Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bitanga_sa_otesa wrote:pa za vikend ce biti u sarajevu valjda...
Danas i sutra. Danas u 12 h je okupljanje na platou ispred SCC, pa onda idu na ravnu planinu, gdje ce biti ispit spretnosti, rally.
Sutra 6. Maj ispred BBI centra od 12 do 15 h, mogu se pogledati skalamerije.
znam da nije bas tema za ovo, ali mozda bi neko znao nesto o ovome
osoba (iz BiH) je dobila kaznu za parkiranje na invalidskom mjestu u HR, iako je na vozilu uredno bila istaknuta invalidska naljepnica i clanska iskaznica.
Iskaznica i naljepnica su original, izdane od strane BiH tj kod god to vec kod nas izdaje, nikakve kucne izrade, fotkopije i slicno. Naljepnica je naprijed na staklu zalijepljena gdje i treba, a iskaznica bila na vidnom mjestu odmah do. Osoba nije ko fol invalid, nije nikakva mutljaza, sve moguce za to je uredno, trajni invaliditet jos od rata. Osoba koje je vozila, na nju je auto i registrovan tj njeno vlasnistvo.
Razlog policije za kaznu je da je to da je rijec o falsifikatu dokumenata.
Trebam reci i da je nedavno auto bilo u Sloveniji parkirano isto tako na invalid. mjestu, nekih 7 dana, i naravno niko nije auto pogledao,a vjerujem da bi jedva cekali rado napisati kaznu da imaju razlog.
Elem sta uraditi , jer je rijec o prilicno visokoj kazni i moze ici samo jos gore, te s te strane mislim isplati natezati s njima, bilo koji savjet je dobro dosao, jer ako se ne plati u roku 2 -3 dana ide jos minimalno 3000 hiljade kuna dodatno na kaznu.
Dostaviti im rjesenje od MUP-a po kojem je izdat znak? To mi je logicno.
Ti invalidski znakovi nisu svugdje isti iako bi trebali biti jer imaju valjda neki propisi kakvi bi trebali biti, ali ne izdaje ih ni isti MUP svake godine identicne.