Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zippoo87

#27851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Nurudin wrote:pogledaj ti , od 4:15 do 5: 09

https://www.youtube.com/watch?v=hJPfnybRemM

"Mi imamo van Bih opoziciju...Samo da završim...Nekakav Lađan tamo je osnovao Našu stranku ali je osnovao samo u Federaciji!
Nemojte mene tjerati da kažem ko je tamo. Ima i nastranih i ovakvih i onakvih i toh koji rade za.."..

Ne znam kako si ti ovo protumačio, još je to naveo kao odgovor na pitanje u inostranim špijunima :?
ja to nisam shvatio na ovakav nacin
NS nije osnovana izvana...mozda je on to pomijesao sa tim sto NS saradjuje sa liberalima iz EU,pa je to povezao
sto se spijuna tice,to ne moze niko znati,dok se ne dokaze drugacije...bezveze je o tome pisati,kada su to nagadjanja i mahalske price
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#27852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nurudin »

zippoo87 wrote:
Nurudin wrote:pogledaj ti , od 4:15 do 5: 09

https://www.youtube.com/watch?v=hJPfnybRemM

"Mi imamo van Bih opoziciju...Samo da završim...Nekakav Lađan tamo je osnovao Našu stranku ali je osnovao samo u Federaciji!
Nemojte mene tjerati da kažem ko je tamo. Ima i nastranih i ovakvih i onakvih i toh koji rade za.."..

Ne znam kako si ti ovo protumačio, još je to naveo kao odgovor na pitanje u inostranim špijunima :?
ja to nisam shvatio na ovakav nacin
NS nije osnovana izvana...mozda je on to pomijesao sa tim sto NS saradjuje sa liberalima iz EU,pa je to povezao
sto se spijuna tice,to ne moze niko znati,dok se ne dokaze drugacije...bezveze je o tome pisati,kada su to nagadjanja i mahalske price
Ja kažem da Kljujić i inače lupa gluposti , a i ti također sa ovim kako ga nisam shvatio.
Možeš čuti i pročitati šta je, ničim izazvan rekao, a ako ti imaš neku interpretaciju svoju to je baška, a ja sam sasvim dobro razumio
šta je rekao.
GandalfSivi

#27853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

Gledao intervju jucer sasvim slucajno, oplakah kad rece "ima nastranih tamo" :lol: :lol: :lol:
vrapcic

#27854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

Better Man wrote:
malakh wrote:
damir marjanović je urbano-moderni predstavnik nove elite sdaovaca rasprostranjenih po lijevim strankama. koliko znam, bio je dosta blizak sdpu, pa onda postao ministar u vladi koja je oborila vladu sdpa i čiji su sastav predvodili kadrovi sda na čelu na premijerom suadom zeljkovićem koji je akutelni savjenik jal izetbegovića, jal zvizdića, nisam siguran, zatim je bio u dfu, kojeg je napustio, ali je nedugo nakon napuštanja dfa postao rektor na burchovom univerzitetu.

pa je formirao neko udruženje koje je trebalo da izraste u stranku, a koje je trebalo da pocijepa lijevi blok, pozivao bogića i zlatana begića da mu se priključe, najavljivao neka jača imena u tom udruženju, a onda pristupio našoj stranci. zašto i zbog čega, ostaje nepoznanica, šta je sa njegovim udruženjem, također ostaje nepoznanica, kao što je nepoznanica koliko je naša stranka, na duge staze, dobila njegovim ulaskom...

čovjek je veliki stručnjak iz oblasti genetike i to mu ne može niko sporiti, ali da se kod nas struka nešto pita... :-)
Njegovo udruženje je također s njim pristupilo NS. To se može vidjeti iz obajve NS. Lik mi je potpuno ok. Neki ga zovu preletačem, a ja nevidjoh da je bio igdje osim u DF-u, koji je napustio iz moralnih principa. Koliko mu je bitna funkcija, pokazao je kad je dao ostavku na mjesto minisr+tra, jer nije htio da radi sa bagrom i da sam sebe blamira i gazi svoje principe. Vrijeme je da ovu državu preuzmu mladi i obrazovani ljudi, koji prije svega časni, pošteni i imaju normalno razmišljanje i prave ljudske vrijednosti i koji nisu opterečeni nacijom i vjerom. Dosta nam je ovi fašstičkih i vjerski nastrojenih stranaka kao SDA, HDZ, SNSD i sličnih, kao i lažnih i korumpiranih socijaldemokrata, odnosno šljama koji se za sve ove godine nakotio u SDP-u i drugim strankama lijeve orijentacije nastalih istupanjem određenih ljudi iz SDP-a.
Prof. Marjanovic je jedan od meni licno najdrazih likova na ovoj nasoj politickoj sceni. Pametan, obrazovan, elokventan, neopterecen nacionalizmom, govori strane jezike. Dajte jos jednog takvog makar da je i iz SDA.. da je principijelno odstupio sa pozicije ministra jer se nije slagao sa nekim stvarima a koliko znam odbio je tzv bijeli hljeb.

Ono po cemu cu pamtiti njegovo kratko ministrovanje je da je "Centar za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele od cerebralne paralize "Vladimir Nazor"" ha je stupio na funkciju preimenovao u Javna ustanova centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor". Jeste malo je, ali je puno, sto to oni prije njega nisu uradil.. U 21 vijeku koristiti pojam mentalno retardirano dijete.. Boze sacuvaj.
Hakiz

#27855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

vrapcic wrote:
Better Man wrote:
malakh wrote:
damir marjanović je urbano-moderni predstavnik nove elite sdaovaca rasprostranjenih po lijevim strankama. koliko znam, bio je dosta blizak sdpu, pa onda postao ministar u vladi koja je oborila vladu sdpa i čiji su sastav predvodili kadrovi sda na čelu na premijerom suadom zeljkovićem koji je akutelni savjenik jal izetbegovića, jal zvizdića, nisam siguran, zatim je bio u dfu, kojeg je napustio, ali je nedugo nakon napuštanja dfa postao rektor na burchovom univerzitetu.

pa je formirao neko udruženje koje je trebalo da izraste u stranku, a koje je trebalo da pocijepa lijevi blok, pozivao bogića i zlatana begića da mu se priključe, najavljivao neka jača imena u tom udruženju, a onda pristupio našoj stranci. zašto i zbog čega, ostaje nepoznanica, šta je sa njegovim udruženjem, također ostaje nepoznanica, kao što je nepoznanica koliko je naša stranka, na duge staze, dobila njegovim ulaskom...

čovjek je veliki stručnjak iz oblasti genetike i to mu ne može niko sporiti, ali da se kod nas struka nešto pita... :-)
Njegovo udruženje je također s njim pristupilo NS. To se može vidjeti iz obajve NS. Lik mi je potpuno ok. Neki ga zovu preletačem, a ja nevidjoh da je bio igdje osim u DF-u, koji je napustio iz moralnih principa. Koliko mu je bitna funkcija, pokazao je kad je dao ostavku na mjesto minisr+tra, jer nije htio da radi sa bagrom i da sam sebe blamira i gazi svoje principe. Vrijeme je da ovu državu preuzmu mladi i obrazovani ljudi, koji prije svega časni, pošteni i imaju normalno razmišljanje i prave ljudske vrijednosti i koji nisu opterečeni nacijom i vjerom. Dosta nam je ovi fašstičkih i vjerski nastrojenih stranaka kao SDA, HDZ, SNSD i sličnih, kao i lažnih i korumpiranih socijaldemokrata, odnosno šljama koji se za sve ove godine nakotio u SDP-u i drugim strankama lijeve orijentacije nastalih istupanjem određenih ljudi iz SDP-a.
Prof. Marjanovic je jedan od meni licno najdrazih likova na ovoj nasoj politickoj sceni. Pametan, obrazovan, elokventan, neopterecen nacionalizmom, govori strane jezike. Dajte jos jednog takvog makar da je i iz SDA.. da je principijelno odstupio sa pozicije ministra jer se nije slagao sa nekim stvarima a koliko znam odbio je tzv bijeli hljeb.

Ono po cemu cu pamtiti njegovo kratko ministrovanje je da je "Centar za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele od cerebralne paralize "Vladimir Nazor"" ha je stupio na funkciju preimenovao u Javna ustanova centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor". Jeste malo je, ali je puno, sto to oni prije njega nisu uradil.. U 21 vijeku koristiti pojam mentalno retardirano dijete.. Boze sacuvaj.
Meni je, takođe, Marjanović prijatna pojava.

Digresija: Malo me nervira politička korektnost. Sa jedne strane je pristojna, sa druge je sjajan alat da se izbjegne nazvati stvari pravim imenom.

Nadam se da će u budućnosti Marjanović imati priliku da na političkoj sceni uradi više od ispravljanja politički nekorektnih izraza.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

ima nastraniH :lol: :lol: :lol: ima valla vole ga zabijat kome stignu a najvisHe medjuse :mrgreen: neki lađar osnovo stramku :lol: :lol: :lol: oplakaH

DOBILI POJAČANJE
Naša stranka: Od danas smo najjači opozicioni blok u Skupštini KS
niko nesme da vas bije :mrgreen:

Image
vrapcic

#27857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

jefff wrote:Kamara irelevantnih tipova. Onaj Marjanović izgleda ko beskućnik iz Amerike. Nosi cvike a životno iskustvo me naučilo da tko god nosi te cvikere od njega nema insana. Ova NS je stvarno ali stvarno kanta za smeće.
Evo napokon jedan pametan post koji sve kaze.

Marjanovic isto neki hipik. Podsjeca na jos jednog beskucnika Steve Jobs se zvao meni se mescini ili nesto slicno, prodav'o one nacete jabuke. Amerikanac ako se ne varam lola bio, stalno u jednoj rolci, valjda je prao preko noci pa susio na radijatoru.

A cvikerase da ne ne spominjem, kolika je majka proplakala od barabe Mahatme Gandija, sta je taj belaja napravio. A tek Mesa Selimovic, pa probisvijet Lenon, a i hipik je bio kazu.
Neka nama zato ovih "nasijeh" lijepih i ulickanih u Armani odijela dok drzava gori. Ima se moze se, pa se i laserske korekcije vida odrade uspuit- cijena sitnica, izmedju 4-6 penzionerskih mjesecnih primanja.

Pa zar ne rekog da jedan post sve kaze.. vise i od slike :evil:
Maystor

#27858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-st ... /171212078

U tekstu je sakriveno da je otpad došao iz DF-a :-)

A pazite sad ovo:
"Saradnja s Našom strankom za mene, dok sam bio samostalni zastupnik, bila je prirodna. Uspješno smo sarađivali na Zakonu o visokom obrazovanju, prijedlozima budžeta ali i na brojnim drugim stvarima, tako da je moje pristupanje prirodan slijed događaja, ali ono što će biti napredak za mene jest infrastruktura i podrška koju Naša stranka nudi svojim članovima u cilju afirmacije njihovih prijedloga, inicijativa, itd.", rekao je Vukasović.

U proteklih par godina, ova dva mlada preletača su po svim važnim pitanjima glasali za SDA. To uključuje budžete, zakon o visokom obrazovanju, zakon o osnovnom obrazovanju, zakon o srednjem obrazovanju i svi drugi zakoni koji su imali ikakav značaj na skupštini. No mladi preletač Mario, onako skromnog vokabulara (i pameti, svakako) nam otkriva da je sve to radio u saradnji sa Našom Strankom. Pa neka još neko kaže da Našta Stranka ne radi za SDA :wink:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

ma cirkuz :mrgreen:
Zastupnici Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo Mario Vukasović i Neira Dizdarević, napustili su Klub zastupnika DF-a i nastavit će svoje djelovanje kao neovisna parlamentarna grupa, potvrdio je Vukasović na svojoj Facebook stranici.

Image

Image
zippoo87

#27860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Maystor wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-st ... /171212078

A pazite sad ovo:
"Saradnja s Našom strankom za mene, dok sam bio samostalni zastupnik, bila je prirodna. Uspješno smo sarađivali na Zakonu o visokom obrazovanju, prijedlozima budžeta ali i na brojnim drugim stvarima, tako da je moje pristupanje prirodan slijed događaja, ali ono što će biti napredak za mene jest infrastruktura i podrška koju Naša stranka nudi svojim članovima u cilju afirmacije njihovih prijedloga, inicijativa, itd.", rekao je Vukasović.

U proteklih par godina, ova dva mlada preletača su po svim važnim pitanjima glasali za SDA. To uključuje budžete, zakon o visokom obrazovanju, zakon o osnovnom obrazovanju, zakon o srednjem obrazovanju i svi drugi zakoni koji su imali ikakav značaj na skupštini. No mladi preletač Mario, onako skromnog vokabulara (i pameti, svakako) nam otkriva da je sve to radio u saradnji sa Našom Strankom. Pa neka još neko kaže da Našta Stranka ne radi za SDA :wink:
e jbga maysotre...mozda ti je nick majstor ali praviti ovakve konstrukcije i nije neki majstorluk...preocita je tvoja namjera da na svaki nacin diskvalifikujes NS...mozda da to radis suptilniije,mozda bi se neko i primio na tvoje pisanje...ovako tesko
ti sada bukvalno svaku stranku mozes povezati sa SDA a zasto...pa zato sto imaju vecinu i to je njima bitno a sada hoce li vecina imati 1-2-3 glasa vise ili manje od potrebe vecine,vjeruj da to SDA (vlast) ne zanima
i ti ovo koristis za podmetanja

ono sto NS radi od svog nastanka je da pokusa biti korektiv i ugraditi pokoji amandman u nesto,da donekle popravi nesto a onda glasa za odredjene zakone
a zasto ovako radi...pa zato sto je manjina i sto je racunica,da je bolje barem malo popraviti neki zakon,nego ne popraviti a populisticki glasati protiv
pa o ovome Pedja trubi godinama i ti ovo najbolje znas,ali eto iz nekih svojih razloga ili uvjerenja,nepotrebno podmeces i pravis neke svoje racunice...to ti je kontraproduktivno
drug_profi

#27861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Meni se čini da je Maystor prije prošlih izbora drukao za NS. Jesam li u pravu?
putokaz1

#27862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Od Naše stranke se očekuje mnogo
ALI
Ilijaš 0-118
Hadžići 0-122
Ilidža 1815-1059
Vogošća 296-394
Trnovo 0-8
Novi Grad 4770-3893
Centar 4396-4410
Stari grad 1415-1661
Novo Sarajevo 4316-4428
Broj glasova nije mnogo uvećan oko 16 000 se kreće
Da bi se dobilo npr 7 Mandata u KS potrebno je da se glasovi uduplaju
KAKO?
DF se prepolovio 2014-2016 ali niko nije profitirao
DF će opet se prepolovit ali NS će veoma malo narasti
Damir Marjanović može popraviti rezultat NS,a ovo dvoje DF ovaca,SDA ovaca samo mogu pokvariti
Kako poboljšati rezultat treba da se zapita rukovodstvo NS.
Od 4 Periferne Općine ne može se očekivati Ništa,Gradski dio(+Ilidža) je blizu maksimuma,nek bude po 5000x3+2000x2+200x4=19800 maksismum 20 000
Da li taj broj može donijeti 1 u BH parlament-Teško,a 2(vjerovatno) ili 3(Teško) u FBIH a u KS 5-6
Ukoliko se desi da NS dobije 30 ili 40 K glasova to će biti VELIKO POZITIVNO IZNENAĐENJE te tada je to 7-8 Zastupnika
Na listi ne smiju biti:Bukva,Ovo dvoje DF-SDA-Nezavisnih...
Teško je pogoditi ko može dobiti 36000 glasova DF 2014,Koalicija SDP+DF to nemože,pa čak i ako im GS pomogne
zippoo87

#27863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

joj putokaz druze,ti i tvoje bubanje ciframa je stvarno svima pomalo dosadilo
razlog je sto ti te brojke stavljas onako...nikakvih istrazivanja ni osnova nemas...isto tako pravis kalkulacije
ti od neke svoje hipoteticke brojke ,sebi u glavi napravis takvu konstrukciju,da vec i vlast izaberes u buducem mandatu
i na svakoj temi samo neke brojke bubas...smiri malo...
NS raste i nikakve brojke oko NSa nisu relevantne,do poslije izbora...takodjer u kampanji se dobije dosta glasova
The 51st State

#27864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

sve ove kombi stranke pa i ova pretenciozno nazvana "nasa stranka" su kontrapruduktivne za politicke procese i sluze samo dodatno kacenje ,taljenje i ciljano zamucivanje politickih odnosa.
dakle, uz sve svoje mane jedine alternative su sdp i sda pa po nahodjenju, barem dok se cenzus na svim parlamentarnim nivoima ne digne barem na 5%.
zippoo87

#27865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

The 51st State wrote:sve ove kombi stranke pa i ova pretenciozno nazvana "nasa stranka" su kontrapruduktivne za politicke procese i sluze samo dodatno kacenje ,taljenje i ciljano zamucivanje politickih odnosa.
dakle, uz sve svoje mane jedine alternative su sdp i sda pa po nahodjenju, barem dok se cenzus na svim parlamentarnim nivoima ne digne barem na 5%.
kako alternativa samoj sebi mogu biti SDA i SDP ?
kakvih sve razmisljanja ima,jos je nama i dobro ovdje...kako bi moglo biti
na nasu srecu,pa nisu samo SDA i SDP...i manje stranke nikako ne mogu biti problem...
problem su vodje tih stranaka,koje izadju iz vece i misle da su oni sada jedino bitni a ne znaju pregovarati i razgovarati,nego su egoisticni
putokaz1

#27866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

OK Uredu Prvi dio brojki je statistika zadnja dva ciklusa
Drugi dio brojki je neka moja projekcija,koja uvjek bude polovično tačna
Da Raste NS, ne sporim,Taj rast je na štetu DF,podržavam ideju NS,Likovi su OK,Volio bi vidjeta Premijera iz NS ili Premijerku u KS
Da bi se to ostvarilo mora biti savez:NS-SDP-DF-GS-PBHNL-NZBLOK-BPS-SBB Ko zna ko još,Ako neko prođe prag,Nabrojane stranke će imati ne više od 51% već više od 60% ali Da li će ''Juda opet prodati svoje Srebrnjeka'' za SDA Fotelju i ko će biti taj Juda,Papak,Kreten,mangup,Preletač
Znat će se poslije izbora
The 51st State

#27867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

zippoo87 wrote:
The 51st State wrote:sve ove kombi stranke pa i ova pretenciozno nazvana "nasa stranka" su kontrapruduktivne za politicke procese i sluze samo dodatno kacenje ,taljenje i ciljano zamucivanje politickih odnosa.
kako alternativa samoj sebi mogu biti SDA i SDP ?
kakvih sve razmisljanja ima,jos je nama i dobro ovdje...kako bi moglo biti
na nasu srecu,pa nisu samo SDA i SDP...i manje stranke nikako ne mogu biti problem...
problem su vodje tih stranaka,koje izadju iz vece i misle da su oni sada jedino bitni a ne znaju pregovarati i razgovarati,nego su egoisticni
kad sam reko alternativa mislio sam u smislu rotiranja te dvije stranke na vlasti u skladu sa obecanim/ucinjenim.
prosjecnom glasacu je lakse mjeriti izmedju dvije partije nego da se snalazi kroz ovu kakofoniju politickih subjekata, kao i monitoring organizacijama koje prate ucinak politickih stranaka. ovakva konstelacija brojki po parlamentima je bezgranicni sistem povratnih sprega, tako da su male stranke u najboljem slucaju korisni idioti, kao misle da se nesto pitaju, a u stvari zive od mrvica koje im baci dominanta stranka. naravno, nije apriori lose imati i jedan ili dva tasa na vagi, samo sto je previse zakrvljenih pretedenata za takvu ulogu.
otpadak od otpatka sigurno nije neka alternativa koja ce nesto promijeniti, ionako je ljudski potencijal deficitiran i to sujetno /interesdzijsko razbacivanje istog sigurno ne doprinosi prosperitetu drustva.
Maystor

#27868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

drugi profil wrote:Meni se čini da je Maystor prije prošlih izbora drukao za NS. Jesam li u pravu?
Nikad. Uvijek sam pisao protiv njih, argumentovano, naravno :wink:

Ovo što piše forumaš 51st state ima smisla (nemojte ga pecati na vokabularu, živi van BiH). U suštini ovdje postoje dvije velike stranke: SDA i SDP. Sve što je ispalo iz njih je bilo još gore, otrcanije. NS je formirana pod određenim okolnostima i s određenim ciljem, a ovo što govori Stjepan Kljuić nije daleko od istine.

NS nikada nije išla kontra SDA, njihov protivnik je SDP; sve što je NS radila prethodnih 5-6 godina bilo je kontra SDP-a, pa makar to značilo saradnju sa SDA.
Maystor

#27869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

zippoo87 wrote:
Maystor wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-st ... /171212078

A pazite sad ovo:

e jbga maysotre...mozda ti je nick majstor ali praviti ovakve konstrukcije i nije neki majstorluk...preocita je tvoja namjera da na svaki nacin diskvalifikujes NS...mozda da to radis suptilniije,mozda bi se neko i primio na tvoje pisanje...ovako tesko
ti sada bukvalno svaku stranku mozes povezati sa SDA a zasto...pa zato sto imaju vecinu i to je njima bitno a sada hoce li vecina imati 1-2-3 glasa vise ili manje od potrebe vecine,vjeruj da to SDA (vlast) ne zanima
i ti ovo koristis za podmetanja

ono sto NS radi od svog nastanka je da pokusa biti korektiv i ugraditi pokoji amandman u nesto,da donekle popravi nesto a onda glasa za odredjene zakone
a zasto ovako radi...pa zato sto je manjina i sto je racunica,da je bolje barem malo popraviti neki zakon,nego ne popraviti a populisticki glasati protiv
pa o ovome Pedja trubi godinama i ti ovo najbolje znas,ali eto iz nekih svojih razloga ili uvjerenja,nepotrebno podmeces i pravis neke svoje racunice...to ti je kontraproduktivno
Pa naravno, zar misliš da bi svoje dragocjeno vrijeme trošio 'nako? Ljudi treba da znaju o kakvim se hohštaplerima radi.
A sad da te pitam, po čemu se ova sitaucija (akvizicija Vukasovića i Avdibegovićke) razlikuje od situacije iz 2013. kada je DF-u pristupila Hanka Vajzović?
GandalfSivi

#27870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

Maystor wrote:
drugi profil wrote:Meni se čini da je Maystor prije prošlih izbora drukao za NS. Jesam li u pravu?
Nikad. Uvijek sam pisao protiv njih, argumentovano, naravno :wink:

Ovo što piše forumaš 51st state ima smisla (nemojte ga pecati na vokabularu, živi van BiH). U suštini ovdje postoje dvije velike stranke: SDA i SDP. Sve što je ispalo iz njih je bilo još gore, otrcanije. NS je formirana pod određenim okolnostima i s određenim ciljem, a ovo što govori Stjepan Kljuić nije daleko od istine.

NS nikada nije išla kontra SDA, njihov protivnik je SDP; sve što je NS radila prethodnih 5-6 godina bilo je kontra SDP-a, pa makar to značilo saradnju sa SDA.
Haha :)
Hakiz

#27871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Nego, nešto razmišljam.

Ljudi koji krenu kao nezavisni kandidati pretpostavljam da tako krenu jer u političkim partijama nisu našli nikoga ko im je ideološki blizak. Tako da kada nezavisni kandidat priđe nekoj političkoj partiji koja je postojala u vrijeme kada je taj čovjek odlučio da pođe putem nezavisnosti, ja imam utisak da ta osoba to ne radi iz ideološkog razloga nego iz koristoljublja. Ne može ostvariti ono šta želi kao nezavistan, pa se nada da će veću korist imati kao član partije koja ima infrastrukturu i ostale alate. Da nije koristuljublje u pitanju, taj kandidat bi nastavio da se bori kao nezavisan, jer je to, nezavisnost, njegov ideološki stav.

Isto vrijedi za prelaske iz partije u partiju.

Veliki problem naše politike je taj što su ljudi političari isto onako kao što je neko fudbaler. Danas igra za Željezničar, sutra za Sarajevo. Što ne bi bio problem kada neki stranac dođe, on nema nikakvu emociju ni prema jednima ni prema drugima, svejedno mu. Ali ako si Željovac, Željovac si. Ne možeš igrati za Sarajevo. I obratno. Neko to može zvati profesionalizmom. U ovom slučaju profesionalizam je politički korektan izraz koji znači nemanje kičme, prodanost duše.

Tako i preletači. To nema veze sa ideologijom, to ima veze sa novcem.
JThomas

#27872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

sa vremenske distance, i ta dihotomija sda-sdp sve više smrdi na podvalu i tal u startu.

da ne idemo u te priče o rodbinskoj povezanosti (a postoje i takve glasine), samo pogledati šta je u stvarnosti urađeno nakon izbora 2010...a da sda danas ne ganja lagumdžiju iako bi itekako imala za šta da ganja, a drži sve poluge.
Roccohljup

#27873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:Gledao intervju jucer sasvim slucajno, oplakah kad rece "ima nastranih tamo" :lol: :lol: :lol:
:D :D :D jos da ih je imenovao :-) :-) :-)
kluz franjo

#27874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

sabina1 wrote:
kluz franjo wrote: A kad smo već kod "mojih" i etike odgovornosti.
Bilo bi lijepo da se argumentovano stane iza "zapažanja" i sugestivnog citiranja SB-a.
Pozdrav
Da. Argumenti su jasna stvar.
Na FB cete naci profile sva tri potpredsjednika pa im posaljite poruku sa DVA pitanja.
PRVO sta su naveli kao ARGUMENT za smjenu Albina Zuhrica u maju ove godine (koju Pedja genijalno ipak nije izvrsio) ?
DRUGO , ko je smislio ideju da se Zuhric razvlasti pa je isti i sam par mjeseci kasnije podnio ostavku ?

Kada bi ste pitali Pedju , on bi odgovorio jer je milion kilometara ispred njih . Bojim se da od potpredsjednika ipak necete dobiti odgovore na pitanja ako ih postavite.
Lijep pozdrav.
Draga i uvažena kolegice (bez ironije).
Samo sam primjetio da ste izvodili zaključke i lična zapažanja (kao i svi mi ovdje), a koje ste onda "podebljali" argumentima sa portala Slobodne bosne. Taj momenat me je iznenadio.
Što se tiče nekih argumenata potpredsjednika, tu ste u pravu, nepoznati su mi. Koliko mi je poznato, u javnosti se navedeni nisu oglašavali, ni pozitivno, a ni negativno po ovim pitanjima.
Ako su im interni zahtjevi, koje Vi navodite, bili bazirani na nekim ličnim zapažanjima, a podebljani argumentima tipa SB, onda je to stvarno loše i po stranku, a i po politički smjer koji NS tvrdi da prati.
No da se vratim na suštinu mog osvrta.
Mene ova i ovakva dešavanja nisu ni strašno iznenadila, ni duboko razočarala, kao neke. Ja od samog početka tvrdim da ljudi u NS-u nisu ni polu-bogovi, a ni super(wo)man-i. To je skupina ljudi od krvi i mesa, koja sa svim svojim ljudskim slabostima i manama još uvijek uspjeva da u velikoj mjeri reflektuje neke politike i ideje koje su meni bliske. To što su mi neki od njih možda i lično simpatični (iako imaju duže kose i možda nose "cvike"), ne znači da im dajem politički "carte blanche".
Bilo, kako bilo. Način na koji su se svi navedeni učesnici ove "afere" (a u biti jedne obične gluposti) oglasili u javnosti je sa aspekta domaćih standarda političke kulture bio na relativno dobrom nivou.
Ja se samo nadam da su svi naučili nešto iz toga i da su svjesni da ima važnijih stvari od ličnih simpatija ili animoziteta. Move on.
A složićemo se. Ovo društvo bi sigurno bilo puno bolje, kada bi neki simpatizeri i drugih stranaka barem desetinu svoje pažnje preusmjerili ka preispitivanju moralnog integriteta generalnog sekretara ili drugih visokih funkcionera stranaka za koje glasaju.
Pozdrav
Maystor

#27875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Već nekoliko puta nervozno ponavljate "simpatizeri drugih stranaka" :-)

Pamćenje vam je, baš onako, kratko :idea:

Ekipa koja na ovoj temi podržava NS je prethodnih godina visila na temama posvećenim drugim strankama, i to u 90% slučajeva pisali su protiv SDP-a i DF-a, a vrlo rijetko protiv SDA. @Sabina je na temi DF tokom 2014.g. napisala više postova nego na temi NS. Ovaj kandidat NS iz Gračanice, @zippoo je trolovao protiv SDP-a do besvijesti (zaista ne znam šta su mu uradili u životu, ono nije bilo normalno). I šta sad hoćete? Da se ne piše o aferimima NS. E neće da može.
Locked