobi itd itd.
Uhhh, šta da se radi ... :?:
Srbi su poslije rata uzeli dosta novca za stanove i sada lagano izvlače novčanice iz dušeka. Zato se i ne bune. Međutim, za par godina kada im nestane novca, a poznavajući njihov mentalitet vrlo je izvjesno da opet krenu u pljačku koja će odgovarati samo ratnim profiterima na svim stranama. Bošnjačka elita će se opet ispaliti sa lovom iz zemlje ostavljajući ponovo narod na milost i nemilost, a fukara će ostati ponovo da se ubija, ne dao dragi Bog, da se to desi.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#2816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

gtnt243896tu9234 wrote:sve je to fino ali izdržo je kažu mujo i gore, klasična izjava ispranog mozga, međutim znam koga su kontaktirali u bihaću, tuzli, mostaru, zenici, jal nikoga jal apsolutno pogrešnu osobu, nagrnuće tu i kurva i džidija ko u sda 91.

osoba koja će biti zadužena u tuzli npr, kontaktirat će uski krug prijatelja i privatnika da se priključe stranci, neće zvati studenta koji ima sve 10, neće zvati inžinjera koji je 10 godina na birou, neće zvati nekog RVI hajde neka ga samo ko ukras tu, već je on to zamislio ko da je njegovo i tako je sve privatizirano odreda.

dakle strankom neće vladat željko već oni oko željka i njihovi interesi pa to je barem jasno u sda, sdp i hdz očiti primjeri
Jasno kao dan …
Šta ti predlažeš?
Shahab

#2817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

gtnt243896tu9234 wrote:sve je to fino ali izdržo je kažu mujo i gore, klasična izjava ispranog mozga, međutim znam koga su kontaktirali u bihaću, tuzli, mostaru, zenici, jal nikoga jal apsolutno pogrešnu osobu, nagrnuće tu i kurva i džidija ko u sda 91.

osoba koja će biti zadužena u tuzli npr, kontaktirat će uski krug prijatelja i privatnika da se priključe stranci, neće zvati studenta koji ima sve 10, neće zvati inžinjera koji je 10 godina na birou, neće zvati nekog RVI hajde neka ga samo ko ukras tu, već je on to zamislio ko da je njegovo i tako je sve privatizirano odreda.

dakle strankom neće vladat željko već oni oko željka i njihovi interesi pa to je barem jasno u sda, sdp i hdz očiti primjeri
Slažem se. Objektivan problem i realna opasnost. Treba postaviti jasne kriterije priliko profilisanja kadrova. Za mene je recimo Goran Marjanović totalno pozitivan primjer....
antimobbing

#2818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Shahab wrote:

Slažem se. Objektivan problem i realna opasnost. Treba postaviti jasne kriterije priliko profilisanja kadrova. Za mene je recimo Goran Marjanović totalno pozitivan primjer....
Pod uslovom da SDP-u nije DF isto što je SDA-u bila StrankazagraBIH - apaurin od 5 miligrama za smirenje izlagane mase kojoj je obećana ''Država za čovjeka''? Zar ne?
Corto Maltese

#2819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Shahab wrote: Ne zaboravi da je u Italiji komičar Beppe Grilo osvojio 20% glasova, samo zato što je prepoznat kao opozicija establišmentu. Mislim da će Komšić uzeti još više glasova.
Zaista misliš da je Komšić bolji komičar?
antimobbing

#2820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Shahab wrote:

Image

Kod Komšića su se pojavile liderske ambicije. On će oko sebe okupiti novu naciju Bosance, koja već postoji neovisno od standardnih identiteta. kada Komšić priča o borbi protiv korupcije i kriminala, to ima smisla. Kada o tome priča kameleon Radončić, onda ta priča nema kredibiliteta, jer je sam Radončić dijelom kriminalnog miljea. U ovom trenutku smatram da je Komšićev politički pokret veoma pozitivan za Bosnu. On će srušiti korumpiranog despota Lagumdžiju i tako osnažiti autentičnu ljevičarsku ideju. To je sve dobro za Bosnu.
Image

DF - Lexaurin® tablete, efikasno opuštaju izlagane i izvarane SDP-ove glasaće kojima je Veliki Vožd obećao ''Državu za čovjeka''. :D

Ljubavna priča se nastavlja ...

Veliki Vožd će i dalje da vlada BiH :D
Alfons Kauders

#2821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

antimobbing wrote:
Image

DF - Lexaurin® tablete, efikasno opuštaju izlagane i izvarane SDP-ove glasaće kojima je Veliki Vožd obećao ''Državu za čovjeka''. :D

Ljubavna priča se nastavlja ...

Veliki Vožd će i dalje da vlada BiH :D
:D

Usljed nepredvidjenih nuspojava i kontraindikacija, glasacima SDA, SBB i SBiH se preporucuje Saburin.

Image
antimobbing

#2822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

E, ko glasa za njih neče mu pomoći ni maga-saburin. :lol:
Last edited by antimobbing on 17/04/2013 13:47, edited 1 time in total.
dufresne

#2823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dufresne »

Shahab wrote:

Image

Je li mogu da te podsjetim, da si prije cca 1,5 mjeseci pisao ode o Fahri, kad je se ukazala prilika da SBB izbaci SDA iz svih nivoa vlasti, da je to nas Donald Trump, koji vratiti pravdu medju bosnjacki narod, da je on novi Ishak beg Ishakovic, te da ce kazniti bosnjacku koruptokarciju (ova tvoja sintagma mi je najdraza), te "sravniti" sa zemljom istinske komunjare, koji suruju sa Srbima i Hrvatima (to citaj SDP), da ce unistiti i kazniti SDA, koju su napravili veci genocid nad Bosnjacima poslije 1995, nego sto je uradjeno u samom ratu...

Vidim sad da si nasao svog novog strip junaka... :run:
ultima_palabra

#2824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

dufresne wrote:Je li mogu da te podsjetim, da si prije cca 1,5 mjeseci pisao ode o Fahri, kad je se ukazala prilika da SBB izbaci SDA iz svih nivoa vlasti, da je to nas Donald Trump, koji vratiti pravdu medju bosnjacki narod, da je on novi Ishak beg Ishakovic, te da ce kazniti bosnjacku koruptokarciju (ova tvoja sintagma mi je najdraza), te "sravniti" sa zemljom istinske komunjare, koji suruju sa Srbima i Hrvatima (to citaj SDP), da ce unistiti i kazniti SDA, koju su napravili veci genocid nad Bosnjacima poslije 1995, nego sto je uradjeno u samom ratu...

Vidim sad da si nasao svog novog strip junaka...
Pa prekjučer je pisao kako je Komšić drvena glava koja priča ublehe i ne razumije tržišnu ekonomiju :-)

Imam osjećaj da neko koristi taj nick u svrhu nekog istraživanja koliko je narod otupio... da mu možeš servirati dijametralno različite priče svaki dan.
dufresne

#2825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dufresne »

ultima_palabra wrote:
dufresne wrote:Je li mogu da te podsjetim, da si prije cca 1,5 mjeseci pisao ode o Fahri, kad je se ukazala prilika da SBB izbaci SDA iz svih nivoa vlasti, da je to nas Donald Trump, koji vratiti pravdu medju bosnjacki narod, da je on novi Ishak beg Ishakovic, te da ce kazniti bosnjacku koruptokarciju (ova tvoja sintagma mi je najdraza), te "sravniti" sa zemljom istinske komunjare, koji suruju sa Srbima i Hrvatima (to citaj SDP), da ce unistiti i kazniti SDA, koju su napravili veci genocid nad Bosnjacima poslije 1995, nego sto je uradjeno u samom ratu...

Vidim sad da si nasao svog novog strip junaka...
Pa prekjučer je pisao kako je Komšić drvena glava koja priča ublehe i ne razumije tržišnu ekonomiju :-)

Imam osjećaj da neko koristi taj nick u svrhu nekog istraživanja koliko je narod otupio... da mu možeš servirati dijametralno različite priče svaki dan.
Da, da, zar nije prije 15-tak dana, nije analizarana kreditna sposobnost i solventnost porodice Komsic, i kada je ustanovljeno da otplacuje 5 kredita, da je odmah za njega receno, da nije sposoban za bilo sta i da nama treba na celu BiH bosanska verzija Erdogana, koja od BiH napraviti, da ona kreditira MMF, a ne suprotno... :D

Nisam ljubitelj teorija, ali definitivno mislim da "Shahab" i "Antimobbing" dio odredjenog projekta koji radi neku psiho-analizu pucanstva preko foruma... :D
Post Reply