Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Atego
#27901 Re: Zeničani
otkud tolika mržnja da ne možeš oprostit da 80% tvojih sugrađana ima neradan dan za njihov praznik? katastrofa...
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#27902 Re: Zeničani
phillie wrote:Nisam u ukljucen u ovu raspravu, koja je po meni bezze, ali... U Zakonu o radu FBiH stoji: "Poslodavac je dužan omogućiti radniku odsustvo do četiri radna dana u jednoj kalendarskoj godini, radi zadovoljavanja njegovih vjerskih odnosno tradicijskih potreba, s tim da se odsustvo od dva dana koristi uz naknadu plaće - plaćeno odsustvo. " Normalno je dakle ako u firmi radi 70% radnika odredjene vjeroispovjesti, da poslodavac nece rasporedjivati njihove poslove na 30% ostalih radnika i dodatno ih opteretiti, nego ce taj dan proglasiti neradnim. Isto tako, kad ovih 30% radnika slavi svoje blagdane, da ce onda vjerovatno njihov posao biti rasporedjen na ostale radnike, te da nema potrebe da se proglasava neradni dan.
Kod mene je u firmi mozda i preko 80% muslimana pa Ivan i Nenad rade.. (zato sto je opis posla takav da svakako neko mora biti "on call") a s obzirom da smo "katolicka firma" svi dobijemo 5-6 dana od 24. do 31.12.
Drugo je sto se kad nas smatra "da nista nije hitno" i da se moze banka zatvoriti i za bajram iako mozda poslovnica X ima 4-5 Ivana i Natasa. Pa da je bosnji zaglavila kartica u bankomatu mozda bi mu je Natasa izvadila
Al' jebo to.. ne vrijedi raspravljati.. ovdje se opravdavalo pucanje u sred bijela dana u sred guzve (isto po principu "ako ti se ne svidja ti ga glabaj.." )
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27903 Re: Zeničani
Filosofija palanke.gentoo wrote:"ako ti se ne svidja ti ga glabaj.."
-
channel10
#27904 Re: Zeničani
Ti pomijesao sve sto si stigao....gentoo wrote:phillie wrote:Nisam u ukljucen u ovu raspravu, koja je po meni bezze, ali... U Zakonu o radu FBiH stoji: "Poslodavac je dužan omogućiti radniku odsustvo do četiri radna dana u jednoj kalendarskoj godini, radi zadovoljavanja njegovih vjerskih odnosno tradicijskih potreba, s tim da se odsustvo od dva dana koristi uz naknadu plaće - plaćeno odsustvo. " Normalno je dakle ako u firmi radi 70% radnika odredjene vjeroispovjesti, da poslodavac nece rasporedjivati njihove poslove na 30% ostalih radnika i dodatno ih opteretiti, nego ce taj dan proglasiti neradnim. Isto tako, kad ovih 30% radnika slavi svoje blagdane, da ce onda vjerovatno njihov posao biti rasporedjen na ostale radnike, te da nema potrebe da se proglasava neradni dan.
Kod mene je u firmi mozda i preko 80% muslimana pa Ivan i Nenad rade.. (zato sto je opis posla takav da svakako neko mora biti "on call") a s obzirom da smo "katolicka firma" svi dobijemo 5-6 dana od 24. do 31.12.![]()
Drugo je sto se kad nas smatra "da nista nije hitno" i da se moze banka zatvoriti i za bajram iako mozda poslovnica X ima 4-5 Ivana i Natasa. Pa da je bosnji zaglavila kartica u bankomatu mozda bi mu je Natasa izvadilai ovaj bi imao para za bajram.
Al' jebo to.. ne vrijedi raspravljati.. ovdje se opravdavalo pucanje u sred bijela dana u sred guzve (isto po principu "ako ti se ne svidja ti ga glabaj.." )
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#27905 Re: Zeničani
Ma ja ba.. bitno je da neradnici jedva cekaju da sta okrenu za 1. Maj i da ne diras u vjeru onima sto 363 dana vise po kafanama 
-
channel10
#27906 Re: Zeničani
Prica ti je nigdje veze. Ovdje se prica o jednom danu, a ti uletis i mrtav hladan kazes kako vasa firma ne radi 7 dana za vrijeme Bozica i onda mi dodje ovdje danak i prosipa kojekakve ublehe.gentoo wrote:Ma ja ba.. bitno je da neradnici jedva cekaju da sta okrenu za 1. Maj i da ne diras u vjeru onima sto 363 dana vise po kafanama
- ExNihilo
#27907 Re: Zeničani
Tema implodira.
Kaže, okupljanje forumaša. Nakon pola sata potezali bi se noževi.

Kaže, okupljanje forumaša. Nakon pola sata potezali bi se noževi.
- Norm
#27908 Re: Zeničani
...a mene proglasise negativcem godine...

Nego kad Giankarlo spomenu one gore kahice, ko drzi onaj na uglu, prekoputa Enthasisa?...znaci s gornje strane, ne onaj do GGM-a...
Nego kad Giankarlo spomenu one gore kahice, ko drzi onaj na uglu, prekoputa Enthasisa?...znaci s gornje strane, ne onaj do GGM-a...
-
slavemaster
#27909 Re: Zeničani
Samo se onda sjeti šta bi dobio u županiji ili entitetu ako je ovo šut karta...ako bi uopšte smio šta reći tamo..ali u Kandaharu se jbg smije samo što su rijetki svjesni te blagodati_BataZiv_0809 wrote:Nije uopste bitno je li lik u pravu ili nije. Poenta je da je zbog razlicitog misljenja dobio šut kartu kao protuargument.
-
smartXL
#27910 Re: Zeničani
Ermin, konobarisao nekad u Passage-uNorm wrote:...a mene proglasise negativcem godine...![]()
![]()
- Norm
#27911 Re: Zeničani
smartXL wrote:Ermin, konobarisao nekad u Passage-uNorm wrote:...a mene proglasise negativcem godine...![]()
![]()
- phillie
#27912 Re: Zeničani
I sta sad meni zatreba usluga vase firme 25.12 ? Cekam do Nove Godine?gentoo wrote:phillie wrote:Nisam u ukljucen u ovu raspravu, koja je po meni bezze, ali... U Zakonu o radu FBiH stoji: "Poslodavac je dužan omogućiti radniku odsustvo do četiri radna dana u jednoj kalendarskoj godini, radi zadovoljavanja njegovih vjerskih odnosno tradicijskih potreba, s tim da se odsustvo od dva dana koristi uz naknadu plaće - plaćeno odsustvo. " Normalno je dakle ako u firmi radi 70% radnika odredjene vjeroispovjesti, da poslodavac nece rasporedjivati njihove poslove na 30% ostalih radnika i dodatno ih opteretiti, nego ce taj dan proglasiti neradnim. Isto tako, kad ovih 30% radnika slavi svoje blagdane, da ce onda vjerovatno njihov posao biti rasporedjen na ostale radnike, te da nema potrebe da se proglasava neradni dan.
Kod mene je u firmi mozda i preko 80% muslimana pa Ivan i Nenad rade.. (zato sto je opis posla takav da svakako neko mora biti "on call") a s obzirom da smo "katolicka firma" svi dobijemo 5-6 dana od 24. do 31.12.![]()
Drugo je sto se kad nas smatra "da nista nije hitno" i da se moze banka zatvoriti i za bajram iako mozda poslovnica X ima 4-5 Ivana i Natasa. Pa da je bosnji zaglavila kartica u bankomatu mozda bi mu je Natasa izvadilai ovaj bi imao para za bajram.
Hajd eto sad kad spomenu banke i bankomate, meni je zaglavila kartica i bio je radni dan, i udjem ja u banku i popunim formular i covjek mi kaze, dodji sutra posto banka nema pristup bankomatu, nego zaposlenik banke (ne i te filijale) je zaduzen za sve bankomate, jednom dnevno (ujutro) obidje bankomate i povadi "progutane" kartice.... tako da ni Natasa je ne bi mogla izvaditi
- Inteligencija
#27913 Re: Zeničani
Eselamu Alejkum muslimani i BajramBarecula

- kamen spoticanja
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27916 Re: Zeničani
Kome su zupanije i entiteti reperi za poredjenje bolje mu je da se ubije.slavemaster wrote:Samo se onda sjeti šta bi dobio u županiji ili entitetu ako je ovo šut karta...ako bi uopšte smio šta reći tamo..ali u Kandaharu se jbg smije samo što su rijetki svjesni te blagodati_BataZiv_0809 wrote:Nije uopste bitno je li lik u pravu ili nije. Poenta je da je zbog razlicitog misljenja dobio šut kartu kao protuargument.
-
belfy
#27917 Re: Zeničani
otvoris tako nekada temu (k'o i svaki dan), procitas je... na pocetku zelis nekome reci, na kraju zelis svima reci... a, onda shvatis da ce oni sami naci balans jer nisu debili. dobar osjecaj.
- kamberovica polje
#27918 Re: Zeničani
Minuta šutnje za braću Jimmya i Inteligenciju koji su pali braneći boje grada na drugom topicu. 
-
slavemaster
#27919 Re: Zeničani
nemoj jimmyu...njemu treba mobitel u banovice samo poslatkamberovica polje wrote:Minuta šutnje za braću Jimmya i Inteligenciju koji su pali braneći boje grada na drugom topicu.
za ovog drugog RIP
- ExNihilo
#27920 Re: Zeničani
Zastave na pola koplja.
Satrali su bacha i znam da smatraju kako je vrijedilo.

Satrali su bacha i znam da smatraju kako je vrijedilo.
- kamen spoticanja
#27921 Re: Zeničani
pratio samkamberovica polje wrote:Minuta šutnje za braću Jimmya i Inteligenciju koji su pali braneći boje grada na drugom topicu.
momci imaju fehru od mene kad god hoce
- ExNihilo
#27922 Re: Zeničani
Da ih Fudo primi i zahvali u ime grada.
- Not My Idea
#27924 Re: Zeničani
ExNihilo wrote:Zastave na pola koplja.
Satrali su bacha i znam da smatraju kako je vrijedilo.![]()
@inteligencija je jednim potezom ucinio da mu sve halalimo
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#27925 Re: Zeničani
džimke, hercegovina je uz tebe!