Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

neki

#27826 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

Haris.ba wrote: 03/08/2026 15:35
neki wrote: 03/08/2026 15:32 Da, postoji ucrtana trasa tog puta kroz dvije sarajevske opštine.
Sta se dobilo za to sto se ucrtala ta trasa kroz teritoriju Sarajeva?
ne razumijem, šta se to trebalo dobiti?
Nacrt plana je javno dostupan, ja nemam ni vremena ni volje da ga čitavog pročitam ali me zanimao saobraćajni dio pa sam ga "preletio"..
Ukratko, plan odiše opsjednutošću za spajanjem sa istočnim susjedima, čak i tamo gdje to nije bilo predviđeno planom iz 1986, pa je u tom duhu ucrtana i ova trasa brze ceste SA-BG (nigdje se ne pominje autoput), a to je toliko amaterski ucrtano da je smiješno, jer bi tom trasom cesta prolazila kroz tunel dug bar 5km.
Čak mi se čini da u svojim maštanjima istočni planiraju tunel od Lukavice do Pala pa je ova trasa u sarajevskom planu još smješnija.
Mene je nacrt razočarao, žali bože na šta su potrošili deset godina, bolje da su kakav regulacioni napravili umjesto ove sramote.
Naslovnica

#27827 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

neki wrote: 03/08/2026 22:02
Haris.ba wrote: 03/08/2026 15:35
neki wrote: 03/08/2026 15:32 Da, postoji ucrtana trasa tog puta kroz dvije sarajevske opštine.
Sta se dobilo za to sto se ucrtala ta trasa kroz teritoriju Sarajeva?
ne razumijem, šta se to trebalo dobiti?
Nacrt plana je javno dostupan, ja nemam ni vremena ni volje da ga čitavog pročitam ali me zanimao saobraćajni dio pa sam ga "preletio"..
Ukratko, plan odiše opsjednutošću za spajanjem sa istočnim susjedima, čak i tamo gdje to nije bilo predviđeno planom iz 1986, pa je u tom duhu ucrtana i ova trasa brze ceste SA-BG (nigdje se ne pominje autoput), a to je toliko amaterski ucrtano da je smiješno, jer bi tom trasom cesta prolazila kroz tunel dug bar 5km.
Čak mi se čini da u svojim maštanjima istočni planiraju tunel od Lukavice do Pala pa je ova trasa u sarajevskom planu još smješnija.
Mene je nacrt razočarao, žali bože na šta su potrošili deset godina, bolje da su kakav regulacioni napravili umjesto ove sramote.
Nešto ala Hranjen?
:gunjastajl:
Naslovnica

#27828 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Počela obnova ceste za Bjelašnicu sa hadžićke strane.
:thumbup:
izbjeglica_iz_besmisla

#27829 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Od Malog Polja, pa do kruznog toka na skretanju za Bjelasnicu.

Pametno sto su s tom dionicom krenuli.
Post Reply