TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#2801 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

MTV wrote:
shalla wrote:Nego, ima li ko prijedlog kako najlakše spojiti TV na zvučnike od kućnog kina, prošli tv sam spojio običnim crvenim i bijelim činčevima međutim ovdje na TV-u nemam činčeve. Doduše, ima Scart, mogao sam tako jelde, u kino činčeve a u tv scart i to je to?
Ne. Scart na TV-u je ulazniog tipa (in) i koristi se za stare DVD playere, resivere.

tebi treba biti na TV-u neki 3.5mm audio izlaz ili da kucno kino spojis na audio opticki dio koji se opet nalazi negdje na TV-u.
Da da, u pravu si, imam taj izlaz tako da mi treba taj kabal, na jednoj strani 3,5mm a na drugoj crveni i bijeli činč. Hvala ti, to je to ;-)
shalla

#2802 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

NediM17

#2803 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

Kod mene su spojeni TV i pojacalo optikom. :D

A izlaz za slusalice na TV-u moze posluziti u TV svrhu, samo je pitanje hoce li zvucnici TV-a biti mjutirani sve vrijeme dok je 3.5mm dzek utaknut.
shalla

#2804 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

NediM17 wrote:Kod mene su spojeni TV i pojacalo optikom. :D

A izlaz za slusalice na TV-u moze posluziti u TV svrhu, samo je pitanje hoce li zvucnici TV-a biti mjutirani sve vrijeme dok je 3.5mm dzek utaknut.
Koji bi mi kabal za to trebao?
MTV

#2805 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

shalla wrote: Da da, u pravu si, imam taj izlaz tako da mi treba taj kabal, na jednoj strani 3,5mm a na drugoj crveni i bijeli činč. Hvala ti, to je to ;-)
Nema na cemu tu smo da uskacemo :)
shalla wrote: Koji bi mi kabal za to trebao?
Opticki TOS-LINK audio kabal 5 metara (7050) (18 KM)
http://www.olx.ba/artikal/24088256/opti ... tara-7050/
NediM17

#2806 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

Ja sam kupio dva komada nekada davno u FIS-u, ima i 10 godina, i eto, kupih neki dan novi TV i zatrebase. Moj su 1.5m, nisu sigurno skuplje od 5KM po komadu placeni u vakat.
MTV

#2807 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Samo sam stavio link da vidi kakvi su a nek trazi gdje je jeftinije i koliko mu treba 1, 1,5, 2, 5, 10m...
mufa1

#2808 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mufa1 »

Aaaa sta je ovo braco mila, jel ovo humano, dijete pobjeze u sobu, misli pravi guster kad je vidjela na tv-u u 4k rezoluciji :D :D
MTV

#2809 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

I onda kad kazu sta ce ti UHD nece to jos ovdje za 352926 godina :mrgreen:

Opet se zahvaljujem @zomri na savjetu i nisam se pokajao sa UHD TIVijom. :mrgreen:
shalla

#2810 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

MTV wrote:Samo sam stavio link da vidi kakvi su a nek trazi gdje je jeftinije i koliko mu treba 1, 1,5, 2, 5, 10m...
Našao u onom RS Electronics, tamo imaju svi živi i mrtvi kablovi :mrgreen:
shalla

#2811 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

mufa1 wrote:Aaaa sta je ovo braco mila, jel ovo humano, dijete pobjeze u sobu, misli pravi guster kad je vidjela na tv-u u 4k rezoluciji :D :D
Aj ne seri da si našao isti 4K video sa kojim sam ja testirao :lol: :lol: :lol:
Gleda moj malac, ne trepće, a ja još pojačao bio :mrgreen:
mufa1

#2812 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mufa1 »

Hahaha, eo samo gledam gustere kako sam ga spojio.. Gasi svjetlo, gotovo, kraj... :D :lol: :lol:
MTV

#2813 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

shalla wrote:
mufa1 wrote:Aaaa sta je ovo braco mila, jel ovo humano, dijete pobjeze u sobu, misli pravi guster kad je vidjela na tv-u u 4k rezoluciji :D :D
To je prvi video koji se pojavi kad ukucas 4k ili uhd. I ja sam ga gledao :mrgreen:

I kako zvuk sa zvucnika?! Slusa li?
shalla

#2814 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

MTV wrote:
shalla wrote:
To je prvi video koji se pojavi kad ukucas 4k ili uhd. I ja sam ga gledao :mrgreen:

I kako zvuk sa zvucnika?! Slusa li?
Ne znam još, znaću kad dođem kući pa ću javiti ;-)
MTV

#2815 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Ok :)
shalla

#2816 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Nema DVD player ulaz za ovaj kabal :mrgreen:
Jbt ga sutra ću uzeti ovaj 3,5mm - činč
Dupli_skalp

#2817 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

sretnem prekjučer jednog starog poznanika kojeg baš dugo nisam vidio, i haj kroz priču mi on reče da radi u jednoj od ovih velikih prodavnica tehničke robe u gradu. i odem maksuz juče do njegove poslovnice i baš sam imao vremena da pregledam raznorazne modele. i evo nekih zapažanja:

- ako zanemarimo smart platforme, iznenadilo me koliko philips i sony imaju kvalitetniju izradu u ovom najpopularnijem rangu oko 1000km od lg-a i samsunga; pogledam jedan lg i samsung, paneli se klackaju u donjem dijelu na pritisak. pitam lika šta je to, kaže tako to rade kod nekih modela. kod philipsa i sony-a sve utegnuto. onda počnem gledati iz ugla, da provjerim vidljivost. lg ubjedljivo najgori. i samsung i sony i philips manje gube kontrast od lg-a. dalje, banding i dse kod lg-a najizraženiji. zaključak - lg valja jedino u visokim serijama (od 68x pa naviše). u ovim srednjim bolji izbor su i sony i philips i poneki samsung. jedino što "hebe" i sony i philips je što nemaju ovu produženu garanciju kao lg i samsung.

panasonic nisam uzimao u obzir kad sam gledao jer su sve full hd modeli, a gledao sam samo 4k modele.
zomri

#2818 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Samsung predstavio modele za 2017. Dominira QLED kao novi marketinški trik kako da prodaju LED televizore sa ivičnim osvjetljenjem

http://hdtelevizija.com/2017/03/15/sams ... -u-parizu/

Cijene novih modela će platiti samo levati koji padaju na ove fore. Najjeftiniji TV je skuplji od nekih OLEDa :roll:
shalla

#2819 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

eyesburn wrote:sretnem prekjučer jednog starog poznanika kojeg baš dugo nisam vidio, i haj kroz priču mi on reče da radi u jednoj od ovih velikih prodavnica tehničke robe u gradu. i odem maksuz juče do njegove poslovnice i baš sam imao vremena da pregledam raznorazne modele. i evo nekih zapažanja:

- ako zanemarimo smart platforme, iznenadilo me koliko philips i sony imaju kvalitetniju izradu u ovom najpopularnijem rangu oko 1000km od lg-a i samsunga; pogledam jedan lg i samsung, paneli se klackaju u donjem dijelu na pritisak. pitam lika šta je to, kaže tako to rade kod nekih modela. kod philipsa i sony-a sve utegnuto. onda počnem gledati iz ugla, da provjerim vidljivost. lg ubjedljivo najgori. i samsung i sony i philips manje gube kontrast od lg-a. dalje, banding i dse kod lg-a najizraženiji. zaključak - lg valja jedino u visokim serijama (od 68x pa naviše). u ovim srednjim bolji izbor su i sony i philips i poneki samsung. jedino što "hebe" i sony i philips je što nemaju ovu produženu garanciju kao lg i samsung.

panasonic nisam uzimao u obzir kad sam gledao jer su sve full hd modeli, a gledao sam samo 4k modele.
Meni se u međuvremenu javio jedan poznanik jer sam ga zvao i prije nego što sam kupio TV (radi u Austriji u onom Saturnu baš na televizijama :mrgreen: ) i otprilike mi je isto rekao za LG, kaže nek si ga zaobišao u širokom luku. I da, rekao mi je i da sam dobro postupio što nisam ganjao zakrivljeni Samsung jer kaže ti da bi doživio punu prednost te zakrivljenosti moraš ići na dijagonale od 65" i više, na dijagonali od 40, 43, 49 itd to je totalno bespotrebno :mrgreen:
mufa1

#2820 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mufa1 »

Ta zakrivljenost je meni glupost nevidjena, pa makar bila i 120 inca dijagonala, pogotov kad vidim likovi na zid okacaju, bas ruzno izgleda..
Jaka je konkurencija izmedju 3d i curved koje je veca glupost..
shalla

#2821 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

mufa1 wrote:Ta zakrivljenost je meni glupost nevidjena, pa makar bila i 120 inca dijagonala, pogotov kad vidim likovi na zid okacaju, bas ruzno izgleda..
Ne pitah te jučer, šta si uzeo ti?
mufa1

#2822 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mufa1 »

shalla wrote:
mufa1 wrote:Ta zakrivljenost je meni glupost nevidjena, pa makar bila i 120 inca dijagonala, pogotov kad vidim likovi na zid okacaju, bas ruzno izgleda..
Ne pitah te jučer, šta si uzeo ti?

XD8577 ljubav na prvi pogled.. Mislim da nisam nikad brze neku tehnicku stvar kupio, dobar dan, imate li na stanju, imamo, ok super, de zapakuj :D :D
MTV

#2823 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

zomri wrote:Samsung predstavio modele za 2017. Dominira QLED kao novi marketinški trik kako da prodaju LED televizore sa ivičnim osvjetljenjem

Cijene novih modela će platiti samo levati koji padaju na ove fore. Najjeftiniji TV je skuplji od nekih OLEDa :roll:
To stoji al super mi je ona povezanost TV optickim kablom sa conect boxom i fazon za okaciti TV na zid, kao sliku da kacis. To nitko nedaje.
A ostalo je marketing jel tako.
zomri

#2824 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Novi LG OLED za 2017 ima taj fazon na nekim modelima.
S tom razlikom da je OLED ipak 3mm širine pa to više liči na picture on the wall :izet:

shalla

#2825 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

MTV wrote:
zomri wrote:Samsung predstavio modele za 2017. Dominira QLED kao novi marketinški trik kako da prodaju LED televizore sa ivičnim osvjetljenjem

To stoji al super mi je ona povezanost TV optickim kablom sa conect boxom i fazon za okaciti TV na zid, kao sliku da kacis. To nitko nedaje.
A ostalo je marketing jel tako.
A jeste al da bi to bilo u naravi izvodivo konektori moraju biti sa strane a ne leđima TV-a. Ja imam u spavaćoj sobi neki mali 26" Sony iz 2012 godine, full tanak al džaba mu kad ga Telemachov antenski kabal odvoji 10 cm od zida :mrgreen:
Post Reply