SDP

Alfons Kauders

#27951 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

tvsabina wrote:
Životni standard je posljedica velike zloupotrebe medija , religije i postratne tragedije. Sve je to smikasano u jedan manipulantski koktel koji se servira stanovništvu. Ono ga popije te nastavlja djelovati letargično iako i razmišlja i priča o životnom standardu koji je sve manji i manji i srećom sve češća tema razgovora.
Lijep pozdrav !
Definitivno stoji. U BiH zapravo vise i nema normalnih medija, po meni je jedino Al Jazeera izuzetak.

Zapravo, ne znam ima li uopste smisla nazivati ostale TV kuce, novine i portale medijima, jer jednostavno ne funkcionisu kao mediji, vec kao PR odjeli stranaka i raznih interesnih grupa. Ako su to mediji, onda je i Gebels novinar.

Novine sam prestao citati prije nekoliko godina. Nema kvalitetnih portala, dnevnike ponekad i odgledam, ali ne zato da se informisem, vec da se smijem. Sjebali su nadrealiste.

Jebote kod nas je prosjecni dnevnik 25 minuta mrtve politike, 2 minute dogadjaja u svijetu, minut kulture i vremenska prognoza. Kada odem na more i gledam HRT, cini mi se kao da sam na drugoj planeti...

Nakon sranja u Rwandi, sudili su novinarima koji su pozivali na zlocine. Ovi nasi ne pozivaju na zlocine, ali vode specijalni rat, terorisu i dezinformisu narod, siju paniku, strah i glupost. Mjesto im je u zatvorima ili radnim logorima, a ne u redakcijama.
black

#27952 Re: SDP

Post by black »

Alfons Kauders wrote:
tvsabina wrote:
Životni standard je posljedica velike zloupotrebe medija , religije i postratne tragedije. Sve je to smikasano u jedan manipulantski koktel koji se servira stanovništvu. Ono ga popije te nastavlja djelovati letargično iako i razmišlja i priča o životnom standardu koji je sve manji i manji i srećom sve češća tema razgovora.
Lijep pozdrav !
Definitivno stoji. U BiH zapravo vise i nema normalnih medija, po meni je jedino Al Jazeera izuzetak.

Zapravo, ne znam ima li uopste smisla nazivati ostale TV kuce, novine i portale medijima, jer jednostavno ne funkcionisu kao mediji, vec kao PR odjeli stranaka i raznih interesnih grupa. Ako su to mediji, onda je i Gebels novinar.

Novine sam prestao citati prije nekoliko godina. Nema kvalitetnih portala, dnevnike ponekad i odgledam, ali ne zato da se informisem, vec da se smijem. Sjebali su nadrealiste.

Jebote kod nas je prosjecni dnevnik 25 minuta mrtve politike, 2 minute dogadjaja u svijetu, minut kulture i vremenska prognoza. Kada odem na more i gledam HRT, cini mi se kao da sam na drugoj planeti...

Nakon sranja u Rwandi, sudili su novinarima koji su pozivali na zlocine. Ovi nasi ne pozivaju na zlocine, ali vode specijalni rat, terorisu i dezinformisu narod, siju paniku, strah i glupost. Mjesto im je u zatvorima ili radnim logorima, a ne u redakcijama.
masmediji: zatvor bez zidova ;-)
vrata

#27953 Re: SDP

Post by vrata »

Pozdrav, imao bih jedno pitanje ako neko može da pojasni šta znači ovaj dio njihovog dogovora:
„Posebno smo se dogovorili o izmjeni člana 36. zakona o Centralnoj banci BiH, gdje se predviđa da 10 posto sredstava obavezne rezerve banaka koje se deponuje kod Centralne banke BiH mogu biti upotrijebljene za otkup obveznica državnih organa, kazao je Dodik.“
Da li će ovo imati uticaj na stabilnost KM ili na povećanje kreditnih stopa običnim smrtnicima.
Chuckie

#27954 Re: SDP

Post by Chuckie »

Ova Antonija je glupa ko tocak, ispreskaka je Zlatko do daske. :D
udrch

#27955 Re: SDP

Post by udrch »

vrata wrote:Pozdrav, imao bih jedno pitanje ako neko može da pojasni šta znači ovaj dio njihovog dogovora:
„Posebno smo se dogovorili o izmjeni člana 36. zakona o Centralnoj banci BiH, gdje se predviđa da 10 posto sredstava obavezne rezerve banaka koje se deponuje kod Centralne banke BiH mogu biti upotrijebljene za otkup obveznica državnih organa, kazao je Dodik.“
Da li će ovo imati uticaj na stabilnost KM ili na povećanje kreditnih stopa običnim smrtnicima.
imaće uticaj na stabilnost KM, neće imati uticaj na kamatne stope..možda se poveća obavezni iznos depozita bankama..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27956 Re: SDP

Post by JoseMujica »

KM je stabilna jer je vezana za euro...za svaku odštampanu marku CBBiH položi protuvrijednost eura u sef
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#27957 Re: SDP

Post by independer »

vrata je napisao/la:
Pozdrav, imao bih jedno pitanje ako neko može da pojasni šta znači ovaj dio njihovog dogovora:
Upravo tako. Ovom oddlukom ti direktno zavlace ruku u dzep. Ova odluka znaci da se drzava (citaj: entiteti) moze za jos taj procenat zauziti kod CB stim e da ce se taj dug namirivat ili primarnom emisijom novca ili povecanjem osnovne kamate CB sto se linearno prenosi na komercijalne banke. Posto ne smiju stampat novac jer stranci drze kontrolu na kolicinu stampanog novca ostaje ovo drugo. Znaci da krediti postaju skuplji pa ce i samim tim investicije poztati skuplje pa samim tim i nezaposlenost veca. Osim sto ruse drzavu na politickom, ruse je i na ekonomskom planu.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#27958 Re: SDP

Post by sabina1 »

:? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Zlatko ??????????
Chuckie

#27959 Re: SDP

Post by Chuckie »

Lagumdziji pozlilo u sred emisije i napustio studio.
kiky

#27960 Re: SDP

Post by kiky »

JoseMujica wrote:KM je stabilna jer je vezana za euro...za svaku odštampanu marku CBBiH položi protuvrijednost eura u sef
to je istina ...
i još da dodam ...
cbbh u svakom trenutku ima 10% više deviza nego km ...
:)
kiky

#27961 Re: SDP

Post by kiky »

polenu čovjeku ...
:sad:
The BEN10

#27962 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Image
Frtalj_Duše

#27963 Re: SDP

Post by Frtalj_Duše »

kiky wrote:polenu čovjeku ...
:sad:
Stižu kletve, stižu...samo polako... :oops:
Chuckie

#27964 Re: SDP

Post by Chuckie »

Stvarno kakva je kravetina ona Antonija, ne konta ništa, biflaju joj konstantno pitanja na slušalicu, kako neće čoeku pozlit. :lol:
kowalski1

#27965 Re: SDP

Post by kowalski1 »

ali je profi odradio. vidi se da je dobar glumac. ovi ostali nesretnici bi se smandljali sa stolice ili tražili hitnu odmah :)

enivej,

moje pitanje je sljedeće: jel mi može neko navesti jedan jak argument zašto je lagumdžija izdajnik? ili, šta je to alternativa onome šta on radi?

imali smo 15 godina iluzije da će neko državu napraviti odozgo i danas je svima jasno da od toga nema ništa. znači, nagomilavanje institucija radi nekog simboličkog ili manifestacinog učvršćivanje države se pokazalo uzaludnim jer danas je države manje nego ikad.

ključna stvar je ono što sam već par puta ovdje napisao-nema države bez društva, a društvo se gradi odozdo. realno, njega će biti jako teško obnoviti, ali, praviti dogovor sa dodikom je jedino moguće u ovom trenutku. ako se neko javi pa kaže "prenosi im institucije" "izdaja"ili slično, to u startu nema nikakve veze, jer smo imali prenos institucija u suprotnom smjeru godinama, pa su danas i rs i hrvatski kantoni nikad jači.

znači, pokušati napraviti neku vrstu društvenog ugovora sa dodikom oko minimuma stvari, ako je to EU-fenomenalno, to je sjajan početak, i onda forsirati isključivo tu priču, jer to je tema koja ima podršku i u sa, i bl i mostaru. i neka to bude prvi kohezivni element u nečemu što bi mogla biti novadržavna politika. u suprotnom, praviti rovove sa dodikom i ulaziti u klinč sa njim se pokazalo kontraproduktivno jer on tu uvijek pobjeđuje. to je kao kad se sa svinjčetom valjate u blatu, možete biti jači, ali svinjče na svom terenu uvijek pobjeđuje.
%tacno*

#27966 Re: SDP

Post by %tacno* »

kowalski1 wrote:ali je profi odradio. vidi se da je dobar glumac. ovi ostali nesretnici bi se smandljali sa stolice ili tražili hitnu odmah :)

enivej,

moje pitanje je sljedeće: jel mi može neko navesti jedan jak argument zašto je lagumdžija izdajnik? ili, šta je to alternativa onome šta on radi?

imali smo 15 godina iluzije da će neko državu napraviti odozgo i danas je svima jasno da od toga nema ništa. znači, nagomilavanje institucija radi nekog simboličkog ili manifestacinog učvršćivanje države se pokazalo uzaludnim jer danas je države manje nego ikad.

ključna stvar je ono što sam već par puta ovdje napisao-nema države bez društva, a društvo se gradi odozdo. realno, njega će biti jako teško obnoviti, ali, praviti dogovor sa dodikom je jedino moguće u ovom trenutku. ako se neko javi pa kaže "prenosi im institucije" "izdaja"ili slično, to u startu nema nikakve veze, jer smo imali prenos institucija u suprotnom smjeru godinama, pa su danas i rs i hrvatski kantoni nikad jači.

znači, pokušati napraviti neku vrstu društvenog ugovora sa dodikom oko minimuma stvari, ako je to EU-fenomenalno, to je sjajan početak, i onda forsirati isključivo tu priču, jer to je tema koja ima podršku i u sa, i bl i mostaru. i neka to bude prvi kohezivni element u nečemu što bi mogla biti novadržavna politika. u suprotnom, praviti rovove sa dodikom i ulaziti u klinč sa njim se pokazalo kontraproduktivno jer on tu uvijek pobjeđuje. to je kao kad se sa svinjčetom valjate u blatu, možete biti jači, ali svinjče na svom terenu uvijek pobjeđuje.
Covjek radi kompromise na stetu drzave. Ide unazad i ponistava ono sto se bas teskom mukom i uz pomoc MZ do sada postiglo. To je i to moze svako. Reci fino '' Napisi Dodik sta ti smeta pa da idemo dalje'' a on je tako ''skroman'' da se ne bi zaustavio dok nas ne bi vratio u 1996.god.

Ja od cijelog sporazuma kojega su ONI tumacili ne vidim nista dobro po drzavu i ovaj narod. Ne vidim nista novo i dobro sto smo trebali ispunioti iz Mape puta...znaci, marginalne stvari na putu ka EU i NATO-u a stetne po drzavu.
kowalski1

#27967 Re: SDP

Post by kowalski1 »

šta se postiglo? države nastaju iz društvenog ugovora. ovo što mi zovemo državom, država nije. samim tim prenos instiucija na jednu ili drugu stranu ne znači ništa. može nekom da dobro izgleda ali je suštinski prazno. ovo što on radi je jedini način da država jednog dana zaista zaživi.
The BEN10

#27968 Re: SDP

Post by The BEN10 »

kowalski1 wrote:moje pitanje je sljedeće: jel mi može neko navesti jedan jak argument zašto je lagumdžija izdajnik? ili, šta je to alternativa onome šta on radi?
Da ti možda odgovori osoba koja je kreirala SDP kampanju i pomogla da dobiju povjerenje glasača, koje se sad samo tako izigrava. http://www.vijesti.ba/intervjui/113198- ... jagic.html Posebno obratiti pažnju na zadnjih par minuta interview-a...
Skijaš

#27969 Re: SDP

Post by Skijaš »

kowalski1 wrote:moje pitanje je sljedeće: jel mi može neko navesti jedan jak argument zašto je lagumdžija izdajnik?
zato što u vrijeme kada u državi imaš relativno jak separatistički faktor, on slabi državni nivo.
ili, šta je to alternativa onome šta on radi?
alternativa je da bude dosljedan, pa ako planira slabiti državu, to najavi prije izbora.
ultima_palabra

#27970 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

The BEN10 wrote:
kowalski1 wrote:moje pitanje je sljedeće: jel mi može neko navesti jedan jak argument zašto je lagumdžija izdajnik? ili, šta je to alternativa onome šta on radi?
Da ti možda odgovori osoba koja je kreirala SDP kampanju i pomogla da dobiju povjerenje glasača, koje se sad samo tako izigrava. http://www.vijesti.ba/intervjui/113198- ... jagic.html Posebno obratiti pažnju na zadnjih par minuta interview-a...
Hvala na ovom videu... Emir odličan :thumbup:
Paranoid

#27971 Re: SDP

Post by Paranoid »

Skijaš wrote: zato što u vrijeme kada u državi imaš relativno jak separatistički faktor, on slabi državni nivo.
ili, šta je to alternativa onome šta on radi?
alternativa je da bude dosljedan, pa ako planira slabiti državu, to najavi prije izbora.
Pametni ljudi su trubili da bi se zahvaljujući Zlatku moglo desiti da Bošnjaci nesvjesno skrenu udesno i ponovo se radikalizuju, a tamam su bili izašli iz tih okvira...

eto, to mu zamjeram..
P.Starck

#27972 Re: SDP

Post by P.Starck »

sta je s ovim zlajom, on izgleda u slobodnom padu.
oborice red bullov rekord, onog austrijanca, ne znam mu ime. :zjev:
condy

#27973 Re: SDP

Post by condy »

Kakva ironija, Lagumdziji pozlilo baš na FTV-u, dok se Fahrin avaz najviše brine za njegovo zdravlje... :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27974 Re: SDP

Post by JoseMujica »

condy wrote:Kakva ironija, Lagumdziji pozlilo baš na FTV-u, dok se Fahrin avaz najviše brine za njegovo zdravlje... :-)
da da da :thumbup: odlično primjećeno...evo mu haman čitavu stranicu posvetili i kude FTV :-)
Gandalf

#27975 Re: SDP

Post by Gandalf »

P.Starck wrote:sta je s ovim zlajom, on izgleda u slobodnom padu.
oborice red bullov rekord, onog austrijanca, ne znam mu ime. :zjev:
i pad je let :D
Post Reply