Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Better Man

#27776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

malakh wrote:
zippoo87 wrote:za Damira Marjanovica generalno nema nista negativno vezano,osim neki licni animoziteti pojedinaca
ova ddruga djevojka/zena,za nju nikad cuo...vjerovatno jer nisam iz Sarajeva
damir marjanović je urbano-moderni predstavnik nove elite sdaovaca rasprostranjenih po lijevim strankama. koliko znam, bio je dosta blizak sdpu, pa onda postao ministar u vladi koja je oborila vladu sdpa i čiji su sastav predvodili kadrovi sda na čelu na premijerom suadom zeljkovićem koji je akutelni savjenik jal izetbegovića, jal zvizdića, nisam siguran, zatim je bio u dfu, kojeg je napustio, ali je nedugo nakon napuštanja dfa postao rektor na burchovom univerzitetu.

pa je formirao neko udruženje koje je trebalo da izraste u stranku, a koje je trebalo da pocijepa lijevi blok, pozivao bogića i zlatana begića da mu se priključe, najavljivao neka jača imena u tom udruženju, a onda pristupio našoj stranci. zašto i zbog čega, ostaje nepoznanica, šta je sa njegovim udruženjem, također ostaje nepoznanica, kao što je nepoznanica koliko je naša stranka, na duge staze, dobila njegovim ulaskom...

čovjek je veliki stručnjak iz oblasti genetike i to mu ne može niko sporiti, ali da se kod nas struka nešto pita... :-)
Njegovo udruženje je također s njim pristupilo NS. To se može vidjeti iz obajve NS. Lik mi je potpuno ok. Neki ga zovu preletačem, a ja nevidjoh da je bio igdje osim u DF-u, koji je napustio iz moralnih principa. Koliko mu je bitna funkcija, pokazao je kad je dao ostavku na mjesto minisr+tra, jer nije htio da radi sa bagrom i da sam sebe blamira i gazi svoje principe. Vrijeme je da ovu državu preuzmu mladi i obrazovani ljudi, koji prije svega časni, pošteni i imaju normalno razmišljanje i prave ljudske vrijednosti i koji nisu opterečeni nacijom i vjerom. Dosta nam je ovi fašstičkih i vjerski nastrojenih stranaka kao SDA, HDZ, SNSD i sličnih, kao i lažnih i korumpiranih socijaldemokrata, odnosno šljama koji se za sve ove godine nakotio u SDP-u i drugim strankama lijeve orijentacije nastalih istupanjem određenih ljudi iz SDP-a.
cyprus

#27777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Pozdravljam ulazak Marjanovića u Našu stranku... Od njega mi nekako fali više nekih konkretnih ideja, a manje uopštene i isprazne priče, ali mislim da nema spora o tome da je riječ o moralnom i poštenom čovjeku, kakvih fali u politici...

Samo se nadam da neće ići za člana predsjedništva :-) :-)
pemanapemani

#27778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Podržavam ulazak Marjanovića i ostalih u NS.

Mislim da treba prebroditi egotripove koji traju godinama i lične animozitete, te zajednički ponuditi nešto konretno.

Ovako, čekajući da me kontaktira SDP, DF, GS, NS..., ode sve u p.m.

Mislim, ode sve u neku stvar za obične građane, ne za pobrojane.
jefff

#27779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Kamara irelevantnih tipova. Onaj Marjanović izgleda ko beskućnik iz Amerike. Nosi cvike a životno iskustvo me naučilo da tko god nosi te cvikere od njega nema insana. Ova NS je stvarno ali stvarno kanta za smeće.
Novak20

#27780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

jefff wrote:Kamara irelevantnih tipova. Onaj Marjanović izgleda ko beskućnik iz Amerike. Nosi cvike a životno iskustvo me naučilo da tko god nosi te cvikere od njega nema insana. Ova NS je stvarno ali stvarno kanta za smeće.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Treba neko da ti vjeruje na riječ na osnovu tvog životnog iskustva ?
GandalfSivi

#27781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

jefff wrote:Kamara irelevantnih tipova. Onaj Marjanović izgleda ko beskućnik iz Amerike. Nosi cvike a životno iskustvo me naučilo da tko god nosi te cvikere od njega nema insana. Ova NS je stvarno ali stvarno kanta za smeće.

Pol Pot likes this :-)
cvrčak_na_hedonizmu

#27782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

:pisnuo:

Ozbiljna politička analiza stranke/pojedinca.

Podsjeća me na bodljavinu iz Čevljanovića sa legendarnom porukom "molimo goste da ne diraju konobaricu masnim rukama" :D Kad vidim ko sve ima pravo glasa kontam da smo sretni što smo uspjeli da se odmaknemo od troglodita. Ili ipak nismo :oops:

Uozbilji se, života ti :run:
jefff

#27783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Mnogo hi se naslo prozvanih.
Onaj Haveric negdje na snimku zvace zvaku, nako nervozno basko izgkadnjeli i od muha izmuceni dorat slamu. Neka mrznja u njemu. Prema kome?

Nije mi poznato da neko ko izgleda ko taj Marjanovic sjedi u parlamentu ili na sastancima Vlada drzava sa razvijenom demokracijom. Biti u organima vlasti tamo znaci da je i oblacenje i sisanje i brijanje odraz licne i opce kulture. To je obavezno.
Mislim da on tamo nigdje ne bi mogao ni raditi.
hrasno

#27784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hrasno »

jefff wrote:Mnogo hi se naslo prozvanih.
Onaj Haveric negdje na snimku zvace zvaku, nako nervozno basko izgkadnjeli i od muha izmuceni dorat slamu. Neka mrznja u njemu. Prema kome?

Nije mi poznato da neko ko izgleda ko taj Marjanovic sjedi u parlamentu ili na sastancima Vlada drzava sa razvijenom demokracijom. Biti u organima vlasti tamo znaci da je i oblacenje i sisanje i brijanje odraz licne i opce kulture. To je obavezno.

Sad nam sjede svi fino obuceni, podsisani i obrijani i bas napredujemo krupnim koracima naprijed...a Marjanovic je ako nista jedno 17 puta pametniji od svakog sto danas sjedi u parlamentu...
JThomas

#27785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

argument kako se kaže mala zmija prof'sore...

dok za temeljne vrijedi - kakav je da je naš je. jes' neobrazovan, jes' malo i lopov, ali da se vlasi i komunjare ne dosjete...
ultima_palabra

#27786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

jefff wrote:Mnogo hi se naslo prozvanih.

Buraz, Haveric je 20 evolutivnih koraka ispred tebe, presaberi se malo. I Marjanovic sto se tice struke, steta sto mu se politicki angazman svodi na populizam i opsta mjesta.
Banksy

#27787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

jefff wrote:
Mnogo hi se naslo prozvanih.
Prema Bošnjacima, reci slobodno.
jefff

#27788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
:pisnuo:

Ozbiljna politička analiza stranke/pojedinca.

Podsjeća me na bodljavinu iz Čevljanovića sa legendarnom porukom "molimo goste da ne diraju konobaricu masnim rukama" :D Kad vidim ko sve ima pravo glasa kontam da smo sretni što smo uspjeli da se odmaknemo od troglodita. Ili ipak nismo :oops:

Uozbilji se, života ti :run:
Jes. Evo me ovdje.
jefff

#27789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Osobe sa cvikerima nisu voljeli komunisticki rezimi ali jefnako tako ni svi ostali totalitarni rezimi. Zasto? Jer je to za njih bio simbol inteligencije a za njih je sve inteligencija bila neprijatelj broj 1.
Ja ih ne volim iz drugih razloga i vec sam rekao zasto.
Ja volim inteligenciju.
Mi smo pobijedili. Totalitarci su propali.
Al ne mire se totalitarci sa porazom. Aaaa jok.
Presaltali se u kvazi demokrate i imaju i svoje strancice. Cak su i bili na celu organizacije za ljudska prava poput komunjare Dizdarevica Srdjana. Sasvim slucajno je i Raif Dizdarevic clan nekog savjeta ove trivijalne stranke. Kad komunjare oture o demokraciji a slali ljude u logore zbog cvika.
Stvar sa vama je u iscasenom shvacanju demokracije.
Ja sam intelektalac jer mrzim Bosnjake i k tomu sam automatski i ljevicar i kozmopolita.
Haverici i Dizdarevici.
Rodila hi majka.
Banksy

#27790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

jefff wrote:
Haverici i Dizdarevici.
Jesmo se usrećili...
Izetbegovići i Latići
i muhe... intelektualci.

Image
jefff

#27791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Demokracija nije savrsena. Ona ima drugu stranu medalje. Demokracija ima svoj nus produkt. U demokraciji i u njenom zagrljaju ne zivi samo idealizam vec i polusvijet kao njen sastavni dio. Uzmi ili ostavi. Mi smo uzeli i totalitarno naprdjivanje nije suho zlato pa makar ovo bio mrak u tunelu.
baxul

#27792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

Ovo ozbiljno optužuješ Haverića za komunizam?
Džizs Krajst. :-)
madner

#27793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Cuj pobjedili, sta bi bilo tek da su izgubili. :D

Uglavnom jasno zasto amnozitet, i na forumu se cesto ljudi osjecaju inferiorne zbog superiorne inteligencije sagovornika pa idu na teren koji im vise odgovara.

Meni najvise smeta ovo izrazavanje iz 1960, nema dorata vec jako dugo. :D
Banksy

#27794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

jefff wrote:
U demokraciji i u njenom zagrljaju ne zivi samo idealizam vec i polusvijet kao njen sastavni dio.
Ovo nije polusvijet, ovo su, nametnute nam, ELITE.

U odnosu na elite onog društva, a u sistemu evolutivnog procesa, ove glavuše su nas sunovratile u prapovijest.
rz brzotrz

#27795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by rz brzotrz »

Kad pomislim da su one gore glavuše budućnost Bosne, tačno mi zlo dođe.
jefff

#27796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Banksy wrote:
jefff wrote:
U demokraciji i u njenom zagrljaju ne zivi samo idealizam vec i polusvijet kao njen sastavni dio.
Ovo nije polusvijet, ovo su, nametnute nam, ELITE.

U odnosu na elite onog društva, a u sistemu evolutivnog procesa, ove glavuše su nas sunovratile u prapovijest.
Ali kako je doslo do toga?
Da nije mozda zbog toga sto su him alternativa Haverici, Dizdarevici, Marjanovici?
cyprus

#27797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

jefff wrote:Osobe sa cvikerima nisu voljeli komunisticki rezimi ali jefnako tako ni svi ostali totalitarni rezimi. Zasto? Jer je to za njih bio simbol inteligencije a za njih je sve inteligencija bila neprijatelj broj 1.
Ja ih ne volim iz drugih razloga i vec sam rekao zasto.
Ja volim inteligenciju.
Al ne mire se totalitarci sa porazom. Aaaa jok.
Presaltali se u kvazi demokrate i imaju i svoje strancice. Cak su i bili na celu organizacije za ljudska prava poput komunjare Dizdarevica Srdjana. Sasvim slucajno je i Raif Dizdarevic clan nekog savjeta ove trivijalne stranke. Kad komunjare oture o demokraciji a slali ljude u logore zbog cvika.
Stvar sa vama je u iscasenom shvacanju demokracije.
Ja sam intelektalac jer mrzim Bosnjake i k tomu sam automatski i ljevicar i kozmopolita.
Haverici i Dizdarevici.
Rodila hi majka.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Popravi mi frajer dan...
JThomas

#27798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

da staneš, razmisliš, zapitaš se...
ultima_palabra

#27799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Ja sam vazda bio ubijedjen da je ovaj lik Nedzad Latic licno.
JThomas

#27800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

kad na ljubav&sex ozbiljno napišeš nešto slično ovome sa naočalama, postaneš izopćenik na forumu. a kad takvim idejama i rezonima govorimo o upravljanju cijelim društvom - to je ne samo legitiman, nego i vladajući politički stav. koji nama svima kroji kapu.
Locked