Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Zabavljac

#27751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Zabavljac »

Bolje vam je povedite brigu o radnicima koji su vam jeftini robovi.Rade za plate od 700-800 stoja a dusu im vadite.U tom kol centru sefovi vrse mobing nad ljudima pogotovo Merima,koja he sadista i to svi znaju ali boje se reci ode poso.Dosli ste ovdje ko fol u Bih a sav prihod ide u Ameriku ,a nasim ljudima otpad dajete,fuj sve cu usluge otkazati sta sam se nasluso sinoc.nedavno je zena i umrla na poslu u telemahu eto kako je fino.moja tv,dolazim
howdy

#27752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by howdy »

Zabavljac wrote:Bolje vam je povedite brigu o radnicima koji su vam jeftini robovi.Rade za plate od 700-800 stoja a dusu im vadite.U tom kol centru sefovi vrse mobing nad ljudima pogotovo Merima,koja he sadista i to svi znaju ali boje se reci ode poso.Dosli ste ovdje ko fol u Bih a sav prihod ide u Ameriku ,a nasim ljudima otpad dajete,fuj sve cu usluge otkazati sta sam se nasluso sinoc.nedavno je zena i umrla na poslu u telemahu eto kako je fino.moja tv,dolazim

:D :lol:
Rugafet

#27753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

@Zabavljac, pricaj nam malo sebi...Kad su poceli problemi.
sencobih

#27754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

"Osluškujemo želje korisnika" odavno nije jača fraza izbačena. Ubili ljudi mejlovima kao prijedlog za nove kanale, a nadležni sektor osluškuje i ubaci laudato tv. :-)
Radar71

#27755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Rugafet wrote:@Zabavljac, pricaj nam malo sebi...Kad su poceli problemi.
http://forum.klix.ba/viewtopic.php?p=9883544#p9883544
wendy

#27756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by wendy »

Sinoc uveden Duo Grande Family paket (80mbps) , i od tada se nije brzina pomjerila:

Image

Isto tako, imam problem sa analognim signalom na TV-u u koji su mi ukljucili D3 mini. Naime, sada uopste nemam kanala na TV-u pored digitalnih. Prije je bio spojen kabl od kablovske direktno na tv. Sada su mi tehnicari spojili taj kabl na D3 mini, a onda resiver spojili HDMI-em na tv. Da li zna kako trebam drugacije prespojiti ili nesto podesiti da bi imao i digitalnu i analognu tv?

+ na nijednom kanalu HBO paketa nema zvuka.

:hajmooo:
crnivrag

#27757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

wendy wrote:Sinoc uveden Duo Grande Family paket (80mbps) , i od tada se nije brzina pomjerila:

Image

Isto tako, imam problem sa analognim signalom na TV-u u koji su mi ukljucili D3 mini. Naime, sada uopste nemam kanala na TV-u pored digitalnih. Prije je bio spojen kabl od kablovske direktno na tv. Sada su mi tehnicari spojili taj kabl na D3 mini, a onda resiver spojili HDMI-em na tv. Da li zna kako trebam drugacije prespojiti ili nesto podesiti da bi imao i digitalnu i analognu tv?

Što se brzine tiče još uvijek si na aktivacionom paketu, dok ugovor ne prođe protokolisanje.

A što se signala na TV-u tiče, D3 Mini ne nudi izlazni signal iz resivera, pa ako želiš izlazni analogni signal, moraš nabaviti splitter iz kojeg ćeš imati dva koaksijalna kabla, jedan za resiver, a drugi za TV.

Za HBO kanale, moraš prebaciti ručno ili u postavkama resivera audio jezik na Hrvatski ili Srpski, jer taj resiver ne može dekodirati Dolby Digital zvuk koji se emitira na Engleskom audio izlazu.
Last edited by crnivrag on 20/02/2016 10:53, edited 1 time in total.
The Realist

#27758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

A i neka traži drugi reciever, radi kasnijih usluga. Meni su D3 Mini zamijenili za D3.

I da, kada se provjerava brzina, meni je veća prema Frankfurtu, nego prema njihovom serveru, ali je problem što mi preko Wi-Fi-a se gubi oko 50% brzine i umjesto 80, imam 40-45mbps, dok na HS-u to nije bilo slučaj, pruže 40 i dobije se 40mbps i preko Wi-Fi-a, što je i logično.

Mogu manje varijacije razumjeti, ali ne 50%.

Ali eto, valjda mi zamijene ovo čudo od routera i nešto normalno postave.
made_in_sarajevo

#27759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by made_in_sarajevo »

Nije momak puno fulio oko oosla u telemachu. Ja se prijavio za tehnicara i radi skole nazovu me i kazu haj za odrzavanje. Pitam rodjaka koji je u telekomu na odrzavanju sta, kako radi i ima.jarana u telemachu i kaze otprilike sta i kako se radi. Ja otisao tamo ljudi zele da za nekih 600KM radim odrzavanje sistema u sarajevu i bilo gdje u fbih, odrzavanje agregata i ups u telemachu bilo gdje u fbih, da crtam seme gdje ih nema, da odrzavam zgradu i ako treba da stemam zidove za nove stvari. 24h moram biti dostupan da idem.bilo gdje na teritoriji fbih. Moram kablove razvlaciti kako za struju tako i za internet, tv. Dakle trazili su da radim posao sto radi jedno 5 ljudi za sto manju platu. Ja rekao 800+ topli obrok i frajer me gleda kao.jesam li normalan gdje cu toliko traziti. Nikad mi se nisu javili naravno. Ja inace sam.otisao nako,inace radim sa razvodnim.ormarima, pricam sa radnicima i sefovima.firmi koji se bave i instalacijama, ispricao rodjaku sve to i.svi kazu budale i bolje.sto nisi pristao na to. To nije normalno i to nije posao za jednog covjeka,a pola poslova.nije za odrzavanje.
crnivrag

#27760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:A i neka traži drugi reciever, radi kasnijih usluga. Meni su D3 Mini zamijenili za D3.

I da, kada se provjerava brzina, meni je veća prema Frankfurtu, nego prema njihovom serveru, ali je problem što mi preko Wi-Fi-a se gubi oko 50% brzine i umjesto 80, imam 40-45mbps, dok na HS-u to nije bilo slučaj, pruže 40 i dobije se 40mbps i preko Wi-Fi-a, što je i logično.

Mogu manje varijacije razumjeti, ali ne 50%.

Ali eto, valjda mi zamijene ovo čudo od routera i nešto normalno postave.
Meni s ovom kombinacijom godinama sve radi kako treba:

Glavni resiver (Cisco 4682DVB):

Image

Sporedni resiver (Cisco PDS2100):

Image

Modem (Cisco EPC3208):

Image
Last edited by crnivrag on 20/02/2016 11:01, edited 1 time in total.
wendy

#27761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by wendy »

crnivrag wrote:
wendy wrote:Sinoc uveden Duo Grande Family paket (80mbps) , i od tada se nije brzina pomjerila:

Image

Što se brzine tiče još uvijek si na aktivacionom paketu, dok ugovor ne prođe protokolisanje.

A što se signala na TV-u tiče, D3 Mini ne nudi izlazni signal iz resivera, pa ako želiš izlazni analogni signal, moraš nabaviti splitter iz kojeg ćeš imati dva koaksijalna kabla, jedan za resiver, a drugi za TV.

Za HBO kanale, moraš prebaciti ručno ili u postavkama resivera audio jezik na Hrvatski ili Srpski, jer taj resiver ne može dekodirati Dolby Digital zvuk koji se emitira na Engleskom audio izlazu.
E hvala puno! Zvuk radi sada a za brzinu cu sacekati onda. Sto se tice TV signala, da li to znaci da bi na 'normalnom' resiveru, koaksijalni kabl isao u resiver, pa onda jos jedan iz resivera u tv? U svakom slucaju je dobra ideja da trazim D3 resiver umjesto ovog? Da li mini ima nekih prednosti, osim sto je mini :D
The Realist

#27762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

@crnivrag Meni su dali sada ovaj reciever što je kod tebe sporedni (kada bih uzeo D3 Kuću onda bi dali neki veći, vjerovatno kao kod tebe ovaj primarni).

A za router znaš, onaj Ubee mi dali koji očito nevalja.
crnivrag

#27763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

wendy wrote:
E hvala puno! Zvuk radi sada a za brzinu cu sacekati onda. Sto se tice TV signala, da li to znaci da bi na 'normalnom' resiveru, koaksijalni kabl isao u resiver, pa onda jos jedan iz resivera u tv? U svakom slucaju je dobra ideja da trazim D3 resiver umjesto ovog? Da li mini ima nekih prednosti, osim sto je mini :D
D3 Mini je običan resiver koji nema puno funkcionalnosti, i preporučuje se manje zahtjevnim korisnicima.

Nažalost sada je u ponudi novi glavni resiveri PDS3121 koji nema Cable Out izlaz za drugi koaksijani kabal koji isporučuje izlazni signal.

Ovaj izlaz imaju resiveri 4682DVB (nije više u ponudi) i PDS2100 (međutim ovaj resiver se koristi kao sporedni u okviru usluge D3 Kuća).
crnivrag

#27764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:@crnivrag Meni su dali sada ovaj reciever što je kod tebe sporedni (kada bih uzeo D3 Kuću onda bi dali neki veći, vjerovatno kao kod tebe ovaj primarni).

A za router znaš, onaj Ubee mi dali koji očito nevalja.
Jesi siguran da je u pitanju ovaj resiver, a ne Cisco PDS3121?

Image
The Realist

#27765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote:
Jesi siguran da je u pitanju ovaj resiver, a ne Cisco PDS3121?

Image
Jesam, em isto izgleda, em piše PDS2100 sa donje strane.
crnivrag

#27766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote: Jesam, em isto izgleda, em piše PDS2100 sa donje strane.
Odlično, taj resiver iako se zove sporedni i koristi se u usluzi D3 Kuća, ima potpuno iste funkcionalnosti kao i glavni D3 v2.0 resiver.

Jedina mana tog resivera je što se mora spajati na home gateway da bi mu radile usluge VOD i 72 sata unazad, jer ne rade ako nije spojen sa glavnim resiverom putem LAN kabla, ili ako nije spojen sa modemom/home gatewayom, ako se koristi sam bez kombinacije sa glavnim.
The Realist

#27767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote: Odlično, taj resiver iako se zove sporedni i koristi se u usluzi D3 Kuća, ima potpuno iste funkcionalnosti kao i glavni D3 v2.0 resiver.

Jedina mana tog resivera je što se mora spajati na home gateway da bi mu radile usluge VOD i 72 sata unazad, jer ne rade ako nije spojen sa glavnim resiverom putem LAN kabla, ili ako nije spojen sa modemom/home gatewayom, ako se koristi sam bez kombinacije sa glavnim.
Prvu rečenicu razumio, drugu si mogao i na kineskom napisati :D. Hajde, to neka naprave kada budu pružili date usluge, a.B.d.!
crnivrag

#27768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote: Prvu rečenicu razumio, drugu si mogao i na kineskom napisati :D. Hajde, to neka naprave kada budu pružili date usluge, a.B.d.!
Upravo tako, kad krenu sa pružanjem ovih usluga, onda im tražiš da ti naštimaju sve što treba da bi usluge radile bez problema :)
AnonymousBIH

#27769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Vudi Vudpeker wrote:jebo vas lauda tv i igman tv dajte history 2 a ne crkveno vehabijske kanale FUJ
Korisnici tražili, 840202 zahtjeva bila za te kanale.
aladinosmic1

#27770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

kad će biti Telemach dostupan u Lukavcu, i da li je već dostupan?
The Realist

#27771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

@Telemach - da li postoji mogućnost da se koristi moja oprema koju sam koristio na HS-u (to je moja oprema, tako da se ništa ne mora vraćati, jer je ovdje u stanu), pošto sa njom nikakvih problema nisam imao?

Sada mi Wi-Fi užasan, konekcija stalno izbacije, pogotovo kada se nešto online igra, antena koju koristim na PC-u očito nije kompatibilna sa ovim routerom i tu mi je brzina ubjedljivo najniža u odnosu na ostale aparate (na kojima je isto upola manja, nego bi trebala biti).
r_faruk

#27772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

Dali ovaj d3 podrazumijeva razvlacenje kablova po kuci ? Moze li neko objasniti sta je d3 kuca?
crnivrag

#27773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

r_faruk wrote:Dali ovaj d3 podrazumijeva razvlacenje kablova po kuci ? Moze li neko objasniti sta je d3 kuca?
D3 je naziv za uslugu digitalne televizije, a usluga D3 Kuća je posebna usluga putem koje se spajaju dva resivera (master i slave), putem LAN kabla i na taj način se omogućava da se prate svi kanali/paketi koje imaš na glavnom resiveru i putem sporednog, za mjesečnu naknadu od 3,5 KM.

Dakle na drugom se resiveru mogu pratiti svi kanali po fiksnoj cijeni od 3,5 KM, bez obzira koje sve pakete imaš uključene u pretplatu.
kakaljin

#27774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
r_faruk wrote:Dali ovaj d3 podrazumijeva razvlacenje kablova po kuci ? Moze li neko objasniti sta je d3 kuca?
D3 je naziv za uslugu digitalne televizije, a usluga D3 Kuća je posebna usluga putem koje se spajaju dva resivera (master i slave), putem LAN kabla i na taj način se omogućava da se prate svi kanali/paketi koje imaš na glavnom resiveru i putem sporednog, za mjesečnu naknadu od 3,5 KM.

Dakle na drugom se resiveru mogu pratiti svi kanali po fiksnoj cijeni od 3,5 KM, bez obzira koje sve pakete imaš uključene u pretplatu.
A zasto ne može isto kao što je bilo na HS-u da razdjelnikom razdvojio kabal ka što je većinom skoro kod svih korisnika odredjeno da mogu gledati kanale na više tv-a.
drug_profi

#27775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

@telemach
ne znam jel ko već pitao, ali kontam da nije problem odgovoriti i dva puta:
Ima li šanse da dočekamo H2 (History channel 2) na Telemahu?
Locked