Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post Reply
SmokingMan

#2776 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by SmokingMan »

pirpa wrote:yugo sport tene :mrgreen:
Šta bi sada dao za jedan par takvih.Kako su mi te patike bile šminka,imao sam one crveno-bijele. :thumbup:
pirpa

#2777 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by pirpa »

SmokingMan wrote:
Šta bi sada dao za jedan par takvih.Kako su mi te patike bile šminka,imao sam one crveno-bijele. :thumbup:
Kod mene su bile one tirkizno plave, raspale se za mjesec dana :mrgreen:
SmokingMan

#2778 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by SmokingMan »

pirpa wrote:
SmokingMan wrote:
Kod mene su bile one tirkizno plave, raspale se za mjesec dana :mrgreen:
Pa šta si to radio u njima pa su uvele tako brzo. :D

Meni su trajale 1,5 godinu.Pa bolje su od onih patika koje se prodaju u Dajhmanu,garantujem ti. :D
pirpa

#2779 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by pirpa »

Poznat sam bio po tome da obuću brzo sjebem :mrgreen: mada si u pravu da su bile kvalitetnije od pola današnji patika
hatemondays

#2780 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by hatemondays »

Danas nas je napustio jos jedan od ucesnika na pocetku rata na Grbavici. Moj najbolji prijetelj Zuti Muhamed S. je danas preselio na onaj svijet, Zuti je jedan od ljudi koji je sa grupom iz radnog voda pobjegao kod 11 Plavih Oktobra 1992. Nazalost zivot ga nije mazio po prelasku na slobodnu teritoriju saznao je da su mu oca i brata ubili cetnici a majku i mladjeg brata zive zapalili u Pionirskoj u Visegradu.
Zadnjih 5-6 godina se borio sa leukemijom i danas je izgubio svoju poslednju bitku. Po prelasku na slobodnu teritoriju prikljucuje se 3.brdskoj a poslije 1.Bosnjackoj. Prije rata je zivio u Splitskoj. Iza njega su ostali zena i dva sina.

Druze nek ti vjecni rahmet i vidimo se nekad gore.
julisiz es grant

#2781 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by julisiz es grant »

hatemondays wrote:Danas nas je napustio jos jedan od ucesnika na pocetku rata na Grbavici. Moj najbolji prijetelj Zuti Muhamed S. je danas preselio na onaj svijet, Zuti je jedan od ljudi koji je sa grupom iz radnog voda pobjegao kod 11 Plavih Oktobra 1992. Nazalost zivot ga nije mazio po prelasku na slobodnu teritoriju saznao je da su mu oca i brata ubili cetnici a majku i mladjeg brata zive zapalili u Pionirskoj u Visegradu.
Zadnjih 5-6 godina se borio sa leukemijom i danas je izgubio svoju poslednju bitku. Po prelasku na slobodnu teritoriju prikljucuje se 3.brdskoj a poslije 1.Bosnjackoj. Prije rata je zivio u Splitskoj. Iza njega su ostali zena i dva sina.

Druze nek ti vjecni rahmet i vidimo se nekad gore.
Sudeći po podacima koje si dao, i gledajući spisak zapaljenih u Pionirskoj, ovo je Muhamedov dedo po majci, koji je pobjegao iz žive lomače (jedan od osam preživjelih):

Neka je vječni rahmet obojici, i svim njihovim ubijenim.
Za lomaču u Pionirskoj (i za brojne druge zločine) Milan Lukić služi kaznu doživotnog zatvora u Estoniji, a njegov rođak Sredoje Lukić kaznu od 27 godina zatvora leži u Norveškoj.
argyle

#2782 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by argyle »

pirpa

#2783 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by pirpa »

Što ti je balijica, tri puta se poljubi i još mu se uz guzove slizava :lol:
karanana

#2784 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by karanana »

jel ovo taj koji je s batkom bio i koji je osudjen na 18 godina prije nekoliko godina?

ali nek mu nas ljubi dupe i niz dlaku ide a ovaj i dalje svoju pricu.
gledam neki povezani video, bio u nekoj fol agenciji za utjerivanje dugova 91 u sarajevu. haha midhete kurspahic.
julisiz es grant

#2785 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

karanana wrote:jel ovo taj koji je s batkom bio i koji je osudjen na 18 godina prije nekoliko godina?

ali nek mu nas ljubi dupe i niz dlaku ide a ovaj i dalje svoju pricu.
gledam neki povezani video, bio u nekoj fol agenciji za utjerivanje dugova 91 u sarajevu. haha midhete kurspahic.
Jeste, još 2011. osuđen prvostepeno, ali nigdje ne mogu naći podatak o konačnoj presudi. Nije valjda da se još nije završio žalbeni postupak?
pirpa

#2786 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by pirpa »

Uniforma sve govori o kakvom govnetu se radi, ne bi me začudilo da je imao turneju i po Srebrenici
PM72

#2787 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by PM72 »

Saša Baričanin.Dobio je 18 godina.Džukac sa Koševskog ,uhapšen na Palama a radio kao lakirer u Mokrom.Kažu da je bio fin-na ranu priviti-prema ljudima koji dođu da ofarbaju auto.
Bancho

#2788 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Bancho »

Kad se vec spominje Baricanin evo jedan interesantan video

shake69

#2789 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by shake69 »

Bancho wrote:Kad se vec spominje Baricanin evo jedan interesantan video

Sta kaze gedzo --mi smo vanstranacka organizacija''! :lol:
Kako samo naivno izgleda Midheta u ovoj prici.
akaunt

#2790 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by akaunt »

Vanstranački Sokol, vanstranački Akser...
Pravili se budale tada, pravimo se budale sada...
Dok je banana, nema problema!
julisiz es grant

#2791 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

akaunt wrote:Vanstranački Sokol, vanstranački Akser...
I humanitarna serBska čast...
karanana

#2792 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by karanana »

pa da sta su bili nego vanstranacka krimos organizacija. vidite da su multinacionalni.
odnosno, moguce je da je ova organizacija pod multistranackim pokroviteljstvom bila.

ovo nije jukina jelde? ona se zvala ZB, to smo mislim apsolvirali nesto ranije.
julisiz es grant

#2793 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Gdje je Saša na ovom snimku?

I ko je ovaj prvi što priča, ovaj "trener"?
karanana

#2794 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by karanana »

cini mi se da je 8. minuta i nesto sekundi.
ne mogu sad da gledam, gledo neki dan
akaunt

#2795 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by akaunt »

julisiz es grant wrote:
Nebitno čiji su i kako se zovu, mene fascinira ova zapjenušana odbrana svojih. Ne mogu da vjerujem da u ovako kratkom roku jedan te isti narod (narodi) puši ovako jeftine folove.
Otidji u Nevesinje i vidjet ćeš da oni stvarno vjeruju u priču oko pacifističkih humanitaraca. Ovdje masa vjeruje, ali istinski, o pedagoškom aspektu okupljanja u Akseru!
I onda mi dodju stari Latini i kazu Storia est magistra vita... Jes al u kurcu. Nema te storije sto ce glupog Bosanca ičem naučit!
Bancho

#2796 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Bancho »

julisiz es grant wrote:Gdje je Saša na ovom snimku?

I ko je ovaj prvi što priča, ovaj "trener"?
Na 8:12 drzi uperen pistolj
aldinjo

#2797 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by aldinjo »

akaunt wrote:
julisiz es grant wrote:
Nebitno čiji su i kako se zovu, mene fascinira ova zapjenušana odbrana svojih. Ne mogu da vjerujem da u ovako kratkom roku jedan te isti narod (narodi) puši ovako jeftine folove.
Otidji u Nevesinje i vidjet ćeš da oni stvarno vjeruju u priču oko pacifističkih humanitaraca. Ovdje masa vjeruje, ali istinski, o pedagoškom aspektu okupljanja u Akseru!
I onda mi dodju stari Latini i kazu Storia est magistra vita... Jes al u kurcu. Nema te storije sto ce glupog Bosanca ičem naučit!
Koji je problem sa Akserom? Dokazi, argumenti?
Dupli_skalp

#2798 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Dupli_skalp »

aldinjo wrote: Koji je problem sa Akserom? Dokazi, argumenti?
:lol: :lol: :lol:

strašno kakvi ovdje ordiniraju, čuj kakav je problem sa onom zatucanom bandom primitivaca zaostalih u ranom srednjem vijeku.

nikakav problem, kao i sa srbskom čašću, dverima i sl. organicijama. možete svi zajedno pod ruku i u kolo. :roll:
dječak sa šibicama

#2799 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by dječak sa šibicama »

PM72 wrote:Saša Baričanin.Dobio je 18 godina.Džukac sa Koševskog ,uhapšen na Palama a radio kao lakirer u Mokrom.Kažu da je bio fin-na ranu priviti-prema ljudima koji dođu da ofarbaju auto.
moj prijeratni komsija, nikad nije bio u vinklo

klasicni sarajevski krimos
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#2800 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Woody »

Otpremljena drugostepena presuda u predmetu Saša Baričanin (07.06.2012. 14:05)

Apelaciono vijeće Odjela I za ratne zločine Suda BiH, nakon održane sjednice, donijelo je i otpremilo drugostepenu presudu kojom se odbacuje, kao neblagovremena, žalba optuženog Baričanina, odbijaju kao neosnovane žalbe Tužilaštva BiH i branioca optuženog, te se potvrđuje prvostepena presuda. Prvostepenom presudom optuženi Baričanin je proglašen krivim za krivično djelo zločini protiv čovječnosti iz člana 172. stav 1. tačka a), u vezi sa članom 29. Krivičnog zakona BiH (KZ BiH), te tačke c) i g) istog člana KZ BiH, a sve u vezi sa članom 180. stav 1. KZ BiH i osuđen na kaznu
zatvora u trajanju od 18 godina. Protiv ove presude blagovremene žalbe su izjavili Tužilaštvo BiH i branilac optuženog, dok je optuženi uložio žalbu nakon proteka zakonskog roka za ulaganje žalbe. Tužilaštvo BiH je u žalbi istaklo prijedlog da Sud u cijelosti uvaži predmetnu žalbu, te preinači pobijanu presudu, tako što će optuženom izreći istu vrstu kazne, ali u dužem trajanju, dok je odbrana predložila da se prvostepena presuda ukine i odredi novi pretres pred vijećem Apelacionog odjeljenja. Vijeće Apelacionog odjeljenja je održalo javnu sjednicu na kojoj su stranke i branilac iznijeli i ukratko obrazložili svoje žalbene navode, te ispitalo pobijanu presudu u granicama žalbenih navoda i donijelo drugostepenu presudu kojom
se odbacuje, kao neblagovremena, žalba optuženog Baričanina, odbijaju kao neosnovane žalbe Tužilaštva BiH i branioca optuženog, te se pobijana presuda potvrđuje. Prvostepenom presudom optuženi Saša Baričanin je proglašen krivim što je, u okviru širokog i sistematičnog napada vojnih,
paravojnih i policijskih snaga tzv. Srpske Republike BiH, potom Republike Srpske, usmjerenog protiv civilnog nesrpskog stanovništva grada Sarajeva,
znajući za takav napad te da njegove radnje čine dio tog napada, dana 13. jula 1992. godine, zajedno sa još jednim licem, u naselju Grbavica u Sarajevu, došao u kuću u kojoj se nalazilo pet osoba, od kojih su troje odveli i lišili života, dok je optuženi sam, nad jednom od preostale dvije osobe izvršio radnje silovanja i odvođenja u ropstvo, te je dopustio jednom neidentifikovanom licu da uđe u stan te da nad zatočenom osobom izvrši silovanje.
Znači, za jedno 6-7 g (2/3 kazne, dobro vladanje...) ova pogan je "raus", kada će imati oko 55 g života. Moći će on još "lakirati" u Mokrom do peMzije, a možda u Ćelovini napiše i kakvu knjigu (mada sam skeptik da je savladao sva slova). Pa predlažem braćo Bošnjaci (vi mlađi), da mu se u ta doba organizuje prigodan doček na slobodu sa komisijom dobrodošlice (svakako u organizacioni odbor uključiti "Askere" i "Anti-Dejtonce") ;-)
Post Reply