Holms wrote:a šta tek reći za forsiranje izraza "plaća"?
malo pomalo i nameću nam sve što se nikad ovdje govorilo nije, bar među ovim živim generacijama
u nekim dijelovima države se i prije govorilo plaća
Moderator: anex
Holms wrote:a šta tek reći za forsiranje izraza "plaća"?
malo pomalo i nameću nam sve što se nikad ovdje govorilo nije, bar među ovim živim generacijama
Koliko se ja mogu sjetiti, špica im jeste iz 2003., mozda 2004., nisam bas 100% siguran, uglavnom tuga, jad i čemer, ali to opet nije nikakav problem, problem je nedostatak ikakvog programa, jer kad bolje razmislim, osim informativnih emisija(koje moraju praviti svaki dan!), oni jos samo u nedogled ponavljaju to nesto serija sto su prije bili koproducenti, i prastari, uglavnom partizanski filmovichelo wrote:Moze li me ko demantovati da ftv i dalje fura spice dnevnika iz 2003. kad im je fabrika uradila ???
sinoc gledam zaimovica na bht pa mi naumpade. da ne pricam o bht i njihovom redizajnu spicekad cujem ko da se neko u Tractoru zaj*bavo
Istog sam misljenja, ali bojim se da tako lako nema nista od toga, zar vas to sve ne podsjeca na situaciju u GRAS-u ili Vodovodu, javne odron firme, program nikakav, ne radi se nista pametno, a uzimaju se dobre plaće, pljackaju gradjani itd.A niko iz vlasti nema hrabrosti da to presjece, a i kako bi kad su sami od pocetka ukljuceni u "upravljanje" tim istim preduzecima - čitaj pljačku "raje" i nerad, bilo sta sada ne moze proci bezbolno, ali i to ce morati doci na red, blesavi su ako misle da neće!Zaključak, FTV treba - iz temelja renovirati, digitalizirati i napraviti ozbiljnu televiziju, ili zatvoriti, a sivodomske štakore uhljebljene po rođačko-kumovskim linijama, potjerati u šume gdje im je i mjesto.
Šćepo dao nogumummy2008 wrote:Sad ce njih preporoditi Kazagicka kad im se vrati![]()
![]()
![]()
mummy2008 wrote:Sad ce njih preporoditi Kazagicka kad im se vrati![]()
![]()
![]()

e gdje boga ti, reci mi?kakavdanakneiskustvu wrote:Holms wrote:a šta tek reći za forsiranje izraza "plaća"?
U Livnu, Kupresu, Bugojnu, Glamoču, Tomislavgradu...Holms wrote:e gdje boga ti, reci mi?kakavdanakneiskustvu wrote:Holms wrote:a šta tek reći za forsiranje izraza "plaća"?
osim zapadnohercegovačkog krša možda
ali to nije razlog da se sad na cijeloj ovoj jadnoj tv forsiraju ti izrazi, koje ne govore ni oni koji ih nameću
jest malo sutraHolms wrote:U Livnu, Kupresu, Bugojnu, Glamoču, Tomislavgradu...kakavdanakneiskustvu wrote:Holms wrote:a šta tek reći za forsiranje izraza "plaća"?
e gdje boga ti, reci mi?
ali to nije razlog da se sad na cijeloj ovoj jadnoj tv forsiraju ti izrazi, koje ne govore ni oni koji ih nameću
Holms wrote:e gdje boga ti, reci mi?kakavdanakneiskustvu wrote:Holms wrote:a šta tek reći za forsiranje izraza "plaća"?
nije se govorilo ni opcina,prijenos,tijekom,historija,.....pa naucismo.kakavdanakneiskustvu wrote:Holms wrote:a šta tek reći za forsiranje izraza "plaća"?
A gdje nam je bila Elma?adapter wrote:Oho!!! Vratila se Elma Kazagic na FTV! A, sta se desava s glasom ove voditeljice dnevnika FTV-a?! Cura jedva cita. Glas joj je isprekidan, a izgovorene rijeci zbog toga tesko razumljive.
Meni se čini da prečestim ponavljanjem partizanskih filmova urednici FTV žele da na perfidan način građanima ogade veličinu i značaj jednog ovakvog ratnog uspjeha, kakav je partizanski proboj na Neretvi, ili Bitka na sutjesci i sl.Chuckie wrote:Iiiiii Bitka na Neretvi.
Ne znam čak ni da li to svjesno rade, ali definitivno se postiže kontraefekat. Bitka na Neretvi je za mene remek-djelo čak i da nisam iz BiH. Možda se neko neće složiti ali svi ovi novi BH "autori" sa njihovim komornim dramama i komedijicama nisu ni do koljena Bulajiću i Neretvi. Film treba da pogledaju i nove generacije, ali ovo što rade na FTV je suludo. Isto važi i za filmove Šibe Krvavca. Da ne pominjem kakve kopije daju. da se čovjek stidi. Ovo sinoć nisam ni gledao, jer što je previše previše je.akcid wrote:Meni se čini da prečestim ponavljanjem partizanskih filmova urednici FTV žele da na perfidan način građanima ogade veličinu i značaj jednog ovakvog ratnog uspjeha, kakav je partizanski proboj na Neretvi, ili Bitka na sutjesci i sl.Chuckie wrote:Iiiiii Bitka na Neretvi.![]()
Npr. kad bi svakih mjesec dana urednici reprizirali onaj višesatni "Mošus pejgamberov" iz Zetre, od prije nekoliko godina, ubijeđen sam da bi im svaki musliman u BiH .... sve na kamaru
A iz ovoga se jasno vidi kvalitet programa, mada zna biti i gore. Dosta glumaca iz ovih serija koje oni do iznemoglosti repriziraju je i umrlo u međuvremenu. A tek kad zaredaju sa Žikinikm dinastijama, Breninim filmovima o sličnim đubretom, plus kopije u raspadanju... Dakle ništa novo, stanje redovno. Ništa putopisi, dokumentarci (na BHT imaju bar "Novu avanturu", čak i tv1 priprema nešto a ne plaćamo im pretplatu) da ne pominjem kvalitetne i/ili nove serije, ili filmove koji nisu trash.luckylaka wrote:Tv program Ftv za danas,sutra,prekosutra....:![]()
![]()
Zauvijek susjedi, igrana serija
10:30
Sve će biti dobro, igrana serija
11:15
Cimmer fraj, igrana serija
12:00
Dnevnik 1
12:15
Asi, igrana serija
13:50
14:40
Mali princ, crtana serija
15:05
Vijesti
15:15
15:45
Luda kuća, igrana serija
17:00
Federacija danas
17:25
Ne daj se, Nina, igrana serija
Nekad davno u ovom periodu se vrtio naučno-obrazovni program.luckylaka wrote:Tv program Ftv za danas,sutra,prekosutra....:![]()
![]()
10:30 Sve će biti dobro, igrana serija
11:15 Cimmer fraj, igrana serija
12:00 Dnevnik 1
12:15 Asi, igrana serija
13:50 Sve će biti dobro, igrana serija
14:40 Mali princ, crtana serija
15:05 Vijesti
15:15 Zauvijek susjedi, igrana serija
15:45 Luda kuća, igrana serija
17:00 Federacija danas
17:25 Ne daj se, Nina, igrana serija
Sve je dobro dok se ne pocne vrtiti Viza Za Buducnost.luckylaka wrote:Tv program Ftv za danas,sutra,prekosutra....:![]()
![]()
10:30
11:15
Cimmer fraj, igrana serija
12:00
Dnevnik 1
12:15
Asi, igrana serija
13:50