SDA-All about

Alfons Kauders

#27776 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

zforumas wrote:Mecava u Nevadi by Alfons :mrgreen:
Nek se pocnu navikavati. Ja sam im najmanji problem.

Ja ih necu vjesati, imam pametnija posla.

Problem je sto velika vecina ljudi nema. :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#27777 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

aha, vješaće ih obični ljudi. de ba Alfonse...

ne odlučuje se za koga će se glasati na osnovu argumenta, nego na osnovu emocije. a imaju tapiju na to. jedni od najvećih argumenata koji recimo provejavaju kontra drugih su: nosanje trenerke i nabavka ajfona.

uz neizbježno - svi su isti.

a obični su klepili ušima i čekaju radno mjesto na budžetu.
MikroBelaj

#27778 Re: SDA-All about

Post by MikroBelaj »

Cekam SDA trolove :D

Image
Alfons Kauders

#27779 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:aha, vješaće ih obični ljudi. de ba Alfonse...

ne odlučuje se za koga će se glasati na osnovu argumenta, nego na osnovu emocije. a imaju tapiju na to. jedni od najvećih argumenata koji recimo provejavaju kontra drugih su: nosanje trenerke i nabavka ajfona.

uz neizbježno - svi su isti.

a obični su klepili ušima i čekaju radno mjesto na budžetu.
Zavisi od okolnosti druze. :D

I ja sam sasvim obican, normalan covjek koji ne trazi belaja. Ali, ako okolnosti budu nenormalne, onda ne garantujem da cu ja ostati normalan. Isto vazi za masu naroda. A ako zapuca, raspitaj se malo kako bi narod reagovao - narocito narod koji je u onom ratu nosio pusku - vecina ce reci da je prvi okvir rezervisan za izdajnike.

Ako misle da ce i ovaj put vedriti i oblaciti iz sefa 10 metara pod zemljom, malo su se zajebali. Mislim, nisu u potpunosti, jer ce biti pod zemljom - samo ne u banci, i ne na toj dubini. :)
JThomas

#27780 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ali fakat ni na crnoj hronici ih nema...onih što govore da ubistava ima svuda.
Cherry-Cherry

#27781 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Ukinut će se forum, nije zanimljivo.
hizo ramidovic

#27782 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

nemase vremena piskarat poforumima dzese pisu svakake beljezgarie vlada federacie radi koniko dosad treba zasukat rukave iradit valja zaposlit jos ljudi ane vako pametovat poforumu sovijem voinim pemzionerima jucese zdogovorilo danece bit povecanja pemzia radise nazakonu dase povecaju porezi akcize idase napune drzavne jasle itakodalje pasta hocete vise stabito stjeli jos astastevi uradili dase napuni budjet
Alfons Kauders

#27783 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:ali fakat ni na crnoj hronici ih nema...onih što govore da ubistava ima svuda.
Pa stao im svijet.

Zamisli kako su se osjecali komunisti u Istocnoj Njemackoj kada su culi da ljudi slobodno prelaze zid, koji je to sok bio za njih?

Sad cekaju instrukcije, da vide ko ce biti za "staru" SDA a ko za "reformiranu" SDA (Sepic i ekipa). Eto ih onda nazad, i to jaci nego ikad. Nista se ne sikiraj, samo da dogovore nastup. To je za njih stvar prezivljavanja, jednostavno da ne moze biti jednostavnije. Nemaju izbora, iz cega slijedi nece imati ni skrupula. Sve ce uciniti da ostanu na vlasti, sve sto ti moze pasti na pamet, ali bas sve.

Ovih dana raskol u stranci za naslovnicu.
Loziona za naivnu rulju. Burek, sir u ulju,
meso na zaru, iza zatvorenih vrata:
„Nece, hoce, hoce, nece biti rata.“

A jes me krenulo s ovim stihovima jutros... :)
kolegione

#27784 Re: RE: Re: SDA-All about

Post by kolegione »

Novak20 wrote:
Dr. Kuca wrote:Fahro je uspio zajedno sa dodikom, postavio je svog sudiju. Baketu cim istekne mandat bit ce priveden.
Jasno je šta Fahro ima od toga ali šta je obećao Dodiku zauzvrat ? Ne ide ovakva usluga džabe.
Sta je Bakir dao Dodiku da hapsi sve neistomisljenike ?
Alfons Kauders

#27785 Re: RE: Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

kolegione wrote:
Novak20 wrote:
Dr. Kuca wrote:Fahro je uspio zajedno sa dodikom, postavio je svog sudiju. Baketu cim istekne mandat bit ce priveden.
Jasno je šta Fahro ima od toga ali šta je obećao Dodiku zauzvrat ? Ne ide ovakva usluga džabe.
Sta je Bakir dao Dodiku da hapsi sve neistomisljenike ?
Pare - UIO koeficijenti i akcize na gorivo. Okvirno oko 120-140 miliona u naredne dvije godine, do izbora. Mozda i vise, ovisno od koeficijenta.

Njemu se isplati jer zna da mu je pravosudje najbolji nacin da dobije izbore.
madner

#27786 Re: SDA-All about

Post by madner »

Nije strasno platiti porez, milja gore dole :D
madner

#27787 Re: SDA-All about

Post by madner »

Pa ovo ce biti spektakl sljedece godine

Po hitnoj proceduri: Vlada FBiH predlaže izmjene zakona o platama državnih službenika :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27788 Re: SDA-All about

Post by Truba »

Image

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#27789 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

madner wrote:Pa ovo ce biti spektakl sljedece godine

Po hitnoj proceduri: Vlada FBiH predlaže izmjene zakona o platama državnih službenika :D
:lol:
The BEN10

#27790 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

hizo ramidovic wrote:nemase vremena piskarat poforumima dzese pisu svakake beljezgarie vlada federacie radi koniko dosad treba zasukat rukave iradit valja zaposlit jos ljudi ane vako pametovat poforumu sovijem voinim pemzionerima jucese zdogovorilo danece bit povecanja pemzia radise nazakonu dase povecaju porezi akcize idase napune drzavne jasle itakodalje pasta hocete vise stabito stjeli jos astastevi uradili dase napuni budjet
takoe rođak!
zubi

#27791 Re: SDA-All about

Post by zubi »

http://ba.n1info.com/a127805/Vijesti/Vi ... odinu.html

Merlin prvobitno tražio 462.000 KM za Novu godinu

Bh. kantautor i najveća regionalna zvijezda Dino Merlin uvest će građane BiH, ali i mnogobrojne turiste iz zemalja regije i Evrope, u Novu godinu koncertom na Trgu Bosne i Hercegovine.

Prva ponuda Dine Merlina Gradskoj upravi za "pružanje usluga organizacije dočeka Nove 2017. godine" iznosila je 462.150 KM. Ponuda je stigla na na adresu Grada Sarajeva 31. oktobra.

Međutim, u Gradskoj upravi su smatrali da ova ponuda Dine Merlina znantno premašuje osigurana budžetska sredstva.

Uslijedili su novi pregovori. Iz Gradske uprave Grada Sarajeva su zahtijevali da Merlin dostavi novu ponudu u skladu sa raspoloživim budžetom Grada Sarajeva, a ostatak nedostajućih sredstava namiri kroz sponzorske ugovore, da preuzme obavezu finansiranja usluga hitne pomoći, kao i osiguranje objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini lokacije na kojoj će se održati sam događaj.

Pet dana nakon prve, uslijedila je i druga ponuda Magaze, ekskluzivnog zastupnika Dine Merlina, u iznosu od 250.000 KM sa PDV-om i sa novom lokacijom održavanja same manifestacije i to na Trgu BiH.

Doček Nove godine na otvorenom u Sarajevu tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva u saradnji sa sarajevskim općine.

Također, očekuje se mnogo veći broj turista u Gradu na Miljacki nego što je bio slučaj u prethodnim godinama.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#27792 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

zubi wrote:http://ba.n1info.com/a127805/Vijesti/Vi ... odinu.html

Merlin prvobitno tražio 462.000 KM za Novu godinu

Bh. kantautor i najveća regionalna zvijezda Dino Merlin uvest će građane BiH, ali i mnogobrojne turiste iz zemalja regije i Evrope, u Novu godinu koncertom na Trgu Bosne i Hercegovine.

Prva ponuda Dine Merlina Gradskoj upravi za "pružanje usluga organizacije dočeka Nove 2017. godine" iznosila je 462.150 KM. Ponuda je stigla na na adresu Grada Sarajeva 31. oktobra.

Međutim, u Gradskoj upravi su smatrali da ova ponuda Dine Merlina znantno premašuje osigurana budžetska sredstva.

Uslijedili su novi pregovori. Iz Gradske uprave Grada Sarajeva su zahtijevali da Merlin dostavi novu ponudu u skladu sa raspoloživim budžetom Grada Sarajeva, a ostatak nedostajućih sredstava namiri kroz sponzorske ugovore, da preuzme obavezu finansiranja usluga hitne pomoći, kao i osiguranje objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini lokacije na kojoj će se održati sam događaj.

Pet dana nakon prve, uslijedila je i druga ponuda Magaze, ekskluzivnog zastupnika Dine Merlina, u iznosu od 250.000 KM sa PDV-om i sa novom lokacijom održavanja same manifestacije i to na Trgu BiH.

Doček Nove godine na otvorenom u Sarajevu tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva u saradnji sa sarajevskim općine.

Također, očekuje se mnogo veći broj turista u Gradu na Miljacki nego što je bio slučaj u prethodnim godinama.
Kakve veze ovo ima sa SDA ?

Gradonačelnik je SDP-ov , iako su koalicija sa SDA na gradskom nivou gradonačelnik je SDP-ov , dakle on je odgovoran što nemamo žičaru , što smo otjerali donatora i što imamo Merlina dva sata.
SDA barem nominalno sa ovim nema nikakve veze.
zunazu

#27793 Re: SDA-All about

Post by zunazu »

Tihić je bio loš, ali Bakir je dokrajčio sda. I neka je, samo šteta što svi ispaštamo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27794 Re: SDA-All about

Post by pici »

SDA odgovara na prozivke Radončića: Pojasnite javnosti ko je taj "Neko"

"Vjerujemo da bi i gospodin Radončić odgodio zvaničnu posjetu predsjednika Srbije u danima kada su bivši načelnik općine Srebrenica i komandant odbrane Srebrenice uhapšeni po politički motivisanoj i pravno neutemeljenoj srbijanskoj potjernici. Vjerujemo da se gospodin Radončić ne slaže ni sa izjavama predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da BiH „nije politički emancipirana“, da se 'islam u BiH radikalizira' i da je naša država sigurnosna prijetnja za Republiku Hrvatsku zbog 'tisuća povratnika sa sirijskog ratišta'. Također vjerujemo da se gospodin Radončić ne slaže ni sa Dodikovim namjerama da uruši Ustavni sud BiH i raspiše referendum o otcjepljenju entiteta RS, kao ni sa Čovićevim izjavama o trećem entitetu", stoji u saopćenju.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-odgo ... /161216097
jel ovo puca kanalizicija starijeH aHbaba :bih:
Hamolj

#27795 Re: SDA-All about

Post by Hamolj »

Fahro će reći da se nije samo islam radikalizovao nego i SDA.
Alfons Kauders

#27796 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

48 sati bez Srba islamske vjeroispovjesti na forumu. :thumbup:

Minder funjare, ocel to? Jeste li se dogovorili ko je ko fol uz Bakira a ko ne? :izet:

Treba li vam pomoc?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27797 Re: SDA-All about

Post by pici »

maH pusti srBska posla :bih:
spreca

#27798 Re: SDA-All about

Post by spreca »

Alfons Kauders wrote:48 sati bez Srba islamske vjeroispovjesti na forumu. :thumbup:

Minder funjare, ocel to? Jeste li se dogovorili ko je ko fol uz Bakira a ko ne? :izet:

Treba li vam pomoc?
:lol: :lol: :lol: svi junaci nikom ponikose i u bradatog Baketa pogledase :mrgreen:
Cherry-Cherry

#27799 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

A zeznuto je ovo kad ne znaš kako treba da misliš. :mrgreen: Zar nisu juče trebali dobiti instrukcije u džamiji?
Alfons Kauders

#27800 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

pici wrote:maH pusti srBska posla :bih:
Mozda ne razumeju zato jer im se ne obracam na srbskom? :D Mogu pokusati, ali naglasak mi nije cemu... Nemam toliko iskustva u verbalnoj ili pisanoj komunikaciji na srbskom. Gro iskustva je u olovnoj komunikaciji, uz adekvatna tehnica pomagala...

Da im objasnim, posto oni ne znaju kako to ide (pricao im jedan haver kako se guzi...) :D

Primjera radi, uzmes cisti, bosanski metak 7.62x39mm iz Konjica (u daljem tekstu Hamdo), i metnes ga u okvir, a onda okvir u M70AB2 iz Kragujevca (u daljem tekstu Jelena). Kad Hamdo "udje" u Jelenu, on i dalje ne zna srbski, a sjedi u odjeljenju sa jos 29 kolega koje valja nauciti. Srecom, moja Jelena je stara, iskusna uciteljica stranih jezika (ponajprije srpskohrvatskog), pa zacas zavrsi posao... Jednog po jednog izvodi na tablu, a kada napustaju ucionicu, Jela ih malo pukne po gujici, pa se Hamdo u cijevi sav zavrti od srece i tako u behutu pored srbskog nauci i rvacki, i minderaski, i balijski, crnogorski... A naucio bi i klingonski ako bi ikad zatekao onog supka Worfa kako mi se mota oko Golfa :)

Bice da i ovi minder Srbi ne razumeju drugi jezik? Nije frka, ja cu im biti sudski tumac... Na sudjenju... A vala cak i ako se ne razumemo, more onda i stara dobra neverbalna komunikacija nakon sudjenja. :) Jedan jako kratki kurs s uciteljicom Jelom. :)
Post Reply