Sirija
-
sarajevoxxxx
#27951 Re: Sirija
Najmanje 6 kurdskih boraca u Kobanu je greškom poginulo nakon bombardovanja snaga Koalicije, tj u ''prijateljskoj vatri'' kako prenosi Sky News.
http://www.skynewsarabia.com/web/articl ... 9%86%D9%8A
http://www.skynewsarabia.com/web/articl ... 9%86%D9%8A
- Klavikula
#27952 Re: Sirija
pozdrav momci.Challenger__ wrote:KlaviKula.dEnver wrote:2 (Dva pitanja)?
Prvo
Gdje nam je Klavigula ?
![]()
Zisu počela predavanja. U slobodno vrijeme ganja trebe a kada ne radi ni to, traži Valtera po gradu. Inače, dobar je sa Seadom, sajdžijom. Njega Sead ne šalje po ćevape kao Kemu.
Šta ti je breaking news?
u nekim sam obavezama pa me nema ovih par dana, al pomalo pratim sta se desava.
vidim Brko u Zoru nacepio IS. pobacace ih u Eufrat
- Challenger__
#27953 Re: Sirija
Sirijski Ayn al-Arab iliti Kobane postao grobnica ISIL-a - 1.300 mrtvih:
WordPress.comOver 1,250 #ISIS/#Daesh Fighters Killed in #Kobane Over Past Month
-
dEnver
#27954 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Tema je konačno iransko priznanje da je Asad tu da zaštiti Izrael, kako ste se samo ušutili.Samo onaj jedan forumaš lijepo priznao i kratko komentarisao, ostali mudro čute...hehehedEnver wrote:Izvini?sarajevoxxxx wrote:Još malo o izjavi iranskog MVP-a o tome kako Asad najbolje pazi na izraelsku sigurnost.Tekst Šerkul Evsata, od Mustafa Fahs;
http://www.shaam.org/%D9%85%D9%82%D8%A7 ... D8%A9.html
Ne mogu tebe i ostale isromisljenike nikako razumiti da ste na strani ovog ljudskog otpada.
Po mojim informacijama znam da pises iz Austrije a ako grijesim neka me moderatori demantuju.
Last edited by dEnver on 16/10/2014 03:04, edited 2 times in total.
- Challenger__
#27955 Re: Sirija
- RT - Question more autori o Kobaneu: Kurdski heroizam protiv ISIL barbarizma - Kurdish heroism versus ISIS barbarism
-
zrakomlat
#27956 Re: Sirija
Kuda su oni ušli, ja čuo da se ne može preko granice, Turci ne puštaju.Challenger__ wrote:- Ukrajinka/Ruskinja u redovima YPG; iz Donjecka u Kobane:
- Amerikanac u redovima YPG:Maria fought in Donetsk Ukraine and now fights in #Kobane in ranks of #YPG
- Challenger__
#27957 Re: Sirija
Tema je poraz tekfirijske rulje i njihova bolesna ljubomora na Assada, Lava pobjednika i pobjedničku SAA i Hezbollah.sarajevoxxxx wrote:Tema je konačno iransko priznanje da je Asad tu da zaštiti Izrael, kako ste se samo ušutili.Samo onaj jedan forumaš lijepo priznao i kratko komentarisao, ostali mudro ćute...hehehe
"psi laju karavani prolaze"
- Challenger__
#27958 Re: Sirija
Ne puštaju Kurde. Ko zna pod kakvom su "firmom" ušli. Možda kao "press" ili nešto slično.zrakomlat wrote:Kuda su oni ušli, ja čuo da se ne može preko granice, Turci ne puštaju.
-
zrakomlat
#27959 Re: Sirija
Aha, a samo Kurde ne puštaju? Ok, ja kontao nikoga ne puštaju ali se ovi nekako provukli, pa kontam, kako ne mogu i Kurdi, ako već imaju želju i motiv više od ovih.Challenger__ wrote:Ne puštaju Kurde. Ko zna pod kakvom su "firmom" ušli. Možda kao "press" ili nešto slično.zrakomlat wrote:Kuda su oni ušli, ja čuo da se ne može preko granice, Turci ne puštaju.
- Challenger__
#27960 Re: Sirija
Uvijek postoji način da stranci uđu u ratnu zonu, pa i Kobane, iako nije isključeno (lično mislim da je vrlo moguće) da su oboje oficiri: Marija GRU, a Amer svojih službi.
-
dEnver
#27961 Re: Sirija
Turkish President Declares Lawrence of Arabia a Bigger Enemy than ISIS[/size

http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... ia=desktop

http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... ia=desktop
-
dEnver
-
dEnver
#27964 Re: Sirija
Kobane
Nastavlja se potop IS mazgojeba
Nastavlja se potop IS mazgojeba
edit#كوباني | سيطرة شبه كاملة لوحدات الكوردية على مشتى نور
# Kobanî | gotovo potpunu kontrolu nad jedinicama na kurdskom Machta Noor
# Kobanî | više od 30 poginulo kao rezultat # Daash kontrole
Kurdske jedinice u većini istočne četvrti grada
- Co0l
#27965 Re: Sirija
Samo ti spominjes da to zeli Amerika,ja to nisam spomenuo.Malo se skoncentrisi kad citas postove,barem one na koje odgovaras.Ipak,to je barem djelimicno tacno jer mislim da jedan manji dio americke administracije ima takve planove,onaj koje se obicno nazivaju jastrebovima.Ostali,koji su svjesni opasnosti takvog pristupa,i koji su,srecom,brojniji,ne zele promjene granica jer znaju da bi to pokrenulo domino efekat mijenjanja granica sirom svijeta.Lakse im je ideju o Kurdistanu koristiti kao mrkvu kojom ce mahati pred nosom Kurdima i na taj nacin ih drzati na svojoj strani.Sada imaju i argument da su ih odbranili u Kobanu kao adut i nemoj mislit da to tamosnji Kurdi dobro ne znaju jer svjesni su oni da ih vec danas ne bi bilo u tom dijelu Sirije da ne bi ove tzv.Koalicije.Za razliku od nasih forumasa koji to nece da priznaju,Kurdi znaju ko ih je odbranio.I nemoj da si u zabludi da je odbrana Kobana imala za cilj da ucvrsti saveznistvo samo tamosnjih Kurda sa Amerikom i ostalima,a sto se vidi iz tvog pitanaj zasto je Kobane toliko strateski bitan,time su ciljali i na Kurde u Hasaki.Ovo sto pitas zar nije lakse napravit podjelu da nema Arapa koji naseljavaju podrucje izmedju dvije kurdske enklave je samo jedan nebitan detalj u siroj slici.Kikibombona wrote:Za likove poput mene, a sam kazes ranije da postoji opravdana sumnja da isto to zeli Amerika (lider odbrane Kobanea).Co0l wrote:
Ako sam napisao da mislim da postoje planovi za podjelu ne znaci da mislim da ce se i ostvariti.Ja licno mislim da od nezavisnog Kurdistana nema nista,obicna utopija za likove poput tebe.Ali isto tako mislim da je realno da na kraju Sirija ostane unutrasnje podjeljeno drustvo kao sto je i sada,da ostanu vanjske granice ali da unutrasnje podjele budu zacementirane,nesto poput onih u Iraku.Samo jos izrazenije u ovom slucaju.Za tako nesto anihilacija jednog od faktora,u ovom slucaju kurdskog,mogla bi da bude pravaga a padom Kobane ko garantuje da se taj trend ne bi nastavio i da i ostali dijelovi koji drze Kurdi ne bi dozivjeli,manje vise,slicnu sudbinu?![]()
Valjda ti je sada jasno kakav si apsurd iznio pred auditorij.![]()
Ako pak americke ambicije dozivljavas kao fantazije bez posebno realne mogucnosti da se ostvare, onda dobro..... Priznat cu da te nisam skontao na prvu.
Podjela je komplikovana ako je stanovnistvo ispreturano. Vidimo to na primjeru BiH. Da nije bilo etnickog ciscenja, tesko da bi se zemlja podijelila na ovaj nacin.
Situacija u Siriji je sljedeca:
Afrin (400 - 500 000 Kurda, lupam) - onda ide 500 000 suni Arapa - Kobane (400 000 Kurda) - onda ide 300 000 Arapa - Haska (2 miliona Kurda)
I kako bi ti povezao sve ovo?
Sta sa Arapima koji se nalaze tu izmedju tri kurdske enklave?
Zar za podjelu ne bi bilo dobro da Afrin i Kobane pripadnu Arapima, a cijela Haska Kurdima?
Dobro i jednima i drugima?
Il je mozda cilj Amera nesto drugo?
Zasto ovako srcano brane Kurde?
Samo radi cjelovite Sirije sa snaznim unutrasnjim podjelama?
izgleda da je i rezim u Damasku svjestan svega toga pa nije,prakticno,ni prstom mrdnuo da pomogne Kurdima da odbrane Kobane a nije da nisu mogli.
- Gojeni H
#27966 Re: Sirija
Sad je suplji bataljon kompletan. Sta bi kurdske oruzane snage bez zena? Pravili cesljeve za brade ovim ISIL-ovcima?Challenger__ wrote:- Ukrajinka/Ruskinja u redovima YPG; iz Donjecka u Kobane:
Maria fought in Donetsk Ukraine and now fights in #Kobane in ranks of #YPG
- Gojeni H
#27967 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Tema je poraz tekfirijske rulje i njihova bolesna ljubomora na Assada, Lava pobjednika i pobjedničku SAA i Hezbollah.sarajevoxxxx wrote:Tema je konačno iransko priznanje da je Asad tu da zaštiti Izrael, kako ste se samo ušutili.Samo onaj jedan forumaš lijepo priznao i kratko komentarisao, ostali mudro ćute...hehehe
"psi laju karavani prolaze"
Lav pobjednik
A "tekfirijska rulja" nikad jaca, sa tendencijom daljeg jacanja.
Izgledalo je da su ih Ameri u zemlju satjerali u Iraku. Izgledalo ...
- Gojeni H
#27968 Re: Sirija
KikiKikibombona wrote:Mene najvise boli sto od brace nisu prihvaceni. Eno i onaj Ebu Bekr kaze da su nikakvi ko vjernici i borci, te ih od srca moli da ne dolaze pomoci dzihad.arman1 wrote: A ko će da smiri ove cyber mozgojebce? Onanišu na reality made in Syria i skupljaju kuraž.![]()
Ne se provaljivati kao sibicar i cirkus Kolorado.
Pogledaj izvor te informacije, te ostale tekstove Ta Trane ... malo zafrkacije za raju, a da se naloze Vaki k'o cirkus Kolorado.
- Gojeni H
#27969 Re: Sirija
mirsek wrote:Ovo su SABRA tenkovi, jedni od najboljih i najmodernijih u turskoj armiji i ne siri propagandu da su dati ISILU da ih koristi jer ih ovi ne bi znali upaliti koliko imaju elektronike unutra.dEnver wrote:Tenkovi koji su iz Turske dati IS za napad na Kobane. Kakav Irak, Raka i bakraci.
https://www.facebook.com/video.php?v=1479632352302490
Šalu na stranu ovo bi ti bilo kao kad bi ameri dali pobunjenicima F-22 i govorili okolo " MI SA TIM NEMAMO NIKAKVE VEZE " a cijeli svijet zna da SAMO oni imaju F-22 kao sto SAMO turci imaju SABRA tenk kojih btw. nemaju toliko da ih mogu poklanjati kozojebima da se igraju tata sa njima..
- Gojeni H
#27970 Re: Sirija
I_SIS-U nema prolaza.dEnver wrote:Feministi
- insomnia78
#27971 Re: Sirija
Koji si ti likChallenger__ wrote:Juče, preključe, kopirao sam info sa Occupied Taksim u kome piše da je zapaženo nekoliko slučaja obilježavanja kurdskih i alevitskih kuća.dEnver wrote:Ima li neko vise informacija o ovome
.The Turks in Turkey have started to mark the houses of Kurdish population. They do this to later come back and burn them up. Where have we seen this before? In Germany during the 1940's where the Nazis marked up jewish homes, stores etc to later vandalize them.
Kad se spominjalo isto ovako obiljezavanje tatarskih kuca tad je to bila namjestaljka isl, sad je naravno provjerena info
- Maystor
#27972 Re: Sirija
Pentagon saopštava da su zračnim udarima ubili više stotina pripadnika isila oko Kobanija, što je vjerovatno istina
http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 73902.html
http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 73902.html
-
aut
#27973 Re: Sirija
Koji od ova dva hrama je srušen? Ili su oba?Challenger__ wrote:- Psihopate srušile jezidski hram na sjeveru Iraka:
Today ISIS blew up this wonderful #Yazidi temple (Nasradin) in #Bashiqa Kurdistan / Iraq
- KAMI666
#27974 Re: Sirija
Ok, moze svako da napise "sruseno ovo, sruseno ono". IMa li kakav dokaz ili slika, posto ISIS inace sve uslika trebalo bi se i dokaz kakav naci. Ne treba letiti pred rudu nigdje.
- hape
#27975 Re: AW: Sirija
Gojeni H wrote:Challenger__ wrote:Tema je poraz tekfirijske rulje i njihova bolesna ljubomora na Assada, Lava pobjednika i pobjedničku SAA i Hezbollah.sarajevoxxxx wrote:Tema je konačno iransko priznanje da je Asad tu da zaštiti Izrael, kako ste se samo ušutili.Samo onaj jedan forumaš lijepo priznao i kratko komentarisao, ostali mudro ćute...hehehe
"psi laju karavani prolaze"![]()
![]()
![]()
Lav pobjedniki SAA imaju avijaciju, artiljeriju, i ... sve. Sto ne pobjedjuju?
A "tekfirijska rulja" nikad jaca, sa tendencijom daljeg jacanja.
Izgledalo je da su ih Ameri u zemlju satjerali u Iraku. Izgledalo ...
Najjace je sto se celi na pocetku pretvarao i govorio kako nije za Asada vec protiv vehabija. Tad sam mu i vjerovao. A onda sve otvorenije podrzava rezim i eto sad je Asad cak lav pobjednik.
Ja ne znam gdje on i ove vehabije ovdje nadju sve te izraze. Cuj lav pobjednik, a lav lijena zivotinja pravo i prepusta lov zenkama.