Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Atego

#27901 Re: Zeničani

Post by Atego »

otkud tolika mržnja da ne možeš oprostit da 80% tvojih sugrađana ima neradan dan za njihov praznik? katastrofa...
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#27902 Re: Zeničani

Post by gentoo »

phillie wrote:Nisam u ukljucen u ovu raspravu, koja je po meni bezze, ali... U Zakonu o radu FBiH stoji: "Poslodavac je dužan omogućiti radniku odsustvo do četiri radna dana u jednoj kalendarskoj godini, radi zadovoljavanja njegovih vjerskih odnosno tradicijskih potreba, s tim da se odsustvo od dva dana koristi uz naknadu plaće - plaćeno odsustvo. " Normalno je dakle ako u firmi radi 70% radnika odredjene vjeroispovjesti, da poslodavac nece rasporedjivati njihove poslove na 30% ostalih radnika i dodatno ih opteretiti, nego ce taj dan proglasiti neradnim. Isto tako, kad ovih 30% radnika slavi svoje blagdane, da ce onda vjerovatno njihov posao biti rasporedjen na ostale radnike, te da nema potrebe da se proglasava neradni dan.

Kod mene je u firmi mozda i preko 80% muslimana pa Ivan i Nenad rade.. (zato sto je opis posla takav da svakako neko mora biti "on call") a s obzirom da smo "katolicka firma" svi dobijemo 5-6 dana od 24. do 31.12. :izet:

Drugo je sto se kad nas smatra "da nista nije hitno" i da se moze banka zatvoriti i za bajram iako mozda poslovnica X ima 4-5 Ivana i Natasa. Pa da je bosnji zaglavila kartica u bankomatu mozda bi mu je Natasa izvadila :D i ovaj bi imao para za bajram.

Al' jebo to.. ne vrijedi raspravljati.. ovdje se opravdavalo pucanje u sred bijela dana u sred guzve (isto po principu "ako ti se ne svidja ti ga glabaj.." )
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27903 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

gentoo wrote:"ako ti se ne svidja ti ga glabaj.."
Filosofija palanke.
channel10

#27904 Re: Zeničani

Post by channel10 »

gentoo wrote:
phillie wrote:Nisam u ukljucen u ovu raspravu, koja je po meni bezze, ali... U Zakonu o radu FBiH stoji: "Poslodavac je dužan omogućiti radniku odsustvo do četiri radna dana u jednoj kalendarskoj godini, radi zadovoljavanja njegovih vjerskih odnosno tradicijskih potreba, s tim da se odsustvo od dva dana koristi uz naknadu plaće - plaćeno odsustvo. " Normalno je dakle ako u firmi radi 70% radnika odredjene vjeroispovjesti, da poslodavac nece rasporedjivati njihove poslove na 30% ostalih radnika i dodatno ih opteretiti, nego ce taj dan proglasiti neradnim. Isto tako, kad ovih 30% radnika slavi svoje blagdane, da ce onda vjerovatno njihov posao biti rasporedjen na ostale radnike, te da nema potrebe da se proglasava neradni dan.

Kod mene je u firmi mozda i preko 80% muslimana pa Ivan i Nenad rade.. (zato sto je opis posla takav da svakako neko mora biti "on call") a s obzirom da smo "katolicka firma" svi dobijemo 5-6 dana od 24. do 31.12. :izet:

Drugo je sto se kad nas smatra "da nista nije hitno" i da se moze banka zatvoriti i za bajram iako mozda poslovnica X ima 4-5 Ivana i Natasa. Pa da je bosnji zaglavila kartica u bankomatu mozda bi mu je Natasa izvadila :D i ovaj bi imao para za bajram.

Al' jebo to.. ne vrijedi raspravljati.. ovdje se opravdavalo pucanje u sred bijela dana u sred guzve (isto po principu "ako ti se ne svidja ti ga glabaj.." )
Ti pomijesao sve sto si stigao....
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#27905 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Ma ja ba.. bitno je da neradnici jedva cekaju da sta okrenu za 1. Maj i da ne diras u vjeru onima sto 363 dana vise po kafanama :D
channel10

#27906 Re: Zeničani

Post by channel10 »

gentoo wrote:Ma ja ba.. bitno je da neradnici jedva cekaju da sta okrenu za 1. Maj i da ne diras u vjeru onima sto 363 dana vise po kafanama :D
Prica ti je nigdje veze. Ovdje se prica o jednom danu, a ti uletis i mrtav hladan kazes kako vasa firma ne radi 7 dana za vrijeme Bozica i onda mi dodje ovdje danak i prosipa kojekakve ublehe.
ExNihilo

#27907 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Tema implodira.

Kaže, okupljanje forumaša. Nakon pola sata potezali bi se noževi.

:D
Norm

#27908 Re: Zeničani

Post by Norm »

...a mene proglasise negativcem godine... :lol: :lol: :lol:
Nego kad Giankarlo spomenu one gore kahice, ko drzi onaj na uglu, prekoputa Enthasisa?...znaci s gornje strane, ne onaj do GGM-a...
slavemaster

#27909 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

_BataZiv_0809 wrote:Nije uopste bitno je li lik u pravu ili nije. Poenta je da je zbog razlicitog misljenja dobio šut kartu kao protuargument.
Samo se onda sjeti šta bi dobio u županiji ili entitetu ako je ovo šut karta...ako bi uopšte smio šta reći tamo..ali u Kandaharu se jbg smije samo što su rijetki svjesni te blagodati
smartXL

#27910 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Norm wrote:...a mene proglasise negativcem godine... :lol: :lol: :lol:
Nego kad Giankarlo spomenu one gore kahice, ko drzi onaj na uglu, prekoputa Enthasisa?...znaci s gornje strane, ne onaj do GGM-a...
Ermin, konobarisao nekad u Passage-u
Norm

#27911 Re: Zeničani

Post by Norm »

smartXL wrote:
Norm wrote:...a mene proglasise negativcem godine... :lol: :lol: :lol:
Ermin, konobarisao nekad u Passage-u
:thumbup:
phillie

#27912 Re: Zeničani

Post by phillie »

gentoo wrote:

I sta sad meni zatreba usluga vase firme 25.12 ? Cekam do Nove Godine?

Hajd eto sad kad spomenu banke i bankomate, meni je zaglavila kartica i bio je radni dan, i udjem ja u banku i popunim formular i covjek mi kaze, dodji sutra posto banka nema pristup bankomatu, nego zaposlenik banke (ne i te filijale) je zaduzen za sve bankomate, jednom dnevno (ujutro) obidje bankomate i povadi "progutane" kartice.... tako da ni Natasa je ne bi mogla izvaditi :D Isti slucaj bi bio i da je korisniku banke navecer (kad banka ne radi) bankomat progutao karticu. Sumnjam da bi u tom momentu mogao nesto vise napraviti od poziva call servisu te banke... Al odosmo u off.
Inteligencija

#27913 Re: Zeničani

Post by Inteligencija »

Eselamu Alejkum muslimani i BajramBarecula

:lol:
kamen spoticanja

#27914 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

:sinbad:
Warashii

#27915 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Jbte ja vas :zid:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27916 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

slavemaster wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Nije uopste bitno je li lik u pravu ili nije. Poenta je da je zbog razlicitog misljenja dobio šut kartu kao protuargument.
Samo se onda sjeti šta bi dobio u županiji ili entitetu ako je ovo šut karta...ako bi uopšte smio šta reći tamo..ali u Kandaharu se jbg smije samo što su rijetki svjesni te blagodati
Kome su zupanije i entiteti reperi za poredjenje bolje mu je da se ubije.
belfy

#27917 Re: Zeničani

Post by belfy »

otvoris tako nekada temu (k'o i svaki dan), procitas je... na pocetku zelis nekome reci, na kraju zelis svima reci... a, onda shvatis da ce oni sami naci balans jer nisu debili. dobar osjecaj.
kamberovica polje

#27918 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Minuta šutnje za braću Jimmya i Inteligenciju koji su pali braneći boje grada na drugom topicu. :D
slavemaster

#27919 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

kamberovica polje wrote:Minuta šutnje za braću Jimmya i Inteligenciju koji su pali braneći boje grada na drugom topicu. :D
nemoj jimmyu...njemu treba mobitel u banovice samo poslat
za ovog drugog RIP
ExNihilo

#27920 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Zastave na pola koplja.

Satrali su bacha i znam da smatraju kako je vrijedilo. :D

:kakoste:
kamen spoticanja

#27921 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

kamberovica polje wrote:Minuta šutnje za braću Jimmya i Inteligenciju koji su pali braneći boje grada na drugom topicu. :D
pratio sam :mrgreen:
momci imaju fehru od mene kad god hoce
ExNihilo

#27922 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Da ih Fudo primi i zahvali u ime grada.
Not My Idea

#27923 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Je suis Jimmy :!:
Not My Idea

#27924 Re: Zeničani