Sirija

Locked
dEnver

#27926 Re: Sirija

Post by dEnver »

Challenger__ wrote:
Šta ti je breaking news?
Klavikula :-D :-D
Challenger__

#27927 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

I BBC izvještava o "povlačenju ISIL-a" iz Kobanea: Islamic State 'retreating' in key Syria town of Kobane. Sad treba biti najoprezniji.

"Ranjena zvijer...".
dEnver

#27928 Re: Sirija

Post by dEnver »

Children are abused by “IS” militants, says PACE rapporteur

http://en.firatajans.com/news/news/chil ... 0.facebook

......i par vehabijskih govana na ovom forumu dokazuju kako je IS humanitarna misija.

'Bem te zivote!
Co0l

#27929 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Da,da... Život nekada uništava planove velikih i njihove "strateške ciljeve".
Jebo te zivot,koja mega-lobotomija :-) :lol: Pa ko je odbranio Kobane nego upravo ti veliki radi svojih strateskih ciljeva!?
Prosto je nevjerovatno kako neki ljudi imaju potrebu da se sramote,to vec prelazi u mazohizam :-)
mirsek

#27930 Re: Sirija

Post by mirsek »

dEnver wrote:Tenkovi koji su iz Turske dati IS za napad na Kobane. Kakav Irak, Raka i bakraci.

https://www.facebook.com/video.php?v=1479632352302490
Ovo su SABRA tenkovi, jedni od najboljih i najmodernijih u turskoj armiji i ne siri propagandu da su dati ISILU da ih koristi jer ih ovi ne bi znali upaliti koliko imaju elektronike unutra. :bih:
Šalu na stranu ovo bi ti bilo kao kad bi ameri dali pobunjenicima F-22 i govorili okolo " MI SA TIM NEMAMO NIKAKVE VEZE " a cijeli svijet zna da SAMO oni imaju F-22 kao sto SAMO turci imaju SABRA tenk kojih btw. nemaju toliko da ih mogu poklanjati kozojebima da se igraju tata sa njima..
Last edited by mirsek on 16/10/2014 00:16, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#27931 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Snage režima ostvarile veliki napredak u Deir Zouru.IS napušta položaje nakon zračnih udara Koalicije:

Image
Kikibombona

#27932 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:Da,da... Život nekada uništava planove velikih i njihove "strateške ciljeve".
Jebo te zivot,koja mega-lobotomija :-) :lol: Pa ko je odbranio Kobane nego upravo ti veliki radi svojih strateskih ciljeva!?
Prosto je nevjerovatno kako neki ljudi imaju potrebu da se sramote,to vec prelazi u mazohizam :-)
Kakvu stratesku vrijednost ima vukojebina u pustinji? :D

Jel to nadolazis polako?

Aj masala, nikada nije kasno.
sarajevoxxxx

#27933 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Broj stranih boraca koji se bore u Siriji po državama:

Image
Challenger__

#27934 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote: Kakvu stratesku vrijednost ima vukojebina u pustinji? :D

Jel to nadolazis polako?

Nikada takvi ne mogu nadoći, ne nadaj se.
Co0l

#27935 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Kakvu stratesku vrijednost ima vukojebina u pustinji? :D

Jel to nadolazis polako?

Prelistaj malo unazad ako nisi upratio-cim je pocela ofanziva na Kobane napisao sam da za planove o buducoj podjeli Sirije ne bi odgovarao pad Kobana i da se nadam da do toga nece doci.Jest da Kurdi svojim kukaviclukom i nesposobnoscu nisu puno pomogli u tome ali zato je tu koaliciona avijacija da spasi stvar.I nema se tu sta nadolazit,pa svako normalan zna ko je odbranio Kobane a to sigurno nisu djeca od 14 godina.
Doduse,trebalo bi to jos tebi i Celi objasnit ali haman ha vama ha zidu prico isti kurac :D
Kikibombona

#27936 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Prelistaj malo unazad ako nisi upratio-cim je pocela ofanziva na Kobane napisao sam da za planove o buducoj podjeli Sirije ne bi odgovarao pad Kobana i da se nadam da do toga nece doci.Jest da Kurdi svojim kukaviclukom i nesposobnoscu nisu puno pomogli u tome ali zato je tu koaliciona avijacija da spasi stvar.I nema se tu sta nadolazit,pa svako normalan zna ko je odbranio Kobane a to sigurno nisu djeca od 14 godina.
Doduse,trebalo bi to jos tebi i Celi objasnit ali haman ha vama ha zidu prico isti kurac :D
A zasto ne bi odgovarao pad Kobanea?

Da te podsjetim, Kurdi su presjeceni na sjeveru Sirije i podijeljeni na tri enklave. Prva Afrin, pa Kobane, pa Haska. Izmedju Kobanea i druge dvije enklave zive suni Arapi.

Zar podjelu ne bi olaksalo ako bi Kurdi izgubili Afrin i Kobane, te dobili drzavu samo u Haski?
Uz to, Turska bi u takvoj varijanti bila neuporedivo sigurnija za vremena koja dolaze!??

I za kraj, ti zaista mislis da ce se Sirija raspasti, da ce sirjski Kurdistan biti nezavisan?
Koji teritorij ce uci u sastav Kurdistana?

Blago sumnjam da si se pogubio, no da vidimo......
dEnver

#27937 Re: Sirija

Post by dEnver »

Kobane

E sada bi rekao nesto sto nisam htjeo ovdje postirati.

Ovo se odnosi posebno na post savoxx da je IS "skoro" osvojio Kobane

Najveca ofanziva na Kobane bila je prije 10-ak dana. IS je uputio proglas u kojem je doslovce stajalo:
Svaka zarobljena zena u Kobane je vasa sluga (dzihad brak)! The End!
Retardirani tekbirasi su pohrlili za plenom na dohvat ruke i prosli su, kako su prosli.
U operaciji su ucestvovala sva plemena i sav olos iz IS. Po zadnjim vjestima Kobane je vec funkcionalan grad. Gamadi, kakvu svijet jos nije upoznao je samo dokaz da je picka jebena stvar.
Challenger__

#27938 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Dosadašnji bilans pro-Kobane protesta u Turskoj:
Human Rights Assaciation's Kobane protests report: 46 dead, 682 injured, 323 arrests
Occupied Taksim
Co0l

#27939 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
A zasto ne bi odgovarao pad Kobanea?

Da te podsjetim, Kurdi su presjeceni na sjeveru Sirije i podijeljeni na tri enklave. Prva Afrin, pa Kobane, pa Haska. Izmedju Kobanea i druge dvije enklave zive suni Arapi.

Zar podjelu ne bi olaksalo ako bi Kurdi izgubili Afrin i Kobane, te dobili drzavu samo u Haski?
Uz to, Turska bi u takvoj varijanti bila neuporedivo sigurnija za vremena koja dolaze!??

I za kraj, ti zaista mislis da ce se Sirija raspasti, da ce sirjski Kurdistan biti nezavisan?
Koji teritorij ce uci u sastav Kurdistana?

Blago sumnjam da si se pogubio, no da vidimo......
Ako sam napisao da mislim da postoje planovi za podjelu ne znaci da mislim da ce se i ostvariti.Ja licno mislim da od nezavisnog Kurdistana nema nista,obicna utopija za likove poput tebe.Ali isto tako mislim da je realno da na kraju Sirija ostane unutrasnje podjeljeno drustvo kao sto je i sada,da ostanu vanjske granice ali da unutrasnje podjele budu zacementirane,nesto poput onih u Iraku.Samo jos izrazenije u ovom slucaju.Za tako nesto anihilacija jednog od faktora,u ovom slucaju kurdskog,mogla bi da bude pravaga a padom Kobane ko garantuje da se taj trend ne bi nastavio i da i ostali dijelovi koji drze Kurdi ne bi dozivjeli,manje vise,slicnu sudbinu?

EDIT:Doduse,ostaje i opcija da je koalicija sastavljena od likova dobre duse kojima bi bilo zao da ISIL potamani Kurde pa su ih zato odbranili ili ona,Celijeva,da su to uradili da ne bi neko,nakon Iraka i Afganistana,slucajno pomislio da su bad guys :D samo sto mi to i ne izgleda bas vjerovatno.Ali,eto,nekom i to izgleda logicno.
Last edited by Co0l on 16/10/2014 00:48, edited 1 time in total.
Challenger__

#27940 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Može se zapaziti da iz Kobanea dolaze dobre vijesti po branioce, a loše po agresore. Uprkos svemu, jako su oprezni u davanju povoljnih ocjena i to je jako dobro:
Lot of good news coming from #Kobane . Maybe too good to be true? Anyway kobane defenders have won the respect lf everybody. Her biji!
Ipak, mislim da sada moraju biti najoprezniji, jer su ponizili psihopate i njihove sponzore. Hemija (koju su zvijeri koristile) je jedan od primjera i dodatan razloga za oprez.
sarajevoxxxx

#27941 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Još malo o izjavi iranskog MVP-a o tome kako Asad najbolje pazi na izraelsku sigurnost.Tekst Šerkul Evsata, od Mustafa Fahs;

http://www.shaam.org/%D9%85%D9%82%D8%A7 ... D8%A9.html

Image
dEnver

#27942 Re: Sirija

Post by dEnver »

Co0l wrote:
Ako sam napisao da mislim da postoje planovi za podjelu ne znaci da mislim da ce se i ostvariti.Ja licno mislim da od nezavisnog Kurdistana nema nista,obicna utopija za likove poput tebe.Ali isto tako mislim da je realno da na kraju Sirija ostane unutrasnje podjeljeno drustvo kao sto je i sada,da ostanu vanjske granice ali da unutrasnje podjele budu zacementirane,nesto poput onih u Iraku.Samo jos izrazenije u ovom slucaju.Za tako nesto anihilacija jednog od faktora,u ovom slucaju kurdskog,mogla bi da bude pravaga a padom Kobane ko garantuje da se taj trend ne bi nastavio i da i ostali dijelovi koji drze Kurdi ne bi dozivjeli,manje vise,slicnu sudbinu?
A sta ce Bashar i SAA na to reci?
Challenger__

#27943 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Psihopate srušile jezidski hram na sjeveru Iraka:

Image
Today ISIS blew up this wonderful #Yazidi temple (Nasradin) in #Bashiqa Kurdistan / Iraq
Image
Kikibombona

#27944 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Za likove poput mene, a sam kazes ranije da postoji opravdana sumnja da isto to zeli Amerika (lider odbrane Kobanea). :lol:

Valjda ti je sada jasno kakav si apsurd iznio pred auditorij. :D

Ako pak americke ambicije dozivljavas kao fantazije bez posebno realne mogucnosti da se ostvare, onda dobro..... Priznat cu da te nisam skontao na prvu.

Podjela je komplikovana ako je stanovnistvo ispreturano. Vidimo to na primjeru BiH. Da nije bilo etnickog ciscenja, tesko da bi se zemlja podijelila na ovaj nacin.

Situacija u Siriji je sljedeca:

Afrin (400 - 500 000 Kurda, lupam) - onda ide 500 000 suni Arapa - Kobane (400 000 Kurda) - onda ide 300 000 Arapa - Haska (2 miliona Kurda)

I kako bi ti povezao sve ovo?
Sta sa Arapima koji se nalaze tu izmedju tri kurdske enklave?
Zar za podjelu ne bi bilo dobro da Afrin i Kobane pripadnu Arapima, a cijela Haska Kurdima?
Dobro i jednima i drugima?

Il je mozda cilj Amera nesto drugo?
Zasto ovako srcano brane Kurde?
Samo radi cjelovite Sirije sa snaznim unutrasnjim podjelama?
dEnver

#27945 Re: Sirija

Post by dEnver »

sarajevoxxxx wrote:Još malo o izjavi iranskog MVP-a o tome kako Asad najbolje pazi na izraelsku sigurnost.Tekst Šerkul Evsata, od Mustafa Fahs;

Image
Izvini?
Ne mogu tebe i ostale isromisljenike nikako razumiti da ste na strani ovog ljudskog otpada.
Po mojim informacijama znam da pises iz Austrije a ako grijesim neka me moderatori demantuju.
Kikibombona

#27946 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:- Psihopate srušile jezidski hram na sjeveru Iraka:

Image
Today ISIS blew up this wonderful #Yazidi temple (Nasradin) in #Bashiqa Kurdistan / Iraq
Image
Svjetska kulturna bastina je jedan od vodecih neprijatelja nakaradne interpetacije islama od strane ISIL monstruma.

I zamisli da ovi vladaju 50 godina?

Kakva bi to bila kataklizma i sunovrat za covjecanstvo.
jastuk1

#27947 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:

Zaboravljaš da je onaj neki američki general ili ko već rekao da će rat protiv IS-a trajati 30 godina.
sarajevoxxxx

#27948 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

dEnver wrote:
sarajevoxxxx wrote:Još malo o izjavi iranskog MVP-a o tome kako Asad najbolje pazi na izraelsku sigurnost.Tekst Šerkul Evsata, od Mustafa Fahs;

Image
Izvini?
Ne mogu tebe i ostale isromisljenike nikako razumiti da ste na strani ovog ljudskog otpada.
Po mojim informacijama znam da pises iz Austrije a ako grijesim neka me moderatori demantuju.
Tema je konačno iransko priznanje da je Asad tu da zaštiti Izrael, kako ste se samo ušutili.Samo onaj jedan forumaš lijepo priznao i kratko komentarisao, ostali mudro ćute...hehehe
Last edited by sarajevoxxxx on 16/10/2014 01:23, edited 1 time in total.
Challenger__

#27949 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Ukrajinka/Ruskinja u redovima YPG; iz Donjecka u Kobane:

Image
Maria fought in Donetsk Ukraine and now fights in #Kobane in ranks of #YPG
- Amerikanac u redovima YPG:

Kikibombona

#27950 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

jastuk1 wrote:
Kikibombona wrote:

Zaboravljaš da je onaj neki američki general ili ko već rekao da će rat protiv IS-a trajati 30 godina.
Propaganda!

IS ce vladati jos maksimalno 2-3 godine, evenutalno 5, u ekstremnoj varijanti. Mada, ne moze rat toliko trajati, niko nema toliko snage. Dakle, moja prognoza je da ce nestati za 2 godine. Poslije se mogu raznositi bombama i baviti slicnim teroristickim akcijama.

Presudit ce im srp i cekic. Za buducnost Kurda ISIL je 'najbolja' stvar koja se mogla desiti. Najbolja pod navodnicima jer su ovi zlotvori ojadili i unistili mnoge zivote i zivotne prostore.
Locked