Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Zabavljac
#27751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bolje vam je povedite brigu o radnicima koji su vam jeftini robovi.Rade za plate od 700-800 stoja a dusu im vadite.U tom kol centru sefovi vrse mobing nad ljudima pogotovo Merima,koja he sadista i to svi znaju ali boje se reci ode poso.Dosli ste ovdje ko fol u Bih a sav prihod ide u Ameriku ,a nasim ljudima otpad dajete,fuj sve cu usluge otkazati sta sam se nasluso sinoc.nedavno je zena i umrla na poslu u telemahu eto kako je fino.moja tv,dolazim
-
howdy
#27752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zabavljac wrote:Bolje vam je povedite brigu o radnicima koji su vam jeftini robovi.Rade za plate od 700-800 stoja a dusu im vadite.U tom kol centru sefovi vrse mobing nad ljudima pogotovo Merima,koja he sadista i to svi znaju ali boje se reci ode poso.Dosli ste ovdje ko fol u Bih a sav prihod ide u Ameriku ,a nasim ljudima otpad dajete,fuj sve cu usluge otkazati sta sam se nasluso sinoc.nedavno je zena i umrla na poslu u telemahu eto kako je fino.moja tv,dolazim
- Rugafet
#27753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Zabavljac, pricaj nam malo sebi...Kad su poceli problemi.
-
sencobih
#27754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
"Osluškujemo želje korisnika" odavno nije jača fraza izbačena. Ubili ljudi mejlovima kao prijedlog za nove kanale, a nadležni sektor osluškuje i ubaci laudato tv. 
- Radar71
#27755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
http://forum.klix.ba/viewtopic.php?p=9883544#p9883544Rugafet wrote:@Zabavljac, pricaj nam malo sebi...Kad su poceli problemi.
-
wendy
#27756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sinoc uveden Duo Grande Family paket (80mbps) , i od tada se nije brzina pomjerila:

Isto tako, imam problem sa analognim signalom na TV-u u koji su mi ukljucili D3 mini. Naime, sada uopste nemam kanala na TV-u pored digitalnih. Prije je bio spojen kabl od kablovske direktno na tv. Sada su mi tehnicari spojili taj kabl na D3 mini, a onda resiver spojili HDMI-em na tv. Da li zna kako trebam drugacije prespojiti ili nesto podesiti da bi imao i digitalnu i analognu tv?
+ na nijednom kanalu HBO paketa nema zvuka.

Isto tako, imam problem sa analognim signalom na TV-u u koji su mi ukljucili D3 mini. Naime, sada uopste nemam kanala na TV-u pored digitalnih. Prije je bio spojen kabl od kablovske direktno na tv. Sada su mi tehnicari spojili taj kabl na D3 mini, a onda resiver spojili HDMI-em na tv. Da li zna kako trebam drugacije prespojiti ili nesto podesiti da bi imao i digitalnu i analognu tv?
- crnivrag
#27757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Što se brzine tiče još uvijek si na aktivacionom paketu, dok ugovor ne prođe protokolisanje.wendy wrote:Sinoc uveden Duo Grande Family paket (80mbps) , i od tada se nije brzina pomjerila:
A što se signala na TV-u tiče, D3 Mini ne nudi izlazni signal iz resivera, pa ako želiš izlazni analogni signal, moraš nabaviti splitter iz kojeg ćeš imati dva koaksijalna kabla, jedan za resiver, a drugi za TV.
Za HBO kanale, moraš prebaciti ručno ili u postavkama resivera audio jezik na Hrvatski ili Srpski, jer taj resiver ne može dekodirati Dolby Digital zvuk koji se emitira na Engleskom audio izlazu.
Last edited by crnivrag on 20/02/2016 10:53, edited 1 time in total.
-
The Realist
#27758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A i neka traži drugi reciever, radi kasnijih usluga. Meni su D3 Mini zamijenili za D3.
I da, kada se provjerava brzina, meni je veća prema Frankfurtu, nego prema njihovom serveru, ali je problem što mi preko Wi-Fi-a se gubi oko 50% brzine i umjesto 80, imam 40-45mbps, dok na HS-u to nije bilo slučaj, pruže 40 i dobije se 40mbps i preko Wi-Fi-a, što je i logično.
Mogu manje varijacije razumjeti, ali ne 50%.
Ali eto, valjda mi zamijene ovo čudo od routera i nešto normalno postave.
I da, kada se provjerava brzina, meni je veća prema Frankfurtu, nego prema njihovom serveru, ali je problem što mi preko Wi-Fi-a se gubi oko 50% brzine i umjesto 80, imam 40-45mbps, dok na HS-u to nije bilo slučaj, pruže 40 i dobije se 40mbps i preko Wi-Fi-a, što je i logično.
-
made_in_sarajevo
#27759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije momak puno fulio oko oosla u telemachu. Ja se prijavio za tehnicara i radi skole nazovu me i kazu haj za odrzavanje. Pitam rodjaka koji je u telekomu na odrzavanju sta, kako radi i ima.jarana u telemachu i kaze otprilike sta i kako se radi. Ja otisao tamo ljudi zele da za nekih 600KM radim odrzavanje sistema u sarajevu i bilo gdje u fbih, odrzavanje agregata i ups u telemachu bilo gdje u fbih, da crtam seme gdje ih nema, da odrzavam zgradu i ako treba da stemam zidove za nove stvari. 24h moram biti dostupan da idem.bilo gdje na teritoriji fbih. Moram kablove razvlaciti kako za struju tako i za internet, tv. Dakle trazili su da radim posao sto radi jedno 5 ljudi za sto manju platu. Ja rekao 800+ topli obrok i frajer me gleda kao.jesam li normalan gdje cu toliko traziti. Nikad mi se nisu javili naravno. Ja inace sam.otisao nako,inace radim sa razvodnim.ormarima, pricam sa radnicima i sefovima.firmi koji se bave i instalacijama, ispricao rodjaku sve to i.svi kazu budale i bolje.sto nisi pristao na to. To nije normalno i to nije posao za jednog covjeka,a pola poslova.nije za odrzavanje.
- crnivrag
#27760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni s ovom kombinacijom godinama sve radi kako treba:The Realist wrote:A i neka traži drugi reciever, radi kasnijih usluga. Meni su D3 Mini zamijenili za D3.
Glavni resiver (Cisco 4682DVB):

Sporedni resiver (Cisco PDS2100):

Modem (Cisco EPC3208):

Last edited by crnivrag on 20/02/2016 11:01, edited 1 time in total.
-
wendy
#27761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E hvala puno! Zvuk radi sada a za brzinu cu sacekati onda. Sto se tice TV signala, da li to znaci da bi na 'normalnom' resiveru, koaksijalni kabl isao u resiver, pa onda jos jedan iz resivera u tv? U svakom slucaju je dobra ideja da trazim D3 resiver umjesto ovog? Da li mini ima nekih prednosti, osim sto je minicrnivrag wrote:Što se brzine tiče još uvijek si na aktivacionom paketu, dok ugovor ne prođe protokolisanje.wendy wrote:Sinoc uveden Duo Grande Family paket (80mbps) , i od tada se nije brzina pomjerila:
A što se signala na TV-u tiče, D3 Mini ne nudi izlazni signal iz resivera, pa ako želiš izlazni analogni signal, moraš nabaviti splitter iz kojeg ćeš imati dva koaksijalna kabla, jedan za resiver, a drugi za TV.
Za HBO kanale, moraš prebaciti ručno ili u postavkama resivera audio jezik na Hrvatski ili Srpski, jer taj resiver ne može dekodirati Dolby Digital zvuk koji se emitira na Engleskom audio izlazu.
-
The Realist
#27762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag Meni su dali sada ovaj reciever što je kod tebe sporedni (kada bih uzeo D3 Kuću onda bi dali neki veći, vjerovatno kao kod tebe ovaj primarni).
A za router znaš, onaj Ubee mi dali koji očito nevalja.
- crnivrag
#27763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
D3 Mini je običan resiver koji nema puno funkcionalnosti, i preporučuje se manje zahtjevnim korisnicima.wendy wrote:
E hvala puno! Zvuk radi sada a za brzinu cu sacekati onda. Sto se tice TV signala, da li to znaci da bi na 'normalnom' resiveru, koaksijalni kabl isao u resiver, pa onda jos jedan iz resivera u tv? U svakom slucaju je dobra ideja da trazim D3 resiver umjesto ovog? Da li mini ima nekih prednosti, osim sto je mini
Nažalost sada je u ponudi novi glavni resiveri PDS3121 koji nema Cable Out izlaz za drugi koaksijani kabal koji isporučuje izlazni signal.
Ovaj izlaz imaju resiveri 4682DVB (nije više u ponudi) i PDS2100 (međutim ovaj resiver se koristi kao sporedni u okviru usluge D3 Kuća).
- crnivrag
#27764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi siguran da je u pitanju ovaj resiver, a ne Cisco PDS3121?The Realist wrote:@crnivrag Meni su dali sada ovaj reciever što je kod tebe sporedni (kada bih uzeo D3 Kuću onda bi dali neki veći, vjerovatno kao kod tebe ovaj primarni).

-
The Realist
#27765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesam, em isto izgleda, em piše PDS2100 sa donje strane.crnivrag wrote:
Jesi siguran da je u pitanju ovaj resiver, a ne Cisco PDS3121?
- crnivrag
#27766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odlično, taj resiver iako se zove sporedni i koristi se u usluzi D3 Kuća, ima potpuno iste funkcionalnosti kao i glavni D3 v2.0 resiver.The Realist wrote: Jesam, em isto izgleda, em piše PDS2100 sa donje strane.
Jedina mana tog resivera je što se mora spajati na home gateway da bi mu radile usluge VOD i 72 sata unazad, jer ne rade ako nije spojen sa glavnim resiverom putem LAN kabla, ili ako nije spojen sa modemom/home gatewayom, ako se koristi sam bez kombinacije sa glavnim.
-
The Realist
#27767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prvu rečenicu razumio, drugu si mogao i na kineskom napisaticrnivrag wrote: Odlično, taj resiver iako se zove sporedni i koristi se u usluzi D3 Kuća, ima potpuno iste funkcionalnosti kao i glavni D3 v2.0 resiver.
Jedina mana tog resivera je što se mora spajati na home gateway da bi mu radile usluge VOD i 72 sata unazad, jer ne rade ako nije spojen sa glavnim resiverom putem LAN kabla, ili ako nije spojen sa modemom/home gatewayom, ako se koristi sam bez kombinacije sa glavnim.
- crnivrag
#27768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo tako, kad krenu sa pružanjem ovih usluga, onda im tražiš da ti naštimaju sve što treba da bi usluge radile bez problemaThe Realist wrote: Prvu rečenicu razumio, drugu si mogao i na kineskom napisati. Hajde, to neka naprave kada budu pružili date usluge, a.B.d.!
-
AnonymousBIH
#27769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Korisnici tražili, 840202 zahtjeva bila za te kanale.Vudi Vudpeker wrote:jebo vas lauda tv i igman tv dajte history 2 a ne crkveno vehabijske kanale FUJ
-
aladinosmic1
#27770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kad će biti Telemach dostupan u Lukavcu, i da li je već dostupan?
-
The Realist
#27771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach - da li postoji mogućnost da se koristi moja oprema koju sam koristio na HS-u (to je moja oprema, tako da se ništa ne mora vraćati, jer je ovdje u stanu), pošto sa njom nikakvih problema nisam imao?
Sada mi Wi-Fi užasan, konekcija stalno izbacije, pogotovo kada se nešto online igra, antena koju koristim na PC-u očito nije kompatibilna sa ovim routerom i tu mi je brzina ubjedljivo najniža u odnosu na ostale aparate (na kojima je isto upola manja, nego bi trebala biti).
Sada mi Wi-Fi užasan, konekcija stalno izbacije, pogotovo kada se nešto online igra, antena koju koristim na PC-u očito nije kompatibilna sa ovim routerom i tu mi je brzina ubjedljivo najniža u odnosu na ostale aparate (na kojima je isto upola manja, nego bi trebala biti).
-
r_faruk
#27772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dali ovaj d3 podrazumijeva razvlacenje kablova po kuci ? Moze li neko objasniti sta je d3 kuca?
- crnivrag
#27773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
D3 je naziv za uslugu digitalne televizije, a usluga D3 Kuća je posebna usluga putem koje se spajaju dva resivera (master i slave), putem LAN kabla i na taj način se omogućava da se prate svi kanali/paketi koje imaš na glavnom resiveru i putem sporednog, za mjesečnu naknadu od 3,5 KM.r_faruk wrote:Dali ovaj d3 podrazumijeva razvlacenje kablova po kuci ? Moze li neko objasniti sta je d3 kuca?
Dakle na drugom se resiveru mogu pratiti svi kanali po fiksnoj cijeni od 3,5 KM, bez obzira koje sve pakete imaš uključene u pretplatu.
-
kakaljin
#27774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A zasto ne može isto kao što je bilo na HS-u da razdjelnikom razdvojio kabal ka što je većinom skoro kod svih korisnika odredjeno da mogu gledati kanale na više tv-a.crnivrag wrote:D3 je naziv za uslugu digitalne televizije, a usluga D3 Kuća je posebna usluga putem koje se spajaju dva resivera (master i slave), putem LAN kabla i na taj način se omogućava da se prate svi kanali/paketi koje imaš na glavnom resiveru i putem sporednog, za mjesečnu naknadu od 3,5 KM.r_faruk wrote:Dali ovaj d3 podrazumijeva razvlacenje kablova po kuci ? Moze li neko objasniti sta je d3 kuca?
Dakle na drugom se resiveru mogu pratiti svi kanali po fiksnoj cijeni od 3,5 KM, bez obzira koje sve pakete imaš uključene u pretplatu.
- drug_profi
#27775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
ne znam jel ko već pitao, ali kontam da nije problem odgovoriti i dva puta:
Ima li šanse da dočekamo H2 (History channel 2) na Telemahu?
ne znam jel ko već pitao, ali kontam da nije problem odgovoriti i dva puta:
Ima li šanse da dočekamo H2 (History channel 2) na Telemahu?