SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
holowey

#27826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

Jimmy McNulty wrote:
Freamon Lester wrote:U granicnu ulaze k'o da ih Naser Keljemendi i Zika Turkovic biraju. Nije mi samo jasno kako uspjevaju dobiti potvrde da nisu kaznjavani... :lol:
Znam momka koji ima djela što se kaže ko Ivo Andrić i eno ga, up'o u Graničnu. Pa taj će pustit tone heroina čisto onako iz zayebancije da napakosti ovim drotovima za silne batine što su mu udijelili, neće ni tražit para za taj čin. Pro bono će puštat drogu. :lol:
ili ce ih pustiti jer ga znaju, znaju mu familiju pa ako ne pusti ode nekom od njegovih glava... da su sluzbena lica kod nas zasticena kao u "us of a" pa da ocekujes da se ponasaju kao vlast...ovako kako je, strogocu i frustracije ispoljavaju samo na sitnoj buraniji i repi bez korijena :(
O'zone
Globalni moderator

#27827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Ovaj Mićić je već hapšen zbog razbojništva i pljački 2013-e u akciji SIPE

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... asa/187749

Šta još uvijek radi na slobodi trebalo bi pitati neovisno tužilaštvo....
The Realist

#27828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The Realist »

zateznistub wrote: Hajmo biti zeru posteni...
Ti licno da si drot i da ti naleti dobar jaran..ti bi ga kaznio...hau jes no

Ili hajmo malo drugacije...niko od vas nije bio zaustavljen od "organa" i nije podudio cenera ili cvaju da mu ne pise vecu kaznu...

licemjerje je cudo...
To nije opravdanje. Ono što meni smeta je ponašanje pojedinaca kada iznuđuju novac.

Meni su zeta i sestru zaustavili (svi mi bili u autu) i rekli da smo prošli kroz crveno. To jednostavno nije bila istina, najgore što se moglo uraditi je da se prošlo kroz žuto, ali i to da se pojavilo žuto kada smo prolazili ispod semafora. Situacija je bila takva da su sve trake bile popunjene, tako da ili je jedno 10-tak kola prošlo kroz crveno (jer su kola iz iste trake, ali iza nas, pustili), ili niko nije prošao kroz crveno. Nemoguće da su svi pogriješili.

Dalo im se dosta novca da puste, doduše, oni nisu izgleda toliko očekivali, ali sestra nije bila sigurna jesu li ironični kada su pitali da to nije malo previše (50+50KM). Razlog zašto se davao novac je taj što su indirektno tražili, a druga opcija je bila 300KM kazne i mjesec dana oduzimanja vozačke, što je ustvari i bio problem, jer su ovdje na odmoru samo bili i sestra vozi samo kada mora (radi zdravstvenog stanja), tako da se to moralo izbjegavati, a ponavljam, radi nečega što sigurno nije učinjeno (mene su jednom zaustavili jer sam prelazio cestu gdje nema semafora i nije bilo problema, ja dao ličnu, rekao da sam pogriješio, oni napisali kaznu, mi se pozdravili i to je to, tako da kada se pogriješi, nema problema).

Zet ovdje vozi 50 maksimalno i to kada je pravac i nema vozila, jer zna da ga mogu zaustaviti bezveze, plus je to porodični auto u kojem uvijek ima barem četvero djece.

Najgore što se na tom semaforu u tom momentu desio udes, ali njih dvojica ništa, ni da provjere jesu li ljudi OK (jer tu imaju zakonsku obavezu, pošto su obučeni - barem oficijelno - da pruže prvu pomoć).

Drugom zetu se isto redovno dešava da ga zaustave, doduše on ima HRV registarske tablice i stalno tvrde da je vozio brzo. Kada zahtijeva da mu pokažu na "radaru" tu brzinu, oni kažu da se izbrisalo (da ne bude rekla-kazala sa njegove strane, isto bio sa njim u autu jednom kada se to desilo), ali traže da potpiše izjavu o kazni. On naravno uvijek odbije, a onda zavisi da li šta drugo nađu.

Isto situacija, ali u manjem gradu, staje on na ulici do trgovine da ja nešto kupim i policija dolazi i hoće kaznu da napiše. To bi bilo OK, jer jeste napravio prekršaj (ja sam tu kriv, jer sam rekao da stane, pošto svi to rade i policija čak), da u na bukvalno 10m dalje ne stoji šleper na trotoaru i tjera pješake na cestu, ali kazne nikada nema. Kaznu na kraju nije dobio, jer u tom manjem mjestu je rodicin muž bio načelnik policije i čim su ime saznali, odmah rekli da nema problema.

Naravno, nisu svi isti, da ne bude zabune. Nakon obijanja automobila, učinili smo jednom namjerno prekršaj (isto zet ovaj iz HRV), mislim da smo se na trotoar malo popeli i čim su policajci došli objasnili smo o čemu se radi i stvarno, em su nas uputuli na pravu adresu, em su poslije toga zvali da provjere jesmo li uspjeli riješiti probleme.

Drugi policajac, nakon što smo skrenuli u ulicu iz koje nije bilo izlaza (ne znam šta je bio problem, ali znam da smo prekšraj napravili) je objasnio šta je problem i upito nas šta i kako dalje i nije bilo problema (vidio da je stranac u pitanj).

Problem je što kod nas ima previše onih koji rade one prve nabrojane stvari, traže nešto da te kazne, ili izmišljaju kazne, a zar policajac ne bi trebao služiti i kao edukator, te da kod grešaka (ovdje ne mislim prekoračenje brzine, parkiranje na trotoaru i još uspuz zadržavanju po 2 sata, i slične stvari) ukažu na iste, a ne da jedva čekaju da ti kaznu napišu, ili uzmu za kafu sebi.
Kataklinger

#27829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kataklinger »

zateznistub wrote: To problem ili po tvom, drotoviji je zabranjeno jahanje po forumu kao ostalim zgubidanima?
I kakve veze pobogu ima Tercijus sa pijanom budalom koja gle čuda ima isto zanimanjekao i on? Je to znači da su svi doktori govna ako je jedan svojom nestrušnošću ubio pacijenta? Ili neki nadobudni student dobije na stelu ocjenu i polozi čitavo školovanje kroz veze i trebam ga poistovjetiti sa drugima koji ne dizu glave sa knjiga...

E svakakvih razmisljanja...
Ne seri, ok? Gdje sam ja napisao da je drotoviji zabranjen forum? Njima je izgleda"zabranjeno" sve što im je u opisu posla, a ono što ne bi smjeli, to im je svakako "dozvoljeno".
Gdje sam ja napisao da je Tercius govno, što valjaš gluposti? Nisam nigdje udario na njegov personality, niti ga strpao u koš sa npr. tom pijanom budalom koja je izazvala nesreću. Ne poznajem lika i ne osuđujem ga, niti generaliziram. Samo sam napisao da je "iznenada" postao inaktivan.
Kakvo je to tvoje jebeno razmišljanje?

Konstanto je ovdje raspravljao u korist policije i zakona čak i kad smo mi neki imali argumente protiv policije, iznesene iz vlastitog iskustva. Neko iznad navede konkretan primjer, kako je raspravljao da policija prije pisanja kazne provjerava tablice i vlasnika ISKLJUČIVO RADI PROVJERE DA AUTO NIJE UKRADENO, da to ni u kom slučaju nije POVLAŠTENJE "zaebanih" likova i guzonja, a ja ću ti u nastavku napisat lično iskustvo koje će pobiti to.

Evo da napišem ponovo lično iskustvo s drotovijom, o kojem sam pisao ovdje.

Ja sam lično dobio kaznu, naravno na mjestu gdje je zabranjeno, i gdje je bilo još 15 parkiranih. Kad sam stigao, kaznu još nisu bili napisali, "kolega" provjeravao motorolom ko je vlasnik auta. U ruci je držao onu kaznu napola popunjenu. Vrijeme, datum, mjesto, opis prekršaja a ime i prezime, automobil, tablice i to ostalo prazno. Naravno, prvo da kolega provjeri "da auto nije ukradeno". Drugim riječima, da provjeri da nije neki zajebant, pa da ne bi imali problema. To sam mu i rekao, on osto' bez teksta. Naravno da ne zna šta će odgovorit. Epilog svega, kaznu pušnuli ja i još neka auta tu, kazna nije okačena na BMW F10, neki džip jeben i još par luksuznih auta. Pisao sam ja o tome ovdje, gdje se Tercius nametao sa iznad pomenutom konstatacijom.

Nisam ga džaba sad prozvao.
Last edited by Kataklinger on 14/02/2016 15:21, edited 1 time in total.
Kataklinger

#27830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kataklinger »

/delete
zateznistub

#27831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Kataklinger wrote:
zateznistub wrote: To problem ili po tvom, drotoviji je zabranjeno jahanje po forumu kao ostalim zgubidanima?
I kakve veze pobogu ima Tercijus sa pijanom budalom koja gle čuda ima isto zanimanjekao i on? Je to znači da su svi doktori govna ako je jedan svojom nestrušnošću ubio pacijenta? Ili neki nadobudni student dobije na stelu ocjenu i polozi čitavo školovanje kroz veze i trebam ga poistovjetiti sa drugima koji ne dizu glave sa knjiga...

E svakakvih razmisljanja...
Ne seri, ok?
ovo s kim si naucio, ostalo nije vrijedno slova.
L u c i f e r

#27832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

^
Na crnoj hronici: crna hronika.
samo pozitiva

#27833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by samo pozitiva »

Kataklinger wrote:/delete
imamo mi i nasu rijec...obrisano, izbrisano, uklonjeno itd
ing-ecc

#27834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ing-ecc »

Na Stupu, kod Gazpromove pumpe, malo se ocesali Golf i Seat. Golf zavrsio na ivicnjaku prema tramvajskoj pruzi a seat ostao u traci. Cini mi se opet sreca u nesreci kako je moglo biti.
Nepass

#27835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nepass »

zateznistub wrote:
jao_situacije wrote:nemojte se ništa čuditi po fbu današnji klošari se slikaju u policijskoj akademiji, za par godina će nam biti isto kao u brazilu i meksiku

slika acab, i nakon toga slika sa akademije

šta da očekuješ od takvog policajca kad zaustavi jarana dilera iz mahale, da ga uhapsi ?

jebem ja mater onima koji puštaju klošarima i narkićima da postanu policajci.
Hajmo biti zeru posteni...
Ti licno da si drot i da ti naleti dobar jaran..ti bi ga kaznio...hau jes no

Ili hajmo malo drugacije...niko od vas nije bio zaustavljen od "organa" i nije podudio cenera ili cvaju da mu ne pise vecu kaznu...

licemjerje je cudo...
Ne bih ja prvi kaznio jarana, ali ja imam 7-8 jarana i ni jedan od njih ovo ne bi uradio. Jarana ne smatram lika koji je preko puta mene sjedio na kafi prosli mjesec, koji je ispred mene nasuo gorivo, koji mi ovjeri knjizicu svako po godine, konobara, frizera itd.
Cast izuzetcima ima momaka koji ce casno odraditi posao, ali vecina njih su klosari koji preko stela upadnu pa im ni nadredjeni nista ne mogu jer imaju zaledjinu ili su kupili posao.
Vec sam pisao na ovoj temi, njih boli qrac za sve sto se desava u gradu, jebe im se sto ce debil pogaziti djecu, sto su uposlenici konzuma, raiffeisena, intese, benzinskih istraumatizirani, sto te neko opljaca u 8h ujutro dok ides na posao itd i toga treba da se stide ako imaju imalo obraza. Njih i njihove niko ne dira i njima je super.
L u c i f e r

#27836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

Ja bi vala kaznio rođenog ćaću.

Zakon je za sve isti, a policajci su plaćeni da ga provode radi zaštite građana.
Tercius

#27837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Kataklinger wrote:Tercius se bio pravo navuko' na forum. Sad kad mu je kolega (možda i jarančina u privatnom životu) zglajzo, "ušutio" se ko kakva hinja.

Hajde sad poštenjačino, piši nam ovdje o toj policajskoj pijanduri što goni Volkswagen Hovercraft uz Miljacku :lol:

Jebem ti državu i sve da ti jebem. Da je neki običan građan, davno bi se objesio na stub srama, sralo bi se o tome na sve strane, mediji bi poplavili tom viješću, a ovako se čekalo čitavu noć i pola narednog dana da nešto procuri. Sve vam pogano...
Kad će jedan Golf VII R, BMW F10, ove silne "Getače" po gradu dobit jebene kazne? Kao svaku noć pun grad patrola i qraca, a ovi lokalni kurcijaneri s nabrijanim autima godinama siluju ulice? Ali jebeš to, bitno je da se napiše kazna za jebenih fabričkih 30ak % zatamnjenja prednjih stakala. A danas svako nabrijano auto zatamnjeno 80% komplet. Samo što još vanjske retrovizore nisu počeli zatamnjivat.
Posto vidim da te interesuje moj privatni zivot, ev da ti kazem, bio sam petak,subota ii jutros do 10 u hotelu pahuljica sa jaranicom iz Dubrovnika iz sobe izasao nisam... tako da mi savrseno puca ona stvar sta se desavalo u Sarajevu pa de kratki pregled dogadjaja sta te to tolko nasikiralo?
insaneinthebrain

#27839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

nek jos koga opljackaju :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

pustili ih da maltretiraju zrtve i svjedoke

a ovaj tercijus je toliko prepotentan lik da ide na ignore

molim da ga ne citirate sto mi treba to u zivotu
Kataklinger

#27841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kataklinger »

Tercius wrote: Posto vidim da te interesuje moj privatni zivot, ev da ti kazem, bio sam petak,subota ii jutros do 10 u hotelu pahuljica sa jaranicom iz Dubrovnika iz sobe izasao nisam... tako da mi savrseno puca ona stvar sta se desavalo u Sarajevu pa de kratki pregled dogadjaja sta te to tolko nasikiralo?
Iskreno, puca mi q za tvoj privatni život, dotakao sam se da kažem samo jednog malog djelića, tvoje postanje na forumu, odnosno u jednu ruku pobijanje negativnih iskustava forumaša s drotovima, u korist svojih kolega i jebenog zakona. Drago mi je da si se fino proveo, pogotovo s jaranicom, + nisi izlazio iz sobe. Svakako ima pametnijih stvari s ženskom osobom u sobi, nego se baviti ovim forumom i kolegama kvazipolicajcima. Aj živio :-D
karanana

#27842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

dragi i dobri nas creasy, sad se tek vidi kako je fin bio.
holowey

#27843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

i sta mislite jeli tercius (ili bilo koji drot) rekao pustite ih ili je to dezurni tuzilac naredio? lopovi upali u kucu u 0:25 sati, drotovi ih pohvatali u 3:15 sati... drotovi svoj posao uradili i nema im se sta prigovoriti... sto ih malo ne pohvalite kad urade svoj posao ako se vec zaletite da ospete drvlje i kamenje kad neki od njih za*ebe? ospite sad malo po tuzilastvu jer to zasluzuju
Tercius

#27844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Kataklinger wrote:
Tercius wrote: Posto vidim da te interesuje moj privatni zivot, ev da ti kazem, bio sam petak,subota ii jutros do 10 u hotelu pahuljica sa jaranicom iz Dubrovnika iz sobe izasao nisam... tako da mi savrseno puca ona stvar sta se desavalo u Sarajevu pa de kratki pregled dogadjaja sta te to tolko nasikiralo?
Iskreno, puca mi q za tvoj privatni život, dotakao sam se da kažem samo jednog malog djelića, tvoje postanje na forumu, odnosno u jednu ruku pobijanje negativnih iskustava forumaša s drotovima, u korist svojih kolega i jebenog zakona. Drago mi je da si se fino proveo, pogotovo s jaranicom, + nisi izlazio iz sobe. Svakako ima pametnijih stvari s ženskom osobom u sobi, nego se baviti ovim forumom i kolegama kvazipolicajcima. Aj živio :-D
Mnogo brate psujes, i opet mi nisi rekao sta je bilo :okac:
Freamon Lester

#27845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

Tercius wrote: Mnogo brate psujes, i opet mi nisi rekao sta je bilo :okac:
Diskutujemo jel veci sljam u uniformi ili onaj sto se kriminalom bavi.
AmirBaa

#27846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AmirBaa »

Freamon Lester wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
jao_situacije

#27847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Freamon Lester wrote:
u uniformi.

za par godina će i političare zajebavati, imamo primjer peđe kojovića i novopečenog prašinara
prašinar u tercius stilu štaš ba ti, ko si ba ti
Tomahawk11
Globalni moderator

#27848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Sta je sa drugim sudionikom udesa? Pojeo vuk magarca?
Popricali malo s njim, dogovorili se da suti.... :-)
Neofirni MUP....nema zabiljeske :mrgreen: :roll:
VjecitiStudent

#27849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

jao_situacije wrote:
Freamon Lester wrote:
u uniformi.

za par godina će i političare zajebavati, imamo primjer peđe kojovića i novopečenog prašinara
prašinar u tercius stilu štaš ba ti, ko si ba ti
Za par godina će glavni organizatori pljački, šverca droge, reketa ... biti policajci. Svi potrebni sastojci za takvo nešto su već tu.
jao_situacije

#27850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

VjecitiStudent wrote:
Za par godina će glavni organizatori pljački, šverca droge, reketa ... biti policajci. Svi potrebni sastojci za takvo nešto su već tu.
već smo došli do toga, po rsu specijalci pljačkaju šta stignu, u tuzli i u bihaću pohapšeni načelnici i komesari, u travniku je policija i organizirani kriminal ista stvar, po osi sa vasvijom imaju službenu korespondenciju koga se prisluškuje i prati, granična isto prisluškuje i pušta šta hoće preko granice, lukač prije par godina govorio o onom iz fupa za kojeg zna da radi kontra policije, sps.. :lol:

ako dođu do sipe onda smo svi najebali :bih:
Locked