U pravu si, ne dojim ga, dajem mu formulu na svakih 2 do 3 sata, kako kad. Svaki put mi podrigne, znam ga nosati do iznemoglosti dok ne podrigne, a hranim ga na jastuku, dodje kao polulezeci-polusjedeci stav, nije polozen.otherside wrote:koliko cesto ga hranis? to ti moze biti skok u razvoju (3.mjesec) kad je beba svako malo gladna. hoce li jesti ako mu ponudis mlijeko? i obavezno pazi da fino podrigne nakon jela. taj vazduh kog se nagutaju manje ili vise tokom hranjenja im stvara veliku nelagodu, narocito kad su u lezecem polozaju, zbog toga bas znaju urlati.
pretpostavljam da ne dojis jer govoris o kolicini mlijeka. budi spremna onda da stalno nudis tu formulu i ako je jeo prije sat ili sat i po 90 ml ne mora znaciti da je sit, mozda place jer je zapravo opet gladan - kao sto rekoh sada mozes ocekivati skok u rastu i stalno gladno dijete![]()
to za oznojenost mi nije bas najjasnije...mozda ga pretopljavas, nosi li kapicu stalno?
ima li problema sa disanjem?
Nije ni meni jasno zasto se ovoliko znoji, nit sam cula nit vidjela da se beba moze ovako znojiti. Kapica, rukavice, carapice, to nista ne dolazi u obzir jos od rodjenja, na sebi ima bodi kratki rukav i gegice pamucne tanke, naravno pored pelene i to je to. Fino mu se celo orosi kao kod odraslog covjeka, a kosica se sva zalijepi koliko bude mokra. Inace mi fino napreduje hvala dragom Bogu, rodjen je sa 2.570, izasao sa 2.420, a sad ima malo jace od 5.500, znaci cca 3 kile za 2,5 mjeseca. Nisam primijetila da ima problema sa disanjem, osim sto mu je nosic zapusen, pa ponekad hropti, ali tad stavim sljez i ukljucim pumpicu na usisivac, te procistim nosic.