Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Fauja Singh
#27951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta je sa opcijom vracanje sadrzaja unutar X sati?
Kad sam zvao da trazim modul rekose mi da ce ta usluga biti ubrzo i da ako uzmem modul da je necu moci korisitit, kao to je samo za ove d3 resivere.
Imal sta od toga u skorije vrijeme?
Kad sam zvao da trazim modul rekose mi da ce ta usluga biti ubrzo i da ako uzmem modul da je necu moci korisitit, kao to je samo za ove d3 resivere.
- crnivrag
#27952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne žele davati informacije prije nego usluge krenu sa radom.Fauja Singh wrote:Sta je sa opcijom vracanje sadrzaja unutar X sati?
Preko modula se ne mogu koristiti usluge VOD i 72 sata unazad, već samo putem resivera Cisco 4682DVB, PDS2100 i PDS3121.
Trebalo bi krenuti do kraja marta, jer je direktor Telemach-a u decembru izjavio da će se ove dvije usluge, kao i usluga UniFon naći u Telemach ponudi u prvom kvartalu ove godine (koji traje od 01.01 do 31.03).
-
SerijeSync
#27953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moguće je i s modulima samo neće da ponude tu opciju jer treba uložit u nove VOD module bla, bla takva rješenja već uveliko postoje kod američkih kablovskih operatera.Evo link šta telemah planira a kada će boga pitaj ni oni sami ne znaju.Fauja Singh wrote:Sta je sa opcijom vracanje sadrzaja unutar X sati?
http://www.telemach.ba/OBAVIJESTI/2922/ ... a+KM.shtml
- Telemach
#27954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opcija vraćanje 3 dana unazad trenutno je dostupna na D3Go aplikaciji, u narednom periodu će biti omogućena i na TV uređajima kod korisnika koji posjeduju reciever, još uvijek ne možemo precizirati tačan datum kada će opcija biti u funkciji.Fauja Singh wrote:Sta je sa opcijom vracanje sadrzaja unutar X sati?
-
SerijeSync
#27955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Takođe usluga je dostupna i kod europskih OTT i cable operatera http://www.smit.com.cn/public/website/e ... .php?id=14 naravno ovo je za naše operatere špansko selo.
- ElRe
#27956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali iza ovog stoji Liberty Global najveci "alternativni" broadband operator u Evropi. Isto je nudi Blizoo u Makedoniji i Bugarskoj, sada A1.
-
SerijeSync
#27957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije to važno ko stoji iza ovoga, važno je da je moguće i tehnologija je uveliko u upotrebi.ElRe wrote:Ali iza ovog stoji Liberty Global najveci "alternativni" broadband operator u Evropi. Isto je nudi Blizoo u Makedoniji i Bugarskoj, sada A1.
-
doff
#27958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mi smo malo tržište za tako skupu investiciju. Odlučili su za sad za stb, vjerovatno što imaju daleko veći broj korisnika koji ih koriste. Za module bi morali i dodatno uložiti, a ulaže se isto, jel za 1 il za 100 000 korisnika.
Doći će vrijeme kad će usluga bit ponuđena i korisnicima koji koriste module. Neće u ovoj godini, ali hoće nekad.
Doći će vrijeme kad će usluga bit ponuđena i korisnicima koji koriste module. Neće u ovoj godini, ali hoće nekad.
-
SerijeSync
#27959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pogledaj SBB forum masovno izbacuju resivere i traže module, samo što kod njih ne kolju ko ovde.Telemah slovenija isto svi traže module, tako da ne stoji tvoja izjava o minornoj upotrebi modula.doff wrote:Mi smo malo tržište za tako skupu investiciju. Odlučili su za sad za stb, vjerovatno što imaju daleko veći broj korisnika koji ih koriste. Za module bi morali i dodatno uložiti, a ulaže se isto, jel za 1 il za 100 000 korisnika.
-
doff
#27960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemam ja šta gledat njih, mi smo drugo tržište. I kod SBB je bilo isto u početku, klali za zamjenu, valja otplatit investiciju.
Al tvrdim da je daleko veći broj korisnika sa stb uređajima u odnosu na module. Tako će se zadžat jedno vrijeme, ali je skupo istovremeno uvesti uslugu za oba modela, jer se plaća i jedno i drugo.
Stavi sebe u poziciju vlasnika, ne bi se ni ti rasipo lovom tek tako, kad znaš da će uvođenje te usluge bit jeftinije kroz neko vrijeme a i da ćeš tad imat i veći broj korisnika koji koji je koriste.
Lako je trošit tuđe pare, al kad treba svoje, onda se racionalnije razmišlja.
Al tvrdim da je daleko veći broj korisnika sa stb uređajima u odnosu na module. Tako će se zadžat jedno vrijeme, ali je skupo istovremeno uvesti uslugu za oba modela, jer se plaća i jedno i drugo.
Stavi sebe u poziciju vlasnika, ne bi se ni ti rasipo lovom tek tako, kad znaš da će uvođenje te usluge bit jeftinije kroz neko vrijeme a i da ćeš tad imat i veći broj korisnika koji koji je koriste.
Lako je trošit tuđe pare, al kad treba svoje, onda se racionalnije razmišlja.
-
SerijeSync
#27961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako sve više u upotrebu ulaze smart televizori tako će se i povećavat broj korisnika modula, nismo mi drugo tržište nego smo mi zadnji u svemu.
-
doff
#27962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To ti ja i govorim, kako budu više ulazili u upotrebu smart televizori tako će oni doći do većeg broja korisnika koji koriste module. Taj proces je još u tranziciji, i još uvijek je manje korisnika sa modulima. Zbog čega žurit sa uvođenjem, kad će ta investicija bit jeftinija kroz neko vrijeme.
Mi se ne možemo poredit sa SBB niti sa Telemachom Slovenija, prvi jer su veće tržište a drugi zbog ponude knjihove konkurencije. Logičnije je da se tamo prvo uvode usluge, u Sloveniji jer moraju, u Srbiji jer imaju veći broj korisnika i prije će otplatit investiciju.
To ti je brate ekonomija, sagledaju se svi aspekti. Vlasniku su pare drage i neće da ih rasipa. Iz ljubavi prema lovi su i pokrenuli biznis.
Mi se ne možemo poredit sa SBB niti sa Telemachom Slovenija, prvi jer su veće tržište a drugi zbog ponude knjihove konkurencije. Logičnije je da se tamo prvo uvode usluge, u Sloveniji jer moraju, u Srbiji jer imaju veći broj korisnika i prije će otplatit investiciju.
To ti je brate ekonomija, sagledaju se svi aspekti. Vlasniku su pare drage i neće da ih rasipa. Iz ljubavi prema lovi su i pokrenuli biznis.
-
sencobih
#27963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo tako. Uz minimalna ulaganja izvući maksimalnu zaradu, isplatiti radniku minimalnu platu, a da radi sto je moguće duze i više. Recept za sigurnu zaradu koju svi ovi tzv.zapadni (istočni)kapitalisti provode ovdje. Jeftina radna snaga uz kršenje svih prava radnika, uz devizu "ako nećeš ima ko hoće" .doff wrote:To ti ja i govorim, kako budu više ulazili u upotrebu smart televizori tako će oni doći do većeg broja korisnika koji koriste module. Taj proces je još u tranziciji, i još uvijek je manje korisnika sa modulima. Zbog čega žurit sa uvođenjem, kad će ta investicija bit jeftinija kroz neko vrijeme.
- Rugafet
#27964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A to sto je situacija u federaciji takva (da moze doci ko god hoce i raditi sta hoce) kakvom si je opisao je isto kriv Telemach i ovi 'izdajnici' koji ga koriste, je li tako genijalac?
-
SerijeSync
#27965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da telemah više neće imati konkurencije nakon što bh telekom ode na bubanj, planiraju ga u naredne 2 godine kompletnog utalit, ove godine 30% ide na prodaju, jebiga traži MMF svojeRugafet wrote:A to sto je situacija u federaciji takva (da moze doci ko god hoce i raditi sta hoce) kakvom si je opisao je isto kriv Telemach i ovi 'izdajnici' koji ga koriste, je li tako genijalac?
-
sencobih
#27966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemah koristi zakone koje su progurali preko svojih političara, a pod okrijem zaštite nacionalnih interesa, pokušavaju da sto više oslabe državu BiH. Telemah je tu samo da izvlači pare od naroda da bi se sto manje reinvestirale u BiH.Rugafet wrote:A to sto je situacija u federaciji takva (da moze doci ko god hoce i raditi sta hoce) kakvom si je opisao je isto kriv Telemach i ovi 'izdajnici' koji ga koriste, je li tako genijalac?
-
SerijeSync
#27967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sencobih wrote:
Telemah koristi zakone koje su progurali preko svojih političara, a pod okrijem zaštite nacionalnih interesa, pokušavaju da sto više oslabe državu BiH. Telemah je tu samo da izvlači pare od naroda da bi se sto manje reinvestirale u BiH.
-
sencobih
#27968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nesto ti je "smesno iza horizonta" ?SerijeSync wrote:sencobih wrote:
Telemah koristi zakone koje su progurali preko svojih političara, a pod okrijem zaštite nacionalnih interesa, pokušavaju da sto više oslabe državu BiH. Telemah je tu samo da izvlači pare od naroda da bi se sto manje reinvestirale u BiH.
-
SerijeSync
#27969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kakvog horizonta?ako si mislio na bh telekom tu će iza horizonta bit svašta,a ovo o telemahu nebi ni komentarisao teška bolest!!sencobih wrote:Nesto ti je "smesno iza horizonta" ?SerijeSync wrote:sencobih wrote:
- Rugafet
#27970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ih @sencobih, ma sta mi naprica
Pitas li se zasto tako ne urade u Sloveniji ili nekoj kako Bog zapovjeda uredjenoj zemlji. Ne, nego kod nas sve moze, a nismo im ja i ti napravili tako plodan teren za razne marifetluke...Pa pogledaj malo raznorazne koksare, zeljezare i sl. dokle su dobacile zahvaljujuci nasim 'patriotama' na celu. Ili je i tu Telemach kriv. Ali da ne idem sad u sirinu, tako je prosto pronaci krivca. Valjda ja u svojoj kuci pravim red i zna se kako gosti treba da se ponasaju.
-
probook
#27971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Famozno reinvestiranje u BiH
Pa koliko smo samo pdv-a i akciza platili mogli smo imati npr autoput gotov ima 7 godina.
-
SerijeSync
#27972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
bolje da se držimo teme
-
sencobih
#27973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Krivi su takvi kao ti sto misle da je cokolada bolja ako je ambalaza sarenija. Isti ti slovenci koje spominješ su opustošili BiH koristeći svoja iskustva sa certifikatima. Takvi kao ti i taj iza horizonta sto mijenja nikove svaki dan ruse svoju vlastitu kuću a od iste bi koristili sva prava.Rugafet wrote:Ih @sencobih, ma sta mi napricaPitas li se zasto tako ne urade u Sloveniji ili nekoj kako Bog zapovjeda uredjenoj zemlji. Ne, nego kod nas sve moze, a nismo im ja i ti napravili tako plodan teren za razne marifetluke...Pa pogledaj malo raznorazne koksare, zeljezare i sl. dokle su dobacile zahvaljujuci nasim 'patriotama' na celu. Ili je i tu Telemach kriv. Ali da ne idem sad u sirinu, tako je prosto pronaci krivca. Valjda ja u svojoj kuci pravim red i zna se kako gosti treba da se ponasaju.
-
sencobih
#27974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znas li ti uopće koliko kosta auto put i koliko su npr. hrvati duzni zbog njega?probook wrote:Famozno reinvestiranje u BiHPa koliko smo samo pdv-a i akciza platili mogli smo imati npr autoput gotov ima 7 godina.
- Benq
#27975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ode tema opet u helac zbog napacenog telecoma i njegovih predstavnika koji traze pravdu po forumima... Vapaj davljenika daleko se cuje...