Demokratska fronta Željko Komšić

kamen spoticanja

#27851 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

The BEN10 wrote:
The BEN10 wrote:Mada, nategnutno mi sve ovo djeluje, baš je mahalski plasirana priča - vidi se da je izvor vijesti Avaz.
;-)
http://www.klix.ba/vijesti/bih/df-deman ... /151016023

Btw, što @kamen reče, šteta je već učinjena. Ava3 je po ko zna koji put odradio posao dezinformisanjem - dok se ovi odbrane od ove patke, doći će sljedeća. Na kraju, kad im navaljaju par ovakvih stvari nema tog ko neće reće: pa mora da je makar nešto tačno od onog što se pisalo...
Ispade da sam branim DF ublehaše: no, sami su si krivi za blato u kojem su se našli.
ama nije bitno jel patka ili nije...ako ti odlucis da igras utakmicu onda moras biti spreman da je i drugi igraju...a ovi drugi ocito igraju bolje
i apsolutno si upravu...napasti frontalno na pocetku mandata zelene s igracima tipa suljagic ili bajrovic je samoubistvo...pa zeleni takve jedu ev 20 godina za dorucak...
i jos se na kraju dure :-)
kamen spoticanja

#27852 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

"Istine radi, jedan dio ljudi iz SDA jeste to tražio od mene ali su uvijek dobijali isti negativan odgovor. Ja ne znam o čemu su Izetbegović i Jerlagić jučer razgovarali, a jedina istina jeste da me je Jerlagić zvao prije tog sastanka, na nagovor nekih ljudi iz SDA koliko sam ja mogao zaključiti, kao što znam i šta sam mu rekao – DF se neće vratiti u tu vladu, DF nema ništa protiv koalicije SDA-SBB, kao i to da, ako ne uspiju razgovori SDA i SBB-a, uvijek mogu računati na podršku tzv. manjinskoj vladi u kojoj mogu biti, što se nas tiče, i A-SDA i SBiH ili bilo ko drugi, ali bez DF-a. Razlog za takav stav je poznat i Izetbegoviću a vjerujem i onima koji su plasirali tu informaciju a sadržan je u činjenici da DF nikada nije i nikada neće zloupotrebljavati svoju političku poziciju za bilo kakvu opstrukciju", kaže se u nepotpisanom saopćenju Demokratske fronte.

Također, iz DF-a dodaju da, kada je riječ o nastavku saradnje SDA i DF, imaju smao jedan uvjet.

"Također, Izetbegović zna, jer sam mu to lično rekao prije nego što je otvorio razgovore sa Radončićem, da, ako već traži nastavak saradnje sa DF-om, onda DF ima samo jedan 'uvjet' – da SDA u Vijeću ministara, glasa protiv Čovićevog mehanizma koordinacije kojim se kantoni izjedančavaju ne samo sa entitetima nego i sa državom BiH. Kao što zna, jer sam mu i to rekao, da je Čoviću već dao sve ekonomsko-materijalne potencijale i resurse nekadašnje Herceg-Bosne i da mu sada slijede politički zahtjevi za institucionalno zaokruženje tog teritorija i to kroz mehanizam koordinacije i izmjene Izbornog zakona BiH", stoji u saopćenju.

evo ti saopštenje df-a...i ko sad majke ti da vjeruje u ovo boldirano nakon desavanja u zadnjih 5 mjeseci,pa sve da je i apsoulutna istina...
baxul

#27853 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

pa skoro su oni imali onaj slučaj oko ZOR-a kad je ministar pohvalio, pa demantovalo da jest pohvalio, pa onda neki referent pohvalio...
izgleda kod njih interna komunikacija ne štima na strateškom nivou... kako li je tek dole po kantonima i opštinama... imam osjećaj da kod njih radi ko šta hoće trenutno...

mada eto moglo se iz predizborne kampanje naslutit da će bit konfuzni i nedoljednji (čitaj zora šeremet i onaj anto za hrvatskog člana predsjedništva blam).
Banksy

#27854 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

kamen spoticanja wrote:
evo ti saopštenje df-a...i ko sad majke ti da vjeruje u ovo boldirano nakon desavanja u zadnjih 5 mjeseci,pa sve da je i apsoulutna istina...
Od izbora 2014, DF kontinuirano laže, vara, petlja, zapetljava i podmeće, pa im niko više ne vjeruje ni jednu jedinu riječ.

Pored toga, ovo toliko liči na njih, na njihov diletantski rukopis ...
kamen spoticanja

#27855 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Banksy wrote:
kamen spoticanja wrote:
Od izbora 2014, DF kontinuirano laže, vara, petlja, zapetljava i podmeće, pa im niko više ne vjeruje ni jednu jedinu riječ.

Pored toga, ovo toliko liči na njih, na njihov diletantski rukopis ...
upravo...strucno kazano odradili iz zeleni i vozdra...
sto opet i nije bilo tesko kad se zna da su mandarinama udarne figure dusevni bolesnik i nadrkani nvo aktivista
madner

#27856 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ovo je razlog zasto su ljudi govorili ne to prije godinu dana.

Svakako nije neocekivano, ali neki ljudi su optimisti bez pokrica.
dustaban

#27857 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Ne znam o cemu vi pricate, pa naravno da sve stranke igraju prljavo kontra drugih stranaka. Ali ono sto svaku stranku dize ili rusi su - VLASTITI POTEZI.

DF je pokazao da je upravo tu najgori. Dojebali se neke price kako spasavaju zemlju od Dodika i Covica a kad im das jedno ministarstvo u kojem ima toliko toga KONKRETNOG za uraditi, oni tu posalju salabajzera! Kakve veze ima prica kako je SDA lopovska stranka a DF sazdan od socijaldemokratskih gromada, kad nakon SDA-ovog Trhulja na tu poziciju metnes njegovo kumce. Trhulj je za Reufa Emerik Blum!

Pa pogledajte DF-ov udarni esalon: dvije budaletine i par izgubljenih likova. A sam vodza je posebna prica.

Dakle zajebi ime stranke i njen nekakav program, sve se na kraju svodi na kadriranje a tu je DF truba nad trubama...
daddy-kool

#27858 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

kamen spoticanja wrote:fakat smijesno...jerlagic radi ono za sto ce dobiti par javnih preduzeca...i taman
prica najvjerovatnije nije istinita ali je jako zgodno skrojena i pecaju se svi klenovi...dakle politickim rijecnikom kazano pije vode u glasackoj bazi...tako da ridjobradi opet zakucava golcinu u nebranjeni gol demokratske fronte
dok ,koalcijom s sbb-om revoltirani glasaci zelene stranke,pocinju da kontaju da fahro vise i nije problem i da je junior uradio dobar posao :izet: :oops:
:thumbup: Dobra analiza.
kamen spoticanja

#27859 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

dustaban wrote:Ne znam o cemu vi pricate, pa naravno da sve stranke igraju prljavo kontra drugih stranaka. Ali ono sto svaku stranku dize ili rusi su - VLASTITI POTEZI.

DF je pokazao da je upravo tu najgori. Dojebali se neke price kako spasavaju zemlju od Dodika i Covica a kad im das jedno ministarstvo u kojem ima toliko toga KONKRETNOG za uraditi, oni tu posalju salabajzera! Kakve veze ima prica kako je SDA lopovska stranka a DF sazdan od socijaldemokratskih gromada, kad nakon SDA-ovog Trhulja na tu poziciju metnes njegovo kumce. Trhulj je za Reufa Emerik Blum!

Pa pogledajte DF-ov udarni esalon: dvije budaletine i par izgubljenih likova. A sam vodza je posebna prica.

Dakle zajebi ime stranke i njen nekakav program, sve se na kraju svodi na kadriranje a tu je DF truba nad trubama...
"Dobra politika pocinje dobrim kadroviranjem" Lenjin menscini
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27860 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

čak je i hAvaz prenio priOpćenje DF-a uz naslov
Saopćenje predsjednika DF

DA LI JE JERLAGIĆ DOBRO ČUO PORUKU: Komšić se izgubio u vlastitim spletkama
:lol: :lol: :lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#27861 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Demanti Predsjednika Demokratske fronte, Željka Komšića

"Obzirom da nemam praksu demanotvanja bilo čega što objave mediji vezano za bilo koju moju aktivnost, iz jednostavnog razloga što bih većinu dana provodio demantujući neistinite vijesti i informacije i što mislim da se lažima ne treba baviti, ovom prilikom sam prinuđen napraviti iznimku i reagovati na vijest objavljenju na portalu Klix, portalu Dnevnog avaza i u printanom izdanju istog.
Željko Komšić nikada nije nudio, bilo direktno Izetbegoviću, bilo preko posrednika, u ovom slučaju Jerlagića, povratak DF-a u vlast na nivou Federacije BiH.
Istine radi, jedan dio ljudi iz SDA jeste to tražio od mene ali su uvijek dobijali isti negativan odgovor.
Ja ne znam o čemu su Izetbegović i Jerlagić jučer razgovarali, a jedina istina jeste da me je Jerlagić zvao prije tog sastanka, na nagovor nekih ljudi iz SDA koliko sam ja mogao zaključiti, kao što znam i šta sam mu rekao - DF se neće vratiti u tu vladu, DF nema ništa protiv koalicije SDA-SBB, kao i to da, ako ne uspiju razgovori SDA i SBB, uvijek mogu računati na podršku tzv. "manjinskoj vladi" u kojoj mogu biti, što se nas tiče, i A SDA i S BiH ili bilo ko drugi, ali bez DF-a. Razlog za takav stav je poznat i Izetbegoviću a vjerujem i onima koji su plasirali tu informaciju a sadržan je u činjenici da DF nikada nije i nikada neće zloupotrebljavati svoju političku poziciju za bilo kakvu opstrukciju.
Također, Izetbegović zna, jer sam mu to lično rekao prije nego što je otvorio razgovore sa Radončićem, da, ako već traži nastavak saradnje sa DF-om, onda DF ima samo jedan "uvjet" - da SDA u Vijeću ministara, glasa protiv Čovićevog mehanizma koordinacije kojim se kantoni izjedančavaju ne samo sa entitetima nego i sa državom BiH. Kao što zna, jer sam mu i to rekao, da je Čoviću već dao sve ekonomsko-materijalne potencijale i resurse nekadašnje Herceg-Bosne i da mu sada slijede politički zahtjevi za institucionalno zaokruženje tog teritorija i to kroz mehanizam koordinacije i izmjene Izbornog zakona BiH.
Moram pomenuti i činjenicu da su pojedini novinari sa portala Klix, tokom jučerašnjeg dana kontaktirali neke od funkcionera DF-a tražeći potvrdu ove informacije i da im je ista demantovana, ali to, iz razloga znanih samo njima, nikada nije objavljeno.
Sa ovoliko godina koliko imam potpuno mi je jasno da ljudi lažu, ali zašto bespotrebno lažu nije mi jasno!"

https://www.facebook.com/zeljkokomsic.df?fref=nf

Ne znam zasto ali Zeljki vjerujem svjetlosnu godinu vise nego nekome iz S BiH a pogotovo jednom Jerlagicu......
kamen spoticanja

#27862 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Komsic " pa ljudi more je zaista slano"
Javnost " de ba zeljko ne petljaj"
Banksy

#27863 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

madner wrote:Ovo je razlog zasto su ljudi govorili ne to prije godinu dana.

Zar i ti nisi bio jedan od njih?
saale

#27864 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by saale »

hrasno38 wrote:Demanti Predsjednika Demokratske fronte, Željka Komšića

"Obzirom da nemam praksu demanotvanja bilo čega što objave mediji vezano za bilo koju moju aktivnost, iz jednostavnog razloga što bih većinu dana provodio demantujući neistinite vijesti i informacije i što mislim da se lažima ne treba baviti, ovom prilikom sam prinuđen napraviti iznimku i reagovati na vijest objavljenju na portalu Klix, portalu Dnevnog avaza i u printanom izdanju istog.
Željko Komšić nikada nije nudio, bilo direktno Izetbegoviću, bilo preko posrednika, u ovom slučaju Jerlagića, povratak DF-a u vlast na nivou Federacije BiH.
Istine radi, jedan dio ljudi iz SDA jeste to tražio od mene ali su uvijek dobijali isti negativan odgovor.
Ja ne znam o čemu su Izetbegović i Jerlagić jučer razgovarali, a jedina istina jeste da me je Jerlagić zvao prije tog sastanka, na nagovor nekih ljudi iz SDA koliko sam ja mogao zaključiti, kao što znam i šta sam mu rekao - DF se neće vratiti u tu vladu, DF nema ništa protiv koalicije SDA-SBB, kao i to da, ako ne uspiju razgovori SDA i SBB, uvijek mogu računati na podršku tzv. "manjinskoj vladi" u kojoj mogu biti, što se nas tiče, i A SDA i S BiH ili bilo ko drugi, ali bez DF-a. Razlog za takav stav je poznat i Izetbegoviću a vjerujem i onima koji su plasirali tu informaciju a sadržan je u činjenici da DF nikada nije i nikada neće zloupotrebljavati svoju političku poziciju za bilo kakvu opstrukciju.
Također, Izetbegović zna, jer sam mu to lično rekao prije nego što je otvorio razgovore sa Radončićem, da, ako već traži nastavak saradnje sa DF-om, onda DF ima samo jedan "uvjet" - da SDA u Vijeću ministara, glasa protiv Čovićevog mehanizma koordinacije kojim se kantoni izjedančavaju ne samo sa entitetima nego i sa državom BiH. Kao što zna, jer sam mu i to rekao, da je Čoviću već dao sve ekonomsko-materijalne potencijale i resurse nekadašnje Herceg-Bosne i da mu sada slijede politički zahtjevi za institucionalno zaokruženje tog teritorija i to kroz mehanizam koordinacije i izmjene Izbornog zakona BiH.
Moram pomenuti i činjenicu da su pojedini novinari sa portala Klix, tokom jučerašnjeg dana kontaktirali neke od funkcionera DF-a tražeći potvrdu ove informacije i da im je ista demantovana, ali to, iz razloga znanih samo njima, nikada nije objavljeno.
Sa ovoliko godina koliko imam potpuno mi je jasno da ljudi lažu, ali zašto bespotrebno lažu nije mi jasno!"

Ne znam zasto ali Zeljki vjerujem svjetlosnu godinu vise nego nekome iz S BiH a pogotovo jednom Jerlagicu......
Ja eto komsic ima principe,,halo ba covijek je u vlasti zadnjih deset godina,,,po cemu je on drugaciji,,,zapravo pobijegao je od odgovornosti iz federalne vlade,,i sta sad sta ja pitam ove komsiceve,,,nema dovoljno ruku da promijeni bilo kakav zakon,,nemoze oboriti niti jedan zakon,,,znaci ovi sto su glasali za njega su djaba bacili glasove!!!
madner

#27865 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Banksy wrote:

Pa o sebi i govorim :D
Banksy

#27866 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

madner wrote:
Banksy wrote:

Nisam shvatila da je u pitanju konstruktivna samokritika ... :mrgreen:
kamen spoticanja

#27867 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

madner wrote:
Banksy wrote:

:lol: :zdravkocolic: :zdravkocolic:
Banksy

#27868 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Rijedak momenat, treba ga zapamtiti ... :mrgreen:
hrasno38

#27869 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

saale wrote:
hrasno38 wrote:Demanti Predsjednika Demokratske fronte, Željka Komšića

Ja eto komsic ima principe,,halo ba covijek je u vlasti zadnjih deset godina,,,po cemu je on drugaciji,,,zapravo pobijegao je od odgovornosti iz federalne vlade,,i sta sad sta ja pitam ove komsiceve,,,nema dovoljno ruku da promijeni bilo kakav zakon,,nemoze oboriti niti jedan zakon,,,znaci ovi sto su glasali za njega su djaba bacili glasove!!!
Pa pazi sa svim se slazem sto si napisao ali garantujem da nije nikoga ni za sta molio!!!
kamen spoticanja

#27870 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

hrasno38 wrote: Pa pazi sa svim se slazem sto si napisao ali garantujem da nije nikoga ni za sta molio!!!
pa dobro...mozda je njegov referent molio :D
lerdi

#27871 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

kamen spoticanja wrote: evo ti saopštenje df-a...i ko sad majke ti da vjeruje u ovo boldirano nakon desavanja u zadnjih 5 mjeseci,pa sve da je i apsoulutna istina...
Ljudi kod nas vjeruju samo u ono u šta žele da vjeruju i percipiraju stvari na način koji je samo njima prihvatljiv. Činjenice, logika i argumenti ih uopšte ne interesuju. Zbog toga nije čudo da su od jučer dežurni pljuvači na ovoj temi preplavili istu jer ova vijest, ma koliko nerealna i neistinita bila, potvrđuje te neke njihove stavove. To i ne bi bilo toliko strašno da se isti ne ubiše promovirajući priču o principima, moralu, etici i istinoljublju. Malo licemjerno zar ne?
dustaban

#27872 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

hrasno38 wrote: Ne znam zasto ali Zeljki vjerujem svjetlosnu godinu vise nego nekome iz S BiH a pogotovo jednom Jerlagicu......
Reci cu ti zasto - zato sto si ti opcenito sklon vjerovati u ublehu. Vjerovati Semiru Osmanagicu i Zeljku Komsicu... tu i nema neke razlike!
:mrgreen:
kamen spoticanja

#27873 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

lerdi wrote:
kamen spoticanja wrote: evo ti saopštenje df-a...i ko sad majke ti da vjeruje u ovo boldirano nakon desavanja u zadnjih 5 mjeseci,pa sve da je i apsoulutna istina...
Ljudi kod nas vjeruju samo u ono u šta žele da vjeruju i percipiraju stvari na način koji je samo njima prihvatljiv. Činjenice, logika i argumenti ih uopšte ne interesuju. Zbog toga nije čudo da su od jučer dežurni pljuvači na ovoj temi preplavili istu jer ova vijest, ma koliko nerealna i neistinita bila, potvrđuje te neke njihove stavove. To i ne bi bilo toliko strašno da se isti ne ubiše promovirajući priču o principima, moralu, etici i istinoljublju. Malo licemjerno zar ne?
pa to ti govorim...politika je po defaultu licemjerna,pogana,gadna etc.
ne konam sta se ovi tvoji ibrete..ko da su jucer pali s marsa na glavu
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27874 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Da se upisem na listu konstruktivnih samokriticara: "Kome ja dadoh glas, hebo li me otac glupi" :-)
hrasno38

#27875 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

dustaban wrote:
hrasno38 wrote: Ne znam zasto ali Zeljki vjerujem svjetlosnu godinu vise nego nekome iz S BiH a pogotovo jednom Jerlagicu......
Reci cu ti zasto - zato sto si ti opcenito sklon vjerovati u ublehu. Vjerovati Semiru Osmanagicu i Zeljku Komsicu... tu i nema neke razlike!
:mrgreen:
aha kome sam trebao dati....mozda Bakiru ili Fahri?????? Doduse eto ja vjerujem u ublehu covjeku koji se borio za BiH onako kako i treba da se bori i covjeku koji je nesto donio BiH pozitivno a ti........a.....u jedinstvu je spas!!!!!
Post Reply