Sirija vol. 2
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#27826 Re: Sirija vol. 2
Prozor noćas mora pasti.
Smrt fašizmu, slobda narodu.
Pozdrav drugovi.
Smrt fašizmu, slobda narodu.
Pozdrav drugovi.
- fosna2014
#27827 Re: Sirija vol. 2
163 militants had their status cleared after turning themselves in to the SAA in Homs/Homs CS today (22/05/2016) https://t.co/np0dfbdTe5
- Maystor
#27828 Re: Sirija vol. 2
Drago mi je da si se vratioChallenger__ wrote:Da jednom za svagda utvrdimo činjenice: Darija je jugozapadno predgrađe Damaska. Nalazi se na udaljenosti od 8 kilometara od centra grada. Ovo predgrađe je NAPUSTILO 90% predratnih stanovnika.
GARANTUJEM, a pročitao sam negdje, davno, da je neuporedivo više stanovnika Daraje danas na teritoriji pod kontrolom vlade u Damasku/SAA nego u preostalim dijelovima grada koji drže oponenti vlade u Damasku.
- Challenger__
#27829 Re: Sirija vol. 2
Maystor wrote:Drago mi je da si se vratio
- fosna2014
#27830 Re: Sirija vol. 2
#SAA advance north of #Tadmor taking control of Qal'at al-Hiri & points 619 & 711
-
Novak20
#27831 Re: Sirija vol. 2
fosna2014 wrote:#SAA advance north of #Tadmor taking control of Qal'at al-Hiri & points 619 & 711

-
cbrt
#27832 Re: Sirija vol. 2
Vratio se perfidni lažac i manipulator...ta ista SAA sravni čitavo predgrađe sa zemljom, ljudi se razbeže u panici pa veći deo ode u delove grada koji kontrolišu te Asadove zveri iz čistog pragmatizma da im ne padaju bombe na glavu i da imaju da jedu (a ne da skapavaju od gladi kao u Ghouti) ali eto, po njemu, oni su tamo jer podržavaju Asada i njegovu kliku tzv. osovinu otpora (pitanje samo čemu, po meni napredku i civilizaciji koju bi promena fašističkih režima, uz neizbežne turbulencije, na kraju ipak donela)...i sad je bitno dal' je 8 ili 4 kilometra, pa Jobar je na ivici samog centra grada...nebitno predgrađe...Maystor wrote:Drago mi je da si se vratioChallenger__ wrote:Da jednom za svagda utvrdimo činjenice: Darija je jugozapadno predgrađe Damaska. Nalazi se na udaljenosti od 8 kilometara od centra grada. Ovo predgrađe je NAPUSTILO 90% predratnih stanovnika.
GARANTUJEM, a pročitao sam negdje, davno, da je neuporedivo više stanovnika Daraje danas na teritoriji pod kontrolom vlade u Damasku/SAA nego u preostalim dijelovima grada koji drže oponenti vlade u Damasku.
- Kikibombona
#27833 Re: Sirija vol. 2
Dijwar Xebat,Commander of #SDF: 'General Votel said that they will support us military during #Raqqa operation' (RN)
Dijwar Xebat told Rojnews that SDF and the USA will strengthen their military cooperation in the fight against ISIS
Dijwar Xebat stated that General Joseph Vostel has met also with authorities of #Rojava Administration during his visit (RN)
(sudeci prema ovoj mapi u pozadini, provincija Hataj, koju su Turci oteli od Sirije, se vraca Siriji i autonomnoj pokrajini Rojava)ROJAVA: Representatives from Efrîn, Kobani and Cizire Cantons arrive in Amudê city for an important meeting.
Rojava's Federal Council is preparing to implement the Federal Project in Rojava's administration.

U AmeriKi
U Parizu se otvara sutraRojava representatives Ilham Ehmed and Sînem Mehemed held meetings with US Congress members about Rojava's Federal Project.

Danas se Oland sastao sa generalima i politicarima irackog Kurdistana

Kurdska zvanicnica, jezidi vjere

Kurdofil Levi kaze da se trebaju crtati nove granice
French philosopher, director of Peshmerga film: Time to break Sykes-Picot agreement
http://rudaw.net/english/kurdistan/22052016
- DuckZz
#27834 Re: Sirija vol. 2
10 grupa do sada, ako se ništa ne desi, slobodno me prozovite i recite da je 400 pobunjenika poginulo jer to je jedina prepreka.DuckZz wrote:Sljedeće sedmice, pobunjenici će pokrenuti napad na jedno mjesto.
4 grupe gomilaju snage.
- jogurt_
#27835 Re: Sirija vol. 2
Premijer Turske Ahmet Davutoglu danas je dao ostavku

-
The 51st State
#27836 Re: Sirija vol. 2
amoralni govnar, sta se tu ima vise reci, sve dok se ne odstupa od pravoslavnog nihilizma kvake ce se srati, u potonjem obicni primitivac i zaludjenik.General War wrote:...osam kilometara je inace jako daleko...ispod maximalnog dometa minobacaca 120 mm,da ga Assad licno iz rezidencije puni
- insomnia78
#27837 Re: Sirija vol. 2
Kako glupa slika a ponavlja se opet i opetjogurt_ wrote:Premijer Turske Ahmet Davutoglu danas je dao ostavku
Siguran sam da bi se u. predsjednik dr. Assad vrlo rado zamjenio sa svakim od njih. Dobro, osim saudijskog kralja
Jbt, ljudi zavrsili predsjednicku/premijersku karijeru, na ovaj ili onaj nacin. Nastavice na drugim, cesto jos i boljim pozicijama. Sarkozy npr. ce se ponovo kandidovati i ima poprilicne sanse da pobjedi. A nasem uvazenom predsjedniku doktoru Assadu se ost'o il ne ost'o na vlasti se citav zivot valja okretati preko ramena
-
Novak20
#27838 Re: Sirija vol. 2
Pa bolje i da se okreće preko ramena nego da je prošao kao Gadafi ili Sadam. Barem još može koji put da opali Asmuinsomnia78 wrote: Kako glupa slika a ponavlja se opet i opet
Siguran sam da bi se u. predsjednik dr. Assad vrlo rado zamjenio sa svakim od njih. Dobro, osim saudijskog kralja
Jbt, ljudi zavrsili predsjednicku/premijersku karijeru, na ovaj ili onaj nacin. Nastavice na drugim, cesto jos i boljim pozicijama. Sarkozy npr. ce se ponovo kandidovati i ima poprilicne sanse da pobjedi. A nasem uvazenom predsjedniku doktoru Assadu se ost'o il ne ost'o na vlasti se citav zivot valja okretati preko ramena
Ko god da mu je sponzor mora dobro da se čuva malenog hinje a dok je takvih desničari u Evropi će da napreduju u narednim godinama.
- insomnia78
#27839 Re: Sirija vol. 2
De uozbilji se. Ja ti rekoh, ako se ne desi nesto radikalno Sarkozy hladno uzima izbore sljedece godine. Ne mogu mu nista. Sudjenja, afere...Novak20 wrote:Pa bolje i da se okreće preko ramena nego da je prošao kao Gadafi ili Sadam. Barem još može koji put da opali Asmuinsomnia78 wrote: Kako glupa slika a ponavlja se opet i opet
Jbt, ljudi zavrsili predsjednicku/premijersku karijeru, na ovaj ili onaj nacin. Nastavice na drugim, cesto jos i boljim pozicijama. Sarkozy npr. ce se ponovo kandidovati i ima poprilicne sanse da pobjedi. A nasem uvazenom predsjedniku doktoru Assadu se ost'o il ne ost'o na vlasti se citav zivot valja okretati preko ramena. Sarkozy onomad pobijedi u Francuskoj sa Gadafijevim donacijama pa ga zaj... k'o majmuna. Misliš da se Sarkozy ne okreće preko ramena ?
Ko god da mu je sponzor mora dobro da se čuva malenog hinje a dok je takvih desničari u Evropi će da napreduju u narednim godinama.
I Sarkozy je desnica, ne ekstremna ali desnica
Zaboravio si na njegove slucajeve protjerivanja roma?
Sto se tice Assada naravno da je bolje pros'o nego Gadafi i ekipa ali ova slika, nema veze sa vezom. Niko od ovih nece na biro ni u egzil
- Co0l
#27840 Re: Sirija vol. 2
Postovaoci diktatora i ratnih zlocinaca inace ne razumiju koncept mandata i demokratske procese uopste.insomnia78 wrote:Kako glupa slika a ponavlja se opet i opetjogurt_ wrote:Premijer Turske Ahmet Davutoglu danas je dao ostavku
-
Novak20
#27843 Re: Sirija vol. 2
Ok. Znaš sigurno bolje od mene stanje u Fr. ali ni ekstremna desnica nije bez šansi pored ovih ljigavaca.insomnia78 wrote:De uozbilji se. Ja ti rekoh, ako se ne desi nesto radikalno Sarkozy hladno uzima izbore sljedece godine. Ne mogu mu nista. Sudjenja, afere...Novak20 wrote:Pa bolje i da se okreće preko ramena nego da je prošao kao Gadafi ili Sadam. Barem još može koji put da opali Asmuinsomnia78 wrote: Kako glupa slika a ponavlja se opet i opet
Jbt, ljudi zavrsili predsjednicku/premijersku karijeru, na ovaj ili onaj nacin. Nastavice na drugim, cesto jos i boljim pozicijama. Sarkozy npr. ce se ponovo kandidovati i ima poprilicne sanse da pobjedi. A nasem uvazenom predsjedniku doktoru Assadu se ost'o il ne ost'o na vlasti se citav zivot valja okretati preko ramena. Sarkozy onomad pobijedi u Francuskoj sa Gadafijevim donacijama pa ga zaj... k'o majmuna. Misliš da se Sarkozy ne okreće preko ramena ?
I Sarkozy je desnica, ne ekstremna ali desnica
Zaboravio si na njegove slucajeve protjerivanja roma?
Sto se tice Assada naravno da je bolje pros'o nego Gadafi i ekipa ali ova slika, nema veze sa vezom. Niko od ovih nece na biro ni u egzil
p.s. Lahko je udarat' na Romiće kad iza njih ne stoji niko sa parama ili barem energentima.
- insomnia78
#27844 Re: Sirija vol. 2
Pa evo Le Pen udara na Jevreje kao i na naftase 
No nije tema pa da ne zacatavamo vise
PS: nemoj me pogresno shvatiti, ne branim Sarkozyja samo pokusavam objasniti situaciju
Jbg socijalisti su toliko usrali i jos uvijek seru da ce trebati pravo cudo da dobiju izbore
Samo sto mislim da ako u drugom krugu bude Sarko-Le Pen vecina "lijevih" glasaca ce glasati za manje zlo. Vec vidjeno na parlamentarnim
No nije tema pa da ne zacatavamo vise
PS: nemoj me pogresno shvatiti, ne branim Sarkozyja samo pokusavam objasniti situaciju
Jbg socijalisti su toliko usrali i jos uvijek seru da ce trebati pravo cudo da dobiju izbore
Samo sto mislim da ako u drugom krugu bude Sarko-Le Pen vecina "lijevih" glasaca ce glasati za manje zlo. Vec vidjeno na parlamentarnim
-
RepublikanskaGarda
#27845 Re: Sirija vol. 2
Krščansko groblje u Deir-ez Zouru ponovno pod kontrolom vlade, zadnjih par dana snage loyalne vladi u Damasku uspjeli su povratiti vecinu izgubljenih polozaja u okolici bolnice al Assad, legendarni brko je ziv i zdrav

Sprovod 4 pripadnika legendarnih AL-Quds brigada iz Allepa, do sada je u borbama sa stranim placenicima i domacim izdajnicima poginulo 358 pripadnika palestinskih AL-Quds brigada, ova herojska jedinica je mozda i glavni razlog zasto Allepo i u svojim najtezim danima nije pao u ruke erdoganovim placenicima i miljenicima muslimanske elite iz Saudijske Arabije i petro zaljevskih kvazi drzavica, heroji Allepa
https://www.facebook.com/68344259837359 ... 652154321/

Sprovod 4 pripadnika legendarnih AL-Quds brigada iz Allepa, do sada je u borbama sa stranim placenicima i domacim izdajnicima poginulo 358 pripadnika palestinskih AL-Quds brigada, ova herojska jedinica je mozda i glavni razlog zasto Allepo i u svojim najtezim danima nije pao u ruke erdoganovim placenicima i miljenicima muslimanske elite iz Saudijske Arabije i petro zaljevskih kvazi drzavica, heroji Allepa
https://www.facebook.com/68344259837359 ... 652154321/
- Challenger__
#27846 Re: Sirija vol. 2
Vidim neke izlive ludila i histerije na temi, ali za to je već nadležna administracija.
_______

Ova fotografija je sasvim primjerena jer nije riječ o "demokratskim procedurama i ograničenim mandatima" već o licima koja su uložila ogroman trud da smaknu predsjednika Sirije. O rokovima koje su pominjali a koji su istekli prije više godina da ne govorim.
Svojom grandioznom glupošću su se preporučili za ovakav kolaž.
_______

Ova fotografija je sasvim primjerena jer nije riječ o "demokratskim procedurama i ograničenim mandatima" već o licima koja su uložila ogroman trud da smaknu predsjednika Sirije. O rokovima koje su pominjali a koji su istekli prije više godina da ne govorim.
Svojom grandioznom glupošću su se preporučili za ovakav kolaž.
- General War
#27847 Re: Sirija vol. 2
Boli ih kita za siriju...sve u sklopu posla.
- Challenger__
#27848 Re: Sirija vol. 2
Kako da ne, Đenerale, kako da ne... Tako reći, to ih se uopšte ne tiče.
- General War
#27849 Re: Sirija vol. 2
...svi su izvrsili samoubistvo koliko im je zao 
- DuckZz