Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
vivaldi

#2801 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vivaldi »

nosara zelim ti puno srece, ti si legendarna faca :thumbup:

mada generalno osim eventualno klix senzacije mislim da je mrka kapa
BASS

#2802 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by BASS »

Ma ok,
sdp-ovci su veoma disciplinirani, cak discipliraniji od sda-ovaca, ako uporedis sudbine sdu-a i stranke za bih, kao derivata te dvije stranke. Da, hoce on dobiti dosta glasova ako bude ponovo biran direktno i to i racuna, stranka tesko. Sve u svemu, podrzavam postojanje Z.Komsica na BiH politickoj sceni, eto da kazem nesto pozitivno.
Last edited by BASS on 20/02/2013 19:35, edited 1 time in total.
Canton

#2803 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Canton »

vivaldi wrote:nosara zelim ti puno srece, ti si legendarna faca :thumbup:

:thumbup:
Damir_5

#2804 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

-LIBERO- wrote:Da li shvatas koje su ingerencije njegao kao clana predsjednistva, i koje "poluge moci" on licno raspolaze?

On kao pojedinac, a tako i svi oni koji su na toj poziciji, bez podrske svoje stranke, ili parlamentarne vecine po vertikali, je fakticki sa svojim ovlastima k'o ikebana.

Pa zbog cega je usao u otvoreni sukob sa dojucerasnjim svojim stranackim kolegama i strukturama stranke? Je li ih otvoreno prozivao da ovo sto oni sada rade i politika koju sada provode, nije ono sto su pricali i obecavali ljudima dok nisu dosli na vlast.

A mogao je hladno k'o Damir Masic, Damir Hadzic i slicni stranacki bojovnici, prst u uho i staviti interes svoje partije i sebe licno ipsred obecanja, ocekivanja i onoga sto je neophodno ovoj zemlji...a to je sustinska promjena u ponasanju i odnosu vladajuce elite spram nas glasaca i stanovnika ove zemlje.

Ako nista drugo, bar' trunku odgovornosti i obraza je pokazao. Tako da ni pomocu trikova se ne moze izjednaciti sa Zlajom, Bakirom, Tihim, Draganom & CO.
A zasto je on u opste otisao iz SDP-a, mislim nikad nije tacno rekao glavni razlog koji bi bio valjan, zasto je on u opste otisao iz SDP-a? Sta se to toliko i tako desilo da je njega natjeralo da izadje iz SDP-a?

Mislim ako ce praviti stranku i nastaviti se baviti politikom, evo Zlaja i Damir potpisuju sve sto im Dodik i Covic stave ispred njih, mislim mogao bi se Komso malo i oglasiti, cisto da ljudi ne misle da je ovo neki manevarski ili da ga Zlaja nije sklonio u stranacku stranu dok je u koaliciji sa ADZ-om.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2805 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

BASS wrote:Ma ok,
sdp-ovci su veoma disciplinirani, cak discipliraniji od sda-ovaca. .
Ne bih bas rekao ;-) sasvim sigurno SDA raspolaze sa najdisciplinovanijim glasackim jezgrom, jer nisu iste price, ocekivanja i svjetonazori ti koji su bitni za lijevo i desno (deklerativno barem) glasacko tijelo. Drugaciji su tu pogledi na politicke prioritete, i ove desne je puno lakse homogenizirati, sasvim sigurno...i ne samo kod nas.

Ni ja ne pricam, jer ne znam ko je sve u toj prici oko stranke, o nekim desetljecima politickog kontinuiteta, niti bilo sta slicno...nego o slijedecim opstim izborima.

U ostalom, treba sacekati barem da vidimo ko je sve u toj prici vezano za tu novu stranku. ;-) Premalo imamo informacija, jos uvijek, da bi nastavili ovu raspravu i da bi pricali o nekim preciznijim dometima i ocekivanjima. ;-)

@Damir-5, covjek je vise puta direktno odgovorio na to pitanje.
dustaban

#2806 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

Mada je vise nego jasno, osjecam potrebu da naglasim - nisam ja antikomsicevac, ja samo zelim da pomognem i njemu i njegovoj jos anonimnoj stranci time sto cu trezveno analizirati ovu situaciju a ne navijacki kako to cine @ultima i @nosara.
Daklem, ja bih volio da ZK uspije, ali recite vi meni - KAKO ?!

Posmatrajte stvari logiĆki - on moze samo napraviti jos jednog krokodila u bosnjackoj bari. I nista vise.

Ali ni to nije malo. Ako stane ukraj krokodilu Lagumdziji to ce biti nemali uspjeh... a dalje cemo vidjeti. Medjutim, budimo nacisto s jednim - Lagumdzija je ionako gotov sam od sebe. Komsic je samo to osjetio na vrijeme on prakticno i ne mora nista raditi, treba samo da saceka konacan sunovrat SDP-a koji je jako blizu, zapravo vec se desio samo to oni jos nisu shvatili.
Dakle, Komsicu bi najpametnije bilo da nista ne radi, jer sta god uradi... samo ce usrat' stvar!
Treba samo nastaviti rovariti unutar SDP-a, jer to je ipak njegova jedina meta.

Eto, ja mislim da mu ovako mudar savjet nije rekao niko od ovih ulizica koje su se namecile na mene. Vrijeme ce pokazati ko je u pravu i ko je zapravo vise pomogao Komsicu.

Ovo velim sasvim ozbiljno.
nosara

#2807 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

vivaldi wrote:nosara zelim ti puno srece, ti si legendarna faca :thumbup:

Nema nikakve klix senzacije, u pitanju je dugogodisnja konstanta na politickoj sceni BiH... Uz odgovarajuce suradnike u federaciji i normalne partnere u rs vadimo se lagano iz govana... Alternativa nije mrka kapa, jer je uskoro necemo imat na sta stavit... :D
nosara

#2808 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

dustaban wrote:Mada je vise nego jasno, osjecam potrebu da naglasim - nisam ja antikomsicevac, ja samo zelim da pomognem i njemu i njegovoj jos anonimnoj stranci time sto cu trezveno analizirati ovu situaciju a ne navijacki kako to cine @ultima i @nosara.
Daklem, ja bih volio da ZK uspije, ali recite vi meni - KAKO ?!

Posmatrajte stvari logiĆki - on moze samo napraviti jos jednog krokodila u bosnjackoj bari. I nista vise.

Ali ni to nije malo. Ako stane ukraj krokodilu Lagumdziji to ce biti nemali uspjeh... a dalje cemo vidjeti. Medjutim, budimo nacisto s jednim - Lagumdzija je ionako gotov sam od sebe. Komsic je samo to osjetio na vrijeme on prakticno i ne mora nista raditi, treba samo da saceka konacan sunovrat SDP-a koji je jako blizu, zapravo vec se desio samo to oni jos nisu shvatili.
Dakle, Komsicu bi najpametnije bilo da nista ne radi, jer sta god uradi... samo ce usrat' stvar!
Treba samo nastaviti rovariti unutar SDP-a, jer to je ipak njegova jedina meta.

Eto, ja mislim da mu ovako mudar savjet nije rekao niko od ovih ulizica koje su se namecile na mene. Vrijeme ce pokazati ko je u pravu i ko je zapravo vise pomogao Komsicu.

Ovo velim sasvim ozbiljno.
:lol:

Sve je pod kontrolom, posebno u tom dijelu, glede rahmetli partije... Strpljenja, pobogu, nije kriza...! :D
vivaldi

#2809 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vivaldi »

nosara wrote:u pitanju je dugogodisnja konstanta na politickoj sceni BiH
ovo jeste tacno, ali svi znaju i kako i zasto. medjutim jos vaznije od svega toga sto je on bio na najboljoj mogucoj funkciji koja se moze zamisliti - izuzetno visoko pozicioniran, ogromna medijska paznja po defaultu, a pritom ama bas nikakva odgovornost punih evo 7 ili koliko vec godina. Savrsena pozicija!!!! Ruku na srce njemu niko nije mogao reci da je kriv za nesto, a taman da je bio ministar kulture gubio bi na poplarnosti jer u ovoj zemlji nizasta nema dovoljno para niti ce ih biti jos dugo pa nema sanse da svima udovoljis. On se nikada do sada se nije susreo sa transparnetima "Zeljko djeca su nam gladna". To je vrlo zajebano za popularnost, a to mu nebi ginulo da je bio na bilo kakvoj drugoj ozbiljnijoj funkciji osim ove.

Isto tako, to sto nije do sada bio odgovoran nizasta ne znaci da nije mogao uciniti vise. Znas dobro ko i ja da vrlo cesto u pratnji predsejdnika u inostranstvo ide i privredna delegacija. Jbg on je ipak znao umjesto privredne povest privatnu delegaciju, sto ga naravno ne cini gorim od ostalim, ali ga ne cini ni sposobnim. Ne moze se vala pohvaliti ni nekim narocitim diplomatskim kontaktima za ovo vremena, nisam primjetio da ga bilo koja ozbiljnija zemlja ili ambasador narocito gotivi niti ga zovu na teferice, a upravo tamo se stvari dogovoraju - insitucije su formalnost.

ipak, njegov najveci problem je taj sto ce se zamjeriti bosnjackim strankama, a s tim se nije susretao. On je do sada bio trn u oku samo "skutorima" koji su bili stotine kilometara od glasacke baze u tuzli i sarajevu. Ovo sad je ipak zajebanije. Ako po anketama skontaju da im je on stvarno opasnost sasvim sigurno ce po njemu svim i svacim oplest i fahro i suljo i zlatko...

Sto se tice ljudi koje ce okupiti, bit ce vrlo tesko naci nekoga ko nema oraha u dzepu jer to nije uspjelo cak ni maloj nasoj stranci, a svaki orah ce, znas i sam, ici njemu na dushu i na njegovu diskreditaciju.

sto se tice rs, tamo je na proslim izborima sds osvojio 120 hiljada glasova i to je bilo dovoljno da budu lideri..... opozicije. To znaci da on s kim god da ima saradnju (cavic ili ivanic jer vise i nema ko) ne predstavlja nikakvu opasnost ni za mileta ni za bosica jer se sigurno nece nabrojati glasova ni u bileci ni u laktasima ni na palama. To isto vazi i za zapadnu hercegovinu.

To nas onda dovodi do najvaznijeg pitanja - koga bi zeljko uospte predstvljao imaju na umu da su ministafstke kvote nacionalno propisane na svim nivoima?

Cak i u slucaju dobrog rezultata kakve su sanse da mu mile ustupi srpske ili covic neke hrvatske pozicije? Ko mu onda ostaje? Bosnjaci? Da li ce se suljo, fahro, zlatko pomiriti da se zeljko namiruje samo iz njihove kvote?

Zato mislim da bi cak i u slucaju da napravi strasno dobar rezultat on jednostavno bio primoran da ili napravi isti truli kompromis kao i svi do sada cime gubi kredibilitet ili bi ga zbog njegove eventualne principjelnosti zaobisli u pregovorima i sastavili vlast od ostalih stranaka.
BASS

#2810 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by BASS »

Sad i ja da naglasim da nisam anti-Komsic,
moj stav prema njemu ce odredjivati njegov stav prema F.Radoncicu. Ako planira sa njim koketirati, bolje neka ne pokrece stranku uopste.
vivaldi

#2811 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vivaldi »

čovjek tikva wrote:1. mart?
2. avgust?
nosara

#2812 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

vivaldi wrote:
nosara wrote:u pitanju je dugogodisnja konstanta na politickoj sceni BiH
ovo jeste tacno, ali svi znaju i kako i zasto. medjutim jos vaznije od svega toga sto je on bio na najboljoj mogucoj funkciji koja se moze zamisliti - izuzetno visoko pozicioniran, ogromna medijska paznja po defaultu, a pritom ama bas nikakva odgovornost punih evo 7 ili koliko vec godina. Savrsena pozicija!!!! Ruku na srce njemu niko nije mogao reci da je kriv za nesto, a taman da je bio ministar kulture gubio bi na poplarnosti jer u ovoj zemlji nizasta nema dovoljno para niti ce ih biti jos dugo pa nema sanse da svima udovoljis. On se nikada do sada se nije susreo sa transparnetima "Zeljko djeca su nam gladna". To je vrlo zajebano za popularnost, a to mu nebi ginulo da je bio na bilo kakvoj drugoj ozbiljnijoj funkciji osim ove.

Isto tako, to sto nije do sada bio odgovoran nizasta ne znaci da nije mogao uciniti vise. Znas dobro ko i ja da vrlo cesto u pratnji predsejdnika u inostranstvo ide i privredna delegacija. Jbg on je ipak znao umjesto privredne povest privatnu delegaciju, sto ga naravno ne cini gorim od ostalim, ali ga ne cini ni sposobnim. Ne moze se vala pohvaliti ni nekim narocitim diplomatskim kontaktima za ovo vremena, nisam primjetio da ga bilo koja ozbiljnija zemlja ili ambasador narocito gotivi niti ga zovu na teferice, a upravo tamo se stvari dogovoraju - insitucije su formalnost.

ipak, njegov najveci problem je taj sto ce se zamjeriti bosnjackim strankama, a s tim se nije susretao. On je do sada bio trn u oku samo "skutorima" koji su bili stotine kilometara od glasacke baze u tuzli i sarajevu. Ovo sad je ipak zajebanije. Ako po anketama skontaju da im je on stvarno opasnost sasvim sigurno ce po njemu svim i svacim oplest i fahro i suljo i zlatko...

Sto se tice ljudi koje ce okupiti, bit ce vrlo tesko naci nekoga ko nema oraha u dzepu jer to nije uspjelo cak ni maloj nasoj stranci, a svaki orah ce, znas i sam, ici njemu na dushu i na njegovu diskreditaciju.

sto se tice rs, tamo je na proslim izborima sds osvojio 120 hiljada glasova i to je bilo dovoljno da budu lideri..... opozicije. To znaci da on s kim god da ima saradnju (cavic ili ivanic jer vise i nema ko) ne predstavlja nikakvu opasnost ni za mileta ni za bosica jer se sigurno nece nabrojati glasova ni u bileci ni u laktasima ni na palama. To isto vazi i za zapadnu hercegovinu.

To nas onda dovodi do najvaznijeg pitanja - koga bi zeljko uospte predstvljao imaju na umu da su ministafstke kvote nacionalno propisane na svim nivoima?

Cak i u slucaju dobrog rezultata kakve su sanse da mu mile ustupi srpske ili covic neke hrvatske pozicije? Ko mu onda ostaje? Bosnjaci? Da li ce se suljo, fahro, zlatko pomiriti da se zeljko namiruje samo iz njihove kvote?

Zato mislim da bi cak i u slucaju da napravi strasno dobar rezultat on jednostavno bio primoran da ili napravi isti truli kompromis kao i svi do sada cime gubi kredibilitet ili bi ga zbog njegove eventualne principjelnosti zaobisli u pregovorima i sastavili vlast od ostalih stranaka.
Da parafraziram Banksy, "stejp baj stejp"... :D

A ide se i siroko i duboko, temeljito, pazljivo... Shodno ocekivanjima... :wink:
vivaldi

#2813 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vivaldi »

nosara wrote:Da parafraziram Banksy, "stejp baj stejp"...

A ide se i siroko i duboko, temeljito, pazljivo... Shodno ocekivanjima...
vjerujem, samo sto ja ni ove barabe ne smatram amaterima - nisu ni oni povrsni, to pokazuju sve ove godine, a imaju i temeljitu infrastrukturu :D
vivaldi

#2814 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vivaldi »

čovjek tikva wrote:misliš da neće u koaljiciju?
ko bolan? kakva koalicija i s kim?
vivaldi

#2815 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vivaldi »

čovjek tikva wrote:pa koalicija 1. mart. jedinstvena lista za glasove u manjem. zeljko s njima. zar ne?
ma ta lista postoji samo na papiru ko i milion drugih stvari. druga stvar sve je to na predugom stapu - niko izbjeglicama vec 17 godina ne brani da glasaju pa nece, a na temi o 1 martu se vrti ukupno 4-5 ljudi - vise postova ima tema "francuska intrevencija u maliju", a glavna zbivanja su lajkovi na fejsbuku, ali eto..
vivaldi

#2816 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vivaldi »

čovjek tikva wrote:znači prvi ožujak, pušiona.
ma nemam pojma, mile ih nesto hapsi pa se sada vise bave sobom nego izbjeglicama. sve cemo vidjeti ko i uvijek..nama se nikad ne zuri
heckler

#2817 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by heckler »

Ljudi se registruju svakodnevno. A ovaj policijski progon je samo vrlo ocekivan dokaz genocidne politike a i zabrinutosti (da ne upotrijebim jaci termin).

U svakom slucaju da se iz svega ovog izrodi i najminimalniji ishod tojest jedinstvena izborna lista + ukidanje prepreka onim koji su se vec vratili da i izvade licne karte (znaci zdravstvene, penzione i socijalen beneficije iz federacije) to je vec puni pogodak a svaka dodatna registracija je kao slag na tortu.

Sa druge strane ovi ljudi vec imaju VRLO opipljiv dokaz uspjeha ovog pristupa na koji se uvijek mogu pozvati a to je pobjeda nacelnika i politickih partija koje ne negiraju genocid u Srebrenici.

Dakle, nije mi skroz jasno na osnovu cega bi se ovakav jedan proces omalozavao.
Broj postova na temi? O cemu bi se to danonocno trebalo raspravljati o procesu koji bi prve rezultate trebao da pokaze u oktobru 2014te? Mozda nabrajati ljude po imenu kada izvade licnu kartu pa o svakom od njih nesto reci?
dustaban

#2818 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

BASS wrote:Sad i ja da naglasim da nisam anti-Komsic,
moj stav prema njemu ce odredjivati njegov stav prema F.Radoncicu. Ako planira sa njim koketirati, bolje neka ne pokrece stranku uopste.
Ipak si ti moj klon! :mrgreen:

Dakle nesto slicno cu i ja reci ali ipak malo drugacije cisto da ljudi vide da nisam BASStaban!

Sva ova "prijetnja" sa Komsicevom novom strankom ce se potvrditi ili srusiti onog casa kad vidimo ko je u najuzem vrhovnistvu stranke. O zeljku je sve vec receno i plus i minus i sve se nekako svodi na to, haj yebayi ga nije neki kapacitet ali nije ni ukaljan, ima sansi da formira taj nekakav "cetvrti korpus".

ALI...

ali zamisli sta ce se desiti kad ugledamo u predsjednistvu stranke poznate politicke zombije. Danas je lako formirati stranku, ali je tesko naci aktiviste koji NE RASTJERUJU ljude, ne trebaju ih privlaciti.
E toga se treba bojati vise ne go nekih buducih koalicija. Nije dakle problem s kim ce buduca stranka praviti koaliciju i hoce li, nego je problem koja ce to Komsiceva koalicija napraviti tu stranku.

Ja sam tu dobro skeptican.
BASS

#2819 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by BASS »

Slazem se sa ovim sta je rekao taban :P

haj trollam sad sorry :skoljka:
dustaban

#2820 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

BASS wrote:Slazem se sa ovim sta je rekao taban :P
Bolje i troll nego muk.
Dva dana niko nista... a stranke nema, a stranke nema, nema
prica o novoj stranci zabranjena tema...

Ovo je zemlja mojih snova...
nosara

#2821 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

dustaban wrote:
Bolje i troll nego muk.

Dobices proljev od nervoze... :D
dustaban

#2822 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

nosara wrote:
dustaban wrote:
Bolje i troll nego muk.

Dade mi ideju za ime stranke, posto ce se, pretpostavljam, raditi i stranci PRO-LJEVicarske orijentacije
:mrgreen:
nosara

#2823 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

dustaban wrote:
nosara wrote:
dustaban wrote: Bolje i troll nego muk.

Dade mi ideju za ime stranke, posto ce se, pretpostavljam, raditi i stranci PRO-LJEVicarske orijentacije
:mrgreen:
Tu si na svom... Uclanjuj se, minuli rad ti je masala, ulazis u izvrsni odbor bez problema... :D
StupskaBitanga

#2824 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by StupskaBitanga »

zna li se makar taj veličansveni datum
Damir_5

#2825 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

Pa dobro kad ce taj vise breaking news? Zlaja i Fahro ce rasfuckati drzavu, a ovdje nece biti breaking newsa.
Locked