Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
holowey

#2776 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by holowey »

drugi profil wrote:
holowey wrote: najbolje je sad iz principa ne izaci na izbore pa neka drugi glasaju kad im je ovako dobro :evil:
Ne bih sad politiku da uvlacim ovdje, ali jel stvarno mislis da je ovo rjesenje? :-)
ne, forumanje je rjesenje :-)

majketi ko imenuje upravu kjkp? jel' kanton? jesul' ovo opsti izbori kad biras i kantonalnu vlast? kao birac insistiraj na opciji koja ce rijesiti pitanje lopovluka u vodovodu... ili nabaci jos koji post na forumu...

a dok se ne nadje konkretno rjesenje, snadji se... ili forumaj... pa ti odaberi...
Umalo popisivac

#2777 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Umalo popisivac »

holowey wrote:
Umalo popisivac wrote:
holowey wrote:Dokle će ovo trajati sa redukcijama? :skoljka: Ako neko zna slučajno... :oops:

a da voda bude hladna pustis je da otece par minuta i rezultat tvoje case je stotinjak litara protracene vode... uz tebe bude jos par hiljada takvih poput tebe i za rezultat vodovod s pravom smanji pritisak...

fino bokal u frizider pa ce da bude hladne vode kad ozednis

jbt ljudi kukaju ne mogu se tusirati a on da mu je hladne vode za popit' :-)
Nista oni ne rade s pravom. Ti sto potrosis to i platis, pa makar je drzao 10 minuta nek otice. Problem je sto ih ima tamo masa zaposlenih koji pozderase sve pare umjesto da se dio novca usmjeri na odrzavanje mreze. Plus je jedan od stvarnih razloga redukcija sto govna zapravo na taj nacin stede na struji jer ugase pumpe (a ti ces ukljucivati po skupoj).

A ako cemo cjepidlaciti ta mlaka voda sto bi je ja trebao staviti u frizider isto kosta struje i jos trebam cekati da se ohladi? Ja je pustim da otece al prije svega zbog starih olovnih cijevi, samo bi se jos trebao trovati. Ne znam kad je napadalo ovoliko vode, poplave diljem zemlje a ovdje jebote redukcije iz dana u dan. Imas malo dijete, treba pelene promijeniti, guzicu oprati itd. a vode nema. Nevjerovatno dokle ovdje bezobrazluk moze ici.

Moze covjek imati donekle razumijevanja i strpljenja i za radove i za svasta nesto al ovi ocito ne misle nista mijenjati jos par godina, bar ne nabolje.
e kad bi bilo sto potrosis da platis, druga bi prica bila...nego ovako, ono sto potrosis se dijeli i na ostale stanare pa te boli dupe koliko ce vode oteci... pitaj one u privatnim kucama kako ekonomisu vodom koju placaju...

najbolje je sad iz principa ne izaci na izbore pa neka drugi glasaju kad im je ovako dobro :evil:
Rijec je bila o tome sto nema vode (redukcije), a ne o pravednosti nacina kako se racuna potrosnja. Brkas stvari tu. Ali sto se potrosnje tice, opet manje trosim unatoc mom "pustanju" vode, tj. placam za druge jer hvala bogu ima ih po stanovima po 50% vise nego sto ih je prijavljeno a ja iz kuce izlazim oko 9 - 10 ujutro a ulazim u 23h. Sat vremena navecer imam vodu, zapravo dva sata do 1 al to je slab pritisak da ne moze ni otusirati i onda je nikako nema sve do negdje pola sest, sest. Masinu i bojler moram obicno ukljucivati po skupoj struji jer do navecer sam na poslu a kad dodjem voda vec nestaje, i sve tako vise od godinu dana.

Ja bih prvi volio da svako placa ono sto trosi, od vode pa do grijanja.

Sto se izbora tice, ja cu glasati, samo mi reci za koga? Ko ce to ovdje nesto promijeniti nabolje? Pa stranke su postale rasadnici debila i lezihljebovica koji i jesu u stranci zbog svog probitka i interesa, a ne zbog svoje sposobnosti i zelje da nesto promijene nabolje.

Moja jedina opcija je kako ja vidim jeste da ne placam vise racune pa nek me tuze pa cemo se ganjati po sudu. Placati vise necu jer ovo stvarno vise nema smisla. Al sto me je raspizdilo je ona lazljiva kuja iz ViK-a sto tvrdi da u Sarajevu nema redukcija vec samo "obaranje pritiska".
Logovan

#2778 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Logovan »

holowey wrote: a da voda bude hladna pustis je da otece par minuta i rezultat tvoje case je stotinjak litara protracene vode... uz tebe bude jos par hiljada takvih poput tebe i za rezultat vodovod s pravom smanji pritisak...

fino bokal u frizider pa ce da bude hladne vode kad ozednis

jbt ljudi kukaju ne mogu se tusirati a on da mu je hladne vode za popit' :-)
Bravo. Eto rijesio si problem redukcije. Samo ne znam sto prije nisu sa pravom smanjivali pritisak, nego sad u zadnje 2-3 godine. Zanimljivo.

Ovo da budem zedan tokom noci je samo primjer konta li to tvoj mozak??? K'o da je bitno jesam li napisao da se ne mogu istusirati ili da se ne mogu napiti hladne vode.
drug_profi

#2780 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

holowey wrote:
drugi profil wrote:
holowey wrote: najbolje je sad iz principa ne izaci na izbore pa neka drugi glasaju kad im je ovako dobro :evil:
Ne bih sad politiku da uvlacim ovdje, ali jel stvarno mislis da je ovo rjesenje? :-)
ne, forumanje je rjesenje :-)

majketi ko imenuje upravu kjkp? jel' kanton? jesul' ovo opsti izbori kad biras i kantonalnu vlast? kao birac insistiraj na opciji koja ce rijesiti pitanje lopovluka u vodovodu... ili nabaci jos koji post na forumu...

a dok se ne nadje konkretno rjesenje, snadji se... ili forumaj... pa ti odaberi...
E hajd ne rise, matereti.
Kazes ne glasajte, pa sad palamudis nesto.
De se prekontaj prvo hoces li glasati.
Hemera

#2781 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Hemera »

Ova voda je pravo smece ukus je odvratan i.ponekad smrdi iako pustim da otece iz slavine.
Doslovno mi se dize zeludac,pa nek supkoglavi seratori iz vik-a misle da su pametni kad su stavili licne interese iznad posla i firme,dabogda im se djeca potrovala vodurinom smrdljivom i prljavom
Troll_Happens

#2782 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Troll_Happens »

Hoce li pacenici izvodovoda i za vrijeme sff-a zatvarat vodu, ili ce se uzdrzat zbog mnogobrojnih stranaca i gostiju? Pa iza nastaviti po starom fuuuj :skoljka:
Capsicum

#2783 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

Izgleda da ce cudesno za vrijeme SFF vodovodna mreza funkcionisati savrseno, a iznenada se ponovo pokvariti cim se isti zavrsi... Ovo samo govori u prilog tome da uzrok redukcija nije lose stanje mreze, vec iskljucivo stednja struje.

Vadili bi se oni i dalje na susu, samo sto je ove godine u BiH palo najvise kise jos od Nuha a.s.

Kriminalci. Zbog svoje nesposobnosti terorisu cijeli grad!
Troll_Happens

#2784 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Troll_Happens »

Capsicum wrote:Izgleda da ce cudesno za vrijeme SFF vodovodna mreza funkcionisati savrseno, a iznenada se ponovo pokvariti cim se isti zavrsi... Ovo samo govori u prilog tome da uzrok redukcija nije lose stanje mreze, vec iskljucivo stednja struje.

Vadili bi se oni i dalje na susu, samo sto je ove godine u BiH palo najvise kise jos od Nuha a.s.

Kriminalci. Zbog svoje nesposobnosti terorisu cijeli grad!
moraju se ganici i seljacine izaprat poslije sexa. gdje ces da nema vode kad se umazu za vrijeme festa.Cim prodje bice po starom. fuuuj da su gradjani pametni da razjebu i onog kockastog diletanta djipu i cijeli vodovod. :twisted:
Capsicum

#2785 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

Bio sam preoptimistican. Ipak je carolija potrajala samo prvu noc festivala.
insaneinthebrain

#2786 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by insaneinthebrain »

Capsicum wrote:Bio sam preoptimistican. Ipak je carolija potrajala samo prvu noc festivala.
i ja to vidjeh, obradovah se kad sam pomislio da cemo bar 7 dana imati vodu posle 12. al ne lezi vrazhe :roll:
relativno84

#2787 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by relativno84 »

Jel jos neko dobio dva racuna u ovom mjesecu?
Hemera

#2788 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Hemera »

http://www.avaz.ba/clanak/133219/pored- ... ginula-psa
Pored glavnog rezervoara pitke vode u ulici Bardakčije 101 u naselju Podhrastovi mještani su, nakon nesnosnog smrada koji se širio ulicom, pronašli dva uginula psa. Jedna od mještanki koju smo zatekli pored vrela, rekla nam je da su tu bili sedam dana te da strahuju od zaraze.

- Strah nas je piti vodu, jer mislimo da je zaražena. Iako smo odmah zvali udruženja za zaštitu životinja, uklonjeni su tek kasnije, a bili su u fazi raspadanja. Ovo je nečuveno! S ovog vrela, osim nas, napaja se i bolnica u kojoj su smješteni plućni bolesnici - rekla nam je sagovornica.

Iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija" potvrdili su nam tu informaciju te je o tome obaviještena Služba kafilerije, koja ih je istog dana uklonila.

- Na rezervoaru Podhrastovi postoji 24-satna služba tako da je objekt pod stalnim nadzorom zaposlenika ViK-a. Rezervoar je zaštićen tako da ni na koji način nisu mogli ugroziti kvalitet vode. Kontrola kvaliteta vode iz ovog rezervoara pokazala je da je zdravstveno ispravna - naveli su iz Službe za distribuciju i sanitarnu zaštitu ViK-a.

:roll:
Hemera

#2789 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Hemera »

Đubrad je našla za shodno da "obavlja radove" i zavrće vodu u periodu jeftine struje.
mayab

#2790 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by mayab »

Kod mene se i ove godine nastavio apsurd da u mjesecu kad nisam 15 dana kod kuce dobijem najveci račun :run:
Hemera

#2791 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Hemera »

kod mene su oscilacije mjesečne ili +10-12KM ili -7-8KM ovisno od toga koliko neprijavljene bagre bude,a povjerenik samo sere i neće da prijavi
danas već po 4-ti put ostajem bez vode,kreteni nešto kofol negdje popravljaju
tako da sam morla kod kone ici po vodu jer je na nižem katu :roll:
bambuelo

#2792 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bambuelo »

Je li moguce da su zavrnuli vodu u nedjelju vecer na cengic vili bez ikakvog obavjestenja? Ima li neko jos slican problem?
muha_sa

#2793 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by muha_sa »

bambuelo wrote:Je li moguce da su zavrnuli vodu u nedjelju vecer na cengic vili bez ikakvog obavjestenja? Ima li neko jos slican problem?
sve je moguce i ništa nas više ne smije iznenadit :-)

641-462 Vodovod---zovi i pitaj i usput im se najebi mamare što bez najave zatvore vodu.
bambuelo

#2794 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bambuelo »

muha_sa wrote:
bambuelo wrote:Je li moguce da su zavrnuli vodu u nedjelju vecer na cengic vili bez ikakvog obavjestenja? Ima li neko jos slican problem?
sve je moguce i ništa nas više ne smije iznenadit :-)

641-462 Vodovod---zovi i pitaj i usput im se najebi mamare što bez najave zatvore vodu.
Sve bi to bilo super da se hoce javiti. Pa ovo nigdje nema :oops:
Hemera

#2795 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Hemera »

Prikopčavaju novu zgradu Kifle na vodu pa je svakih 1-2 sata gase-.
hopi

#2796 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hopi »

koš. brdo,evo nestala voda u 23:50, obično je nema u 00:00 (tako od februara već) dana uranili 10 min.
insaneinthebrain

#2797 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by insaneinthebrain »

brza im sat :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2798 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

danas 12 ljudi ispred mene a nekih 10 iza u pol dana... valjda bile penzije pa da plate vodu
lafo niko ne plaća slaba naplata ovo ono :D

uglavnom gužvara i stade ona zagledati moju cvaju iako ima mašinu
lafo pojavilo se mnogo lažnih a ona vjeruje samo svom oku :roll:
nemam običaj napadat službenike niti pričat s njima nosim slušalice al sam je moro napast :roll:
hopi

#2799 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hopi »

odlično, umjesto u prilično standardnih 24:00, isključili u 23:32.
drug_profi

#2800 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

hopi wrote:odlično, umjesto u prilično standardnih 24:00, isključili u 23:32.
Izvini, koji dio grada je to?
Post Reply