Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
zippoo87
#27801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
cekajte,jesam li ja ovo dobro procitao i shvatio
lik popljuva Marjanovica zato sto nosi ortopedsko pomagalo zvano naocale i napisa cijeli niz optuzbi na njega upravo zbog toga sto nosi naocale i bradu ?
znaci ,diskvalificira covjeka jer nosi naocale...zemljo otvori se i povuci sa sobom ovakve likove
nevjerovatno
smijem li pretpostaviti da je jeff olicenje SDAovca ili sam pak promasio...jeff izjasni se ?
lik popljuva Marjanovica zato sto nosi ortopedsko pomagalo zvano naocale i napisa cijeli niz optuzbi na njega upravo zbog toga sto nosi naocale i bradu ?
znaci ,diskvalificira covjeka jer nosi naocale...zemljo otvori se i povuci sa sobom ovakve likove
nevjerovatno
smijem li pretpostaviti da je jeff olicenje SDAovca ili sam pak promasio...jeff izjasni se ?
- Maystor
#27802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Trolanje teme, piše se o svemu, samo da se ne bi pisalo o suštini stvari
Akvizicija šljama iz DF-a bi bila normalna stvar na političkoj sceni (jer su i drugi to radili), da piskarala NS-e nisu tvrdili da je NS drugačija od ostalih, da se drži principa, da ne može svako biti član.
Imao sam polemike na ovom forumu sa nekolicinom vas 2013. i 2014.g. godine o Damiru Marjanoviću i jasno je da forumski puk ima različitu percepciju blesavog ministra Zeljkovićeve Vlade; to je sasvim OK, iako ovi što ga brane nisu iznijeli nijedan argument za tvrdnju da je bio dobar ministar (najviše su ga branili članovi SDA, a napadali iz SDP-a, čak mu je bila posvećena jedna tematska sjednica KO SDP), a ja sam ponudio nekoliko argumenata, koje niko nikad nije osporio. Međutim, kako vi, koji ste napisali stotine postova šprdnje o DF-u, sada ćutite na činjenicu da je najgore iz DF-a postalo pojačanje NS-e?
Šprdali ste se o ovim anonimusima (s pravom, rekao bih), šta je sad? Sad su OK? Nisu više anonimusi? Hoće li nakon ove objave prestati glasati za SDA u SKS? Jesu li i dalje lojalni Mirsadu Pindži? Iko? Išta?

Akvizicija šljama iz DF-a bi bila normalna stvar na političkoj sceni (jer su i drugi to radili), da piskarala NS-e nisu tvrdili da je NS drugačija od ostalih, da se drži principa, da ne može svako biti član.
Imao sam polemike na ovom forumu sa nekolicinom vas 2013. i 2014.g. godine o Damiru Marjanoviću i jasno je da forumski puk ima različitu percepciju blesavog ministra Zeljkovićeve Vlade; to je sasvim OK, iako ovi što ga brane nisu iznijeli nijedan argument za tvrdnju da je bio dobar ministar (najviše su ga branili članovi SDA, a napadali iz SDP-a, čak mu je bila posvećena jedna tematska sjednica KO SDP), a ja sam ponudio nekoliko argumenata, koje niko nikad nije osporio. Međutim, kako vi, koji ste napisali stotine postova šprdnje o DF-u, sada ćutite na činjenicu da je najgore iz DF-a postalo pojačanje NS-e?
Šprdali ste se o ovim anonimusima (s pravom, rekao bih), šta je sad? Sad su OK? Nisu više anonimusi? Hoće li nakon ove objave prestati glasati za SDA u SKS? Jesu li i dalje lojalni Mirsadu Pindži? Iko? Išta?

- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#27803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naša Stranka se polako ali sigurno pretvara u SDP....malo noviji i liberalniji ali ipak SDP sa isprobanim metodama "rada" i djelovanja...
Šteta , obećavalo je na dobro.
- Prpa.ba
#27804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iako je ostatak iznesenih stavova smehotresan, ovo izreceno jeste istina. U izboru izmedju "nase" SDA i alternative u vidu jugo-derivata kojima su najveci problem Bosnjacki nacionalisti, odluka za nacionalno osvijestene Bosnjake je jasna i dodatno podebljana nakon mandatnog perioda 2010-2013.jefff wrote:Ali kako je doslo do toga?
Da nije mozda zbog toga sto su him alternativa Haverici, Dizdarevici, Marjanovici?
EDIT: u dokaz ovoj tvrdnji ide i cinjenica da je SDP dobio izbore 2010. na krilima ciste pozitivne gradjanski orijentisane kampanje u kojoj se nisu bavili temom uvijek popularnih "nacionalizama".
- cyprus
#27805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bošnjački nacionalisti jesu veći problem sa apsketa opstanka ove države... Bosna i Hercegovina je preživjela 90-te u kakvom-takvom jednom komadu ponajviše zato što bošnjački nacionalizam nije dostigao razmjere divljaštva srpskog i hrvatskog... Da jeste, ova država bi bila bivša... Međutim, noviji trendovi ukazuju na smanjivanje te razlike...Prpa.ba wrote:Iako je ostatak iznesenih stavova smehotresan, ovo izreceno jeste istina. U izboru izmedju "nase" SDA i alternative u vidu jugo-derivata kojima su najveci problem Bosnjacki nacionalisti, odluka za nacionalno osvijestene Bosnjake je jasna i dodatno podebljana nakon mandatnog perioda 2010-2013.jefff wrote:Ali kako je doslo do toga?
Da nije mozda zbog toga sto su him alternativa Haverici, Dizdarevici, Marjanovici?
EDIT: u dokaz ovoj tvrdnji ide i cinjenica da je SDP dobio izbore 2010. na krilima ciste pozitivne gradjanski orijentisane kampanje u kojoj se nisu bavili temom uvijek popularnih "nacionalizama".
- JThomas
#27806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
da, da bošnjaci imaju svoj pandan četništvu i ustaštvu iste snage kao kod srba i hrvata ove države već ne bi bilo. ne bi bilo nijednog razloga da je bude, a vojno ne bi niko mogao pobijediti do te mjere da napravi unitarnu državu u ovim granicama.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#27807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ček ček, nisam baš detaljno u toku. zar je i ovo dvoje pindžinih pulena ušlo u našu stranku?Maystor wrote:Trolanje teme, piše se o svemu, samo da se ne bi pisalo o suštini stvari![]()
- cyprus
#27808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A šta nije uredu sa ovo dvoje?
- manijak1
#27809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a biće da im je ovo deseti transferA šta nije uredu sa ovo dvoje?
- cyprus
#27810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako i jeste, obzirom na turbulencije na ljevici u proteklih 5-6 godina, nije ni čudo... Naravno, ja bih bio najsretniji da se ovi transferi i rascjepi nisu dešavali, i da se sve rješavalo unutar pluralizovanog SDP-a, ali šta se sad može...manijak1 wrote:a biće da im je ovo deseti transferA šta nije uredu sa ovo dvoje?u svijetu demokratije .
A Marija znam posredno preko nekih poznanika, i o njemu sam čuo sve najbolje... Mislim da definitivno nije riječ o klasičnom preletaču sa oportunističkim motivima...
- manijak1
#27811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
mah , đe čuo đe ne čuo , činjenica je da Naša stranka makar pokušava ljevicu uvrstiti u svrsishodnu opoziciju , najbitniji trenutak se dešava kada se dostigne pozicija.Ako i jeste, obzirom na turbulencije na ljevici u proteklih 5-6 godina, nije ni čudo... A Marija znam posredno preko nekih poznanika, i o njemu sam čuo samo riječi hvale...
Tada se odaju i karakteri i djela tj. većinom nedjela , pa davanje horskih kvalifikacija,
uostalom najbolje je opisao jefff
jer kad se dođe do razmjene mišljenja dolazi se i do ega .
Nikako da vidimo da se makar nešto pokušava i radi , a ne samo dobacuje iz prikrajka .
I onda loši zakoni prolaze ko duhovi uz opasku biće bolno , ma kome će šta biti bolno
Guzičarima je svakako bolno kad im uzmeš 100 KM mjesečno od 5000 do 6000 milja mjesečno za nerad..
- sabina1
-
Hakiz
#27813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To sa naočalama si, pretpostavljam, prepisao od Pola Pota? On je takođe proganjao ljude sa naočalama. Za njega su ti ljudi predstavljali opasnost jer je išao od pretpostavke da oni koji nose naočale to moraju raditi jer im je vid oslabio od čitanja i obrazovanja. A obrazovani ljudi su opasnost.jefff wrote:Kamara irelevantnih tipova. Onaj Marjanović izgleda ko beskućnik iz Amerike. Nosi cvike a životno iskustvo me naučilo da tko god nosi te cvikere od njega nema insana. Ova NS je stvarno ali stvarno kanta za smeće.
Pa je i tebi životno iskustvo reklo da je obrazovanje opasno? I to ti je vodilja u životu, da izbjegavaš obrazovanje? Da ne bi slučajno morao nositi naočale...
Ima jedna politička partija koja je u Njemačkoj tamo od sredine 1930-ih pa do maja 1945. određivala po obliku glave koliko je ko civilizovan. Ime te partije je bilo NSDAP. Malo tukneš na poklonika te partije.
-
jefff
#27814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako smijem da pitam. Jesu oni dibidus u svem isti? Gratz i Marjanovic?
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#27815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odavno sam nesklon da bilo kakvo mišljenje kreiram na osnovu pisanja ekipe Asima Metiljevića, i portala koji je, nažalost, očajan.
Suzdržaću se glede Gracića Muhameda, još od death-matcha na Facebooku. Neka mu je sretno u baznom poslu, i neka odjebe što dalje od politike, bolje i njemu i naivčinama koje profušere glas za takvog lika. Ne jer je nesposoban, daleko od toga. "Gratz" (jetru mu jede podjebavanje na račun imena, pa neka crkne pokondireni Dolmetscher), jeste dobar tehnokrat. Ali mu je harizma ispod nule, FGR preseravanje frca iz ušiju, i da nije Peđe, sva bi ta ekipica zaboravila kako je teško provući ideju NS na ovakvom terenu. Pokondirenost je rak rana NS
Damira Marjanovića sam imao priliku slušati u razgovoru, kao prosvjetnog radnika i naučnika njegove oblasti. Ovaj gore što aludira na "kloca sa cvikama" nije u pravu. Marjanović je sve , samo nije naivčina. Najveće su mu prednosti razboritost, uljudnost, velika erudicija i nesklonost ka prljavim igrama- princip "sećije" i "halke" je za njega nepoznanica u praktičnom pogledu, mada poznaje sistem. Nedostatak mu je isti kao kod Predraga Kojovića, što ja ovome zamjeram još od momenta kad sam odlučio podržati NS: "Pred kretenima treba znati tresnuti šakom od sto".
Osim toga, Marjanović je kao čovjek i javni radnik dobrodošao u bilo koju stranku, jer mu ne treba nikakav "tal", novca ima, titulu ima, i silno mu je dosadno dok gleda kako diletanti jedva obavljaju poslove. Želim mu, od srca, sreću.
Glede nekih likova iz NS koje javnost percipira kao folirante... U pravu su ljudi, ima zgubidana visoke inteligencije sa željom za udobnom foteljicom i mjesečnim paušalom. Ali i to je normalno za politiku, sami će oni da padnu i strašno se iznenade kada jednog dana postanu još bespotrebniji nego prije. Meni je prioritet da , dok Kurt Kobejn i Sabinica melju po TV-u i održavaju sliku FGR, počistim bar još par mjesnih zajednica od dominacije SDA patrljaka-penzionera, malih švrakićevaca, i onih izgubljenih SDP dušica koji od straha ne smiju reći da je narandžasta boja ipak prijatnija od crvene, mada su najbolje kada zajedno svijetle u mraku...(* ni sam ne vjerujem šta sam napisao, al eto
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#27816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moja brutalna procjena za idućih 10 godina, mada sam se javno stavio na stranu NS, jeste jako liberalno krilo nezavisnih i vječno natakarenih mladih jastrebova unutar SDP. Fuzija mi ne zvuči kao dobra, bar trenutno, ali razvoj dešavanja zavisi prvenstveno od toga šta sluđenom narodu bude najpreče. Ja ću zalijepiti pocijepanu SDP knjižicu ako treba, ali samo nakon što svojim očima i djelom iz tog legla kvazi-titoista ispratim sasvim određenu kliku uhljeba i varalica. Do tada, barem ovo malo pristojne stranke, jelsabina1 wrote:Naša Stranka se polako ali sigurno pretvara u SDP....malo noviji i liberalniji ali ipak SDP sa isprobanim metodama "rada" i djelovanja...
- drug_profi
#27817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@dr.gog
Jesam li ja u krivu kad kazem da si nekad pisao o SDA u pozitivnom kontekstu, ili sam ja imao takav dojam jer si pisao o SDP u negativnom u vrijeme kad su postojale samo ta dva bloka?
Kako god, zbog nečeg si mi bio mrzak, ali i tad sam bio pod utiskom tvojih vrlo kvalitetnih postova.
Kako god, ovaj put mi se dopada sve što si napisao. Drago mi je sto se slazemo.
Jesam li ja u krivu kad kazem da si nekad pisao o SDA u pozitivnom kontekstu, ili sam ja imao takav dojam jer si pisao o SDP u negativnom u vrijeme kad su postojale samo ta dva bloka?
Kako god, zbog nečeg si mi bio mrzak, ali i tad sam bio pod utiskom tvojih vrlo kvalitetnih postova.
Kako god, ovaj put mi se dopada sve što si napisao. Drago mi je sto se slazemo.
- Maystor
#27818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo ono što ste konstatovali o njima dok su bili članovi DF-a, pa potom privatnog kluba Mirsada Pindže, ni manje ni više od toga. Nekih 1300 stranica materijalacyprus wrote:A šta nije uredu sa ovo dvoje?
demokratska-fronta-zeljko-komsic-t110448.html
Bio si veoma aktivan na temi, već na prvoj stranici si napisao ovo:
Još jedna stranka koja će rasturiti lijevo glasačko tijelo, što će nacionalisti obilato iskoristiti... A da bi uspjela ostvariti bilo šta, stranka će se i sama morati baviti nacional/patriotskim populizmom...
Pretpostavljam da sada smatraš da NS razbija lijevo glasačko tijelo ???
-
putokaz1
#27819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Lijevo tijelo
2014:Predsjedništvo 189 600-2 kandidata
BH nivo oko 265 000 DF SDP NS SDU LDS USD KP....
FBIH isto...
Kantoni TK i KS 60-80 000
Broj i ovaj put s eočekuje isti samo s različitim ulogama
KS:2014 DF 36 000 SDP 19000 NS 16000 Ostali oko 10 000
Sada SDP+DF 30 000 NS 20 000 GS 10 000 Ostali 5000 Ko zna zavisno od kandidata,Infrastruktura je na strani SDP DF a Ideološki na strani NS i GS
TK 2014 SDP 29000 DF 23 000
TK 2016 SDP 50 000 DF 6000-10000
2018 SDP DF oko 60000 Blizu SDA,ako iskoriste popularnost 5 Načelnika
2014:Predsjedništvo 189 600-2 kandidata
BH nivo oko 265 000 DF SDP NS SDU LDS USD KP....
FBIH isto...
Kantoni TK i KS 60-80 000
Broj i ovaj put s eočekuje isti samo s različitim ulogama
KS:2014 DF 36 000 SDP 19000 NS 16000 Ostali oko 10 000
Sada SDP+DF 30 000 NS 20 000 GS 10 000 Ostali 5000 Ko zna zavisno od kandidata,Infrastruktura je na strani SDP DF a Ideološki na strani NS i GS
TK 2014 SDP 29000 DF 23 000
TK 2016 SDP 50 000 DF 6000-10000
2018 SDP DF oko 60000 Blizu SDA,ako iskoriste popularnost 5 Načelnika
-
zippoo87
#27820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dr.gog wrote:Odavno sam nesklon da bilo kakvo mišljenje kreiram na osnovu pisanja ekipe Asima Metiljevića, i portala koji je, nažalost, očajan.
Suzdržaću se glede Gracića Muhameda, još od death-matcha na Facebooku. Neka mu je sretno u baznom poslu, i neka odjebe što dalje od politike, bolje i njemu i naivčinama koje profušere glas za takvog lika. Ne jer je nesposoban, daleko od toga. "Gratz" (jetru mu jede podjebavanje na račun imena, pa neka crkne pokondireni Dolmetscher), jeste dobar tehnokrat. Ali mu je harizma ispod nule, FGR preseravanje frca iz ušiju, i da nije Peđe, sva bi ta ekipica zaboravila kako je teško provući ideju NS na ovakvom terenu. Pokondirenost je rak rana NS![]()
...
Damira Marjanovića sam imao priliku slušati u razgovoru, kao prosvjetnog radnika i naučnika njegove oblasti. Ovaj gore što aludira na "kloca sa cvikama" nije u pravu. Marjanović je sve , samo nije naivčina. Najveće su mu prednosti razboritost, uljudnost, velika erudicija i nesklonost ka prljavim igrama- princip "sećije" i "halke" je za njega nepoznanica u praktičnom pogledu, mada poznaje sistem. Nedostatak mu je isti kao kod Predraga Kojovića, što ja ovome zamjeram još od momenta kad sam odlučio podržati NS: "Pred kretenima treba znati tresnuti šakom od sto".
Osim toga, Marjanović je kao čovjek i javni radnik dobrodošao u bilo koju stranku, jer mu ne treba nikakav "tal", novca ima, titulu ima, i silno mu je dosadno dok gleda kako diletanti jedva obavljaju poslove. Želim mu, od srca, sreću.
Glede nekih likova iz NS koje javnost percipira kao folirante... U pravu su ljudi, ima zgubidana visoke inteligencije sa željom za udobnom foteljicom i mjesečnim paušalom. Ali i to je normalno za politiku, sami će oni da padnu i strašno se iznenade kada jednog dana postanu još bespotrebniji nego prije. Meni je prioritet da , dok Kurt Kobejn i Sabinica melju po TV-u i održavaju sliku FGR, počistim bar još par mjesnih zajednica od dominacije SDA patrljaka-penzionera, malih švrakićevaca, i onih izgubljenih SDP dušica koji od straha ne smiju reći da je narandžasta boja ipak prijatnija od crvene, mada su najbolje kada zajedno svijetle u mraku...(* ni sam ne vjerujem šta sam napisao, al eto)
ovaj prvi pasus o Gratzu govori da ti nemas pojma ko je Gratz i da se bezveze fokusiras i na ime i ostale "klix komentari" budalastine
ja se nadam da Gratz nece ici nigdje van stranke i da ce opet biti na listi,sto vjerovatno i hoce
cak nije ni antipatican kao sto je mnogima Cudicka i jedan je od rijetkih u vrhu NSa koji nije karijerista i spletkaros...a primjetio si i ti da ima takvih poprilicno a sto je najgore,takvi uticu i na stav Kojovica...jer se Kojovic vodi izrekom "svi su neduzni,dok se ne dokaze suprotno"...a dok se dokaze,desi se bduka unutarnjih animoziteta i fajtova i podmetanja
ono sto je kljucno u ovim politickim okolnostima u BiH je da ne mozes biti bezgresan i nevin kao od majke rodjene...NS je to probala raditi na pocetku i probala je biti jako moralna,ali ni to ne daje rezultate...jer se onda NSu trazi dlaka u jajetu a ostalim se oprasta sve najgore,jer kao od njih smo to navikli a vi morate biti cistunci...nema toga u politici
evo,nakon godina i godina "biranja" clanova i u NSu je doslo vrijeme da se malo spuste kriteriji i da se dovodi sto vise ljudi
mada ovaj "zadnji transfer" je i solidan transfer i NS tu nicim nije ostecena ili da joj je umanjen neki rejting,cak naprotiv...Marjanovic je u mnogim ocima pun pogodak
a za velikim,uvijek idu i neki manje bitni preletaci...
-
putokaz1
#27821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni su Kojović,Ćudić,Čamdžić super
Marjanović i Grac OK,ali ispod
NS mora uraditi na infrastrukturi,na popunjavanju biračkih odbora,proširenje mjesnih odbora i sl
NPR SBIH i BPS po selima poberu glasove kroz infrastrukturu i prolaze svugdje pragove,dok NS na osnovu rezlutata samo u Gradovima teško dostigne prag
Postoje ljudi i na selima koji su orjenitari Lijevo ili Centar nisu uprljali ruke povremeno glasaju ili za SDP ili za DF ili za NS,a do njih mora doći NS,privući ih da rade za stranku,da se uključe,da pripomognu rezultatski a da kroz stranku pronađu sebe
Vogošća,Ilijaš,Ilidža,Trnovo,Hadžići tu je NS slaba mora se tu poraditi da bi se u KS bilo na drugome mjestu iza SDA,osim ako se SDa ne podijeli
Marjanović i Grac OK,ali ispod
NS mora uraditi na infrastrukturi,na popunjavanju biračkih odbora,proširenje mjesnih odbora i sl
NPR SBIH i BPS po selima poberu glasove kroz infrastrukturu i prolaze svugdje pragove,dok NS na osnovu rezlutata samo u Gradovima teško dostigne prag
Postoje ljudi i na selima koji su orjenitari Lijevo ili Centar nisu uprljali ruke povremeno glasaju ili za SDP ili za DF ili za NS,a do njih mora doći NS,privući ih da rade za stranku,da se uključe,da pripomognu rezultatski a da kroz stranku pronađu sebe
Vogošća,Ilijaš,Ilidža,Trnovo,Hadžići tu je NS slaba mora se tu poraditi da bi se u KS bilo na drugome mjestu iza SDA,osim ako se SDa ne podijeli
- sabina1
#27822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A da pišemo i pričamo realno ?dr.gog wrote:Odavno sam nesklon da bilo kakvo mišljenje kreiram na osnovu pisanja ekipe Asima Metiljevića, i portala koji je, nažalost, očajan.
Suzdržaću se glede Gracića Muhameda, još od death-matcha na Facebooku. Neka mu je sretno u baznom poslu, i neka odjebe što dalje od politike, bolje i njemu i naivčinama koje profušere glas za takvog lika. Ne jer je nesposoban, daleko od toga. "Gratz" (jetru mu jede podjebavanje na račun imena, pa neka crkne pokondireni Dolmetscher), jeste dobar tehnokrat. Ali mu je harizma ispod nule, FGR preseravanje frca iz ušiju, i da nije Peđe, sva bi ta ekipica zaboravila kako je teško provući ideju NS na ovakvom terenu. Pokondirenost je rak rana NS![]()
...
Glede nekih likova iz NS koje javnost percipira kao folirante... U pravu su ljudi, ima zgubidana visoke inteligencije sa željom za udobnom foteljicom i mjesečnim paušalom. Ali i to je normalno za politiku, sami će oni da padnu i strašno se iznenade kada jednog dana postanu još bespotrebniji nego prije. Meni je prioritet da , dok Kurt Kobejn i Sabinica melju po TV-u i održavaju sliku FGR, počistim bar još par mjesnih zajednica od dominacije SDA patrljaka-penzionera, malih švrakićevaca, i onih izgubljenih SDP dušica koji od straha ne smiju reći da je narandžasta boja ipak prijatnija od crvene, mada su najbolje kada zajedno svijetle u mraku...(* ni sam ne vjerujem šta sam napisao, al eto)
Jedini nedostatak ovog teksta su zaključci jer Naša stranka ne može biti odgovorna za komunalno stanje u gradu iz razloga - jer nije većina nigdje , osim u općini Stari Grad. Dakle samo se NS-u Stari grad mogu adresirati primjedbe ostalo je nemoguće. NS je jedina opozicija za razliku od SDP-a koji i danas nerijetko diže ruke za SDA a na mnogim mjestima je i u koaliciji - direktnoj.
Ostalo je manje više - srž , suština bez da hvalim Metiljevićev kredibilitet.
Peđa je sjajna osoba , odličan čovjek ali da , na momente se pravi kao da se u stranci ništa ne dešava , očigledno je da mu ljudi oko njega ne pomažu već odmažu i da se problemi ne riješavaju.
To da je Našoj Stranci potreban i Denis je neupitno i nesporno , problem je što se Denis ne slaže SA POTPREDSJEDNICIMA (Ćudić , Forto i Pozder) uz koje je Peđa čvrsto stao. I šta sad hoće ostali od Denisa?
Razumijem Peđu 100 % , 1000 % ali izbori se bliže.
Ako je Denis podnio ostavku na mjesto predsjednika GO i na to mjesto imenovan Vreto (siva eminencija SDA Ilidža) , očigledno nešto ne štima , jel tako ? SA POTPREDSJEDNICIMA.
Marjanović je sjajna osoba , odličan univerzitetski radnik i veliko pojačanje...ali nije Marjanović digao stranku iz mrtvih , etablirao je na izborima 2012 , ojačao na izborima 2014 i potpuno pogodio na izborima 2016 , nego tandem Grac - Zuhrić (uz Peđu apsolutno) pa on ne može biti nikakva ZAMJENA tom tandemu , on samo može biti pojačanje....Uz Denisa je najveći dio baze i to ključne - sarajevske , a ne uz potpredsjednike.
Marjanović je neupitan i dobar ali šta JE SA OSTALIMA ?
KO SU MARJANOVIĆEVCI ?
Bivši SDP-ovci više puta , bivši DF-ovci , bivši SDA-ovci....to ne znamo...nadam se da nećemo saznati kad se budu formirale vlade i većine a niko me ne može razuvjeriti da su oni ideološki OK jer nisu ni N od Naše stranke , niko od njih osim Marjanovića.
Ja neću zalijepiti pocijepanu SDP knjižicu nikada , ne mogu me razuvjeriti da neće koalirati sa SDA , ne mogu me razuvjeriti da će im ljudski resursi za promil biti česititiji , manje korumpirani i nepotistički nastorjeni i ne mogu me razuvjeriti da neće u budućnosti postati jedan miks SDP-DF sa raznim Komšićima na čelu ministarstava , javnih ustanova i preduzeća , upravnih i nadzornih odbora i slično....moja knjižica je postala prah i pepeo od dana kada sam shvatila da između SDP i SDA nema ama nikakve razlike izuzev ideološke i porijekla.....dr.gog wrote:Moja brutalna procjena za idućih 10 godina, mada sam se javno stavio na stranu NS, jeste jako liberalno krilo nezavisnih i vječno natakarenih mladih jastrebova unutar SDP. Fuzija mi ne zvuči kao dobra, bar trenutno, ali razvoj dešavanja zavisi prvenstveno od toga šta sluđenom narodu bude najpreče. Ja ću zalijepiti pocijepanu SDP knjižicu ako treba, ali samo nakon što svojim očima i djelom iz tog legla kvazi-titoista ispratim sasvim određenu kliku uhljeba i varalica. Do tada, barem ovo malo pristojne stranke, jelsabina1 wrote:Naša Stranka se polako ali sigurno pretvara u SDP....malo noviji i liberalniji ali ipak SDP sa isprobanim metodama "rada" i djelovanja...
Ne želim da Naša Stranka postane liberalno krilo SDP-a iako je na dobrom putu.
Lijep pozdrav.
Ama dokle više putokaz , dokle ?putokaz1 wrote: NS mora uraditi na infrastrukturi,na popunjavanju biračkih odbora,proširenje mjesnih odbora i sl
Jako puno vremena i sredstava je potrošeno na Tuzlanski kanton i kakvi su rezultati ?
Nikakvi , u Kantonu sa preko pola miliona stanovnika Naša stranka ima vijećnike u samo jednoj općini.
JEDNOJ.
Ostalo - ćorak.
Kantonalnog zastupnika mogu samo nacrtati kredom.
Da nije krivo Sarajevo ???
Lijep pozdrav.
-
Hakiz
#27823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Je li ovo sve znači da je osoba koja najviše muti vodu u NS-u Ćudić?sabina1 wrote:A da pišemo i pričamo realno ?dr.gog wrote:Odavno sam nesklon da bilo kakvo mišljenje kreiram na osnovu pisanja ekipe Asima Metiljevića, i portala koji je, nažalost, očajan.
...
Jedini nedostatak ovog teksta su zaključci jer Naša stranka ne može biti odgovorna za komunalno stanje u gradu iz razloga - jer nije većina nigdje , osim u općini Stari Grad. Dakle samo se NS-u Stari grad mogu adresirati primjedbe ostalo je nemoguće. NS je jedina opozicija za razliku od SDP-a koji i danas nerijetko diže ruke za SDA a na mnogim mjestima je i u koaliciji - direktnoj.
Peđa je sjajna osoba , odličan čovjek ali da , na momente se pravi kao da se u stranci ništa ne dešava , očigledno je da mu ljudi oko njega ne pomažu već odmažu i da se problemi ne riješavaju.
To da je Našoj Stranci potreban i Denis je neupitno i nesporno , problem je što se Denis ne slaže SA POTPREDSJEDNICIMA (Ćudić , Forto i Pozder) uz koje je Peđa čvrsto stao. I šta sad hoće ostali od Denisa?
Ako je Denis podnio ostavku na mjesto predsjednika GO i na to mjesto imenovan Vreto (siva eminencija SDA Ilidža) , očigledno nešto ne štima , jel tako ? SA POTPREDSJEDNICIMA.
Marjanović je sjajna osoba , odličan univerzitetski radnik i veliko pojačanje...ali nije Marjanović digao stranku iz mrtvih , etablirao je na izborima 2012 , ojačao na izborima 2014 i potpuno pogodio na izborima 2016 , nego tandem Grac - Zuhrić (uz Peđu apsolutno) pa on ne može biti nikakva ZAMJENA tom tandemu , on samo može biti pojačanje....Uz Denisa je najveći dio baze i to ključne - sarajevske , a ne uz potpredsjednike.
KO SU MARJANOVIĆEVCI ?
Bivši SDP-ovci više puta , bivši DF-ovci , bivši SDA-ovci....to ne znamo...nadam se da nećemo saznati kad se budu formirale vlade i većine a niko me ne može razuvjeriti da su oni ideološki OK jer nisu ni N od Naše stranke , niko od njih osim Marjanovića.
Ja neću zalijepiti pocijepanu SDP knjižicu nikada , ne mogu me razuvjeriti da neće koalirati sa SDA , ne mogu me razuvjeriti da će im ljudski resursi za promil biti česititiji , manje korumpirani i nepotistički nastorjeni i ne mogu me razuvjeriti da neće u budućnosti postati jedan miks SDP-DF sa raznim Komšićima na čelu ministarstava , javnih ustanova i preduzeća , upravnih i nadzornih odbora i slično....moja knjižica je postala prah i pepeo od dana kada sam shvatila da između SDP i SDA nema ama nikakve razlike izuzev ideološke i porijekla.....dr.gog wrote:Moja brutalna procjena za idućih 10 godina, mada sam se javno stavio na stranu NS, jeste jako liberalno krilo nezavisnih i vječno natakarenih mladih jastrebova unutar SDP. Fuzija mi ne zvuči kao dobra, bar trenutno, ali razvoj dešavanja zavisi prvenstveno od toga šta sluđenom narodu bude najpreče. Ja ću zalijepiti pocijepanu SDP knjižicu ako treba, ali samo nakon što svojim očima i djelom iz tog legla kvazi-titoista ispratim sasvim određenu kliku uhljeba i varalica. Do tada, barem ovo malo pristojne stranke, jelsabina1 wrote:Naša Stranka se polako ali sigurno pretvara u SDP....malo noviji i liberalniji ali ipak SDP sa isprobanim metodama "rada" i djelovanja...
Ne želim da Naša Stranka postane liberalno krilo SDP-a iako je na dobrom putu.
Lijep pozdrav.
Ama dokle više putokaz , dokle ?putokaz1 wrote: NS mora uraditi na infrastrukturi,na popunjavanju biračkih odbora,proširenje mjesnih odbora i sl
Jako puno vremena i sredstava je potrošeno na Tuzlanski kanton i kakvi su rezultati ?
Nikakvi , u Kantonu sa preko pola miliona stanovnika Naša stranka ima vijećnike u samo jednoj općini.
JEDNOJ.
Ostalo - ćorak.
Kantonalnog zastupnika mogu samo nacrtati kredom.
Da nije krivo Sarajevo ???
Lijep pozdrav.
- sabina1
#27824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neko kosi a neko vodu nosi....Hakiz wrote:sabina1 wrote:A da pišemo i pričamo realno ?dr.gog wrote:
Odavno sam nesklon da bilo kakvo mišljenje kreiram na osnovu pisanja ekipe Asima Metiljevića, i portala koji je, nažalost, očajan.
...
KO SU MARJANOVIĆEVCI ?
Je li ovo sve znači da je osoba koja najviše muti vodu u NS-u Ćudić?
-
zippoo87
#27825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
evo ja cu napisati ko najvise muti oko Pedje...Nasiha Pozder broj jedan a i Sabina Cudic sigurno,jer su vrlo bliski
Forto nije osoba koja se namece i tjera neke svoje sujete...cak nije ni Sabina...Nasiha je ta koja najvise muti a dobro joj dodje to,jer nije previse javno prezentirana,ne istice se ali svi koji su imali sa njom kontakt,mogli su vidjeti tu neke nelogicnosti
sto se tice Predsjednistva NS...kao muljatora bi naveo i Zvjezdana Karadzina...to je klasicni sovinista,muljator,spletkaros i karijerista...ali on je nebitan u korelaciji Pedjinih odluka
i Karadzin je jedan on glavnih krivaca sto NS nema nikakvih rezultata u Tuzli a ni na kantonu...Karadzin je uvijek bio u svim procesima gdje su se pravile kantonalne price i kandidati i sve ostalo
Karadzin je privatizovao tuzlansku NS i svi koji se nisu njemu uvlacili i podrzavali ga su eliminisani i NS u Tuzli postoji samo na papiru...a da se Karadzin skloni i da NS u Tuzli opet preuzmu mladji,bilo bi tu rezultata...jer je bila jedna fina ekipa mladje raje,koju je Karadzin rastjerao
Denis Gratz je zrtva najblizih ljudi oko Pedje,prvenstveno Nasihe a donekle i Sabine (mislim da je Sabina odabrala stranu zbog onih desavanja sa Zuhricem i onom djevojkom)
p.s. sve navedeno je iskljucivo moj licni stav
Forto nije osoba koja se namece i tjera neke svoje sujete...cak nije ni Sabina...Nasiha je ta koja najvise muti a dobro joj dodje to,jer nije previse javno prezentirana,ne istice se ali svi koji su imali sa njom kontakt,mogli su vidjeti tu neke nelogicnosti
sto se tice Predsjednistva NS...kao muljatora bi naveo i Zvjezdana Karadzina...to je klasicni sovinista,muljator,spletkaros i karijerista...ali on je nebitan u korelaciji Pedjinih odluka
i Karadzin je jedan on glavnih krivaca sto NS nema nikakvih rezultata u Tuzli a ni na kantonu...Karadzin je uvijek bio u svim procesima gdje su se pravile kantonalne price i kandidati i sve ostalo
Karadzin je privatizovao tuzlansku NS i svi koji se nisu njemu uvlacili i podrzavali ga su eliminisani i NS u Tuzli postoji samo na papiru...a da se Karadzin skloni i da NS u Tuzli opet preuzmu mladji,bilo bi tu rezultata...jer je bila jedna fina ekipa mladje raje,koju je Karadzin rastjerao
Denis Gratz je zrtva najblizih ljudi oko Pedje,prvenstveno Nasihe a donekle i Sabine (mislim da je Sabina odabrala stranu zbog onih desavanja sa Zuhricem i onom djevojkom)
p.s. sve navedeno je iskljucivo moj licni stav