Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#2801 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Matijevic_Vlado »

mislim da je rasic u pravu, nekako mi iskrenije djeluje od ovog drugog :mrgreen:
suncokret10

#2802 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by suncokret10 »

Neradnik wrote:[
glup primjer dajes jel kad kupujem sok ja gledam datum, nista vise.hoce li mi sta poslje bit od njega o tome ne razmisljam uzdam se u firmu koja pravi.sok je jedno skupocjena tehnika je drugo.ti ako ces se odnosit isto prema soku koji kosta maximalno 4km i nekoj tehnici koja vrijedi 504 onda nemam sta pricat.
je šefe, ali ta stvar od 4KM može ubiti, a tehnika od 504 ne može.
andador

#2803 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

najgori__od_svih wrote:
andador wrote:
Neradnik wrote:Ne zna covjek kome vise da vjeruje.Mozda je i taj sto je prodavo laptop naguzen od nekog pa neznajuci istog tako i prodao, ne mora znacit da je varalica, mada nije iskljuceno ni to.
Ja sam mu u početku to rekao, ali on kaže da nema šanse da se to desi. Tek kad me je kasnije izlevatio jer nije poslao pošiljku, i kad se nije na mob javljao ustanovio sam da on nešto krije. Jer ako garantuješ za svoju robu, spreman si je provjeriti kako god želiš. Kako mi je bilo usput, kad sam došao maksuz u Zenicu pa u Kakanj. Ne zezaj, jarane, nemoj davati dezinformacije.
nisi u kaknnj dosao iz zenice nego iz lasve a to je 9kilometara a ja Imam 50kilometara

a nisam ti se javljao jer si dosadan a i radim tako da se ne mogu uvijek javiti i na kraju hoces da ti zamijenim neki laptop koji nije od mene kupljen za drugi sto bi ti se javljao nemogu se vise raspravljati imam obaveza a tebe ostavljam tu pa i dalje lazi judima ja sam samo par lazi dokazao a ima jos toga
Slušaj, jarane, ja sam iz Novog Travnika došao, pa pogledaj malo na Google Maps koliko je to kilometara. Tvrdiš da lažem, pa kad si takav poštenjačina, što nisi pristao da se nađemo da riješmo kako dolikuje ljudima. Ja nemam nikakvih interesa da lažem, uopće nemam podlogu za to, a ako pozanjem kolegu koji zna dx diag, nije to "udruga hakera" pa da samo oni znaju to, imao si priliku da pokažeš koliko si pošten. Eto meni je laptop pao s Marsa, pa ne znam od koga sam ga kupio. Veliki problem s tobom je što ne znaš reći da si pogriješio, što si previše uvjeren u svoje kvalitete, i ne dopuštaš da ti neko kaže da griješiš. Kad sam te nazvao prvi put, rekao sam ti mogućnost da je i tebe neko zeznuo, ali si mi odgovorio: "Ja svaki laptop provjerim prije nego kupcu ponesem". Sad bih po tvome trebao ja biti kriv što sam kupio laptop. Ne trebam se ja pravdati nikom, ja znam da sam prevaren i slažem se s ovim komentarima, sad bih ja ako hoću kupiti maicu trebao povesti nekog tehnologa koji provjerava ISO standard da me uvjeri da je ta maica od pamuka. Trebaš izgraditi i očuvati svoj integritet poštenjem, a ne pljuvati po meni kao kupcu koji ti je isplatio uredno i odgovorno sav novac na licu mjesta.
Neradnik

#2804 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

suncokret10 wrote:
glup primjer dajes jel kad kupujem sok ja gledam datum, nista vise.hoce li mi sta poslje bit od njega o tome ne razmisljam uzdam se u firmu koja pravi.sok je jedno skupocjena tehnika je drugo.ti ako ces se odnosit isto prema soku koji kosta maximalno 4km i nekoj tehnici koja vrijedi 504 onda nemam sta pricat.
moze ubit jarane al ako niko ne vodi hemicare u prodavnicu zasto bi ja bio izuzetak?moza i ova od 504 ubit vidis kolko se covjek nasekiro moze ga srce opalit. :D
amaretto

#2805 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by amaretto »

Ne može se procesor zamijeniti a da se čitava ploča ne zamjeni i pitanje da li bi ploča sa AMD procesorom stala u taj N5010.
N5010 ne postoji sa Intel procesorom već serija M5010, no međutim na profilu je N5010 sa i5 procesorom i ti si tačno trebao znati šta prodaješ a ne nisi znao da je disk 250GB, to si morao znati !!!!!!!!!!!!
suncokret10

#2806 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by suncokret10 »

amaretto wrote:Ne može se procesor zamijeniti a da se čitava ploča ne zamjeni i pitanje da li bi ploča sa AMD procesorom stala u taj N5010.
N5010 ne postoji sa Intel procesorom već serija M5010, no međutim na profilu je N5010 sa i5 procesorom i ti si tačno trebao znati šta prodaješ a ne nisi znao da je disk 250GB, to si morao znati !!!!!!!!!!!!
ja bi podnio krivičnu prijavu protiv njega, pa nek organi istražuju. i piku prijavi svakako, nek maknu varalicu.
Neradnik

#2807 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

to sto mu je reko poslje da ce mu zamjeniti ili sta vec pa nije je klasicna prevara i prica za sebe al je bolje trebao pristupiti u samom startu kako nebi doslo do ovoga.
Last edited by Neradnik on 24/12/2013 13:22, edited 1 time in total.
najgori__od_svih

#2808 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by najgori__od_svih »

Neradnik wrote:
suncokret10 wrote:
moze ubit jarane al ako niko ne vodi hemicare u prodavnicu zasto bi ja bio izuzetak?moza i ova od 504 ubit vidis kolko se covjek nasekiro moze ga srce opalit. :D
maloprije si rekao da si iz zenice dosao sad iz novog travnika..
ok necec vodtiti tehnologa da kupis majicu kupices majicu sam i dodzes kuci podzes da je obuces ona se podere i sta onda ides u radnju i trazis drugu jer ta nije valjala
suncokret10

#2809 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by suncokret10 »

najgori__od_svih wrote: maloprije si rekao da si iz zenice dosao sad iz novog travnika..
ok necec vodtiti tehnologa da kupis majicu kupices majicu sam i dodzes kuci podzes da je obuces ona se podere i sta onda ides u radnju i trazis drugu jer ta nije valjala[/url]
BRAVO. taman tako. nadolaziš polako.
Last edited by suncokret10 on 24/12/2013 13:24, edited 1 time in total.
najgori__od_svih

#2810 Re: Prevaranti na PIK-u

amaretto wrote:Ne može se procesor zamijeniti a da se čitava ploča ne zamjeni i pitanje da li bi ploča sa AMD procesorom stala u taj N5010.
ja sam prodao N5010 a kod njega se za 2 dana pojavio M51010 dao sam mu kutiju laptop i sve papire laptop je iz danske i okretao jelaptop gledao sa nonje stran pise velikim slovima N5010 na laptopu nemozes ofulati a da ne vidis i isto pise i na kutiji
Neradnik

#2811 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

najgori__od_svih wrote:
ok necec vodtiti tehnologa da kupis majicu kupices majicu sam i dodzes kuci podzes da je obuces ona se podere i sta onda ides u radnju i trazis drugu jer ta nije valjala
pogresne ljude citiras,vrati covjeku makar razliku sto si ga zajebao i budi fer kolko tolko.
najgori__od_svih

#2812 Re: Prevaranti na PIK-u

goran16v wrote:
najgori__od_svih wrote:
nisi u kaknnj dosao iz zenice nego iz lasve a to je 9kilometara a ja Imam 50kilometara

a nisam ti se javljao jer si dosadan a i radim tako da se ne mogu uvijek javiti i na kraju hoces da ti zamijenim neki laptop koji nije od mene kupljen za drugi sto bi ti se javljao nemogu se vise raspravljati imam obaveza a tebe ostavljam tu pa i dalje lazi judima ja sam samo par lazi dokazao a ima jos toga
Ako si sav takav posten, osim sto si klasicni prevatant i sto se vrlo vjerovatno mozes pozdraviti sa daljom trgovinom na PIK-u, sto si slag'o da si mu poslao drugi laptop postom ako je istina da se to desilo?
vec sam naisao rekao sam mu da sam poslao da me ostavi na miru jer sam bio na poslu i nisam se mogao javljati svako 2 minute na telefon a isot dtako nisam mogao ikljuciti telefon
suncokret10

#2813 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by suncokret10 »

najgori__od_svih wrote:
goran16v wrote:
najgori__od_svih wrote:

Ako si sav takav posten, osim sto si klasicni prevatant i sto se vrlo vjerovatno mozes pozdraviti sa daljom trgovinom na PIK-u, sto si slag'o da si mu poslao drugi laptop postom ako je istina da se to desilo?
vec sam naisao rekao sam mu da sam poslao da me ostavi na miru jer sam bio na poslu i nisam se mogao javljati svako 2 minute na telefon a isot dtako nisam mogao ikljuciti telefon
zreo si ti za krivične prijave.
suncokret10

#2814 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by suncokret10 »

ineče, imam utisak da ono što je autopijaca za auta, to je pik za informatičku opremu. sve goli lopov i varalica.
najgori__od_svih

#2815 Re: Prevaranti na PIK-u

Neradnik wrote:
najgori__od_svih wrote:
pogresne ljude citiras,vrati covjeku makar razliku sto si ga zajebao i budi fer kolko tolko.
tek sam kasnije vidio

nisam ga zajebo a sad vidim da mu je cak i model laptopa drugaciji jer sam mu prodao N5010 a ne M5010 i on to zna vrlo dobro ako neznam konfiguraciju iscitati i ostalo onda zna bar procitati model sa laptopa

vracao sam ja par puta i novac dok nisam nasjeo na prevaru slicnu ovoj skoro istu covjek kupio laptop iz sarajeva sutra nazvao kaze ne radi ja se nadzem sa njim ponudim mu drugi laptop kaze necesta ako opet stane kaze skupice pare i kupiti nov i ja mu vraqtim novac (400KM) kad sam dosao kuci otvorim laptop kad nije uopste moja ploca unutra (znam zato sto sam otvarao i stavljao termalnu pastu i csitio ventilator i heatsink) nazovem tipa pitam jel nosio kome laptop kaze nije (znao sam da ce to odgovoriti) a ploc sto je bila unutra unistena przena u rerni vise puta sva potamnila i nije ni za sta
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#2816 Re: Prevaranti na PIK-u

drzi se rasicu, ne mogu ti nista kolege forumasi
suncokret10

#2817 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by suncokret10 »

pravda za rasica!

:lol: :lol: :lol:
Neradnik

#2818 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

najgori__od_svih wrote:
Neradnik wrote:
najgori__od_svih wrote:
tek sam kasnije vidio

nisam ga zajebo a sad vidim da mu je cak i model laptopa drugaciji jer sam mu prodao N5010 a ne M5010 i on to zna vrlo dobro ako neznam konfiguraciju iscitati i ostalo onda zna bar procitati model sa laptopa

vracao sam ja par puta i novac dok nisam nasjeo na prevaru slicnu ovoj skoro istu covjek kupio laptop iz sarajeva sutra nazvao kaze ne radi ja se nadzem sa njim ponudim mu drugi laptop kaze necesta ako opet stane kaze skupice pare i kupiti nov i ja mu vraqtim novac (400KM) kad sam dosao kuci otvorim laptop kad nije uopste moja ploca unutra (znam zato sto sam otvarao i stavljao termalnu pastu i csitio ventilator i heatsink) nazovem tipa pitam jel nosio kome laptop kaze nije (znao sam da ce to odgovoriti) a ploc sto je bila unutra unistena przena u rerni vise puta sva potamnila i nije ni za sta
shvatam ja i tebe al znaci ti tvrdis da si mu prodao drugi laptop a ne ovaj koji on kaze,te da postoji mogucnost kako ga je nekom davao da mu digne sistem a taj neko zamjenio laptope i dao mu drugi?
suncokret10

#2819 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by suncokret10 »

shvatam ja i tebe al znaci ti tvrdis da si mu prodao drugi laptop a ne ovaj koji on kaze,te da postoji mogucnost kako ga je nekom davao da mu digne sistem a taj neko zamjenio laptope i dao mu drugi?
pa to je odlično. neka u policiji provjere ima li na njemu otisaka dotičnog. i stvar riješena.
Matijevic_Vlado

#2820 Re: Prevaranti na PIK-u

zasto su ga blokirali na piku ??
Matijevic_Vlado

#2821 Re: Prevaranti na PIK-u

suncokret10 wrote:
pa to je odlično. neka u policiji provjere ima li na njemu otisaka dotičnog. i stvar riješena.
hoce, samo ceka nasa CSI ekipa da uzima otiske sa polovnih laptopa :mrgreen:
suncokret10

#2822 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by suncokret10 »

Matijevic_Vlado wrote:
suncokret10 wrote:
hoce, samo ceka nasa CSI ekipa da uzima otiske sa polovnih laptopa :mrgreen:
zašto da ne, po krivičnoj prijavi. cigu su zbog 200KM vodili na poligraf. :D
goran16v

#2823 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

najgori__od_svih wrote:
goran16v wrote:
Sto znaci da si klasicni prevarant i lazov!
quarterback

#2824 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

najgori__od_svih wrote:
quarterback wrote:
najgori__od_svih wrote:I jos jenda stvar ko garantuje da nije on odnijeo nekom laptop da mu snimi sistem i da mu taj nije zamijenio konponente jer je napisoa da mu se sve desilo nakon dizanja sistema
ovo je suplja prica, i bilo bi super da pocnes koristiti tacke i zareze

kakva suplja prica pa ovo je bosna drug znao sam prodati laptop covje mi dodze za par dana kaze pokvario se ja zamijenim ili vratim novac kad otvorim laptop ploca unistena spaljena bila u rerni i 100% nije od mene znaci tip imao isti laptop kupio moj zamijenio plocu meni vratio uzeo lovu i njemu dobro tako da vise nema povrata i slicno

ja ne kazem da je kupac prevarant ali je mozda njega neko prevario u tom dellu se ploca zamijeni za pola sata ako imas drugu plocu spremnu znaci ne treba puno vremena da neko to odradi

evo par tacki i zareza pa koristi gdje ti odgovaraju posto ja nzenma gdje dolaze
.........................................................................

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ne citao te ja, i usput block ovdje i na piku, maltretiraj nekog drugog
bmk

edit
vidim da ga je pik vec blokirao, preduhitrise me
Last edited by quarterback on 24/12/2013 14:22, edited 1 time in total.
Averus

#2825 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

uskrsno_respo wrote:Ma obojica su mutni ko miljacka
Ili to ili je ovdje fkt došlo do glupog nesporazuma zbog kojeg će sad spamati temu još 10 stranica, a ništa neće riješiti...
Post Reply