Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

rumenige_brajtner

#27826 Re: Sarajevski derbi

Post by rumenige_brajtner »

splinter wrote:Pozz narode. Jel ko gledao snimak tekme sinoć, jbg ja nisam, pogasilo mi sve. Jel ostalo na kraju 2:1? Jel Krste zabio? Šta bi :D
javilo na dnevniku da je eksplodirala auto-bomba u bagdadu. krste preuzeo odgovornost.
bjelave

#27827 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Ricken wrote:
mali_milojica wrote:Znate sta bih volio,da vidim da se napravi teren po svim standardima,sa grijacima. Da prije utakmice snijeg pada 24h i da vidim na sta bi teren izgledao.
Jebo ga reflektori od iduce sezone,tereni su trebali biti prioritet.

Mi radimo teren na proljeće po svim standardima. A oni mogu da gledaju i da pate. Oni su jedno 5 teških godina iza nas na tom putu. Prvo nek kupe livadu pa nek maštaju o stadionu i standardima.
Znači opet radite travnjak? Savez tvrdi da ga je sredio pred utakmicu sa Belgijom.
Cija donacija je ovaj put u pitanju?
Zlocin&Kazna

#27828 Re: Sarajevski derbi

Post by Zlocin&Kazna »

bjelave wrote:
BlueBlood wrote:
bjelave wrote:Grbavica po ko zna koji put postavlja standarde i pronosi slavu nase domovine.
:thumbup:
To je apsolutno tacno. Nedeljna sramota i skandalozna organizacija, kojom su se bavili ne samo regionalni već i svjetski mediji, nisu pobrisani, niti su u vezi sa vasom pobjedom jucer.Zbog koji su se crvenili i svi iz tvog tabora koji imaju imalo obraza.
Kao ni sa stravicnom kaljugom na kojoj se je igralo jucer. U bilo kojoj drugoj zemlji na ovom kontinentu ta utakmica se ne bi odigrala u uslovima koji nisu regularni, niti su fudbalski. Ono je mizerno cak i za PL standarde koji su najnizi u Evropi. Mislim da je FKS u posljednjih desetak godina igralo samo jednom na priblizno kaljavom terenu. Sa Zvijezdom u Gradaccu.
Samo sto se oni ne hvale evropskim stadionom poput vas, niti su primili milionske donacije od opcine pa do saveza za sređivanje istog.
Bruka od nedjelje se ostaje i ne moze se oprati, ali ne mogu da se ne sjetim utakmice u Gradaccu - domacini su tada trazili odgodu ali FKS je tada insistiralo da se mora igrati - ko bi vratio navijace u Sarajevo bez utakmice, a Zvijezda usla u drugi dio sezone sa ambicijama nizim od Celikovih ove godine tako da ni vasa pobjeda nije bila upitna. Ta utakmica im je unistila teren koji je do kraja sezone, sa jednog od najljepsih spao na najgori u ligi.

Teren je jucer bio los ali kad nije smetalo Belgijancima da utrpaju 4, nije ni vama.

Jos jednom - ono u nedjelju je bruka.
Charuga
Globalni moderator

#27829 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Tolike milione dobili od saveza, opštine, kantona, Federacije, države i opet teren ko za koride. Stvarno sramota. Vratite pare lopovi, ili dajte ostavke.
Ima li neko nekog jarana u bilo kakvim istražnim organima? SIPA, tužilaštvo, MUP, bilo ko, da ovu bagru pohapsi? Vratite milione od narodnih para lopovi.
bjelave

#27830 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Zlocin&Kazna wrote: Bruka od nedjelje se ostaje i ne moze se oprati, ali ne mogu da se ne sjetim utakmice u Gradaccu - domacini su tada trazili odgodu ali FKS je tada insistiralo da se mora igrati - ko bi vratio navijace u Sarajevo bez utakmice, a Zvijezda usla u drugi dio sezone sa ambicijama nizim od Celikovih ove godine tako da ni vasa pobjeda nije bila upitna. Ta utakmica im je unistila teren koji je do kraja sezone, sa jednog od najljepsih spao na najgori u ligi.

Teren je jucer bio los ali kad nije smetalo Belgijancima da utrpaju 4, nije ni vama.

Jos jednom - ono u nedjelju je bruka.
Onaj teren od jucer se ne moze porediti sa onim na kom se igrala utakmica sa Belgijom. Ono sto su svjetski mediji, nakon utakmice sa Belgijom, nazivali pasnjakom za krave i krompiralistem, je Wembley za uslove koji su jucer vladali na grbavici. Ni jedna medjunarodna utakmica se ne bi odigrala u onoj kaljuzi jucer.Niti bi to bilo moguce u bilo kom nacionalnom takmicenju u Evropi osim PL.

Paralelu sa Gradacem sam povukao iz drugih razloga a koji si zaobisao.

A inace slazem se da je ono u nedelju bilo sramota ne samo za klubu vec i gradu i drzavu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#27831 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Šta je bilo, bilo.
Treba gledati ubuduće.
Samo, bojim se da od toga nema ništa.
Isto kao i sa zagađenjem grada i milion drugih problema.
agnostic_front

#27832 Re: Sarajevski derbi

Post by agnostic_front »

:nargila: :nargila:
Logovan

#27833 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

:nargila: :nargila: :izet:
Charuga
Globalni moderator

#27834 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Ko će gledati Tomo? Oni što do sada nisu uložili feninga u domaći fudbal? Isti oni koje boli bimbo za domaćom ligom? Ma nema od toga ništa.

A sami klubovi ne mogu to ispoštovati. Za ekstra teren, sa pravom drenažom, grijačima, travom itd. treba cca 1.500.000 KM. Neka ne bude ekstra, neka bude dobro, opet ne može ispod 1.000.000 KM. Koji klub ima te pare, a da ne dobije neku donaciju ili nešto drugo? Ni jedan.
Na kraju i nisu klubovi dužni da prave terene, jer je 95% stadiona u vlasništvu opština. A nadati se da će opštine uložiti u to je kao i vjerovati u basne.
shalla

#27835 Re: Sarajevski derbi

Post by shalla »

Realno, naše „igrače“ ne može oprati niko i ništa, prešetali utakmicu ko kakve pičkice, slično kao željo prošle godine na Koševu kad im je trebalo za prvenstvo a oni prehodali utakmicu. Ali ona nedjelja je sramota i za želju i za ligu, pričajte svi vi plavi šta hoćete ali ono je sramota i ništa drugo. Naravno da rezultatom skrećete temu sa toga i treba tako, vjerovatno bi i mi ali utakmica je jedna a problem ostaje i za ubuduće... Fkt ne znam na koji način ali Savez mora nešto uraditi, pomoći, da se infrastruktura stadiona u kompletnoj ligi popravi, pogotovo za ove utakmice koje se igraju u zimskim uslovima, doduše hercegovačkim klubovima nije toliki problem ali sarajevo, banjaluka, zenica, tuzla, bijeljina, sve su to kaljuže epskih razmjera gdje se ne bi smio igrati profesionalni fudbal...
manijak1

#27836 Re: Sarajevski derbi

Post by manijak1 »

Charuga wrote:Tolike milione dobili od saveza, opštine, kantona, Federacije, države i opet teren ko za koride. Stvarno sramota. Vratite pare lopovi, ili dajte ostavke.
Ima li neko nekog jarana u bilo kakvim istražnim organima? SIPA, tužilaštvo, MUP, bilo ko, da ovu bagru pohapsi? Vratite milione od narodnih para lopovi.
I platite vodu :D nedostaje :oops:
pa ne ponestaje snage :D bjelavama
Znači opet radite travnjak? Savez tvrdi da ga je sredio pred utakmicu sa Belgijom.
Cija donacija je ovaj put u pitanju?
Ti ko nemaš oči :D kad ti odgovara da ne vidiš očito :?
danas druga priča :oops:
Niti bi to bilo moguce u bilo kom nacionalnom takmicenju u Evropi osim PL.
Koliko se sjećam :D u nedjelju si onako još uvijek uvjeren da ćete nas ubiti u pojam pitao da li će Savez poštovati pravilnik da se utakmica odigra u ponedjeljak , zaisko si dobio si što nisi zamislio da ćeš dobiti , i po guzi i po glavi :oops:
Charuga zatvorio si report. Znaci ovo nije vrijedjanje? A poslije ce na terapiju i po lijekove
Svaka ti cast!
Sad mene kazni sto komentarisem tvoj postenje.
Neka kazni mene što ću tebi reći da si bestidnik vantaki :oops: čak i vrijeđanja izmišljaš.
Lako ti je biti prostak kad te isti takav stiti!
što smo fini :oops: po DNK-u od osnivanja .
bjelave

#27837 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Melbourne_Australia wrote:Bjelave je na sastanku sa advokatima , tuzbu su podigli :lol: :lol: A poslije ce na terapiju i po lijekove :lol: :lol:
Dabogda na terapiji zavrsili i ti i ovaj sto te stiti.
Charuga
Globalni moderator

#27838 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Melbourne_Australia wrote:Bjelave je na sastanku sa advokatima , tuzbu su podigli :lol: :lol: A poslije ce na terapiju i po lijekove :lol: :lol:
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, nepoštivanje upozorenja”
» Melbourne_Australia

7 dana

@bjelave

Ovo ti je posljednji put da ti prelazim preko onakvih sranja koje pišeš.
Nismo roboti i ne možemo sve odraditi istog momenta, kada vi to zamislite. Ako sam obrisao report, ne znači da sam ga i zaboravio. Dođem ujutro na forum i moram pregledati po 20-30 stranica na sportu, ne samo ovu temu.
Znači sada si me vrijeđao i oprošteno ti je, drugi put neće biti!

Toliko, nema potrebe da mi odgovaraš jer ću ti brisati svaki post koji se tiče ovoga.

Ugodan dan.
Logovan

#27839 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

shalla wrote:Realno, naše „igrače“ ne može oprati niko i ništa, prešetali utakmicu ko kakve pičkice, slično kao željo prošle godine na Koševu kad im je trebalo za prvenstvo a oni prehodali utakmicu. Ali ona nedjelja je sramota i za želju i za ligu, pričajte svi vi plavi šta hoćete ali ono je sramota i ništa drugo. Naravno da rezultatom skrećete temu sa toga i treba tako, vjerovatno bi i mi ali utakmica je jedna a problem ostaje i za ubuduće... Fkt ne znam na koji način ali Savez mora nešto uraditi, pomoći, da se infrastruktura stadiona u kompletnoj ligi popravi, pogotovo za ove utakmice koje se igraju u zimskim uslovima, doduše hercegovačkim klubovima nije toliki problem ali sarajevo, banjaluka, zenica, tuzla, bijeljina, sve su to kaljuže epskih razmjera gdje se ne bi smio igrati profesionalni fudbal...
:thumbup: :thumbup:

Posebno boldirani dio.... :thumbup:
Dr. Kuca

#27840 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Svako normalan govori da prvo treba uloziti u terene i reflektore. Jeseni dio vecina ekipa igra u nenormalnim uslovima n plus 45, a vala i zimi oranice, zaledjeno. Zamisli kakva ce evo grbavica biti poslije jucer kad smrznu one grbe, Kosevo poslije subote, tuzla, bjeljina itd.
Charuga
Globalni moderator

#27841 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

bjelave wrote:
Dabogda na terapiji zavrsili i ti i ovaj sto te stiti.
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, nepoštivanje upozorenja”
» bjelave

7 dana

Jednom oprost, drugi put ban.

Hvala i do viđenja.
teatrale36

#27842 Re: Sarajevski derbi

Post by teatrale36 »

shalla wrote:Realno, naše „igrače“ ne može oprati niko i ništa, prešetali utakmicu ko kakve pičkice, slično kao željo prošle godine na Koševu kad im je trebalo za prvenstvo a oni prehodali utakmicu. Ali ona nedjelja je sramota i za želju i za ligu, pričajte svi vi plavi šta hoćete ali ono je sramota i ništa drugo. Naravno da rezultatom skrećete temu sa toga i treba tako, vjerovatno bi i mi ali utakmica je jedna a problem ostaje i za ubuduće... Fkt ne znam na koji način ali Savez mora nešto uraditi, pomoći, da se infrastruktura stadiona u kompletnoj ligi popravi, pogotovo za ove utakmice koje se igraju u zimskim uslovima, doduše hercegovačkim klubovima nije toliki problem ali sarajevo, banjaluka, zenica, tuzla, bijeljina, sve su to kaljuže epskih razmjera gdje se ne bi smio igrati profesionalni fudbal...
Ali je utakmica licila na nesto, bar je bilo sansi, golova, jednom rjecju svega sto gradski derbi treba, najgore su utakmice bila kad su uslovi idealni dobar teren, popunjene tribine a na terenu manekeni naprave zajedno dvije poluprilike.
Juce odlicna utakmica i pobjeda boljeg.
BlueBlood

#27843 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Image
shalla

#27844 Re: Sarajevski derbi

Post by shalla »

teatrale36 wrote:
Ali je utakmica licila na nesto, bar je bilo sansi, golova, jednom rjecju svega sto gradski derbi treba, najgore su utakmice bila kad su uslovi idealni dobar teren, popunjene tribine a na terenu manekeni naprave zajedno dvije poluprilike.
Juce odlicna utakmica i pobjeda boljeg.
Ma iskreno, većina šansi i jednih i drugih su bile plod grešaka protivnika, bar do neke 60-e minute dokad sam ja gledao ali se slažem da je uvijek bolja varijanta tekma sa puno šansi i lijepe igre...
manijak1

#27845 Re: Sarajevski derbi

Post by manijak1 »

BlueBlood wrote:Image
A ona kaže :oops: nije sada Goran nego se navalio i neki Sinan : :D
BlueBlood

#27846 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Image
kako kome :lol: :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#27847 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Pokvario se prekidac ne mogu da ga ugase :oops:
BlueBlood

#27848 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Krste preuzeo odgovornost na sebe :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#27849 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Charuga wrote:Ko će gledati Tomo? Oni što do sada nisu uložili feninga u domaći fudbal? Isti oni koje boli bimbo za domaćom ligom? Ma nema od toga ništa.

A sami klubovi ne mogu to ispoštovati. Za ekstra teren, sa pravom drenažom, grijačima, travom itd. treba cca 1.500.000 KM. Neka ne bude ekstra, neka bude dobro, opet ne može ispod 1.000.000 KM. Koji klub ima te pare, a da ne dobije neku donaciju ili nešto drugo? Ni jedan.
Na kraju i nisu klubovi dužni da prave terene, jer je 95% stadiona u vlasništvu opština. A nadati se da će opštine uložiti u to je kao i vjerovati u basne.
Jasno, zato i kažem da je okretanje glave od problema postala svakodnevnica.
Moglo se, imao se momentum, ali preći su sitni šićari.
Nadzorna_ploca

#27850 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Za neke terapije pocinju i zavrsavaju u Banovicima. :D
A nije ni Puracic daleko. :izet:
Post Reply