Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
SerijeSync

#27926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:Izgleda da će Telemach uskoro početi sa pružanjem interneta putem optike.

Ostale kompanije United Grupe već nekoliko godina pružaju ovu uslugu na području Ljubljane i Beograda.

Sa ovim optičkim paketima u ostalim kompanijama United Grupe je moguće uzeti internet pakete sa znatno uvećanim download i upload brzinama, dolazi i do poboljšanja u stabilnosti i kvaliteti usluga.

Ovo sam zaključio po slikama koje su postavili na svoju facebook stranicu, sa otvaranja nove poslovnice u Sarajevu, gdje na zidu piše usluga interneta - Fiber power (inače se isto tako zove ova usluga u ponudi drugih kompanija United Grupe).
Misliš na ovo http://www.sbb.rs/Internet/5226/Fiber+Power.shtml
AnonymousBIH

#27927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Nestane nakratko dtv i interneta pa dođe. Je li samo kod mene ili još ima neko problema?
crnivrag

#27928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SerijeSync wrote: Misliš na ovo http://www.sbb.rs/Internet/5226/Fiber+Power.shtml
Upravo na to mislim, jer većinom imenuju usluge kao i ostale kompanije United Grupe.
SerijeSync

#27929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:
SerijeSync wrote: Misliš na ovo http://www.sbb.rs/Internet/5226/Fiber+Power.shtml
Upravo na to mislim, jer većinom imenuju usluge kao i ostale kompanije United Grupe.
teško bogami da to zaživi, trebalo bi se stvarno nešto posebno desit neka konkurencija da dođe i slično, sami sigurno se neće sjetit, mada mislim da će elitna naselja s guzonjama to prva dobit, da zamjene komplet kablove sa optikom i puste svima ne vjerujem, puno posla i para i puno nezadovoljnih korisnika, prekida interneta i slično.
typeOnegative

#27930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

pa gdje pise da moraju dirat ove postojeće ? polazu nove, grade novu infrastrukturu i kad zavrse prebace ..Naravno , u savrsenom svijetu ... za sve ima rjesenje , kad se hoće :thumbup:
crnivrag

#27931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SerijeSync wrote: teško bogami da to zaživi, trebalo bi se stvarno nešto posebno desit neka konkurencija da dođe i slično, sami sigurno se neće sjetit, mada mislim da će elitna naselja s guzonjama to prva dobit, da zamjene komplet kablove sa optikom i puste svima ne vjerujem, puno posla i para i puno nezadovoljnih korisnika, prekida interneta i slično.
I u Srbiji je pokriven dio Beograda i Novog Sada, a u Sloveniji dio Ljubljane.

Evo kako izgleda ta promocija na zidu nove poslovnice:

Image
SerijeSync

#27932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:
SerijeSync wrote: teško bogami da to zaživi, trebalo bi se stvarno nešto posebno desit neka konkurencija da dođe i slično, sami sigurno se neće sjetit, mada mislim da će elitna naselja s guzonjama to prva dobit, da zamjene komplet kablove sa optikom i puste svima ne vjerujem, puno posla i para i puno nezadovoljnih korisnika, prekida interneta i slično.

Image
ma ok sve ali reklamiraju nešto čega nema ili ima jedno naselje.
Maharadza

#27933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

crnivrag wrote:

Image
Uhljebi na aparatima! :mrgreen:
agent_zero

#27934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Učitava li vama normalno pik.ba trenutno? Meni ne može da učita kako treba, a vidim da i brzina nije baš najoptimalnija.
muha_sa

#27935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by muha_sa »

jedva ceko da Telemah dodje i u moje naselje--citajuci ovu temu ne razmišljam više o promjeni :-)
doff

#27936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Ja uslugom smatram onu koja je dostupna svakom korisniku, ako će to bit 2-3 naselja, koja će se slabo razvijat, bolje nek ne rade. Ako imaju plan da to rade brzo, što veći broj korisnika da pokriju, onda to podržavam.
SerijeSync

#27937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

muha_sa wrote:jedva ceko da Telemah dodje i u moje naselje--citajuci ovu temu ne razmišljam više o promjeni :-)
Već dvije godine na telemahu i nikad nije bilo većih smetnji i slično.Podrška ok, internet ok, još da hoće mobilnu telefoniju uvest i potaman.
SerijeSync

#27938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

doff wrote:Ja uslugom smatram onu koja je dostupna svakom korisniku, ako će to bit 2-3 naselja, koja će se slabo razvijat, bolje nek ne rade. Ako imaju plan da to rade brzo, što veći broj korisnika da pokriju, onda to podržavam.
Ko će bolan zamjenuti tolike kablove nebi da svaki dan rade 24 sata stigli za godinu sve uradit, iskopat, postavit, zakopat, priključit, isključit :-) nije to nešto što baš ide ko podmazano!!A gdje su serveri i ostale stvari koje treba prilagodit novim tehnologijama!!
doff

#27939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Ma ne očekujem za godinu, nego da se kontunuirano radi. Ne da se porkiju 2-3 veća naselja i stane a pri tome da se hvale kako nude i tu uslugu. Onda je ne moraju ni uvodit
muha_sa

#27940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by muha_sa »

SerijeSync wrote:
muha_sa wrote:jedva ceko da Telemah dodje i u moje naselje--citajuci ovu temu ne razmišljam više o promjeni :-)
Već dvije godine na telemahu i nikad nije bilo većih smetnji i slično.Podrška ok, internet ok, još da hoće mobilnu telefoniju uvest i potaman.
ovo mi isin govori--kod njega Telemah i nikad problema nije imao--a i ja svašta citam :-) :-)
SerijeSync

#27941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

doff wrote:Ma ne očekujem za godinu, nego da se kontunuirano radi. Ne da se porkiju 2-3 veća naselja i stane a pri tome da se hvale kako nude i tu uslugu. Onda je ne moraju ni uvodit
neće oni to sami od sebe neko ih treba pogurat, samo ako BH Telekom izađe sa novim tehnologijama i ponudi bolje od njih, tada očekuj da nešto pođu radit, optika je puno bolja opcija, princip kablovske i IPTV je nebo i zemlja, puno se boljih stvari može ponudit kroz IPTV nego kroz kablovsku koja je skoro limitirana.
SerijeSync

#27942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

muha_sa wrote:
SerijeSync wrote:
ovo mi isin govori--kod njega Telemah i nikad problema nije imao--a i ja svašta citam :-) :-)
Nema razloga da se lažemo!!
doff

#27943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Ne može ni Telecom sad ponudit neku aman-zaman bolju uslugu, imaju i oni još dosta posla na polju obnove infrastrukture. Ali ni ovi ne smiju sjedit skrštenih ruku, nije mali posao uvesti fiber, ali ako se na vrijeme krene manje su šanse da kasnije ispaštaš zbog nespremnosti.
SerijeSync

#27944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

doduše zna se desit osjetan pad brzine ponekad, nekad pomogne resetovanje modema a nekad zovi podršku.
SerijeSync

#27945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

doff wrote:Ne može ni Telecom sad ponudit neku aman-zaman bolju uslugu, imaju i oni još dosta posla na polju obnove infrastrukture. Ali ni ovi ne smiju sjedit skrštenih ruku, nije mali posao uvesti fiber, ali ako se na vrijeme krene manje su šanse da kasnije ispaštaš zbog nespremnosti.
Čudne se stvari dešavaju sa tim telekomom isto kao da neko čeka da sve rikne pa da to kupi za male pare i onda odradi poso, al nije ni tema ni mjesto za to, eto ih tamo!!
crnivrag

#27946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Evo dobio sam odgovor od Telemach-a, ovaj Fiber Power se odnosi na poslovne korisnike, odnosno ta usluga postoji već godinama u ponudi Telemach-a, ali samo za poslovne korisnike.
Telemach

#27947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:Evo dobio sam odgovor od Telemach-a, ovaj Fiber Power se odnosi na poslovne korisnike, odnosno ta usluga postoji već godinama u ponudi Telemach-a, ali samo za poslovne korisnike.
Corporate Internet (Fiber to the business)
Konekcija na Internet putem fiber-optičke veze omogućava trenutno najkvalitetniji moguć pristup Internetu u našoj zemlji. Telemach je povezan zemaljskim linkovima ka najznačajnijim evropskim čvorištima. Saobraćaj se preuzima isključivo preko Tier 1 provajdera, čime svojim korisnicima omogućavamo izuzetno kratke rute ka najatraktivnijim sadržajima na Internetu. Internacionalni linkovi su redundantni, što obezbijeđuje konstantan kvalitet usluge.
Kao što smo i naveli u PP usluga nije u ponudi za fizička lica.
Maxtor

#27948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maxtor »

Telemach wrote:
crnivrag wrote:Evo dobio sam odgovor od Telemach-a, ovaj Fiber Power se odnosi na poslovne korisnike, odnosno ta usluga postoji već godinama u ponudi Telemach-a, ali samo za poslovne korisnike.
Corporate Internet (Fiber to the business)
Konekcija na Internet putem fiber-optičke veze omogućava trenutno najkvalitetniji moguć pristup Internetu u našoj zemlji. Telemach je povezan zemaljskim linkovima ka najznačajnijim evropskim čvorištima. Saobraćaj se preuzima isključivo preko Tier 1 provajdera, čime svojim korisnicima omogućavamo izuzetno kratke rute ka najatraktivnijim sadržajima na Internetu. Internacionalni linkovi su redundantni, što obezbijeđuje konstantan kvalitet usluge.
Kao što smo i naveli u PP usluga nije u ponudi za fizička lica.

Pogledajte na http://elta-kabel.com/internet uslugu Optički internet i posebno SUPER NET 200, 200/100 Mb/s 119,00 KM.
Navedeni paketi nemaju ograničenja protoka (flat rate) i namjenjeni su za nekomercijalnu upotrebu fizičkim licima za korišćenje multimedijalnih sadržaja. To je već u ponudi u mnogim mjestima u Republici Srpskoj. http://www.elta-kabel.com/images/pdf/cj ... -02-16.pdf

Telemach, kada ćeš nas, svoje privatne korisnike, počastiti kao i Elta Kabel svoje privatne korisnike, ovim tehnologijama?
SerijeSync

#27949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

šta je sa filmbox kanalima, kada telemah misli uvesti iste?
Telemach

#27950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

SerijeSync wrote:šta je sa filmbox kanalima, kada telemah misli uvesti iste?
Zdravo SerijeSync,
za sada nemamo preciznijih informacija na Vaš upit, o svim novitetima ćemo Vas blagovremeno informisati.
Locked