Pametnom dosta. Postavljas pitanje koje ti je odgovoreno u prehodnom postu...mirsek wrote:E jbg. koliko je to hesbollah ubio civila jer ja nemam taj podatak.?Laprdan wrote:Vidi mirsek, ne moze Islamska drzava napadati Izrael sada teoretski jer teritorijom, jos uvijek, ne granice sa Izraelom. Koja im je korist pojedinacnih napada u Izraelu kada ce cifuti odmah poslije toga pobiti sve muslimane u Gazi. To ne bi bila tako mudra odluka (u ovom trenutku). Oni vrse ove napade iznutra kada vec okupiraju neki grad i kada zele da kroce na njegovo tlo i osvoje ga. Sada trenutno, jedina prepreka da se teritorijalno napadne Izrael je Assad, a njegovi pomocnici su i pripadnici Hezbollaha. Assad i Hezbollah su sada pokazali koliko civila mogu da ubiju ako su u pitanju muslimani, a koliko su prije ubili cifuta. Jasno su pokazali svoje lice. Poslije pada Assada, logican slijed i san svakog muslimana koje vi popularno zvete "vehabijama" je napad na cifute. Sam Iranski predstavnik je neki dan izjavio da je pad Assada rizik za sigurnost Izraela. Pametnom dosta!mirsek wrote: Znaci i palestinci se ne bore PRAVO protiv izrahella jer uvijek pogine na hiljada palestinskih civila nasuprot nekoliko IDF vojnika.?
Ti zaboravljas IDF snagu i ogranicene kapacitete hesbollaha.
Jbg. stari ja bi volio da neko od ovih "istinskih muslimana na pravom putu" zvanih ISIL BAREM TU BROJKU dostignu.
Dosad su pobili na hiljade ljudi ali ni jednog jedinog izrahellskog vojnika.
Gdje je jebemu miša taj njihov fanatizam i ludjacka hrabrost pa da npr. umjesto u kobaneu da se 7 samoubica raznese na IDF vojnim punktovima.
A evo tvojom logikom koliko je ISIL ubio do sada civila a koliko cifuta pa da izvagamo ko ima kakvo lice.
Ne moze nijedna paravojna formacija da se mjeri sa hezbollahom po nanesenim gubitcima IDF, to je cinjenica.
Ako ima ti napisi koja je i javno ti se izvinim na sirenju laznih informacija sa moje strane.
I moram opet da ponovim, licemjerje je jedna od najgorih ljudskih osobina.