Prava se podrazumijevaju. A iz prava proističu i obavezehonky tonk wrote:jasta neg se bore, samo se meni cini da se ovdje radi o skrivenim namjerama ili ti ga posjedovanju zenskih hormona..plain vanilla wrote:vidi muskinja sto se bori za zenska prava
Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Jay Gatsby
#2776 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
- dusa_raskopuša
#2777 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
E'o je'no pitanje. Je l' mislite da je zenama lakse, nego muskarcima i ako da/ne, zasto? Argumente molicu! 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2778 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Lakše šta ?
Ako misliš "generalno", onda sve ima svoje prednosti i mane pa tako i ovo.
Ako misliš "generalno", onda sve ima svoje prednosti i mane pa tako i ovo.
- spadalo
#2779 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
lakše? u čemu? za šta?dusa_raskopuša wrote:E'o je'no pitanje. Je l' mislite da je zenama lakse, nego muskarcima i ako da/ne, zasto? Argumente molicu!
- Veliko Stopalo
#2780 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
lakshe im je definitivno. lakshe polazhu ispite na faksu, lakshe dobivaju poslove... na kraju krajeva ako nizashta nisu sposobne a ono nadju levata i udaju se. generalno im je lakshe.dusa_raskopuša wrote:E'o je'no pitanje. Je l' mislite da je zenama lakse, nego muskarcima i ako da/ne, zasto? Argumente molicu!
- dusa_raskopuša
#2781 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Sve vam se mora nacrtat'.
Bilo sta, jer nisam nista konkretno navela.
E'o vidite kako @stopalo zna da odgovori, al' NETACNO.

E'o vidite kako @stopalo zna da odgovori, al' NETACNO.
- spadalo
#2782 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
bilo šta? pa nije laHko biti muško ali se ne žalim,lakše mi je nego žeMskinju u svakom slučajudusa_raskopuša wrote:Sve vam se mora nacrtat'.![]()
E'o vidite kako @stopalo zna da odgovori.
- Veliko Stopalo
#2783 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
netachno al malo sutra.dusa_raskopuša wrote:Sve vam se mora nacrtat'.![]()
E'o vidite kako @stopalo zna da odgovori, al' NETACNO.![]()
-
Jay Gatsby
#2784 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Spol jednostavno nije toliko važan. Brat i sestra odrastu u istoj porodici, pa jedno prođe u životu deset puta bolje od onog drugog. Iskreno, mislim da je to tu negdje - zavisi od karaktera osobe i niza drugih faktora, ali najmanje od spola.dusa_raskopuša wrote:E'o je'no pitanje. Je l' mislite da je zenama lakse, nego muskarcima i ako da/ne, zasto? Argumente molicu!
- JThomas
#2785 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
'nako naći neki 'nako posao i 'nako sjediti na njemu i zaraditi penziju...to je lakše ženi. stvarno se afirmisati u nekom poslu i raditi ga zaozbiljno i svojski...tu je svijet i dalje mizoginističan i to je lakše muškarcu.
- dusa_raskopuša
#2786 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Ma jadni ste mi vi.
Puj.
Puj.
- Veliko Stopalo
#2787 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
daj kontrargument, pusti shuplju seljachku.dusa_raskopuša wrote:Ma jadni ste mi vi.
Puj.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2788 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
S obzirom na korupciju i mito koje vlada u svim slojevima danasnjeg drustva, ovo kako zene lakse polazu ispite i dobivaju poslove, mozes okaciti macku o rep.Veliko Stopalo wrote: lakshe im je definitivno. lakshe polazhu ispite na faksu, lakshe dobivaju poslove... na kraju krajeva ako nizashta nisu sposobne a ono nadju levata i udaju se. generalno im je lakshe.
Da ne idem dalje...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2789 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
s obzirom da je ostalo malo dana do Smaka svijeta, spremate li se
zurite li ispuniti kakvu zelju
koristite li to kao argument da vam da neka koja dosad nije dala
- dusa_raskopuša
#2790 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Samo cu ovo rec'. Vama je jedini pos'o da nadjete pos'o pa vam je i to tesko. 
- ladyblue18
#2791 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Vala kol'ko oni pretjeruju, tol'ko i ti.dusa_raskopuša wrote:Samo cu ovo rec'. Vama je jedini pos'o da nadjete pos'o pa vam je i to tesko.
- Veliko Stopalo
#2792 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
lejdi, glupo je generalizovati ali zhena da bi prezhivjela ne mora puno da se trudi, ne mora chak ni da zavrshi neke shkole, dovoljno je da ima malo sharma i shlifa i... egtistencija je obezbijedjena. cilj svake zhene je dijete a mushkarac je sredstvo za ostvarenje tog cilja.ladyblue18 wrote:S obzirom na korupciju i mito koje vlada u svim slojevima danasnjeg drustva, ovo kako zene lakse polazu ispite i dobivaju poslove, mozes okaciti macku o rep.Veliko Stopalo wrote: lakshe im je definitivno. lakshe polazhu ispite na faksu, lakshe dobivaju poslove... na kraju krajeva ako nizashta nisu sposobne a ono nadju levata i udaju se. generalno im je lakshe.
Da ne idem dalje...
- Not My Idea
#2793 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
dusa_raskopuša wrote:Samo cu ovo rec'. Vama je jedini pos'o da nadjete pos'o pa vam je i to tesko.
- S4mpion
#2794 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Malo je siroko pitanje,pa ce i odgovor bit sirokdusa_raskopuša wrote:E'o je'no pitanje. Je l' mislite da je zenama lakse, nego muskarcima i ako da/ne, zasto? Argumente molicu!
Sto se tice obrazovanja,jednaki su,sto se tice pronalaska posla,lakse nadju posao frizerke,konobarice,prodavacice,sekretarice...,ali teze pronalaze ozbiljnije poslove.Vecina nasih poslodavaca,kada im je potreban radnik sa VSS,ce reci:"Ma treba mi muski radnik,nemoj mi boga ti zenu dovodit,nemoj da mi zena pravi projekte,da petlja sa strujom,masinama,organizacijom,sta zena zna o tome i tako to..."Ne kazem da zena ne moze uspjeti na poslu,ali ce joj u vecini slucajeva taj put biti tezi nego muskarcima.
Na ljubavnom polju moze biti uspjesna ako razmislja svojom glavom,jer zene ne mogu tek tako raditi neke stvari koje rade muskarci(jer se muskarcima gleda kroz prste).Sto se tice biranja partnera,imaju masu nekakvih zabluda koje ih kasnije sustignu.Ni muskarcima tu nije lahko,valja naci naci finu,postenu djevojku za zivot,nije to sala.
Sto se tice braka,u vecini slucajeva zena ce biti ravnopravna s muskarcem ako je i ona zaposlena(u nekoj firmi) i doprinosi kucnom budzetu,a ako je domacica,onda joj vecina to nece uzeti kao posao(iako tu ima masa posla,to joj se nece bas pikat,jer je kod nas posao=zarada).Opet valja djecu cuvati,odgajati a tu vecinu posla urade majke(bez obzira da li imale zaposlenje ili ne).Muskarac je glava porodice,a zena je vrat.
Pa sad vidi kome je teze.
- Veliko Stopalo
#2795 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
kad nastupa ovaj smak svijeta?plain vanilla wrote:s obzirom da je ostalo malo dana do Smaka svijeta, spremate li se
- dusa_raskopuša
#2796 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
a dje bi bila ta glava da nema vrata? 
-
Jay Gatsby
#2797 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Ozbiljnije, odično plaćene poslove svi pronalaze teže bez obzira na spol. Ima "glass ceiling", ali ima i "glass cellar".
- ladyblue18
#2798 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Takve se zovu sponzoruse i slicna sorta. Jel mi ovdje pricamo o takvima ili o normalnoj zenskoj osobi?Veliko Stopalo wrote:
lejdi, glupo je generalizovati ali zhena da bi prezhivjela ne mora puno da se trudi, ne mora chak ni da zavrshi neke shkole, dovoljno je da ima malo sharma i shlifa i... egtistencija je obezbijedjena. cilj svake zhene je dijete a mushkarac je sredstvo za ostvarenje tog cilja.
A ova zadnja recenica, uvijek sam odbijala da je komentarisem pa cu i sada.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2799 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
za 18 danaVeliko Stopalo wrote:kad nastupa ovaj smak svijeta?plain vanilla wrote:s obzirom da je ostalo malo dana do Smaka svijeta, spremate li se
-
Nokija
#2800 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
JThomas wrote:'nako naći neki 'nako posao i 'nako sjediti na njemu i zaraditi penziju...to je lakše ženi. stvarno se afirmisati u nekom poslu i raditi ga zaozbiljno i svojski...tu je svijet i dalje mizoginističan i to je lakše muškarcu.