Da da, u pravu si, imam taj izlaz tako da mi treba taj kabal, na jednoj strani 3,5mm a na drugoj crveni i bijeli činč. Hvala ti, to je toMTV wrote:Ne. Scart na TV-u je ulazniog tipa (in) i koristi se za stare DVD playere, resivere.shalla wrote:Nego, ima li ko prijedlog kako najlakše spojiti TV na zvučnike od kućnog kina, prošli tv sam spojio običnim crvenim i bijelim činčevima međutim ovdje na TV-u nemam činčeve. Doduše, ima Scart, mogao sam tako jelde, u kino činčeve a u tv scart i to je to?
tebi treba biti na TV-u neki 3.5mm audio izlaz ili da kucno kino spojis na audio opticki dio koji se opet nalazi negdje na TV-u.
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- shalla
#2801 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- shalla
-
NediM17
#2803 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kod mene su spojeni TV i pojacalo optikom.
A izlaz za slusalice na TV-u moze posluziti u TV svrhu, samo je pitanje hoce li zvucnici TV-a biti mjutirani sve vrijeme dok je 3.5mm dzek utaknut.
A izlaz za slusalice na TV-u moze posluziti u TV svrhu, samo je pitanje hoce li zvucnici TV-a biti mjutirani sve vrijeme dok je 3.5mm dzek utaknut.
- shalla
#2804 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koji bi mi kabal za to trebao?NediM17 wrote:Kod mene su spojeni TV i pojacalo optikom.![]()
- MTV
#2805 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nema na cemu tu smo da uskacemoshalla wrote: Da da, u pravu si, imam taj izlaz tako da mi treba taj kabal, na jednoj strani 3,5mm a na drugoj crveni i bijeli činč. Hvala ti, to je to
Opticki TOS-LINK audio kabal 5 metara (7050) (18 KM)shalla wrote: Koji bi mi kabal za to trebao?
http://www.olx.ba/artikal/24088256/opti ... tara-7050/
-
NediM17
#2806 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam kupio dva komada nekada davno u FIS-u, ima i 10 godina, i eto, kupih neki dan novi TV i zatrebase. Moj su 1.5m, nisu sigurno skuplje od 5KM po komadu placeni u vakat.
- MTV
#2807 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Samo sam stavio link da vidi kakvi su a nek trazi gdje je jeftinije i koliko mu treba 1, 1,5, 2, 5, 10m...
- mufa1
#2808 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Aaaa sta je ovo braco mila, jel ovo humano, dijete pobjeze u sobu, misli pravi guster kad je vidjela na tv-u u 4k rezoluciji

- MTV
#2809 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I onda kad kazu sta ce ti UHD nece to jos ovdje za 352926 godina
Opet se zahvaljujem @zomri na savjetu i nisam se pokajao sa UHD TIVijom.
Opet se zahvaljujem @zomri na savjetu i nisam se pokajao sa UHD TIVijom.
- shalla
#2810 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Našao u onom RS Electronics, tamo imaju svi živi i mrtvi kabloviMTV wrote:Samo sam stavio link da vidi kakvi su a nek trazi gdje je jeftinije i koliko mu treba 1, 1,5, 2, 5, 10m...
- shalla
#2811 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Aj ne seri da si našao isti 4K video sa kojim sam ja testiraomufa1 wrote:Aaaa sta je ovo braco mila, jel ovo humano, dijete pobjeze u sobu, misli pravi guster kad je vidjela na tv-u u 4k rezoluciji![]()
Gleda moj malac, ne trepće, a ja još pojačao bio
- mufa1
#2812 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hahaha, eo samo gledam gustere kako sam ga spojio.. Gasi svjetlo, gotovo, kraj...

- MTV
#2813 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To je prvi video koji se pojavi kad ukucas 4k ili uhd. I ja sam ga gledaoshalla wrote:Aj ne seri da si našao isti 4K video sa kojim sam ja testiraomufa1 wrote:Aaaa sta je ovo braco mila, jel ovo humano, dijete pobjeze u sobu, misli pravi guster kad je vidjela na tv-u u 4k rezoluciji![]()
![]()
![]()
![]()
Gleda moj malac, ne trepće, a ja još pojačao bio
I kako zvuk sa zvucnika?! Slusa li?
- shalla
#2814 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne znam još, znaću kad dođem kući pa ću javitiMTV wrote:To je prvi video koji se pojavi kad ukucas 4k ili uhd. I ja sam ga gledaoshalla wrote:Aj ne seri da si našao isti 4K video sa kojim sam ja testiraomufa1 wrote:Aaaa sta je ovo braco mila, jel ovo humano, dijete pobjeze u sobu, misli pravi guster kad je vidjela na tv-u u 4k rezoluciji![]()
![]()
![]()
![]()
Gleda moj malac, ne trepće, a ja još pojačao bio![]()
I kako zvuk sa zvucnika?! Slusa li?
- shalla
#2816 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nema DVD player ulaz za ovaj kabal
Jbt ga sutra ću uzeti ovaj 3,5mm - činč
Jbt ga sutra ću uzeti ovaj 3,5mm - činč
- Dupli_skalp
#2817 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
sretnem prekjučer jednog starog poznanika kojeg baš dugo nisam vidio, i haj kroz priču mi on reče da radi u jednoj od ovih velikih prodavnica tehničke robe u gradu. i odem maksuz juče do njegove poslovnice i baš sam imao vremena da pregledam raznorazne modele. i evo nekih zapažanja:
- ako zanemarimo smart platforme, iznenadilo me koliko philips i sony imaju kvalitetniju izradu u ovom najpopularnijem rangu oko 1000km od lg-a i samsunga; pogledam jedan lg i samsung, paneli se klackaju u donjem dijelu na pritisak. pitam lika šta je to, kaže tako to rade kod nekih modela. kod philipsa i sony-a sve utegnuto. onda počnem gledati iz ugla, da provjerim vidljivost. lg ubjedljivo najgori. i samsung i sony i philips manje gube kontrast od lg-a. dalje, banding i dse kod lg-a najizraženiji. zaključak - lg valja jedino u visokim serijama (od 68x pa naviše). u ovim srednjim bolji izbor su i sony i philips i poneki samsung. jedino što "hebe" i sony i philips je što nemaju ovu produženu garanciju kao lg i samsung.
panasonic nisam uzimao u obzir kad sam gledao jer su sve full hd modeli, a gledao sam samo 4k modele.
- ako zanemarimo smart platforme, iznenadilo me koliko philips i sony imaju kvalitetniju izradu u ovom najpopularnijem rangu oko 1000km od lg-a i samsunga; pogledam jedan lg i samsung, paneli se klackaju u donjem dijelu na pritisak. pitam lika šta je to, kaže tako to rade kod nekih modela. kod philipsa i sony-a sve utegnuto. onda počnem gledati iz ugla, da provjerim vidljivost. lg ubjedljivo najgori. i samsung i sony i philips manje gube kontrast od lg-a. dalje, banding i dse kod lg-a najizraženiji. zaključak - lg valja jedino u visokim serijama (od 68x pa naviše). u ovim srednjim bolji izbor su i sony i philips i poneki samsung. jedino što "hebe" i sony i philips je što nemaju ovu produženu garanciju kao lg i samsung.
panasonic nisam uzimao u obzir kad sam gledao jer su sve full hd modeli, a gledao sam samo 4k modele.
- zomri
#2818 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Samsung predstavio modele za 2017. Dominira QLED kao novi marketinški trik kako da prodaju LED televizore sa ivičnim osvjetljenjem
http://hdtelevizija.com/2017/03/15/sams ... -u-parizu/
Cijene novih modela će platiti samo levati koji padaju na ove fore. Najjeftiniji TV je skuplji od nekih OLEDa
Cijene novih modela će platiti samo levati koji padaju na ove fore. Najjeftiniji TV je skuplji od nekih OLEDa
- shalla
#2819 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Meni se u međuvremenu javio jedan poznanik jer sam ga zvao i prije nego što sam kupio TV (radi u Austriji u onom Saturnu baš na televizijamaeyesburn wrote:sretnem prekjučer jednog starog poznanika kojeg baš dugo nisam vidio, i haj kroz priču mi on reče da radi u jednoj od ovih velikih prodavnica tehničke robe u gradu. i odem maksuz juče do njegove poslovnice i baš sam imao vremena da pregledam raznorazne modele. i evo nekih zapažanja:
- mufa1
#2820 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ta zakrivljenost je meni glupost nevidjena, pa makar bila i 120 inca dijagonala, pogotov kad vidim likovi na zid okacaju, bas ruzno izgleda..
Jaka je konkurencija izmedju 3d i curved koje je veca glupost..
- shalla
#2821 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne pitah te jučer, šta si uzeo ti?mufa1 wrote:Ta zakrivljenost je meni glupost nevidjena, pa makar bila i 120 inca dijagonala, pogotov kad vidim likovi na zid okacaju, bas ruzno izgleda..
- mufa1
#2822 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
shalla wrote:Ne pitah te jučer, šta si uzeo ti?mufa1 wrote:Ta zakrivljenost je meni glupost nevidjena, pa makar bila i 120 inca dijagonala, pogotov kad vidim likovi na zid okacaju, bas ruzno izgleda..
XD8577 ljubav na prvi pogled.. Mislim da nisam nikad brze neku tehnicku stvar kupio, dobar dan, imate li na stanju, imamo, ok super, de zapakuj
- MTV
#2823 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To stoji al super mi je ona povezanost TV optickim kablom sa conect boxom i fazon za okaciti TV na zid, kao sliku da kacis. To nitko nedaje.zomri wrote:Samsung predstavio modele za 2017. Dominira QLED kao novi marketinški trik kako da prodaju LED televizore sa ivičnim osvjetljenjem
A ostalo je marketing jel tako.
- zomri
#2824 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Novi LG OLED za 2017 ima taj fazon na nekim modelima.
S tom razlikom da je OLED ipak 3mm širine pa to više liči na picture on the wall
S tom razlikom da je OLED ipak 3mm širine pa to više liči na picture on the wall
- shalla
#2825 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A jeste al da bi to bilo u naravi izvodivo konektori moraju biti sa strane a ne leđima TV-a. Ja imam u spavaćoj sobi neki mali 26" Sony iz 2012 godine, full tanak al džaba mu kad ga Telemachov antenski kabal odvoji 10 cm od zidaMTV wrote:To stoji al super mi je ona povezanost TV optickim kablom sa conect boxom i fazon za okaciti TV na zid, kao sliku da kacis. To nitko nedaje.zomri wrote:Samsung predstavio modele za 2017. Dominira QLED kao novi marketinški trik kako da prodaju LED televizore sa ivičnim osvjetljenjem
A ostalo je marketing jel tako.