Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakavdanakneiskustvu wrote:šalter sala grada zenice ne radi za vjerski praznik,kontas,jebo samoposluge,privatne su,ovo je gradska uprava pa ne radi
ocito da nema veze jer je drzava sekularna samo na papiru
...to sad ispade da je Zenica u drzavi koja je sekularna samo na papiru a da je Zapadna hercegovina demokratija i sekularni dio zemlje jer ne rade za Bozic?
kako li si ti to shvatio da mi je samo znati
ti napiso u postu iznad? ono o 99,9% pa je kao uredu da ne rade za Bozic...hajd da te ne citiram...[/quote]
kakavdanakneiskustvu wrote:
super kad je tako,super
Ako ti ne valja ovdje ti preseli u Grude, Čapljinu, Busovaču, Novi Travnik, Posušje. Tamo ćeš moć izvadit dokumente i platit struju za prvi dan Bajrama.
kamen spoticanja wrote:ja i ?
neka predaju dan ranije ili neka ovi kojima nije bajram interesantan budu na poslu...
ti nisi kupio supu dan prije pa sad otprilike kazes da zivis medju talibanima jer obiljezavaju svoj praznik?
ja rekao da zivim medju talibanima,o čemu ti svega ti???
i tako dodje taj trenutak u zivotu kad osobi koja je branila svoj grad u uniformi armije bih deset mjeseci,neko,sa valjda punim pravom osjecaja pripadnosti vecini smije nekom za koga samo pretpostavlja da ne pripada toj vecini reci idi odavdje ako ti se nesto ne svidja,neprocjenjivo
kamen spoticanja wrote:ja i ?
neka predaju dan ranije ili neka ovi kojima nije bajram interesantan budu na poslu...
ti nisi kupio supu dan prije pa sad otprilike kazes da zivis medju talibanima jer obiljezavaju svoj praznik?
ja rekao da zivim medju talibanima,o čemu ti svega ti???
Ja ovo sve čitam i ne kontam jel se sad treba radit za Bajram il ne treba ništa radit
Il trebaju pravoslavci i katolici radit? Il trebaju oni odmarat a da muslimani rade?
Meni fiskalna kasa, koja je odnesena na servis 30.12., bila na servisu 10 dana jer se u Banja Luci ne radi prva trećina januara.
kako danak zamisljas da npr banka u kojoj 70 % (nije cak ni 90 ) uposlenika nece doci taj dan na posao (a imaju to pravo po zakonu) radi? da onih 30% preuzmu sav teret na sebe? da natasa crkne od muke i opsluzi pun k ljudi..
meni bi je bilo zao...
kakavdanakneiskustvu wrote:zenica nije takav grad,zar bi se trebala zenica ugledati na grude npr. , ali jbg nekima ocito treba crtati
i kakve veze ima zap. hercegovina sa zenicom?
Kako nije, koliko ono po popisu Bošnjaka u Zenici ima, haman tu negdje oko 90%, istina nije 99% ali eto
Da vidiš kako je u Austriji kad oni obilježavaju neke svoje Svece, pichke materine, ne možeš hljeba i parizera kupit da se prehraniš do narednog dana kamoli šta više
prvo boldano: ne mora praznik, dovoljna je svaka nedjelja
drugo boldano: ne treba ti ovo
slavemaster wrote:
prvo boldano: ne mora praznik, dovoljna je svaka nedjelja
drugo boldano: ne treba ti ovo
ž
Sorry, nisam htio uvrijedit nego samo dokazat poentu. To za nedjelju poštujem i ne bih imao ništa protiv da je i kod nas tako ali ovo sam napisao još jednom jer je govorio o sekularizmu, a ja sam samo dao primjer da je manje više svugdje isto.
slavemaster wrote:kako danak zamisljas da npr banka u kojoj 70 % (nije cak ni 90 ) uposlenika nece doci taj dan na posao (a imaju to pravo po zakonu) radi? da onih 30% preuzmu sav teret na sebe? da natasa crkne od muke i opsluzi pun k ljudi..
meni bi je bilo zao...
pa jbg u mup-u,gdje ja radim,juce radili ljudi koji slave bajram,neko mora raditi,na kraju krajeva,banke nisu drzavni,kantonalni,gradski organi,koji bi valda trebali raditi,za bilo koji vjerski praznik,u bilo kojem gradu u ovoj drzavi,juce je u mup-u radio jedan izudin,jedan suad,neko je morao
slavemaster wrote:kako danak zamisljas da npr banka u kojoj 70 % (nije cak ni 90 ) uposlenika nece doci taj dan na posao (a imaju to pravo po zakonu) radi? da onih 30% preuzmu sav teret na sebe? da natasa crkne od muke i opsluzi pun k ljudi..
meni bi je bilo zao...
pa jbg u mup-u,gdje ja radim,juce radili ljudi koji slave bajram,neko mora raditi,na kraju krajeva,banke nisu drzavni,kantonalni,gradski organi,koji bi valda trebali raditi,za bilo koji vjerski praznik,u bilo kojem gradu u ovoj drzavi,juce je u mup-u radio jedan izudin,jedan suad,neko je morao
pa ok to, jasno je da hitna mora radit. al banka ne mora i bruka ostalih ne moraju...i sta sad sa ovima koji ne slave jer oni trebaju nadrljat pa radit..upravo bi to bilo gore..."vidi ovi lsave praznik a mi moramo rintat"...i crkli bi od posla...
ne govorim o hitnim sluzbama,ne govorim o dezurnoj sluzbi u mup-u ,o tome da ne mogu sve kancelarije redom biti zatvorene,zakljucane u mup-u,gradskoj upravi,kantonu jer je vjerki praznik,ovi koje sam spomenuo ne rade u dezurnoj sluzbi u mup-u nego u kancelarijama,u kojima jbg neko mora raditi,i radili su juce
Glupa priča skroz. Drugi grad koji je udaljen 16 km od Zenice bude "ugašen" kada je Božić, a za Bajram je sve uredno - da ne pišem vjersku strukturu tog grada. Za Božić u Zenici ne radi ni Ivana, ni Mario, ni Dejan, ni Bruno. Isto tako ni ja nisam jučer radio u gore spomenutom gradu.
Casual's wrote:Glupa priča skroz. Drugi grad koji je udaljen 16 km od Zenice bude "ugašen" kada je Božić, a za Bajram je sve uredno - da ne pišem vjersku strukturu tog grada. Za Božić u Zenici ne radi ni Ivana, ni Mario, ni Dejan, ni Bruno. Isto tako ni ja nisam jučer radio u gore spomenutom gradu.
Casual's wrote:Glupa priča skroz. Drugi grad koji je udaljen 16 km od Zenice bude "ugašen" kada je Božić, a za Bajram je sve uredno - da ne pišem vjersku strukturu tog grada. Za Božić u Zenici ne radi ni Ivana, ni Mario, ni Dejan, ni Bruno. Isto tako ni ja nisam jučer radio u gore spomenutom gradu.
kakavdanakneiskustvu wrote:šalter sala grada zenice ne radi za vjerski praznik,kontas,jebo samoposluge,privatne su,ovo je gradska uprava pa ne radi
Kad je Bozic, ne radi kompletna zapadna hercegovina, jel ti to kontas?
Shodno tome ne radi ni u Zenici za Bajram.
u zapadnoj hercegocini je hrvata 99,9 %,kontas?,vjerovatnoca da ce neko od tih 99,9 % doci bas za bozic u opstinu da trazi neki papir je minimalna,svedena na incident,za rubriku vjerovali ili ne,zenica nije takav grad,zar bi se trebala zenica ugledati na grude npr. , ali jbg nekima ocito treba crtati
Sjecas se one emisije prije rata koja je isla tamo negdje od pola 7, 15 do 7 uvecer i zvala se "trazili ste gledajte"?
Sad ti ta emisija ide uzivo na prostoru BiH. U pola BIH u Januaru ne radi pola drzave, za katolicki BOzic ne radi zapadna hercegovina, a na ostatku drzave ne rade Bosnjaci,pa i famozna gradska uprava za dva Bajrama. Mozes misliti bezobrazluka, ne rade za svoj praznik
u toj z. hercegovini je ponavljam 99,9 posto hrvata,u zenici koliko ja znam nije 99,9 posto bosnjaka, ali valjda nece niko htjeti izvaditi licnu kartu,pasos,registrovati auo,traziti rodni list[/quote]
Kakve to veze ima koliko koga ima? Bit je da je taj dan/dane praznik i ne radi se. Zato si ti tu da popunis mjesto ovome koji praznikuje i obratno.
meni bi je bilo zao...
Ispade Nataša radodajka , koja je to banka da se prebacim ?
Kad je Bozic, ne radi kompletna zapadna hercegovina, jel ti to kontas?
Shodno tome ne radi ni u Zenici za Bajram.
u zapadnoj hercegocini je hrvata 99,9 %,kontas?,vjerovatnoca da ce neko od tih 99,9 % doci bas za bozic u opstinu da trazi neki papir je minimalna,svedena na incident,za rubriku vjerovali ili ne,zenica nije takav grad,zar bi se trebala zenica ugledati na grude npr. , ali jbg nekima ocito treba crtati
Sjecas se one emisije prije rata koja je isla tamo negdje od pola 7, 15 do 7 uvecer i zvala se "trazili ste gledajte"?
Sad ti ta emisija ide uzivo na prostoru BiH. U pola BIH u Januaru ne radi pola drzave, za katolicki BOzic ne radi zapadna hercegovina, a na ostatku drzave ne rade Bosnjaci,pa i famozna gradska uprava za dva Bajrama. Mozes misliti bezobrazluka, ne rade za svoj praznik
u toj z. hercegovini je ponavljam 99,9 posto hrvata,u zenici koliko ja znam nije 99,9 posto bosnjaka, ali valjda nece niko htjeti izvaditi licnu kartu,pasos,registrovati auo,traziti rodni list[/quote]
Kakve to veze ima koliko koga ima? Bit je da je taj dan/dane praznik i ne radi se. Zato si ti tu da popunis mjesto ovome koji praznikuje i obratno.[/quote]
to je vjerski praznik,ne drzavni,i radni je dan
ne moze jedan koji juce nije slavio bajram raditi u tri kancelarije istovremeno,pogledati šalter salu gradske uprave juce pa se uvjeriti u to
meni bi je bilo zao...
Ispade Nataša radodajka , koja je to banka da se prebacim ?
kakavdanakneiskustvu wrote:
super kad je tako,super
Ako ti ne valja ovdje ti preseli u Grude, Čapljinu, Busovaču, Novi Travnik, Posušje. Tamo ćeš moć izvadit dokumente i platit struju za prvi dan Bajrama.
Ja ba, haj, @danak da se mijenjamo za stanove, hoš?