I kod mene je Trio +, ali eto nesto me ova dva dana bas muci. Ne znam da li veze ima sto im je onaj djavo ( ostrvo, valjda se tako zove ) odmah ispod prozora dole kod zgrade, a negdje sam citao da su neki imali problema radi blizine tog cuda. Ko ce znati. Ako se ne popravi zovem ih, al reko prov da provjerim ima li neko slicnih problema. Grbavica je u pitanju.semirsar wrote:Trio+ paket, Dobrinja, sve O.K. Racunar ukljucen vec 48h non-stop i nijednom veza nije zastopalaxXBl0odXx wrote:Ima li jos neko problem da posljednja dva dana konekcija puca svako malo ? Pukne konekcija i vrati se sve u normalu za 3 minute.
Radim nesta na netu za sta trebam imati konstantnu konekciju, ali svako malo se pali crvena lampica na modemu po 2-3 minute, pa pozeleni i sve tako. Nema neke intervale totalno random puca :S
Logosoft
Moderator: Benq
- xXBl0odXx
#2776 Re: Logosoft ALL ABOUT
-
Ammarzinho
#2777 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni se isto dešavalo , i da isto sam Trio+, na par minuta nestane konekcije pa se vrati, baš kao što si opisao ...xXBl0odXx wrote:I kod mene je Trio +, ali eto nesto me ova dva dana bas muci. Ne znam da li veze ima sto im je onaj djavo ( ostrvo, valjda se tako zove ) odmah ispod prozora dole kod zgrade, a negdje sam citao da su neki imali problema radi blizine tog cuda. Ko ce znati. Ako se ne popravi zovem ih, al reko prov da provjerim ima li neko slicnih problema. Grbavica je u pitanju.semirsar wrote:Trio+ paket, Dobrinja, sve O.K. Racunar ukljucen vec 48h non-stop i nijednom veza nije zastopalaxXBl0odXx wrote:Ima li jos neko problem da posljednja dva dana konekcija puca svako malo ? Pukne konekcija i vrati se sve u normalu za 3 minute.
Radim nesta na netu za sta trebam imati konstantnu konekciju, ali svako malo se pali crvena lampica na modemu po 2-3 minute, pa pozeleni i sve tako. Nema neke intervale totalno random puca :S
- Cracked
#2778 Re: Logosoft ALL ABOUT
sto blize ostrvo to bolje
- semirsar
#2779 Re: Logosoft ALL ABOUT
@Ammarzinho, ako si i ti sa grbavice, onda to nije slucajnost, najbolje je nazvati, tel poziv je ionako besplatanAmmarzinho wrote:Meni se isto dešavalo , i da isto sam Trio+, na par minuta nestane konekcije pa se vrati, baš kao što si opisao ...xXBl0odXx wrote:
I kod mene je Trio +, ali eto nesto me ova dva dana bas muci. Ne znam da li veze ima sto im je onaj djavo ( ostrvo, valjda se tako zove ) odmah ispod prozora dole kod zgrade, a negdje sam citao da su neki imali problema radi blizine tog cuda. Ko ce znati. Ako se ne popravi zovem ih, al reko prov da provjerim ima li neko slicnih problema. Grbavica je u pitanju.
Kod kolege s posla, isto problemi, ali je on otkrio da je problem do blizine nekog gradilista, svako malo mu je padao napon struje, bilo to maltene neprimjetno, ali dovoljno da se modem svaki put restartuje.
-
Ammarzinho
#2780 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hrasno sam ja , al baš ono granica skoro Grbavice i Hrasnog ... Ma ja to i ja radim od početka samo restar i bude ok u principusemirsar wrote:@Ammarzinho, ako si i ti sa grbavice, onda to nije slucajnost, najbolje je nazvati, tel poziv je ionako besplatanAmmarzinho wrote:Meni se isto dešavalo , i da isto sam Trio+, na par minuta nestane konekcije pa se vrati, baš kao što si opisao ...xXBl0odXx wrote:
I kod mene je Trio +, ali eto nesto me ova dva dana bas muci. Ne znam da li veze ima sto im je onaj djavo ( ostrvo, valjda se tako zove ) odmah ispod prozora dole kod zgrade, a negdje sam citao da su neki imali problema radi blizine tog cuda. Ko ce znati. Ako se ne popravi zovem ih, al reko prov da provjerim ima li neko slicnih problema. Grbavica je u pitanju.![]()
Kod kolege s posla, isto problemi, ali je on otkrio da je problem do blizine nekog gradilista, svako malo mu je padao napon struje, bilo to maltene neprimjetno, ali dovoljno da se modem svaki put restartuje.
- xXBl0odXx
#2781 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma i ja restartujem modem, ali opet ne znam kad ce se ili uopste da li ce se desiti da pukne konekcija. To moze biti za 10 minute, pola sata, 5 sati ili nikako.
Ne smijem se osloniti na to da nece puci u tenutku kada nesta ozbiljno radim. Vise bih volio da mi je brzina duplo manja ali da konekcija ne puca. Sutra cu zvati pa cu vidjeti.
Ne smijem se osloniti na to da nece puci u tenutku kada nesta ozbiljno radim. Vise bih volio da mi je brzina duplo manja ali da konekcija ne puca. Sutra cu zvati pa cu vidjeti.
- semirsar
#2782 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nismo se razumjeli, kolega ne restartuje modem, modem se sam restartuje svaki put kad padne napon. Ne ugasi mu se tv, ni racunar ni monitor, jer je to skoro pa neprimjetno, ali mu se modem svaki put sam restartuje. Kad istekne radno vrijeme na gradilistu vise nema tih problema, sve do novog radnog dana. na kraju ce morati kupiti UPS,
- xXBl0odXx
#2783 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ahaa ma nista ostaje mi da nazovem i vidim sta se desava.
Meni sve prestane da radi od TVa, telefona, neta. Pa mi onda poseban belaj bude sto poslije i kada dodje telefon ne radi fino dok ne restartujem modem. Pa me cesto ljudi zovu i ne mogu me dobiti, a ja nemam pojma da telefon ne radi.
Uvijek sam imao ovih problema, ali su se posljednja dva dana intenzirali. Zna biti mjesec dana bez problema, a onda kad krenu problemi konstantni su
Meni sve prestane da radi od TVa, telefona, neta. Pa mi onda poseban belaj bude sto poslije i kada dodje telefon ne radi fino dok ne restartujem modem. Pa me cesto ljudi zovu i ne mogu me dobiti, a ja nemam pojma da telefon ne radi.
Uvijek sam imao ovih problema, ali su se posljednja dva dana intenzirali. Zna biti mjesec dana bez problema, a onda kad krenu problemi konstantni su
-
Sakazulu
#2784 Re: Logosoft ALL ABOUT
xXBl0odXx wrote:Ahaa ma nista ostaje mi da nazovem i vidim sta se desava.
Ako ti je namješten pppoe, to odjebaus i namjesti da sam biraš konekciju...
-
moke_31
#2785 Re: Logosoft ALL ABOUT
Šta je ovo, upload još nisu povećali!!! Od 1. septembra my assssss!???
Treba se nastaviti žaliti da ga još jednom dignu, bio bi red!!!!1

Treba se nastaviti žaliti da ga još jednom dignu, bio bi red!!!!1
- sujmivac
#2786 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja ga restartovo nece da ga na q nabijem mozda proradi?
- cyber_kurajber
#2787 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imam mali, iritantni problem sa snimalicom.
Na nekim kanalima (npr. Discovery) mi prilikom reprodukcije snimljenog materijala nema titla ili ja nešto ne podesim dobro. Probavao sam sa svim mogućim ponuđenim titlovima i nijedan ne radi.
Na nekim kanalima (npr. Discovery) mi prilikom reprodukcije snimljenog materijala nema titla ili ja nešto ne podesim dobro. Probavao sam sa svim mogućim ponuđenim titlovima i nijedan ne radi.
- afannedim
-
neki
#2789 Re: Logosoft ALL ABOUT
Cini mi se da je vec neko pominjao ovaj bug...rjesenje je da snimalicu pokrenes sa kanala koji si i snimao (u tvom slucaju npr. Discovery)cyber_kurajber wrote:Imam mali, iritantni problem sa snimalicom.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2790 Re: Logosoft ALL ABOUT
jep, ista stvar, i tako sam mu i dohakao...neki wrote:Cini mi se da je vec neko pominjao ovaj bug...rjesenje je da snimalicu pokrenes sa kanala koji si i snimao (u tvom slucaju npr. Discovery)cyber_kurajber wrote:Imam mali, iritantni problem sa snimalicom.
- novi.dan.nova.nafaka
#2791 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nije samo Discovery, nego ako sam dobro primijetio, to je čitava grupa tih programa od kanala 33 do 47 (Sci-Fi do Viasat Expl ili tako nešto, barem kod mene).Chmoljo wrote:jep, ista stvar, i tako sam mu i dohakao...neki wrote:Cini mi se da je vec neko pominjao ovaj bug...rjesenje je da snimalicu pokrenes sa kanala koji si i snimao (u tvom slucaju npr. Discovery)cyber_kurajber wrote:Imam mali, iritantni problem sa snimalicom.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2792 Re: Logosoft ALL ABOUT
jeste... kod mene je bilo na Fox Life i Fox Crime.
-
HuLYGaN
#2793 Re: Logosoft ALL ABOUT
Na LOLovoj stranici sam procitao da
"Nismo zaboravili ni korisnike SUPER TV servisa. Usluga najma dodatnog STB uređaja je dostupna po cijeni od 5,00 KM+PDV mjesečno za SD model, kao i 8,00 KM+PDV mjesečno za model u HD rezoluciji. Karakteristike SUPER TV servisa i aktuelnu programsku šemu možete pronaći ovdje."
Da li se ovo odnosi samo na korisnike SUPER TV servisa, ili i sve druge korisnike Trio, Duo paketa koji iznajmljuju dodatni STB, jer moj racun nije ni malo umanjen, a koristim Duo+
"Nismo zaboravili ni korisnike SUPER TV servisa. Usluga najma dodatnog STB uređaja je dostupna po cijeni od 5,00 KM+PDV mjesečno za SD model, kao i 8,00 KM+PDV mjesečno za model u HD rezoluciji. Karakteristike SUPER TV servisa i aktuelnu programsku šemu možete pronaći ovdje."
Da li se ovo odnosi samo na korisnike SUPER TV servisa, ili i sve druge korisnike Trio, Duo paketa koji iznajmljuju dodatni STB, jer moj racun nije ni malo umanjen, a koristim Duo+
-
zilog
#2794 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovo su promjene od 01.09.HuLYGaN wrote:Na LOLovoj stranici sam procitao da
Umanjenje ce ti biti na racunu za septembar, koji dobijas pocetkom oktobra...
-
HuLYGaN
#2795 Re: Logosoft ALL ABOUT
Upravo tako , koristim dodatni receiver... Jest da su 2-3 markice, al eto...
-
moke_31
#2796 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma kakv restart, restartovo sam ga 2-3 puta u ova dva dana ni mukajetLud i ponosan wrote:^^
![]()
![]()
Probaj restartovati modem, mozda proradi.
Možeš ga i nogama šutati ništa
-
A1B
#2797 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mogu li se 2-3 TV-a prikljucit na 1 resiver Ili mora za svaki TV da ima resiver ?
- Ljuska_u_BaklaFi
#2798 Re: Logosoft ALL ABOUT
Za svaki TV potreban je STB, jedan STB dolazi uracunat u cijenu paketa, STB za drugi TV u stanu moze se dobiti na najam.
- afannedim
#2799 Re: Logosoft ALL ABOUT
A hoće li biti novih kanala, a ova dva sa obavjestima ukinuti.

- afannedim
#2800 Re: Logosoft ALL ABOUT
MOŽE I TOLud i ponosan wrote:Hoce ako ces doplatiti...afannedim wrote:A hoće li biti novih kanala, a ova dva sa obavjestima ukinuti.![]()
![]()