FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Jack Be Nimble

#27826 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

R9.. wrote:Ne ubacuj Meessija otice cojk na josh po godine hladjenja..... :!:
Daj boze da ode pa ga nema na svjetskom! :bih: :bih: :bih: :bih:
HB_BHF

#27827 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Otprilike ovako nešto se i očekivalo. Tipična čvrsta igra na koju Barca nema odgovor. Ipak pozitivna stvar je da je odbrana ove godine dosta bolja nego prošle.
omega369

#27828 Re: FC Barcelona

Post by omega369 »

meni se cini da je 'tata' prilicno zalutao u klub kakav je barcelona. realno, pati se sa timom od kojeg je sigurno bolji i kvalitetniji na vecini pozicija :roll:
Crvena Tifoza

#27829 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

omega369 wrote:meni se cini da je 'tata' prilicno zalutao u klub kakav je barcelona. realno, pati se sa timom od kojeg je sigurno bolji i kvalitetniji na vecini pozicija :roll:
Jeste kvalitetniji na većini pozicija, ali to ništa ne znači kad iz Atletika ubiše po nogama, hrvu se a sudija samo očajno gleda.

Šteta što ona Mesijeva lopta ne udje pred kraj utakmice. Odbrana Barçe dobro igrala večeras, bez prevelikih kikseva što je jedan veliki plus. Tata se pribojavao da ubaci Mesija od prve minute jer je možda i on očekivao ovakvu mesarsku igru Atletika, ali ni ova podjela bodova nije toliko loša. Bit će ovo jedno jako zanimljivo proljeće u La Ligi.
R9..

#27830 Re: FC Barcelona

Post by R9.. »

Crvena Tifoza wrote:
omega369 wrote:meni se cini da je 'tata' prilicno zalutao u klub kakav je barcelona. realno, pati se sa timom od kojeg je sigurno bolji i kvalitetniji na vecini pozicija :roll:
Jeste kvalitetniji na većini pozicija, ali to ništa ne znači kad iz Atletika ubiše po nogama, hrvu se a sudija samo očajno gleda.

Šteta što ona Mesijeva lopta ne udje pred kraj utakmice. Odbrana Barçe dobro igrala večeras, bez prevelikih kikseva što je jedan veliki plus. Tata se pribojavao da ubaci Mesija od prve minute jer je možda i on očekivao ovakvu mesarsku igru Atletika, ali ni ova podjela bodova nije toliko loša. Bit će ovo jedno jako zanimljivo proljeće u La Ligi.
Ja mislim da on poslije prvog poluvremena kad je vidio kako se tuku na terenu nije ni trebo ubacit messija.....samo sto lik udje dobi udarac u koljeno kad mu nogu onaj ne izvali....
skenderija04

#27831 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Najbitnija utakmica prvog dijela prvenstva 0-0. Rezultatski gledano, nije lose. 50 bodova na polusezoni je fin prosjek. Na proljece 10 kuci i 9 u gostima, od toga samo tri teska gostovanja Madrid, Sevilla i Sociedad. Ovi iz gornjeg dijela dolaze na Nou Camp. Sa te strane sve ok imajuci u vidu kako je islo sve los od priprema, Tito-Tata izmjena, povrede...

Vecerasnja utakmica je pokazala da Xavi vise nije igrac oko koga se sve vrti. Ritam utakmice ga je pregazio. Dani Alves nije bolji od Montoye. Mash je veceras dobro odigrao, ali je opasan po tim. Pedro i Alexis su odlicne rezerve i tako ih treba i prihvatiti. Velika utakmica i nista. Valjda je jasno da je kostur Pique,Alba Busquets, Cesc, Iniesta, Neymar i Messi. Ostalo po potrebi , ukusu i formi.

Veceras je Barcelona igrala ozbiljno i takticki skroz dobro. Ako ne zabijes prvi protiv Atletica ovo je neminovno. Atletico je odlican blok, znaju sta treba da rade i daje im rezultate. Povreda Inieste je sjebala i ono malo tecnosti u igri koju je Barcelona imala. I na kraju sudija, Maleu Lahoz... Simeone kaze da je bio odlican i da pusta da se igra. Naravno, pusta kako koga. Barcelona 9 faulova 3 zuta. Atletico 17 faulova 2 zuta. Sve u svemu, nisam nezadovoljan.
p206

#27832 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Meni je bila odlična utakmica, u rangu polufinala LP. Nekako sam takav imao dojam.
Odigrati 0-0 protiv ovakvog Atletica u gostima i ovakvom publikom, te sudijom koji pušta grublju igru je uspjeh.
Ovaj Atletico bi mogao proći bilo koga u LP, čak otići do kraja. Ništa nisu lošiji od Chelsea kad je osvojio, ili Borussije prošle sezone. Imati snage i koncentracije igrati onakav blok pred golom od 10 igrača, i napraviti par dobrih situacija pred protivničkim može samo vrlo jaka ekipa.
Crvena Tifoza

#27833 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

p206 wrote:Meni je bila odlična utakmica, u rangu polufinala LP. Nekako sam takav imao dojam.
Odigrati 0-0 protiv ovakvog Atletica u gostima i ovakvom publikom, te sudijom koji pušta grublju igru je uspjeh.
Ovaj Atletico bi mogao proći bilo koga u LP, čak otići do kraja. Ništa nisu lošiji od Chelsea kad je osvojio, ili Borussije prošle sezone. Imati snage i koncentracije igrati onakav blok pred golom od 10 igrača, i napraviti par dobrih situacija pred protivničkim može samo vrlo jaka ekipa.

Slažem se sa ovim da bi Atletiko daleko dogurao u LP. Paklena su ekipa i svaka čast Simeone šta je napravio od njih. Atletiko je sinoć igrao strašno inteligentno, naravno osim onih mesarskih startova koji nikome ne trebaju, jer na kraju krajeva sve su to fudbaleri sa karijerama ispred sebe. Dakle, sinošnja prednost Atletika je bila u tome što su rijetko napadali igrača sa loptom, nego su strašno dobro čitali kome će se dodati lopta i na te igrače su pravili pritisak. Mislim da je Tata zato odlučio da ubaci Mesija 'ranije' pa kasnije Nejmara da napravi prevagu u tom segmentu igre.
mbenz

#27834 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

sto se tice utakmice moglo se ocekivati ovakva tvrda tekma i netreba gledati na to nismo dobili atletico , nije atletico sto je nekad bio a jos gore i mi nismo sto smo nekad bili, mucimo se da damo go i treba par igraca, vezni odbrambeni 1-2 i pravi napadac, fabregas mi nije nesto a kad ga vidim da u spicu igra smuci mi se, ali mi se svidja sto barcelona vise ne srlja ko prije i tako da kazem "ima" taktiku. Nije vise kruzi oko gola protivnika i pokusavaj u peterac gurnuti loptu , znaju se izvuci na sredinu i prebacivanjem odbrane davati u for lopte sancezu i neymaru i to mi se jako svidja, ali najljepsi osjecaj je bio kad smo realu dali drugi gol iz njihove igre iz kontre, povuci se i hop duga sancezu i eto ga, a na tu foru smo jedno 5 komada primili od reala u prosloj sezoni.
HB_BHF

#27835 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Znači u januaru se ne kupuje ništa? Hoće li bar biti odlazaka (Cuenca, Affelay)?
skenderija04

#27836 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Znači u januaru se ne kupuje ništa? Hoće li bar biti odlazaka (Cuenca, Affelay)?
Navodno nece. Osim ako neko dodje po Tella i ovaj prihvati da ide. Klauzula je mala i tu ne bi bilo price. Zadnja info je da se Ibi svidio Tati i da ovaj hoce da ga proba. Putovao je u Madrid i danas je trenirao sa prvim timom kompletan trening.
ascari

#27837 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Boja je opravdana :-D

Image
Logovan

#27838 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Eno fol sad opravdano. :D
sumirprimus

#27839 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ODIJELO MU JE odlicno,.,ne znam u cemu je problem...
Bosanski_kralj

#27840 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

Ma kakvo god odijelo Messi da obuče ono izgleda smiješno. Nije to do odijela, nego do Messia je :D
Crvena Tifoza

#27841 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Ja bi samo volio da vidim ove modne kriticare kakva odijela oni nose i kakav je njihov stil oblacenja. :D

Ako nekoga interesuje, D&G mu je pravio odijelo. :-)
HB_BHF

#27842 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Bartra 2017.
MOSALJOZE

#27843 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Crvena Tifoza wrote:Ja bi samo volio da vidim ove modne kriticare kakva odijela oni nose i kakav je njihov stil oblacenja. :D

Ako nekoga interesuje, D&G mu je pravio odijelo. :-)
Ne možeš ti naš narod dohavizat pameti.Čovjeka boli ***** šta neko misli.
skenderija04

#27844 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Image
pakica_

#27845 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

vala i ovaj song vise sere s ovom obucom :lol: :lol:
Crvena Tifoza

#27846 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Ovakve kostobrane ubuduce nositi kad išli u Madrid. :D
skenderija04

#27847 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

pakica_ wrote:vala i ovaj song vise sere s ovom obucom :lol: :lol:
Znam, ali da vidim sta misle ovi sto znaju o modi :D
skenderija04

#27848 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@BHF_Manijak

Ovaj BILD kakvi su?

Schalke und Dortmund: Gündogan - Papa traf sich mit Barcelona und...
Europa jagt unsere Nationalspieler! Dortmund-Stratege Ilkay Gündogan und Schalke-Star Julian Draxler sind heiß begehrt wie nie.
pakica_

#27849 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

skenderija04 wrote:
pakica_ wrote:vala i ovaj song vise sere s ovom obucom :lol: :lol:
Znam, ali da vidim sta misle ovi sto znaju o modi :D
e ja sam ober demode, ako je ovo moderno :lol: on i njegova nakaradna obuca vise vise :lol: :lol:
ascari

#27850 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Mene ne bune cizme, vec tajming. Ili je Pinto uranio na trening, ili se Song bas opustio. Eventualno Pinto trenira duze od Songa. Molim da se ukljucite u analizu!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Post Reply