holowey wrote:Umalo popisivac wrote:holowey wrote:Dokle će ovo trajati sa redukcijama?

Ako neko zna slučajno...
a da voda bude hladna pustis je da otece par minuta i rezultat tvoje case je stotinjak litara protracene vode... uz tebe bude jos par hiljada takvih poput tebe i za rezultat vodovod s pravom smanji pritisak...
fino bokal u frizider pa ce da bude hladne vode kad ozednis
jbt ljudi kukaju ne mogu se tusirati a on da mu je hladne vode za popit'

Nista oni ne rade s pravom. Ti sto potrosis to i platis, pa makar je drzao 10 minuta nek otice. Problem je sto ih ima tamo masa zaposlenih koji pozderase sve pare umjesto da se dio novca usmjeri na odrzavanje mreze. Plus je jedan od stvarnih razloga redukcija sto govna zapravo na taj nacin stede na struji jer ugase pumpe (a ti ces ukljucivati po skupoj).
A ako cemo cjepidlaciti ta mlaka voda sto bi je ja trebao staviti u frizider isto kosta struje i jos trebam cekati da se ohladi? Ja je pustim da otece al prije svega zbog starih olovnih cijevi, samo bi se jos trebao trovati. Ne znam kad je napadalo ovoliko vode, poplave diljem zemlje a ovdje jebote redukcije iz dana u dan. Imas malo dijete, treba pelene promijeniti, guzicu oprati itd. a vode nema. Nevjerovatno dokle ovdje bezobrazluk moze ici.
Moze covjek imati donekle razumijevanja i strpljenja i za radove i za svasta nesto al ovi ocito ne misle nista mijenjati jos par godina, bar ne nabolje.
e kad bi bilo sto potrosis da platis, druga bi prica bila...nego ovako, ono sto potrosis se dijeli i na ostale stanare pa te boli dupe koliko ce vode oteci... pitaj one u privatnim kucama kako ekonomisu vodom koju placaju...
najbolje je sad iz principa ne izaci na izbore pa neka drugi glasaju kad im je ovako dobro

Rijec je bila o tome sto nema vode (redukcije), a ne o pravednosti nacina kako se racuna potrosnja. Brkas stvari tu. Ali sto se potrosnje tice, opet manje trosim unatoc mom "pustanju" vode, tj. placam za druge jer hvala bogu ima ih po stanovima po 50% vise nego sto ih je prijavljeno a ja iz kuce izlazim oko 9 - 10 ujutro a ulazim u 23h. Sat vremena navecer imam vodu, zapravo dva sata do 1 al to je slab pritisak da ne moze ni otusirati i onda je nikako nema sve do negdje pola sest, sest. Masinu i bojler moram obicno ukljucivati po skupoj struji jer do navecer sam na poslu a kad dodjem voda vec nestaje, i sve tako vise od godinu dana.
Ja bih prvi volio da svako placa ono sto trosi, od vode pa do grijanja.
Sto se izbora tice, ja cu glasati, samo mi reci za koga? Ko ce to ovdje nesto promijeniti nabolje? Pa stranke su postale rasadnici debila i lezihljebovica koji i jesu u stranci zbog svog probitka i interesa, a ne zbog svoje sposobnosti i zelje da nesto promijene nabolje.
Moja jedina opcija je kako ja vidim jeste da ne placam vise racune pa nek me tuze pa cemo se ganjati po sudu. Placati vise necu jer ovo stvarno vise nema smisla. Al sto me je raspizdilo je ona lazljiva kuja iz ViK-a sto tvrdi da u Sarajevu nema redukcija vec samo "obaranje pritiska".