sabina1 wrote:
kluz franjo wrote:
A kad smo već kod "mojih" i etike odgovornosti.
Bilo bi lijepo da se argumentovano stane iza "zapažanja" i sugestivnog citiranja SB-a.
Pozdrav
Da. Argumenti su jasna stvar.
Na FB cete naci profile sva tri potpredsjednika pa im posaljite poruku sa DVA pitanja.
PRVO sta su naveli kao ARGUMENT za smjenu Albina Zuhrica u maju ove godine (koju Pedja genijalno ipak nije izvrsio) ?
DRUGO , ko je smislio ideju da se Zuhric razvlasti pa je isti i sam par mjeseci kasnije podnio ostavku ?
Kada bi ste pitali Pedju , on bi odgovorio jer je milion kilometara ispred njih . Bojim se da od potpredsjednika ipak necete dobiti odgovore na pitanja ako ih postavite.
Lijep pozdrav.
Draga i uvažena kolegice (bez ironije).
Samo sam primjetio da ste izvodili zaključke i lična zapažanja (kao i svi mi ovdje), a koje ste onda "podebljali" argumentima sa portala Slobodne bosne. Taj momenat me je iznenadio.
Što se tiče nekih argumenata potpredsjednika, tu ste u pravu, nepoznati su mi. Koliko mi je poznato, u javnosti se navedeni nisu oglašavali, ni pozitivno, a ni negativno po ovim pitanjima.
Ako su im interni zahtjevi, koje Vi navodite, bili bazirani na nekim ličnim zapažanjima, a podebljani argumentima tipa SB, onda je to stvarno loše i po stranku, a i po politički smjer koji NS tvrdi da prati.
No da se vratim na suštinu mog osvrta.
Mene ova i ovakva dešavanja nisu ni strašno iznenadila, ni duboko razočarala, kao neke. Ja od samog početka tvrdim da ljudi u NS-u nisu ni polu-bogovi, a ni super(wo)man-i. To je skupina ljudi od krvi i mesa, koja sa svim svojim ljudskim slabostima i manama još uvijek uspjeva da u velikoj mjeri reflektuje neke politike i ideje koje su meni bliske. To što su mi neki od njih možda i lično simpatični (iako imaju duže kose i možda nose "cvike"), ne znači da im dajem politički "carte blanche".
Bilo, kako bilo. Način na koji su se svi navedeni učesnici ove "afere" (a u biti jedne obične gluposti) oglasili u javnosti je sa aspekta domaćih standarda političke kulture bio na relativno dobrom nivou.
Ja se samo nadam da su svi naučili nešto iz toga i da su svjesni da ima važnijih stvari od ličnih simpatija ili animoziteta. Move on.
A složićemo se. Ovo društvo bi sigurno bilo puno bolje, kada bi neki simpatizeri i drugih stranaka barem desetinu svoje pažnje preusmjerili ka preispitivanju moralnog integriteta generalnog sekretara ili drugih visokih funkcionera stranaka za koje glasaju.
Pozdrav