Sirija vol. 2

Locked
cbrt

#27901 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Krokodajl wrote:
cbrt wrote:Jedno 20-ak bezveznih upisa očekujem, da se prikrije ova ruska stamota
Zašto bi bila sramota izgubiti 4 helikoptera u vojnoj bazi u Siriji u jeku borbe protiv najvećeg zla današnjice ?
Sramota bi bila da im neko 4 helikoptera zvizne na vojnoj paradi u Moskvi, ovo je kolateralna šteta na koju su vjerovatno računali kada su krenuli u rat.
Da su im helići ostali u Rusiji ne bi nijedan ni bio uništen, nit bi ijedan vojnik poginuo ali kada pošalješ vojsku očekuješ i gubitke.
Koliko je Francuzima i Britancima uništeno helikoptera u Siriji ?
Ostavili su im te helikoptere u toj bazi na izvolte...znali su da su im u dometu artiljerije i da baza nije u potpunosti obezbeđena. Slično rade i sa onom bazom pored Palmire. I tu gomilaju tehniku a ISIS im je tu u okolini. Prosto neverovatna bahatost i nemar. Ne znam koliki domet imaju ti helikopteri ali mogli su ih ostaviti u nekoj daleko sigurnijoj bazi (ili da sami naprave priručnu neku)...ovo je jednostavno sramota. Ja ne znam da su Ameri u Iraku izgubili toliko ukupno aviona i helikoptera na zemlji kao ovi samo u jednom danu...
Challenger__

#27902 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Velike sile se poigravaju sa tim idiotima...
Nema veće nesreće od glupana, idiota, skupine idiota. Paklu je kodno ime idiot.
sarajevoxxxx

#27903 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Vezano za helikoptere i vojnu bazu Isilova agencija Amak je već ranije objavila ovu vijest i mi smo je ovdje spominjali na forumu.Dakle, nisu oni preuzeli odgovornost za uništene i zapaljene helikoptere i kamione, već su samo objavili da je u požaru uništeno 4 helikoptera i 20 kamiona.

- Inače, strateški važno brdo Telletu Es-Sevan u Huvejsisu u istočnoj okolini Homsa ponovo je u rukama Isila. Radi se o brdu koje se nalazi između Ukejrata i polja Šair u Homsu.
Krokodajl

#27904 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@cbrt

Nije poenta u tome jesu li mogli spasiti helikoptere ili ne, poenta je da su tu.
Da mogli su oni povući sve to fino u Latakiji i mirna Bosna, mogli su oni i ne poslati vojsku u Siriju ali poenta je da su tu na prvim crtama odbrane, poenta je da je Ruska vojska u Palmiri, to je politička poruka a ne vojna, mogu Rusi halaliti 20-30 helikoptera to je za njihovu vojnu industriju ništa, svejedno je njima ha letjeli iz Latakije il iz Tiyasa il iz Palmire ali to je poruka ne samo Američkom vojnom vrhu nego i Sirijskoj vladi i režimu.
Tu smo, i ostat ćemo tu, zato kažem nije sramota kad ti bude uništeno 4-5 helikoptera na prvom frontu, sramota bi bila da se šire slike evakuacije Ruskih vojnika ko Ameri birvaktile iz Sajgona.

@chelli

Nisam upratio zadnjih par dana ništa oko DeZ tek sam jučer to malo detaljnije iščitao, bio sam na poslovnom putu pa nisam imao ni vremena a ni internet u svakom trenutku da zavirujem, kada sam otišao situacija je bila kritična čak se pričalo da je pala baza Panorama (ispostavilo se da je pao neki vojni objekat koji se isto tako zove Panorama a nalazi se zapadno od istoimene baze) ali evo vidim situacija se sada stablilizovala, SAA je navodno vratila sve položaje koje je ISIL zauzeo, uletili su u bolnicu ali je SAA brzo reagovala, ogroman broj vojnika ISIL-a je izgubio život tu, jedino još situacija nije jasna oko Armenskog groblja, jedino Leith tvrdi da je SAA vratila i groblje ali Letih ko Leith što bi rekao onaj Belgijanac Poutchika.
Situacija u DeZ je uvijek napeta ali sada kada SDF izgleda pokreće tu dugo najavljivanu ofanzivu na Raku to znači i da ISIL mora odustati od pokušaja da uđe u DeZ te da pojača odbranu Rake.
Pojavili su se navodi a nadam se da su tačni da je Tigar ponovno prebačen sa Shaera na T3 i da je samo pitanje sata kada će SAA zauzeti ovu benzinsku pumpu.
Challenger__

#27905 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:@chelli

Nisam upratio zadnjih par dana ništa oko DeZ tek sam jučer to malo detaljnije iščitao, bio sam na poslovnom putu pa nisam imao ni vremena a ni internet u svakom trenutku da zavirujem, kada sam otišao situacija je bila kritična čak se pričalo da je pala baza Panorama (ispostavilo se da je pao neki vojni objekat koji se isto tako zove Panorama a nalazi se zapadno od istoimene baze) ali evo vidim situacija se sada stablilizovala, SAA je navodno vratila sve položaje koje je ISIL zauzeo, uletili su u bolnicu ali je SAA brzo reagovala, ogroman broj vojnika ISIL-a je izgubio život tu, jedino još situacija nije jasna oko Armenskog groblja, jedino Leith tvrdi da je SAA vratila i groblje ali Letih ko Leith što bi rekao onaj Belgijanac Poutchika.
Situacija u DeZ je uvijek napeta ali sada kada SDF izgleda pokreće tu dugo najavljivanu ofanzivu na Raku to znači i da ISIL mora odustati od pokušaja da uđe u DeZ te da pojača odbranu Rake.
Pojavili su se navodi a nadam se da su tačni da je Tigar ponovno prebačen sa Shaera na T3 i da je samo pitanje sata kada će SAA zauzeti ovu benzinsku pumpu.
Image
General Issam Zahreddine of the Syrian Republican Guard in Deir Ez Zor today (24/05/2016)
M Green

:thumbup:
Avetinho

#27906 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:

Image
General Issam Zahreddine of the Syrian Republican Guard in Deir Ez Zor today (24/05/2016)
M Green

Je li ovo onaj sto se prije neki dan slikao pored objesenih raskomadanih tijela neprijatelja? Daleko mu lijepa kuca.
Herr Flick

#27907 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Challenger__ wrote:

Image
M Green

:bih: :bih:
Krokodajl

#27908 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Zar stvarno očekuješ da neko nakon 3 godine opsade gdje se boriš protiv monstruma koji ti uleti opasan bombama i raznese se u rovu i pobije suborce da neko ostane normalan ?
Dobro ih ne kuhaju i ne jedu šta im ljudi rade, preko 20 ofanziva neuspjelih su imali na DeZ i nemogu ga uzeti, kako da neko ostane normalan nakon toga ?
sunceKOtepsija

#27909 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Herr Flick wrote:
Challenger__ wrote:

Image
M Green

:bih: :bih:
Mlohavi

#27910 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Maystor wrote:
KAMI666 wrote:Jel vi bas vjerujete ovim fotografijama i da bi Ruje tako nesto sebi dopustile? WTF :D
Vehabos se ponado :lol:

http://sputniknews.com/middleeast/20160 ... shortening
Jel' ti dobro?? Hoces vode i secera?? :lol: :lol:
DuckZz

#27911 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Kurdi, sjever Raqqe
Image

Pobunjenici, sjever Raqqe
Image

ZBOG CEGA ?
Nagradno pitanje za milion feninga
;-)
zrakomlat

#27912 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

vidi do zuba naoružanih kurda, nabrijanih maksimalno
Zgoljo

#27914 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Je li istina da je Daesh razjebo rusku bazu?
Kikibombona

#27915 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Kurdi, sjever Raqqe
Image

Pobunjenici, sjever Raqqe
Image

ZBOG CEGA ?
;-)
Aludiras na papuce!?? :lol:

U prvim satima borbe ISIL je vec najebao, izgubio nekoliko sela. Preko 20 mrtvih na strani vojske lavova hilafeta.

YPG

Image

Ipak je Rudaw pretjerao :D
SDF Commander Rojda Felat: 25,000 SDF troops will take part in the Northern Raqqa Operation.
Dakle, najveca operacija od pocetka rata u Siriji!
Bice ovo satiranje!
exliberal-ex

#27916 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

jesu ih ovdje peshmerge povaljali....strasno
Avetinho

#27917 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Krokodajl wrote:Zar stvarno očekuješ da neko nakon 3 godine opsade gdje se boriš protiv monstruma koji ti uleti opasan bombama i raznese se u rovu i pobije suborce da neko ostane normalan ?
Dobro ih ne kuhaju i ne jedu šta im ljudi rade, preko 20 ofanziva neuspjelih su imali na DeZ i nemogu ga uzeti, kako da neko ostane normalan nakon toga ?
Gdje si ti vidio da ja tvrdim da je iko tamo ikad bio normalan? Sef drzave (na cijoj se strani i ovaj manijak bori) pobio je do sada oko 400,000 dusa, ko zna koliko obogaljio, a ko zna koliko protjerao. Svo ostali su se samo ugledali, ali su blijeda slika glavnog monstruma.

Sto me cudi je da od ovdasnjih likova, za koje bi neko pomislio da su "normalni", vidim dnevne drkice odusevljenja, usmjerene u pravcu ovog idiota.
Kikibombona

#27918 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

" I'm from USA and I say killed them all"

https://twitter.com/mutludc/status/735211305624293377

:D :D
developer10

#27919 Re: Sirija vol. 2

Post by developer10 »

E jbg...

Might be mistakenly US Airstrike on #SDF Position -- @Nidalgazaui
===========================================
Dozens of SDF Militants killed in Northern #Raqqa Countryside after beiing hit by a large Explosion - Aljazeera
sunceKOtepsija

#27920 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Avetinho wrote: Sto me cudi je da od ovdasnjih likova, za koje bi neko pomislio da su "normalni", vidim dnevne drkice odusevljenja, usmjerene u pravcu ovog idiota.
"idiot" se bori protiv visoko moralnih pripadnika ISIL-a, kojima je vrhunac zivota zapalit, srusit i silovat, a kad se pozele jos vise krvi raznijet se pa ubit il osakatit jos par desetina, stotina gradana.
Issam Zahreddine izvrsio masakr nad ISILovcima-gdje su organizacije za zastitu prava isilovaca :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27921 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

DuckZz wrote:Kurdi, sjever Raqqe
ZBOG CEGA ?
jaro nije ovo kviz ako nešto znaš napiši
fakat postaješ naporan

daj izvješća ili informacije što znaš ili šuti
sarajevoxxxx

#27922 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zgoljo wrote:Je li istina da je Daesh razjebo rusku bazu?
Isil je prvi objavio vijest ali nije preuzeo odgovornost za nedavno uništavanje 4 helikoptera i 20 kamiona krcatim oružjem i municijom.

U ovom tekstu se spominje sa iza akcije stoje možda izraelski ili američki avioni, a nije isključena ni ruska prijateljska vatra.

https://zamanalwsl.net/news/71138.html# ... 0.facebook

T-4 je jedan od najvažnijih i najvećih vojnih aerodroma u Siriji.
Maystor

#27923 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Tekst koji je plasiran, da je isil prišao na nekih 8-10 km i onda artiljerijom gađao aerodrom je ridikulozan (style Patak Lažirić). Satelitska snimka je neuvjerljiva i meni se čini kao falsifikat. Čak i ako pretpostavimo da je isil to napravio, jedino moguće objašnjenje bi bilo da su prišli na 3-4 km i onda towom skidali jedan po jedan helikopter na pisti (artiljerijom je nemoguće precizno pogoditi svaki od onih helikoptera sa udaljenosti od 10 km), kao i skladište goriva i municije. Ali to bi sigurno bilo snimljeno, makar mobitelom nekog orka, tako da ...
Avetinho

#27924 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

sunceKOtepsija wrote:
Avetinho wrote: Sto me cudi je da od ovdasnjih likova, za koje bi neko pomislio da su "normalni", vidim dnevne drkice odusevljenja, usmjerene u pravcu ovog idiota.
"idiot" se bori protiv visoko moralnih pripadnika ISIL-a, kojima je vrhunac zivota zapalit, srusit i silovat, a kad se pozele jos vise krvi raznijet se pa ubit il osakatit jos par desetina, stotina gradana.
Issam Zahreddine izvrsio masakr nad ISILovcima-gdje su organizacije za zastitu prava isilovaca :lol:
Ovaj "idiot" moze da se bori protiv kakvih god hoce mopralnih nakaza, ali u mojoj knjizi, svaki "idiot" koji se slika pored tranziranih ostataka dvojice neprijatelja, objesenih o konopac u pozadini, je i istinski idiot, i ni po cemu se ne razlikuje od onih drugih. Bagra!
AleksoMKD

#27925 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

Maystor wrote:Tekst koji je plasiran, da je isil prišao na nekih 8-10 km i onda artiljerijom gađao aerodrom je ridikulozan (style Patak Lažirić). Satelitska snimka je neuvjerljiva i meni se čini kao falsifikat. Čak i ako pretpostavimo da je isil to napravio, jedino moguće objašnjenje bi bilo da su prišli na 3-4 km i onda towom skidali jedan po jedan helikopter na pisti (artiljerijom je nemoguće precizno pogoditi svaki od onih helikoptera sa udaljenosti od 10 km), kao i skladište goriva i municije. Ali to bi sigurno bilo snimljeno, makar mobitelom nekog orka, tako da ...
Ima i jos jedna "teorija", posto na tom aerodromu ima i Sirijskih vojnika navodno je par simpatizera opozicije postavilo eksploziv.
Locked