Ako drug politicki komesar kaze da je sve to politicka propaganda, onda ce da bidne propagandaUnscarD wrote:Nego Detroit ... da skratimo mi ovo ... je li ima ili nema politicke propagande u Hoolywoodskim filmovima?
RUSIJA
-
detroit-mercy
#2801 Re: RUSIJA
-
detroit-mercy
#2802 Re: RUSIJA
Zbog nekog razloga, namjerno preskocis dio u kome napisem da je djed prezivio strijeljanje handzarovaca i da je ostao invalid nakon toga. Valjda to jednoumlje koje drzis u glavi ti ne dozvoljava da primis bilo koju informaciju nego ako u najsretnija vremena politbiroa samo ono sto nadjes za shodno da profiltriras i sto mozes da podijelis sa partijskom bazom, usput cerekajuci se kao idiot.UnscarD wrote:nosara wrote:A dedo je, inace begovskog podrijetla, rat proveo na minderu, u sigurnosti paveliceve drzave... Dok nisu dosli mrski okupatori s petokrakama...detroit-mercy wrote: Nisam niti namjeravam jer me filmovi Prljavog Harija ne ineresuju previse. Inace stari prdonja je stara skola, dinosaurus koji se ne planira mijenjati i takav ce umrijeti. Ali ima pravo da svoj pogled na svijet kakvim ga on vidi podijeli sa publikom isto kao I sto oni koji taj isti svijet gledaju sa suprotne strane imaju pravo da pokazu sta oni misle o tom svijetu, vrijeme ce reci ko je u pravu.
Glede propagande, bazirano na nasim partizanskim filmovima ja sam kontao da smo se cio rat rokali sa Svabama a i da je vecina zrtava pala u toj borbi sa Svabama, mada me je malo bunilo pricanje mojih rahmetlija (djeda i nene) po cijoj prici Svabe i nisu bili tako losi prema narodu. Ipak sam vise vjerovao Sibi i Bulajicu, na kraju sta u mene djed i nena znaju sta je rat. I tako je bilo sve dok i sam ne docekah rat, onda su mi se vidici malo prosirili![]()
A jes ih Bata kosio ko snoplje, sam on je jedno dvije divizije pokokao.
![]()
![]()
Btw, totalno ti je promakla poenta cijelog pisanja tu, pa da ti nacrtam, u WWII glavna makljaza je bila izmedju bratstvo jedinstvenujucih i velika vecina civilnih zrtava je pala od bratstvo jedinstvenujucih kao i u ovom ratu. Ali ako drug politicki napisao da su to sve bile Svabe onda naravno da su bile Svabe.
-
detroit-mercy
#2803 Re: RUSIJA
Vidis kad politicki istomisljenik napise nesto sto i neodgovara ekipi, klapna se navuce da bi se odrzala partijsko jedinstvo.nosara wrote:Ako cemo posteno,ima... I ovakve i onakve... Holivud je sarena lopta... Provuku oni tu i tamo solidnih, humanih, vrijednih poruka... I smeca, tipa snajperista i slicno... Takvim filmovima dizu crime-rate u cemerici, sto je njihov problem, manje-vise...UnscarD wrote:Nego Detroit ... da skratimo mi ovo ... je li ima ili nema politicke propagande u Hoolywoodskim filmovima?
- nosara
#2804 Re: RUSIJA
E nek si im rek'o... Balkanac i civilizacija...zavrzlama wrote:rusija....jedna od sinonima za seljakluk,ratovanja i bad boys u svjetskoj kinematografiji...pate od kompleksa nize vrijednosti,a nuklearna su velesila...taman kad su bili u poziciji da ih civilizirani svijet smjesti u demokratske i napredne zemlje,njih povukao noz,miris baruta i tudja teritorija...sto mi slice nekima..
- nosara
#2805 Re: RUSIJA
Jes', jes'... Nema goreg nego kad udari svoj na svoga... Sjecam se u Donjem Getisburgu kod Visokog brat bratu oci vadio...detroit-mercy wrote: Btw, totalno ti je promakla poenta cijelog pisanja tu, pa da ti nacrtam, u WWII glavna makljaza je bila izmedju bratstvo jedinstvenujucih i velika vecina civilnih zrtava je pala od bratstvo jedinstvenujucih kao i u ovom ratu. Ali ako drug politicki napisao da su to sve bile Svabe onda naravno da su bile Svabe.
Last edited by nosara on 06/02/2015 18:22, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#2806 Re: RUSIJA
Jesi ti glup covjek, tebi je vise od dvije recenice previse da skontas. Samo ako moze prosta recenica naravno potkrijepljena slikama sa plaza ili videoigricama, jer jos si na tom nivou.Challenger__ wrote:Onda, nastavljajući tradiciju "valj'o dedi Švabo" sada hvale SAD, jer, ko *ebe milionske žrtve po Iraku, meni je dobro. Od svoje guzice ne vide i ne žele da vide širi kadar.
Guzičari.
Hajd jos jednom, procitaj cijelu konverzaciju, ne vadi iz konteksta pa se javi. Znam da je malo teze, uzece vremena ali imas cio vikend
-
detroit-mercy
#2807 Re: RUSIJA
Sve civilne zrtve po Hercegovini, Podrinju, Krajini, dalamatinskom zaledju i da ne nabrajam vise, pa do logra tipa Jasenovac, Gradiska, Sajmise se bile rucni rad domacihnosara wrote:Jes', jes'... Nema gore nego kad udari svoj na svoga... Sjecam se u Donjem Getisburgu kod Visokog brat bratu oci vadio...detroit-mercy wrote: Btw, totalno ti je promakla poenta cijelog pisanja tu, pa da ti nacrtam, u WWII glavna makljaza je bila izmedju bratstvo jedinstvenujucih i velika vecina civilnih zrtava je pala od bratstvo jedinstvenujucih kao i u ovom ratu. Ali ako drug politicki napisao da su to sve bile Svabe onda naravno da su bile Svabe.
Ili je partija rekla, da se ne bi narusavali medjunacionalni odnosi sve cemo svaliti na Nijemce i Italijane. To mislis da je WWII bio ista drugaciji nego ovaj zadnji.
-
detroit-mercy
#2808 Re: RUSIJA
Btw, vadjenje ociju je bila specijalnost ustasa i cetnika, znaci opet sam svoj majstor.nosara wrote:Jes', jes'... Nema goreg nego kad udari svoj na svoga... Sjecam se u Donjem Getisburgu kod Visokog brat bratu oci vadio...detroit-mercy wrote: Btw, totalno ti je promakla poenta cijelog pisanja tu, pa da ti nacrtam, u WWII glavna makljaza je bila izmedju bratstvo jedinstvenujucih i velika vecina civilnih zrtava je pala od bratstvo jedinstvenujucih kao i u ovom ratu. Ali ako drug politicki napisao da su to sve bile Svabe onda naravno da su bile Svabe.
- nosara
#2809 Re: RUSIJA
Meni je bio... Znalo se ko je pobijedio, a stjecajem okolnosti to nisu bili age i begovi...detroit-mercy wrote:Sve civilne zrtve po Hercegovini, Podrinju, Krajini, dalamatinskom zaledju i da ne nabrajam vise, pa do logra tipa Jasenovac, Gradiska, Sajmise se bile rucni rad domacihnosara wrote:Jes', jes'... Nema gore nego kad udari svoj na svoga... Sjecam se u Donjem Getisburgu kod Visokog brat bratu oci vadio...detroit-mercy wrote: Btw, totalno ti je promakla poenta cijelog pisanja tu, pa da ti nacrtam, u WWII glavna makljaza je bila izmedju bratstvo jedinstvenujucih i velika vecina civilnih zrtava je pala od bratstvo jedinstvenujucih kao i u ovom ratu. Ali ako drug politicki napisao da su to sve bile Svabe onda naravno da su bile Svabe..
Ili je partija rekla, da se ne bi narusavali medjunacionalni odnosi sve cemo svaliti na Nijemce i Italijane. To mislis da je WWII bio ista drugaciji nego ovaj zadnji.
- Gojeni H
#2810 Re: RUSIJA
http://www.citajmo.info/2015/02/06/dram ... s-testira/Ruski predsjednik Vladimir Putin ima ambicije koje idu dalje od Ukrajine i mogao bi napasti neku baltičku zemlju kako bi testirao solidarnost Zapada, izjavio je bivši glavni sekratar NATO-a Anders Fogh Rasmussen britanskom dnevniku The Daily Telegraph u petak.
Anders Fogh Rasmussen rekao je to dok se Angelu Merkel i Francoisa Hollandea očekuje u Moskvi kako bi uvjerili ruskog predsjednika da pristane na novi mirovni plan za istok Ukrajine, gdje su sukobi nastavljeni između vladinih snaga i proruskih ustanika.
“Treba gledati dalje od Ukrajine. Putin želi vratiti Rusiji položaj velike sile. Postoji velika vjerovatnost da intervenira na Baltiku testirajući članak 5 povelje NATO-a”, istaknuo je bivši glavni sekratar.
- nosara
#2811 Re: RUSIJA
I gdje je tu drama...? Mislim, zasto se pedercic toliko prepao...? Nesto je shvatio, bit ce...!?Gojeni H wrote:http://www.citajmo.info/2015/02/06/dram ... s-testira/Ruski predsjednik Vladimir Putin ima ambicije koje idu dalje od Ukrajine i mogao bi napasti neku baltičku zemlju kako bi testirao solidarnost Zapada, izjavio je bivši glavni sekratar NATO-a Anders Fogh Rasmussen britanskom dnevniku The Daily Telegraph u petak.
Anders Fogh Rasmussen rekao je to dok se Angelu Merkel i Francoisa Hollandea očekuje u Moskvi kako bi uvjerili ruskog predsjednika da pristane na novi mirovni plan za istok Ukrajine, gdje su sukobi nastavljeni između vladinih snaga i proruskih ustanika.
“Treba gledati dalje od Ukrajine. Putin želi vratiti Rusiji položaj velike sile. Postoji velika vjerovatnost da intervenira na Baltiku testirajući članak 5 povelje NATO-a”, istaknuo je bivši glavni sekratar.
- Gojeni H
#2812 Re: RUSIJA
Ne pali se. Postavio sam samo zato sto mi se ucinilo interesantnim.nosara wrote:I gdje je tu drama...? Mislim, zasto se pedercic toliko prepao...? Nesto je shvatio, bit ce...!?Gojeni H wrote:http://www.citajmo.info/2015/02/06/dram ... s-testira/Ruski predsjednik Vladimir Putin ima ambicije koje idu dalje od Ukrajine i mogao bi napasti neku baltičku zemlju kako bi testirao solidarnost Zapada, izjavio je bivši glavni sekratar NATO-a Anders Fogh Rasmussen britanskom dnevniku The Daily Telegraph u petak.
S obzirom da je citav hladni rat bio natezanje jednih i drugih preko ledja trecih, rekao bih da ovo i nije tako blentava izjava.
A Putina kako je krenuulo s Ukrajinom, mogao bi jednuu takvu budalastinu povuci samo da vidi dokle bi mogao ici, a i da se domace ovce jos vise saberu oko pastira.
-
detroit-mercy
#2813 Re: RUSIJA
O kojim agama i begovima pricamonosara wrote:Meni je bio... Znalo se ko je pobijedio, a stjecajem okolnosti to nisu bili age i begovi...detroit-mercy wrote:Sve civilne zrtve po Hercegovini, Podrinju, Krajini, dalamatinskom zaledju i da ne nabrajam vise, pa do logra tipa Jasenovac, Gradiska, Sajmise se bile rucni rad domacihnosara wrote:
Jes', jes'... Nema gore nego kad udari svoj na svoga... Sjecam se u Donjem Getisburgu kod Visokog brat bratu oci vadio....
- nosara
#2814 Re: RUSIJA
Svim, od fesova do peruski, svi su se zavukli u misju i neke druge rupe kako u zemlji tako i overseas...detroit-mercy wrote:O kojim agama i begovima pricamonosara wrote:Meni je bio... Znalo se ko je pobijedio, a stjecajem okolnosti to nisu bili age i begovi...detroit-mercy wrote: Sve civilne zrtve po Hercegovini, Podrinju, Krajini, dalamatinskom zaledju i da ne nabrajam vise, pa do logra tipa Jasenovac, Gradiska, Sajmise se bile rucni rad domacih.
-
detroit-mercy
#2815 Re: RUSIJA
Jos jednom, gdje sam ja to pomenuo begove ili age, posto stalno aludiras na to?nosara wrote:Svim, od fesova do peruski, svi su se zavukli u misju i neke druge rupe kako u zemlji tako i overseas...detroit-mercy wrote:O kojim agama i begovima pricamonosara wrote:
Meni je bio... Znalo se ko je pobijedio, a stjecajem okolnosti to nisu bili age i begovi...
- nosara
#2816 Re: RUSIJA
Ja sam ih spomenuo... U cemu je problem...?detroit-mercy wrote:Jos jednom, gdje sam ja to pomenuo begove ili age, posto stalno aludiras na to?nosara wrote:Svim, od fesova do peruski, svi su se zavukli u misju i neke druge rupe kako u zemlji tako i overseas...detroit-mercy wrote: O kojim agama i begovima pricamo
- Challenger__
#2817 Re: RUSIJA
Da ignorišemo papanoide, buncanje, mainstream spinove i bacimo pogled na procjenu eksperata prve ekonomije svijeta:
- Šef kineske rejting-agencije "Dagong", Guan Jianzhong (Guan Đianžong) upozorava "da će se svijet suočiti sa finansijskom krizom gorom od one iz 2008. godine":

- Šef kineske rejting-agencije "Dagong", Guan Jianzhong (Guan Đianžong) upozorava "da će se svijet suočiti sa finansijskom krizom gorom od one iz 2008. godine":

- Zanimljiv dio koji se odnosi na rusku ekonomiju:Šef kineske rejting-agencije Dagong, Guan Đianžong, upozorio je da će se svet suočiti sa finansijskom krizom gorom od one iz 2008. godine. On je precizirao je da će se svetska ekonomija sa novom globalnom finansijskom krizom suočiti u narednih nekoliko godina.
''Teško je predvideti tačno vreme izbijanja krize, ali su svi simptomi njenog približavanja već vidljivi: porast dugovanja, nesiguran razvoj SAD, Evropske unije i Kine i celog niza zemalja u razvoju. U svakom slučaju'', naglasio je Đianžong i dodao da je situacija gora nego uoči krize iz 2008. godine“.
Ulogu ''okidača'', po proceni prvog čoveka Dagong, moglo bi da odigra urušavanje modela ekonomskog rasta zasnovanog na potrošnji na kredit.
''Osnovni potrošači su razvijene zemlje, pre svega SAD i EU. Te zemlje se mogu razvijati samo ukoliko postoji potrošačka tražnja, a njen osnovni generator su krediti. Problem je što SAD, EU i Japan povećavaju potrošnju za račun kreditiranja i odloženih plaćanja. Tu je opasnost! Istim putem su išle i zemlje u razvoju, pa se svetska ekonomija razvijala po formuli – potrošnja na račun novca koji će tek biti zarađen'', istakao je Đianžong.
Po njegovoj proceni, sadašnja kriza u Rusiji izazvana je isključivo zapadnim sankcijama, a ne unutrašnjim faktorima.
Nasuprot Rusiji, krize u SAD i u EU imaju unutrašnje korene. Đianžong ukazuje da su razmere potrošačkog kreditiranja u tom delu sveta već napravile riskantne ''mehurove'', a ceo problem je potom preko politike ''kvantitativnog smekšavanja'' (upumpavanja novca iz emisije) proširen i na ''ostatak sveta''. Ceh, uveren je kineski ekspert, već počinje da plaća ceo svet.
Američka rejting-agencija S&P prethodnih dana je suvereni kreditni rejting Rusije smanjila na ''VVV - '', a Dagong je rejting Rusije zadržao na nivou ''A'', uz obrazloženje da će ruska ekonomija izdržati spoljni pritisak i ''ostati stabilno mesto za investiranje i razvoj''.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2818 Re: RUSIJA
ev kinezima šaMse da spašHavaju medije po rašHn...
petak 6.02.2015. | 17:28
Kriza pogađa ruske medije?
Izvor: Tanjug
Moskva -- Rusko ministarstvo za veze i masovne komunikacije prognozira da će 15 do 20 odsto radnika u ruskim medijima ostati bez posla zbog ekonomske krize.
Kako piše list Izvestija, te podatke je ministarstvo dostavilo potpredsednici vlade Olgi Golodec na sednici radne grupe za monitoring na tržištu rada.
Prema podacima lista, bez posla bi moglo da ostane 60.000 radnika u medijima. U ministarstvu za veze i masovne komunikacije navode da je situacija u medijima "jedna od onih koje najviše zabrinjavaju".
Glavni problem je smanjenje reklamnog tržišta zbog krize. Za štampane medije dodatni problem su skuplje komponente koje se koriste u grafičkoj industriji zbog pada kursa rublje i ukidanja državnih subvencija za pretplatu.
Ranije je zamenik ministra za veze Aleksej Volin rekao da vlada može da pomogne tom sektoru time što će mu omogućiti da samosatalno zarađuje liberalizacijom reklamnog tržišta. Volin je, konkretno, predlagao da se razmotri ukidanje potpune zabrane reklamiranja duvana i alkohola u medijima.
Talas otpuštanja u medijima počeo je krajem prošle godine. Objavljeno je da su deo zaposlenih morali da otpuste Rosijskaja gazeta, Večernjaja Moskva, Lenta.ru, medijski holding Njuz Media, kome pripadaju televizijski kanal Lajf njuz (LifeNews) i list Izvestija i drugi.
-
Drvenija87
#2819 Re: RUSIJA
U Kalingradu ,ispred zgrade gradske administracije , spalio se covjek zbog izgubljenog posla.
Putin gura Rusiju na samo dno.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#2820 Re: RUSIJA
Drvenija87 wrote:U Kalingradu ,ispred zgrade gradske administracije , spalio se covjek zbog izgubljenog posla.
A gdje je bila prije Putina?
-
Drvenija87
#2821 Re: RUSIJA
Nisam nesto primjecivala da su se palili ispred zgrada sredinom 90-tih ,iako je bilo dugackih kolona u redu za kruhom.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#2822 Re: RUSIJA
Nisam ni ja primjetio da smo 90-tih imali ovako brz protok informacija...uz to, tada nam je bilo dosta i nase muke, pa se njihova i nije bas primjecivala.Drvenija87 wrote:Nisam nesto primjecivala da su se palili ispred zgrada sredinom 90-tih ,iako je bilo dugackih kolona u redu za kruhom.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2823 Re: RUSIJA
Evo ti tekst iz 1997. od Alana Vudsa pa vidi: http://www.marxist.com/languages/serboc ... auvod.htmlDrvenija87 wrote:Nisam nesto primjecivala da su se palili ispred zgrada sredinom 90-tih ,iako je bilo dugackih kolona u redu za kruhom.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
- jeza u ledja
#2824 Re: RUSIJA
e taman, mislim da vojska treba intervenisati i osloboditi ovaj grad iz ralja evrope.Drvenija87 wrote:U Kalingradu ,ispred zgrade gradske administracije , spalio se covjek zbog izgubljenog posla.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#2825 Re: RUSIJA
Predlazem da Ruska armija intervenise i oslobodi WASHINGTON iz ralja neocona, kako se ovakvi slucajevi vise ne bi desavalijeza u ledja wrote:e taman, mislim da vojska treba intervenisati i osloboditi ovaj grad iz ralja evrope.Drvenija87 wrote:U Kalingradu ,ispred zgrade gradske administracije , spalio se covjek zbog izgubljenog posla.