Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
SerijeSync

#27901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Puste želje i klasična prepucavanja na relaciji SK vs arene.
SerijeSync

#27902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

ElRe wrote:
recto-verso wrote:Jos uvijek niste ispostovali odluku RAK-a za SPORT KLUB?
Nece je ispostovati.
Normalno da neće i zašto bi, jači su od države.
Fauja Singh

#27903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fauja Singh »

Nadam se i zelim da je tako :thumbup:
Kontam mozda ima neko blizak Telemachu pa da prekine sve nedoumice.
ElRe

#27904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Fauja Singh wrote:
Moze li neka potvrda ili demant da SK gubi Englesku premijer ligu?
Trebalo bi da je zavrseno, SK gubi EPL. Arena je dobila EPL naredne 3 sezone. Ne pitajte sta i kako.
UG trenutno vodi pravni spor sa firmom koja je prodala prava za naredne sezone, ali ne mislim da ce doci do promjene.
NK33

#27905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NK33 »

ElRe wrote:
Fauja Singh wrote:
Zavrseno, SK gubi EPL. Arena je dobila EPL naredne 3 sezone. Ne pitajte sta i kako.
SK ne samo da nisu izgubili EPL nego su dobili Ligu prvaka, ne pitajte sta i kako.
P.S. samo da vidis kako glupo izgleda takav post.
kakaljin

#27906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

NK33 wrote:
ElRe wrote:
Fauja Singh wrote:
Zavrseno, SK gubi EPL. Arena je dobila EPL naredne 3 sezone. Ne pitajte sta i kako.
SK ne samo da nisu izgubili EPL nego su dobili Ligu prvaka, ne pitajte sta i kako.
P.S. samo da vidis kako glupo izgleda takav post.
Gluplje izgleda odgovarati na taj post jos glupljom informacijom
NK33

#27907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NK33 »

kakaljin wrote: Gluplje izgleda odgovarati na taj post jos glupljom informacijom
Upravo to mi je bio cilj, da covjek vidi kako glupo izgleda kad nesto izvalis i kazes ne pitajte nista. Ako mislis da te ljudi shvate ozbiljno navedi neki izvor, provjerenu informaciju, itd.
kakaljin

#27908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

NK33 wrote:
kakaljin wrote: Gluplje izgleda odgovarati na taj post jos glupljom informacijom
Upravo to mi je bio cilj, da covjek vidi kako glupo izgleda kad nesto izvalis i kazes ne pitajte nista. Ako mislis da te ljudi shvate ozbiljno navedi neki izvor, provjerenu informaciju, itd.
Procitaj ponovo post koji sam napisao, da je tvoj post gluplji nego koji si citirao, jer ova koja je citirana ima sa dosta izvora tezinu istinitosti dok tvoja pada odmah jer je LP i EL kod arena jos nekoliko godina kupljena ranije. A EPL istice sa ovom sezonom SK i tako da je vjerodostojnija informacija nego tvoja.
ElRe

#27909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

NK33 wrote:
Nema nista zvanicno jer UG vodi pravni spor protiv firme koja prodaje prava za EPL u CEE. Ali, po svoj prilici to je hvatanje za slamku.
Informacije o izvorima se ne objavljuju na forumu.
NK33

#27910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NK33 »

kakaljin wrote: Procitaj ponovo post koji sam napisao, da je tvoj post gluplji nego koji si citirao, jer ova koja je citirana ima sa dosta izvora tezinu istinitosti dok tvoja pada odmah jer je LP i EL kod arena jos nekoliko godina kupljena ranije. A EPL istice sa ovom sezonom SK i tako da je vjerodostojnija informacija nego tvoja.
Razmisli ti ponovo zasto sam mu ovako odgovorio. Upravo zato sto su i jedna i druga prica rekla - kazala a kad trazis izvor ili detalje samo kazu ne pitajte nista.
Dakle i ovo sto je on napisao je glupost jer nema ama bas nikakav dokaz osim price rekla - kazala, zato sam i ja svjesno napisao nesto sto znam da je glupost i da nema skoro nikakve istine u tome.
On ne zna ovo za Arene i EPL isto kao sto ne znamo ni mi, sanse da je on u pravu su 50% kao sto su i da nije u pravu, zavisi ciji forum citas.
kakaljin

#27911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

ElRe wrote:
NK33 wrote:
Nema nista zvanicno jer UG vodi pravni spor protiv firme koja prodaje prava za EPL u CEE. Ali, po svoj prilici to je hvatanje za slamku.
Informacije o izvorima se ne objavljuju na forumu.
Neshvataju ljudi da neke informacije koje neko izbaci da se nemoraju izvori navoditi da se dokaze istinitost, ali normalno takodjer postoji i kredibilitet clana i njegova istinitost pisanja na forumu. Takodje ova informacija je dosla sa nekoliko strana i jos uvije se ne izbacuje zvanicno bas radi tog spora kojije pokrenuo UG, jer se vadi na slamku da pokusa nesto, ali je ovo sve gotovo.
kakaljin

#27912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

NK33 wrote:
kakaljin wrote: Procitaj ponovo post koji sam napisao, da je tvoj post gluplji nego koji si citirao, jer ova koja je citirana ima sa dosta izvora tezinu istinitosti dok tvoja pada odmah jer je LP i EL kod arena jos nekoliko godina kupljena ranije. A EPL istice sa ovom sezonom SK i tako da je vjerodostojnija informacija nego tvoja.
Razmisli ti ponovo zasto sam mu ovako odgovorio. Upravo zato sto su i jedna i druga prica rekla - kazala a kad trazis izvor ili detalje samo kazu ne pitajte nista.
Dakle i ovo sto je on napisao je glupost jer nema ama bas nikakav dokaz osim price rekla - kazala, zato sam i ja svjesno napisao nesto sto znam da je glupost i da nema skoro nikakve istine u tome.
On ne zna ovo za Arene i EPL isto kao sto ne znamo ni mi, sanse da je on u pravu su 50% kao sto su i da nije u pravu, zavisi ciji forum citas.
Napisao sam u postu iznad, ali da ti ponovim, i ja imam skoro iste informacije koje je on napisao i to iz dva potpuno razlicita izvora, ali kao sto sam rekao sa zvanicnim objavljivanjem se ceka radi tog spora. Tako da mu ja vjerujem sa ovim informacijama iako ne znam da iz kojeg izvora on ima te informacije.
NK33

#27913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NK33 »

kakaljin wrote: Napisao sam u postu iznad, ali da ti ponovim, i ja imam skoro iste informacije koje je on napisao i to iz dva potpuno razlicita izvora, ali kao sto sam rekao sa zvanicnim objavljivanjem se ceka radi tog spora. Tako da mu ja vjerujem sa ovim informacijama iako ne znam da iz kojeg izvora on ima te informacije.
Prije nekih mjesec dana na ovoj temi se raspravljalo bas o tome. Neko je dosao s tom informacijom i onda je neko drugi dosao s linkom na informaciju da je SK uzeo Areni jos jedno veliko takmicenje. Dakle ni jedan ni drugi nisu imali nikakav izvor, nego je jedan dosao s informacijama s Arena foruma a drugi sa SK foruma. Bez nekog izvora apsolutno nemamo razlog da vjerujemo jer sve izgleda kao rekla - kazala.

Iskreno, volio bih da SK izgubi EPL jer im je to glavni adut i razlog da ucjenjuju ljude da uzimaju njihovu kablovsku ako su zaljubljenici u engleski fudbal. Upravo zbog tog monopolistickog pristupa bih volio da ste u pravu s tom informacijom ali nemamo nikakav razlog da vam vjerujemo jer se ta prica vuce odavno a nikakvih konkretnih informacija nema jos uvijek.
kakaljin

#27914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

NK33 wrote:
kakaljin wrote: Napisao sam u postu iznad, ali da ti ponovim, i ja imam skoro iste informacije koje je on napisao i to iz dva potpuno razlicita izvora, ali kao sto sam rekao sa zvanicnim objavljivanjem se ceka radi tog spora. Tako da mu ja vjerujem sa ovim informacijama iako ne znam da iz kojeg izvora on ima te informacije.
Prije nekih mjesec dana na ovoj temi se raspravljalo bas o tome. Neko je dosao s tom informacijom i onda je neko drugi dosao s linkom na informaciju da je SK uzeo Areni jos jedno veliko takmicenje. Dakle ni jedan ni drugi nisu imali nikakav izvor, nego je jedan dosao s informacijama s Arena foruma a drugi sa SK foruma. Bez nekog izvora apsolutno nemamo razlog da vjerujemo jer sve izgleda kao rekla - kazala.

Iskreno, volio bih da SK izgubi EPL jer im je to glavni adut i razlog da ucjenjuju ljude da uzimaju njihovu kablovsku ako su zaljubljenici u engleski fudbal. Upravo zbog tog monopolistickog pristupa bih volio da ste u pravu s tom informacijom ali nemamo nikakav razlog da vam vjerujemo jer se ta prica vuce odavno a nikakvih konkretnih informacija nema jos uvijek.
Radi ovoga se po mojoj informaciji udruzilo nekoliko firmi da se plati cak i vise novca da se uzmu prava, jer kao sto kazes ovo se i vise radilo radi tog monopolistickog djelovanja, ali naravno da ti imas pravo na svoje misljenje i da budes skeptik.
sencobih

#27915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

AnonymousBIH wrote:
sencobih wrote:
AnonymousBIH wrote:Sve da je i to istina, ne razumijem kakve to veze ima sa tobom? Ti plaćaš i koristiš uslugu, i ona je jedina bitna i relevantna, kolike su plate, šta se radi, kuda ide novac, kuda kablovi prolaze su stvari nebitne za krajnjeg korisnika, ne kupuješ hranu i slično.
znači ovo je bitno samo kad je bh telekom u pitanju ?
Naravno, jer Telecom je državna firma koja finansira idiote na vlasti koji meni, tebi i svima u BIH sjede na glavi. Telemach gdje šalje pare me ne interesuje.
i te pare se troše u BiH, a ove tvoje troši kum Savo u Bg
arelinho

#27916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by arelinho »

Jeste Arenasport je kupila prava za prenos engleske premier lige,ali Arenasport za podrucje Češke. Ovdje ostaje isto kao sto je i do sada bilo. Ove Arene za nase podrucje nemaju dovoljno para za englesku premier ligu.
SerijeSync

#27917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

arelinho wrote:Jeste Arenasport je kupila prava za prenos engleske premier lige,ali Arenasport za podrucje Češke. Ovdje ostaje isto kao sto je i do sada bilo. Ove Arene za nase podrucje nemaju dovoljno para za englesku premier ligu.
Nije češke već slovačke
ElRe

#27918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

SerijeSync wrote:
arelinho wrote:Jeste Arenasport je kupila prava za prenos engleske premier lige,ali Arenasport za podrucje Češke. Ovdje ostaje isto kao sto je i do sada bilo. Ove Arene za nase podrucje nemaju dovoljno para za englesku premier ligu.
Nije češke već slovačke
Slovacke je kupila i to je objavljeno jos prije par mjeseci. A za exYU ce biti objevljeno uskoro, TS je kupio prava za EPL.
smartXL

#27919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Ta prica je krenula od jednog lika, i svi se upalili. Prica je krenula logicnim putem, jer SK istice ugovor sa zavrsetkom ove sezone. Da je Arena otkupila prava, reklame bi vec pucali (tipa od jeseni samo na AS...), kao sto se vec zna za slovacku i niko ne krije.
SerijeSync

#27920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

smartXL wrote:Ta prica je krenula od jednog lika, i svi se upalili. Prica je krenula logicnim putem, jer SK istice ugovor sa zavrsetkom ove sezone. Da je Arena otkupila prava, reklame bi vec pucali (tipa od jeseni samo na AS...), kao sto se vec zna za slovacku i niko ne krije.
Naravno da bi objavili i to na sva zvona, da se privuče još više korisnika, iskreno arene su za UG i KKR mala maca što se tiče para.
smartXL

#27921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Zato kazem da je glupo raspravljat uopste o ovoj temi dok se ne objelodani. Sigurno je da AS nije otkupila prava, a hoce li, vidjet cemo.
SerijeSync

#27922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

smartXL wrote:Zato kazem da je glupo raspravljat uopste o ovoj temi dok se ne objelodani. Sigurno je da AS nije otkupila prava, a hoce li, vidjet cemo.
SK im je sve uzeo od prenosa EP u fudbalu, južnoameričke lige prvaka itd, arenama su ostale ove teleće lige regionalnog karaktera uz LP i europsku ligu koje ih na neki način i vade, mada opet ispaštaju oni koji plaćaju pretplatu, sve ovo ima duboku političku pozadinu i slične marifetluke.Ponudi sve svima pa ko hoće neka gleda.
crnivrag

#27923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Izgleda da će Telemach uskoro početi sa pružanjem interneta putem optike.

Ostale kompanije United Grupe već nekoliko godina pružaju ovu uslugu na području Ljubljane i Beograda.

Sa ovim optičkim paketima u ostalim kompanijama United Grupe je moguće uzeti internet pakete sa znatno uvećanim download i upload brzinama, dolazi i do poboljšanja u stabilnosti i kvaliteti usluga.

Ovo sam zaključio po slikama koje su postavili na svoju facebook stranicu, sa otvaranja nove poslovnice u Sarajevu, gdje na zidu piše usluga interneta - Fiber power (inače se isto tako zove ova usluga u ponudi drugih kompanija United Grupe).
SerijeSync

#27924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:Izgleda da će Telemach uskoro početi sa pružanjem interneta putem optike.

.
Ne nadaj se puno tome, hoće samo ako BH Telekom izbaci bolje ponude što je za malo vjerovat, nisu u stanju da pokrenu UNIFON a ne nešto drugo, poredit menadžment u Ljubljani i Beogradu sa ovim ovde je kao da porediš fiću i ferari.
ivannn

#27925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ivannn »

Global Net iz N. Travnika kojeg su kupili nedavno nije klasična kablovska televizija već upravo preko optike daju internet i IPTV

http://www.global.net.ba/index.php?page=internet_ftth
http://www.global.net.ba/index.php?page=iptv

tako da je najvjerojatnije da će biti neka Telemach IPTV platforma. može bit i oni koje neće imati pristup Telemach infrastrukturi moći će uzeti iD3 kao u Srbiji
Locked