Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#27876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

barcelona81 wrote:Ja sam uspio sredit resiver prije izlaska ekipe.na teren. Tako da su dosli djaba. Ali veceras primjecujem da mi na svim televizijama na trenutak ono lede slike pomalo. Nije strasno. Izmjerim signale na 2 resivera iz d3 kuca oni d3 v 2.0. Tu mi pokazuje od 40 do 45 %. A na burazovom malom d3 mini oko 80 %. Jesu to normalne jacine. I imatw li vi problema sa tim ledenjem slike na trenutke.
Mozda sam malo dosadan ali tek sam presao na Telemach, kmao sam prije dosta problema sa HS om. Pa se to sredilo,pa da pitam jesu to iste jacine signala i lede li slike. Hvala
Ako se pojavljuje pikselizacija slike, onda je kvaliteta signala slaba, i potrebno je da njihovi tehničari izmjere jačinu i kvalitetu signala na adresi, i da izmijene instalacije i pojačaju signal, ako se utvrdi da je došlo do slabljenja signala.
Kralj Tvrtko I.

#27877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Malo šteka televizija, trza, koći, "usluga nije dostupna" i tako to...
Zenica.
barcelona81

#27878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by barcelona81 »

crnivrag wrote:
barcelona81 wrote:Ja sam uspio sredit resiver prije izlaska ekipe.na teren. Tako da su dosli djaba. Ali veceras primjecujem da mi na svim televizijama na trenutak ono lede slike pomalo. Nije strasno. Izmjerim signale na 2 resivera iz d3 kuca oni d3 v 2.0. Tu mi pokazuje od 40 do 45 %. A na burazovom malom d3 mini oko 80 %. Jesu to normalne jacine. I imatw li vi problema sa tim ledenjem slike na trenutke.
Mozda sam malo dosadan ali tek sam presao na Telemach, kmao sam prije dosta problema sa HS om. Pa se to sredilo,pa da pitam jesu to iste jacine signala i lede li slike. Hvala
Ako se pojavljuje pikselizacija slike, onda je kvaliteta signala slaba, i potrebno je da njihovi tehničari izmjere jačinu i kvalitetu signala na adresi, i da izmijene instalacije i pojačaju signal, ako se utvrdi da je došlo do slabljenja signala.
Danas ovaj sto.je dolazio kaze da je dobar signal. Uglavnom stoji kvalitet 40 % a jacina - 10 dbvmb. Sad ne znam kako je kod tebe.
Meni se tako desavalo na HS-u. Pojacavali signal do besvijesti i ispostavilo se da je od prejakog signala. Sad nisam strucnjak za Telemach i zato provjeravam da se ne provaljujem i zivkam ljude svqko malo. Par dnq je bilo sve ok ali sqd 2 noci povremeno ono kao ledi one kockice se pojavljuju i muti se slika
crnivrag

#27879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

barcelona81 wrote: Danas ovaj sto.je dolazio kaze da je dobar signal. Uglavnom stoji kvalitet 40 % a jacina - 10 dbvmb. Sad ne znam kako je kod tebe.
Meni se tako desavalo na HS-u. Pojacavali signal do besvijesti i ispostavilo se da je od prejakog signala. Sad nisam strucnjak za Telemach i zato provjeravam da se ne provaljujem i zivkam ljude svqko malo. Par dnq je bilo sve ok ali sqd 2 noci povremeno ono kao ledi one kockice se pojavljuju i muti se slika
Meni na resiveru većinom stoji da je kvalitet 68%, a jačina -1 dBmV, ali npr. TV mi na početnim DVB-C frekvencijama očitava jačinu signala 90% i kvalitet 100%.
barcelona81

#27880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by barcelona81 »

crnivrag wrote:
barcelona81 wrote: Danas ovaj sto.je dolazio kaze da je dobar signal. Uglavnom stoji kvalitet 40 % a jacina - 10 dbvmb. Sad ne znam kako je kod tebe.
Meni na resiveru većinom stoji da je kvalitet 68%, a jačina -1 dBmV, ali npr. TV mi na početnim DVB-C frekvencijama očitava jačinu signala 90% i kvalitet 100%.
Hvala ti puno. Hajde praticu malo , pa ako bude ucestalo sta cu zvacu ih ponovo.
BIONA

#27881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BIONA »

Zabavljac wrote:Bolje vam je povedite brigu o radnicima koji su vam jeftini robovi.Rade za plate od 700-800 stoja a dusu im vadite.U tom kol centru sefovi vrse mobing nad ljudima pogotovo Merima,koja he sadista i to svi znaju ali boje se reci ode poso.Dosli ste ovdje ko fol u Bih a sav prihod ide u Ameriku ,a nasim ljudima otpad dajete,fuj sve cu usluge otkazati sta sam se nasluso sinoc.nedavno je zena i umrla na poslu u telemahu eto kako je fino.moja tv,dolazim
Cuj zena umrla na poslu :shock:
Operateri u call centru fakat pocrkase od posla...
Maxtor

#27882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maxtor »

Last edited by Maxtor on 26/02/2016 01:25, edited 10 times in total.
AnonymousBIH

#27883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Sve da je i to istina, ne razumijem kakve to veze ima sa tobom? Ti plaćaš i koristiš uslugu, i ona je jedina bitna i relevantna, kolike su plate, šta se radi, kuda ide novac, kuda kablovi prolaze su stvari nebitne za krajnjeg korisnika, ne kupuješ hranu i slično.
recto-verso

#27884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by recto-verso »

BIONA wrote:
Zabavljac wrote:Bolje vam je povedite brigu o radnicima koji su vam jeftini robovi.Rade za plate od 700-800 stoja a dusu im vadite.U tom kol centru sefovi vrse mobing nad ljudima pogotovo Merima,koja he sadista i to svi znaju ali boje se reci ode poso.Dosli ste ovdje ko fol u Bih a sav prihod ide u Ameriku ,a nasim ljudima otpad dajete,fuj sve cu usluge otkazati sta sam se nasluso sinoc.nedavno je zena i umrla na poslu u telemahu eto kako je fino.moja tv,dolazim
Cuj zena umrla na poslu :shock:
Operateri u call centru fakat pocrkase od posla...
Ovo se zezas ili je zena umrla na poslu?
recto-verso

#27885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by recto-verso »

AnonymousBIH wrote:Sve da je i to istina, ne razumijem kakve to veze ima sa tobom? Ti plaćaš i koristiš uslugu, i ona je jedina bitna i relevantna, kolike su plate, šta se radi, kuda ide novac, kuda kablovi prolaze su stvari nebitne za krajnjeg korisnika, ne kupuješ hranu i slično.
Ima veze itekako. Oni ne placaju porez i sve trpaju van BiH. Narocito peru pare preko N1 tv. Malo se raspitaj ciji su i kako se emituje signal te televizije.
sencobih

#27886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

AnonymousBIH wrote:Sve da je i to istina, ne razumijem kakve to veze ima sa tobom? Ti plaćaš i koristiš uslugu, i ona je jedina bitna i relevantna, kolike su plate, šta se radi, kuda ide novac, kuda kablovi prolaze su stvari nebitne za krajnjeg korisnika, ne kupuješ hranu i slično.
znači ovo je bitno samo kad je bh telekom u pitanju ?
sencobih

#27887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

.
ElRe

#27888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Kralj Tvrtko I. wrote:Malo šteka televizija, trza, koći, "usluga nije dostupna" i tako to...
Zenica.
Konstantno su zadnjih dana pod DDoS napadima, ali nisu jedini sa tim problemom.
ElRe

#27889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

made_in_sarajevo wrote:
ElRe wrote:
recto-verso wrote:Jos uvijek niste ispostovali odluku RAK-a za SPORT KLUB?
Nece je ispostovati.
ja cuo da hoce ali vidjet cemo :mrgreen:
U CG su takodje bili pred agencijom za zastitu potrosaca zbog SK. Agencija je donije odluku da mogu preuzeti jednog velikog CATV operatora samo ako i ostalim pružaocima usluga ponude SK. Na kraju su odustali od kupovime CATV operatora (M Kabl). U CG Total TV - Telemach nema veliki udio na trzistu pa onda nema elemenata monopolskog ponasanja.

U BiH nema nista od SK kanala za ostale operatore, ali bice jos sudskih presuda :D
AnonymousBIH

#27890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

recto-verso wrote:
Ima veze itekako. Oni ne placaju porez i sve trpaju van BiH. Narocito peru pare preko N1 tv. Malo se raspitaj ciji su i kako se emituje signal te televizije.
Šta ti kao krajnji korisnik imaš od toga?
AnonymousBIH

#27891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

sencobih wrote:
znači ovo je bitno samo kad je bh telekom u pitanju ?
Naravno, jer Telecom je državna firma koja finansira idiote na vlasti koji meni, tebi i svima u BIH sjede na glavi. Telemach gdje šalje pare me ne interesuje.
nikimostar

#27892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nikimostar »

kada se prijavis da postanes preplatnik koliko treba da dodju da ukljuce u Sarajevu
Fauja Singh

#27893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fauja Singh »

Sa jednog srpskog foruma
A koja je poenta da ja non-stop jedno te isto ponavljam, Arena Sport je kupila Engleze i Meksikance u fudbalu, Francuze u kosarci i Kopa Ameriku, te cetiri stvari su potpisane, znaci ugovori crno na belo stoje u kancelariji, vec su uplaceni i avansi, stvarno ne vidim svrhu da to iznova i iznova objasnjavam, ako ne verujete, lepo sacekajte zvanicne potvrde.<br />
<br />
Evo imate i ovog klinca sa SK foruma sto ovde troluje do besvesti, samo sto njega donekle razumem jer ocigledno decko voli Premijer ligu, a ima samo SK kanale, pa mu tesko pada pomisao da ce morati da juri strimove preko neta od sledece sezone, meni uopste nije zanimljivo da se ovde prepucavam i ubedjujem nekoga u nesto, strpite se malo i videcete.<br />
<br />
Zvanicni twitter nalog Sport Kluba vode Marina Sekulic, Maja Todic, Branislav Jocic i Vladimir Vesic, a svo cetvoro takodje rade i za N1 televiziju, oni su takodje medju glavnima i na onom njihovom forumu, mada tu dosta ucestvuje i onaj Ranko Cabarkapa, drugim recima oni su upuceni u Nemanjine poslove kao i prosecan korisnik na ovom forumu, tako da mi ne pada na pamet da komentarisem njihova pisanja, isti ti likovi su lozili ljude kako SK uzima LS i LE.<br />
<br />
Arena jos uvek nije odlucila da li ce da produzava prava za NHL, vec sam i o tome pisao, ma ustvari dzaba ja bilo sta pisem ako moram hiljadu puta da ponavljam, budite malo strpljivi i sacekajte na saopstenja, ili slusajte onog klinca sto se javlja nakon svakog mog posta, neka vam u medjuvremenu i otkrije kako se zove firma preko koje je SBB kupio zavrsnicu Konkakafa
.

Moze li neka potvrda ili demant da SK gubi Englesku premijer ligu?
probook

#27894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Maxtor wrote:Malo uspomena. Hahahahaha.

http://** No links **.ba/clanak/31114/bacena-bomba-na-sjediste-firme-telemach-u-sarajevu

http://www.radiosarajevo.ba/images/hs_k ... stenje.jpg

P.S. Obratiti pažnju na datum u dnu. :)
Jao teksta "srbijanska firma" pa onda "naša bosanskohercegovačka" "naš bht" :lol: :lol:

Hajmo samo nasi - vasi, mi - oni samo je to u BiH bitno :-)
NK33

#27895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NK33 »

Fauja Singh wrote: Moze li neka potvrda ili demant da SK gubi Englesku premijer ligu?
Pisalo se ovdje nedavno o tome, pa je neko rekao da nije tacno nego je SK cak kupio i Ligu prvaka.
Takodjer bih volio ako neko ima vise informacije, iskreno bas bih volio da SK izgubi EPL zbog ciganluka sto ne daju signal drugim providerima iako sam i sam korisnik Telemach digitalne. EPL mi nesto i ne znaci puno, bitnija mi je Primera, a kad sam vec izgubio LP zbog gubitka Arena onda nek izgubim i EPL samo nek i Telemach izgubi dok god ne daju signal i drugim providerima.
SerijeSync

#27896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Fauja Singh wrote:Sa jednog srpskog foruma
A koja je poenta da ja non-stop jedno te isto ponavljam, Arena Sport je kupila Engleze i Meksikance u fudbalu, Francuze u kosarci i Kopa Ameriku, te cetiri stvari su potpisane, znaci ugovori crno na belo stoje u kancelariji, vec su uplaceni i avansi, stvarno ne vidim svrhu da to iznova i iznova objasnjavam, ako ne verujete, lepo sacekajte zvanicne potvrde.<br />
<br />
Evo imate i ovog klinca sa SK foruma sto ovde troluje do besvesti, samo sto njega donekle razumem jer ocigledno decko voli Premijer ligu, a ima samo SK kanale, pa mu tesko pada pomisao da ce morati da juri strimove preko neta od sledece sezone, meni uopste nije zanimljivo da se ovde prepucavam i ubedjujem nekoga u nesto, strpite se malo i videcete.<br />
<br />
Zvanicni twitter nalog Sport Kluba vode Marina Sekulic, Maja Todic, Branislav Jocic i Vladimir Vesic, a svo cetvoro takodje rade i za N1 televiziju, oni su takodje medju glavnima i na onom njihovom forumu, mada tu dosta ucestvuje i onaj Ranko Cabarkapa, drugim recima oni su upuceni u Nemanjine poslove kao i prosecan korisnik na ovom forumu, tako da mi ne pada na pamet da komentarisem njihova pisanja, isti ti likovi su lozili ljude kako SK uzima LS i LE.<br />
<br />
Arena jos uvek nije odlucila da li ce da produzava prava za NHL, vec sam i o tome pisao, ma ustvari dzaba ja bilo sta pisem ako moram hiljadu puta da ponavljam, budite malo strpljivi i sacekajte na saopstenja, ili slusajte onog klinca sto se javlja nakon svakog mog posta, neka vam u medjuvremenu i otkrije kako se zove firma preko koje je SBB kupio zavrsnicu Konkakafa
.

Moze li neka potvrda ili demant da SK gubi Englesku premijer ligu?
Gluposti ljudi pišu, KKR ima milijarde a izgubit EL sigurno neće, uostalom gdje kupiš te KVAZI informacije, koliko vidim SK je otkupio prava za prenos Evropskog Prvenstva u Fudbalu i ovu južnoameričku tzv ligu prvaka COPA America, da ne kupiš info odavde http://www.rtvforum.net/thread-138-page-172.html ili sa arena foruma :lol: http://www.tvarenasport.com/sportski-forum/fudbal
SerijeSync

#27897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Šta su god izgubili a otkupio KKR prava oni pošalju nekog da šara po portalima da su kao to dobili a na zvaničnom forumu demantiraju sve :lol: mada mislim da je neka budaletina u pitanju koja od puste dosade prenosi lažne informacije.

Image

Image
Fauja Singh

#27898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fauja Singh »

Benchmark.rs (forum) koji je najpopularniji IT medij u Srbiji a vjerovatno i najposjeceniji na balkanu.
Vidjet cemo da li je kvazi informacija, nadam se da jeste, ali gledajuci postove koje je ovaj clan napisao uopste mi ne izgleda kao neki ublehas ili troll
SerijeSync

#27899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Fauja Singh wrote:Benchmark.rs (forum) koji je najpopularniji IT medij u Srbiji a vjerovatno i najposjeceniji na balkanu.
Vidjet cemo da li je kvazi informacija, nadam se da jeste, ali gledajuci postove koje je ovaj clan napisao uopste mi ne izgleda kao neki ublehas ili troll
Jedino što znam vezano za EL i arene je informacija da su arene slovačka otkupile prava za EL a i njih drže amerikanci, meni ni iz džepa ni u džep ali mi je nelogično da UG i KKR izgube EL.Prije bi povjerovao da će sutra sletiti NLO pred bijelu kuću.Ako može direktan link teme i diskusije @Fauja Singh jer sam odavno registrovan na tom forumu a ne vidim temu nigdje niti je mogu pronaći!!
Locked