Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
apsidejzi

#27751 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

Mogy87 wrote: 02/07/2020 13:46
Evo pronasla sam studiju u kojoj kaze da u prosjeku pacijenti koji prezive ostaju 11 dana, a ovi drugi 14. 25% ostaje 16 ili vise dana. Za sve ostalo sto si napisao se slazem.

"Of the 1,277 Kaiser Permanente members who were hospitalized with COVID-19, 42% required care in the ICU, and 18% died from the disease. Modeling estimates based on observations in China usually assume that only about 30% of hospitalized patients will require ICU care.

Similarly, the data showed that hospital stays lasted an average of 10.7 days for survivors and 13.7 days for non-survivors, compared to an average of 7.5 days among non-survivors in China. Troublingly, 25% of patients were hospitalized for 16 days or more. In comparison, a widely-used modeling study from Imperial College London projecting health care needs assumes an average stay of eight days."
https://news.berkeley.edu/2020/05/26/lo ... -patients/
Sve ovisi koliko ti pluca unisti... Nije problem pobijediti virus. To tijelo uradi u roku od sedmicu-dvije. No svaka zarazena celija u plucima umre i onda treba vremena da se tkivo obnovi. Tu dolazi do razlika. Nekom malo pluca budu ostecena pa izadje ranije na kucno lijecenje, neko zaglavi duze. Nije bolestan od korone al nije sposoban za samostalan zivot...

Ostaje da se vidi. Ja bih volio da sam ukrivu i da je virus malo mutirao u varijantu koja omogucava suzivot sa ljudima. Nama valja sada ziviti s njim bas kao i sa virusom gripe i prehlade. To bi bilo optimalno i za virus i za ljude. Ne ubija ali ima domacina u kojem nastavlja zivot.
Ali_G

#27752 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

apsidejzi wrote: 02/07/2020 13:36
Ironmen wrote: 02/07/2020 13:22

Hvala bogu vise da je procepilo... ili su stigli testovi ili sta vise jbt nema logike nikakve...

Sad i kad budemo imali dnevno 200-300 zarazenih uz 150-200 oporavljenih nece to tako lose izgledati...

Imam neki osjecaj da smo tek sada mi na Balkanu usli u pravi epicentar zaraze i mozda su nam sada bez zajebancije sledece dvije sedmice kljucne :roll:
Problem je sto oko 5% zarazenih treba medicinsku pomoc desetak dana nakon zaraze a to je u danasnjem tempu 5-10 osoba dnevno. Cifre preko 100 zarazenih smo poceli gledati prije nekih 7 dana tako da ja ocekujem napad na intenzivnu njegu u roku od par dana. Problem za ovih 5% je to sto ce ti zauzeti bolnicki krevet u naredna dva do tri mjeseca. Dio (pola) ce ih umrijeti a dio preziviti. TO znaci da ce imati u narednih 7 dana, svaki dan 5 osoba koje ce biti u bolnici do kraja septembra. Ako nastavi ovaj tempo, bolnicki kapaciteti ce biti popunjeni do kraja jula. IMaces Novi Pazar, ili Lombardija scenario u mnogo gradova BiH.

Dodatni problem je taj sto bolnice ne dijele resurse a svaka ima ogranicene kapacitete. Sta ce se desiti sa pacijentima u nekom gradu kada se popune kapaciteti u lokalnoj bolnici? Trebalo bi ih prebaciti u drugu bolnicu koja ima resurse. Imamo li mi neko koordinaciono tijelo koje prati koliko dostupnih resursa ima u kojoj bolnici? Statistika definitivno nije na nasoj strani. MOramo imati ludu srecu pa da ne bude kolaps zdravstvenog sistema krajem mjeseca. Ljudi jednostavno nisu svjesni sta znaci imati 150-200 zarazenih dnevno. Oporavice se 140 njih od 150 ali ces imati problem kada onih 10 ostane dva mjeseca u bolnici a svaki dan novih 10 dodje... Ne sjecam se sad jel Ismet Gavrankapetanovic il neko drugi iz Opste bolnice izjavio da oni imaju 50 kreveta dostupnih. To je samo pet dana ovim tempom i popunjeno. Nema mjesta za 51 pacijenta. Naravno, ima jos bolnica u drzavi ali ne mislim da one imaju mnogo vise kapaciteta od ove. Tako da... Nas zdravsveni sistem mozda moze podnijeti 2000-3000 zarazenih u toku pola mjeseca a vec sad smo imali cca 1000 u posljednjih sedam dana. Definitivno se priblizavamo granici a vlasti apsolutno nista ne cine da se uspori ili zaustavi.

Bukvalno su zrtvovali ljude zarad ekonomije.
Evo pronasla sam studiju u kojoj kaze da u prosjeku pacijenti koji prezive ostaju 11 dana, a ovi drugi 14. 25% ostaje 16 ili vise dana. Za sve ostalo sto si napisao se slazem.

"Of the 1,277 Kaiser Permanente members who were hospitalized with COVID-19, 42% required care in the ICU, and 18% died from the disease. Modeling estimates based on observations in China usually assume that only about 30% of hospitalized patients will require ICU care.

Similarly, the data showed that hospital stays lasted an average of 10.7 days for survivors and 13.7 days for non-survivors, compared to an average of 7.5 days among non-survivors in China. Troublingly, 25% of patients were hospitalized for 16 days or more. In comparison, a widely-used modeling study from Imperial College London projecting health care needs assumes an average stay of eight days."
Zato ne mora doci do kolapsa ako zadrzimo trend 2-3 prijema.
AmirBaa

#27753 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

Jao kad cujem recenicu "ceka nas scenarij Lombardije" najradje bi iskljucio sebi internet da vise nikad ne procitam takve gluposti. Od 18-og marta nam govore kako nas ocekuje italijanski scenario, pa spanski, pa sad novopazarski. A pogledas realnu situaciju, 23 covjeka na podhrastovima u glavnom gradu u trenutno ubjedljivo najgorim brojkama od pocetka pandemije. Ako su bolnicki kapaciteti popunjeni jer u glavnom gradu treba 100 ljudi na hospitalizaciju, to nije zbog korone, to nije zbog ebole niti bilo koje druge bolesti na svijetu, to je zbog naseg zdravstvenog sistema. Trebaju li sve druge grane ekonomije ispastati zbog toga ?
Mogy87

#27754 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Ali_G wrote: 02/07/2020 13:56
apsidejzi wrote: 02/07/2020 13:36
Problem je sto oko 5% zarazenih treba medicinsku pomoc desetak dana nakon zaraze a to je u danasnjem tempu 5-10 osoba dnevno. Cifre preko 100 zarazenih smo poceli gledati prije nekih 7 dana tako da ja ocekujem napad na intenzivnu njegu u roku od par dana. Problem za ovih 5% je to sto ce ti zauzeti bolnicki krevet u naredna dva do tri mjeseca. Dio (pola) ce ih umrijeti a dio preziviti. TO znaci da ce imati u narednih 7 dana, svaki dan 5 osoba koje ce biti u bolnici do kraja septembra. Ako nastavi ovaj tempo, bolnicki kapaciteti ce biti popunjeni do kraja jula. IMaces Novi Pazar, ili Lombardija scenario u mnogo gradova BiH.

Dodatni problem je taj sto bolnice ne dijele resurse a svaka ima ogranicene kapacitete. Sta ce se desiti sa pacijentima u nekom gradu kada se popune kapaciteti u lokalnoj bolnici? Trebalo bi ih prebaciti u drugu bolnicu koja ima resurse. Imamo li mi neko koordinaciono tijelo koje prati koliko dostupnih resursa ima u kojoj bolnici? Statistika definitivno nije na nasoj strani. MOramo imati ludu srecu pa da ne bude kolaps zdravstvenog sistema krajem mjeseca. Ljudi jednostavno nisu svjesni sta znaci imati 150-200 zarazenih dnevno. Oporavice se 140 njih od 150 ali ces imati problem kada onih 10 ostane dva mjeseca u bolnici a svaki dan novih 10 dodje... Ne sjecam se sad jel Ismet Gavrankapetanovic il neko drugi iz Opste bolnice izjavio da oni imaju 50 kreveta dostupnih. To je samo pet dana ovim tempom i popunjeno. Nema mjesta za 51 pacijenta. Naravno, ima jos bolnica u drzavi ali ne mislim da one imaju mnogo vise kapaciteta od ove. Tako da... Nas zdravsveni sistem mozda moze podnijeti 2000-3000 zarazenih u toku pola mjeseca a vec sad smo imali cca 1000 u posljednjih sedam dana. Definitivno se priblizavamo granici a vlasti apsolutno nista ne cine da se uspori ili zaustavi.

Bukvalno su zrtvovali ljude zarad ekonomije.

Zato ne mora doci do kolapsa ako zadrzimo trend 2-3 prijema.
Krajnje je vrijeme da se uozbiljimo, ali je pitanje znamo li uciti na tudjim greskama ili moramo sami glavom od zid.
Mogy87

#27755 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

AmirBaa wrote: 02/07/2020 13:57 Jao kad cujem recenicu "ceka nas scenarij Lombardije" najradje bi iskljucio sebi internet da vise nikad ne procitam takve gluposti. Od 18-og marta nam govore kako nas ocekuje italijanski scenario, pa spanski, pa sad novopazarski. A pogledas realnu situaciju, 23 covjeka na podhrastovima u glavnom gradu u trenutno ubjedljivo najgorim brojkama od pocetka pandemije. Ako su bolnicki kapaciteti popunjeni jer u glavnom gradu treba 100 ljudi na hospitalizaciju, to nije zbog korone, to nije zbog ebole niti bilo koje druge bolesti na svijetu, to je zbog naseg zdravstvenog sistema. Trebaju li sve druge grane ekonomije ispastati zbog toga ?
Navedi mi grane ekonomije koje ispastaju radi nosenja maske i distance od 2 metra. Hvala.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#27756 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Leon16v wrote: 02/07/2020 13:29 Ja koliko sam vidio i čuo, u Beogradu nisu maske obavezne nigdje, ni u javnom prevozu, trznim centrima itd. Gledajući neke snimke, svaku večer su derneci po splavovima, klubovi itd. Bazeni i kupališta prepuna bez ikakvih ograničenja i restrikcija (ako griješim neka me neko ispravi)
Bio u Beogradu prošle sedmice. Nije bas tako, iako su tad bile samo prepoeuke za nosenje maski i dezinfekciju ruku, sve radnje u centru grada, u trznim centrima, vozilima gradskog prevoza, na ulasku su trazili da se stavi maska i uradi dezinfekcija ruku. U gradu cak i dosta ljudi nosi masku dok seta, konobari obavezno nose maske.....nisam primijetio u tom segmentu da su opusteniji od nas, izuzev sto je, napravljena glupost sa utakmicama i drugim sportskim dogadjajima na kojim mogu biti navijaci. Od pocetka ove sedmice je naredba da svi moraju nositi maske u zatvorenom prostoru.
Ali_G

#27757 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Beograd je napravio glupost sa dvije utakmice po 20k ljudi, proslavom titule, radom klubova i ostalih zatvorenih prostora. To su mjesta sa najvecim rizikom prenosa.
AmirBaa

#27758 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

Mogy87 wrote: 02/07/2020 14:02
AmirBaa wrote: 02/07/2020 13:57 Jao kad cujem recenicu "ceka nas scenarij Lombardije" najradje bi iskljucio sebi internet da vise nikad ne procitam takve gluposti. Od 18-og marta nam govore kako nas ocekuje italijanski scenario, pa spanski, pa sad novopazarski. A pogledas realnu situaciju, 23 covjeka na podhrastovima u glavnom gradu u trenutno ubjedljivo najgorim brojkama od pocetka pandemije. Ako su bolnicki kapaciteti popunjeni jer u glavnom gradu treba 100 ljudi na hospitalizaciju, to nije zbog korone, to nije zbog ebole niti bilo koje druge bolesti na svijetu, to je zbog naseg zdravstvenog sistema. Trebaju li sve druge grane ekonomije ispastati zbog toga ?
Navedi mi grane ekonomije koje ispastaju radi nosenja maske i distance od 2 metra. Hvala.
https://www.klix.ba/biznis/protest-turi ... /200702046
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bascars ... /200630110
https://www.klix.ba/biznis/privreda/mil ... /200417072
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic ... /200423070
https://www.klix.ba/biznis/kriza-naglas ... /200508124
https://www.klix.ba/biznis/mirascic-rec ... /200624088

Sve je ovo samo zbog maske i distance od 2 metra. Hvala.
apsidejzi

#27759 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

Drug, pogledaj broj zarazenih od 18 marta i danas. Sta mislis sto si bio u karantinu? Zato sto je nekom bio cejf? Teorija zavjere? Bio si u karantinu da bi danas imao 23 covjeka na podhrastovima. Medjutim, danas nema karantena a iz dana u dan sve veci broj zarazenih. TO znaci da na postojecih 23 pacijenta dolazi jos 200 novih u narednih 20 dana (ako nastavi ovim tempom - a ne vidim razlog da uspori).

ZNas, karantin koji smo imali je malo ulio lazni osjecaj sigurnosti. Pojavila se ideja, kao nije to nista. Sta je to, bezze obicna gripa. Jest za vecinu al 5% zaglavi na intenzivnoj od cega cca 2% bas zaglavi na intenzivnoj. To je tih 23 koji su na podhrastovima. Uzmi broj zarazenih do prije novog vala i izracunaj postotke. Eh onda prebroj nove i primjeni iste postotke na njih.
AmirBaa

#27760 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

apsidejzi wrote: 02/07/2020 14:18
Drug, pogledaj broj zarazenih od 18 marta i danas. Sta mislis sto si bio u karantinu? Zato sto je nekom bio cejf? Teorija zavjere? Bio si u karantinu da bi danas imao 23 covjeka na podhrastovima. Medjutim, danas nema karantena a iz dana u dan sve veci broj zarazenih. TO znaci da na postojecih 23 pacijenta dolazi jos 200 novih u narednih 20 dana (ako nastavi ovim tempom - a ne vidim razlog da uspori).

ZNas, karantin koji smo imali je malo ulio lazni osjecaj sigurnosti. Pojavila se ideja, kao nije to nista. Sta je to, bezze obicna gripa. Jest za vecinu al 5% zaglavi na intenzivnoj od cega cca 2% bas zaglavi na intenzivnoj. To je tih 23 koji su na podhrastovima. Uzmi broj zarazenih do prije novog vala i izracunaj postotke. Eh onda prebroj nove i primjeni iste postotke na njih.
Trenutno je 6% pozitivnih ljudi u KS na podhrastovima. Samo je jedno na intenzivnoj, odnosno u teskom stanju. STrasno to zvuci tako kad ti racunas postotke, ali malo sagledajte realnu situaciju. Ako je vjerovati %, mi bi trebali svaki dan 5-6 mrtvih imati u FBiH.
Edit: nije svako na podhrastovima na intenzivnoj. Moj dedo od 84 godine je prije 3 godine bio gore zbog upale pluca, lezao 10-tak dana i izasao bez problema. Malo optimizma :thumbup:
Last edited by AmirBaa on 02/07/2020 14:24, edited 1 time in total.
Mogy87

#27761 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

AmirBaa wrote: 02/07/2020 14:15

Bilo je odličnih postova zašto turizam trpi na globalnom nivou. Nešto mi se čini da Bergamo i Novi Pazar baš nisu atraktivne turističke destinacije dok divlja epidemija. Usput pogledaj koji članak kako ide Švedskoj privredi. Vidjećeš da je situacija potpuno ista kao u ostatku Evrope, ako ne i gora.
GAU8

#27762 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Ironmen wrote: 02/07/2020 13:46 Sve to stoji tako statistikci kosto si napisao slazem se u potpunosti sa svime... Ali nekako imam osjecaj mada nije jos strucno potvrdjeno da je trenutni ovaj virus sto je prisutan kod nas u ovih zadnjih 20 dana dosta mutirao u slabiju verziju, nadam se da sam u pravu...
Mislim da zavisi kako ga ko "preboli"

Ako bude asimptomatski, onda djeluje kao da je mutirao u slaviju varijantu...
Ako te baci na bolnicki krevet, onda djeluje kao da je mutirao u jacu varijantu :)
AmirBaa

#27763 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

Mogy87 wrote: 02/07/2020 14:23
Bilo je odličnih postova zašto turizam trpi na globalnom nivou. Nešto mi se čini da Bergamo i Novi Pazar baš nisu atraktivne turističke destinacije dok divlja epidemija. Usput pogledaj koji članak kako ide Švedskoj privredi. Vidjećeš da je situacija potpuno ista kao u ostatku Evrope, ako ne i gora.
Hocu, sad cu jednu Svedsku uporediti sa jednom BiH, jer to ima skroz smisla :thumbup:
Mogy87

#27764 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

AmirBaa wrote: 02/07/2020 14:22
apsidejzi wrote: 02/07/2020 14:18

Trenutno je 6% pozitivnih ljudi u KS na podhrastovima. Samo je jedno na intenzivnoj, odnosno u teskom stanju. STrasno to zvuci tako kad ti racunas postotke, ali malo sagledajte realnu situaciju. Ako je vjerovati %, mi bi trebali svaki dan 5-6 mrtvih imati u FBiH.
Edit: nije svako na podhrastovima na intenzivnoj. Moj dedo od 84 godine je prije 3 godine bio gore zbog upale pluca, lezao 10-tak dana i izasao bez problema. Malo optimizma :thumbup:
Uračunaj u to kolaps zdravstvenog sistema. Lako je kad je 23.
konektovan

#27765 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Ali_G wrote: 02/07/2020 14:09 Beograd je napravio glupost sa dvije utakmice po 20k ljudi, proslavom titule, radom klubova i ostalih zatvorenih prostora. To su mjesta sa najvecim rizikom prenosa.
Pa i kod nas je vrlo slicno, izuzev sto nema utakmica. Ali si imao proslavu titule Sarajeva sa par hiljada ljudi, antifasiste, vjerske praznike,....ma svega.
Mogy87

#27766 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

AmirBaa wrote: 02/07/2020 14:25
Mogy87 wrote: 02/07/2020 14:23
Hocu, sad cu jednu Svedsku uporediti sa jednom BiH, jer to ima skroz smisla :thumbup:
Ja ti kažem da su svi pogođeni. Pa i Švedska koju zagovarate.
AmirBaa

#27767 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

Ako neki MI zagovaramo Svedsku, onda VI zagovarate Kinu, zemlju demokratije i ljudskih sloboda :thumbup:
Mogy87

#27768 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

AmirBaa wrote: 02/07/2020 14:40 Ako neki MI zagovaramo Svedsku, onda VI zagovarate Kinu, zemlju demokratije i ljudskih sloboda :thumbup:
Ja zagovaram masku i distancu od 2 metra. Kad shvatis da nije ekonomija kafic i granap i da su sve drzave svijeta ekonomski povezane bice ti lakse spoznati da kad je EU uvela mjere mi (kao drzava) smo se prestali bilo sta pitati.
AmirBaa

#27769 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

Mogy87 wrote: 02/07/2020 14:45
AmirBaa wrote: 02/07/2020 14:40 Ako neki MI zagovaramo Svedsku, onda VI zagovarate Kinu, zemlju demokratije i ljudskih sloboda :thumbup:
Ja zagovaram masku i distancu od 2 metra. Kad shvatis da nije ekonomija kafic i granap i da su sve drzave svijeta ekonomski povezane bice ti lakse spoznati da kad je EU uvela mjere mi (kao drzava) smo se prestali bilo sta pitati.
Da nas maska i distanca od 2 metra moze stvarno sacuvati od virusa, nikad se ne bi drzave zatvarale i rizikovale ogrooooomne gubitke. Virus ce biti tu medju nama dok se vakcina ne nadje ili dok sam ne nestane, i to treba prihvatiti. Maska u zatvorenom da, distanca da koliko je moguce, ali nista mi tu vise ne mozemo uraditi.
megaribi1

#27770 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by megaribi1 »

AmirBaa wrote: 02/07/2020 14:15

Konkretno, grane spomenute u linkovima zbog maske i distance ne ispaštaju direktno (turizam, poreska politika, fiskalna). Na kraju krajeva, Kinezi i Arapi pokrivaju usta i inače, a obići Baščaršiju i Stari most možeš sa i bez maske. Ali distanca od dva metra definitivno ugrožava grane koje moraju smanjiti kapacitete ostavljajući puno praznih stolica: prevoz putnika, sport, kultura, umjetnost, obrazovanje, ugostiteljstvo što onda indirektno djeluje i na ostale grane.
Mogy87

#27771 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

AmirBaa wrote: 02/07/2020 14:51
Mogy87 wrote: 02/07/2020 14:45
Da nas maska i distanca od 2 metra moze stvarno sacuvati od virusa, nikad se ne bi drzave zatvarale i rizikovale ogrooooomne gubitke. Virus ce biti tu medju nama dok se vakcina ne nadje ili dok sam ne nestane, i to treba prihvatiti. Maska u zatvorenom da, distanca da koliko je moguce, ali nista mi tu vise ne mozemo uraditi.
Drzave su se zatvarale kad su podaci iz Italije (dok nismo imali seroloske testove i znali da postoje asimptomatski slucajevi) ukazivali da je smrtnost 5% sto se podudaralo s friziranim podacima iz Kine. Dok se mislilo da virus zivi na plastici 7 dana i da se tako moze zaraziti. S obzirom na to da, srecom, to nije tako vec je potreban duzi i blizak kontakt (porodica, radno mjesto gdje kolege dugo sjede skupa u zatvorenom prostoru) niko vise ne zagovara zatvaranje.
Mogy87

#27772 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

megaribi1 wrote: 02/07/2020 14:53
Konkretno, grane spomenute u linkovima zbog maske i distance ne ispaštaju direktno (turizam, poreska politika, fiskalna). Na kraju krajeva, Kinezi i Arapi pokrivaju usta i inače, a obići Baščaršiju i Stari most možeš sa i bez maske. Ali distanca od dva metra definitivno ugrožava grane koje moraju smanjiti kapacitete ostavljajući puno praznih stolica: prevoz putnika, sport, kultura, umjetnost, obrazovanje, ugostiteljstvo što onda indirektno djeluje i na ostale grane.
Slazem se. Ali zivot je trenutno takav da 50% je bolje od nista. To je jednostavno realnost koja je u potpunosti mimo nase kontrole.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#27773 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Leon16v »

Šta je ono, dijele zahvalnice onima što su prvi zaraženi bili? Morel se to u CV navesti? :skoljka:
BadBoy

#27774 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Koliko vi mjesečno trošite na ugostiteljstvo?
konektovan

#27775 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

BadBoy wrote: 02/07/2020 15:02 Koliko vi mjesečno trošite na ugostiteljstvo?
Dovoljno,.....zasto ti je bitan taj podatak???
Ja 100, neko 50, neko cvaju, neko nista...
Locked