Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
-
boshniak
#2776 Re: Raiffeisen banka
Imao sam jedan refund u srijedu 21.08 preko paypala na raiffeisen karticu, novac mi nije još na računu, da li se obično čeka toliko. Dosad sam prebacivao sa paypala novac i uvijek mi je bio isti dan na računu. Ali refund nisam nikad primao preko raiffeisena.
- kloniran
#2777 Re: Raiffeisen banka
Probaj union banku, oni su najpovoljniji sa nenamjenskim kreditima.ortodont wrote:Danas se raspitivao za kredit, nenamjenski, 17/18k KM. Kamata 9.33%, platu primam tu i jos bih morao uzeti internet bankarstvo.
Ovo je previše, kakva je situacija u drugim bankama, gdje mi je najbolje preci?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2778 Re: Raiffeisen banka
Može da potraje 3-5 radnih dana. Ako ti ne dođe do Srijede onda se trebaš zabrinuti.boshniak wrote:Imao sam jedan refund u srijedu 21.08 preko paypala na raiffeisen karticu, novac mi nije još na računu, da li se obično čeka toliko. Dosad sam prebacivao sa paypala novac i uvijek mi je bio isti dan na računu. Ali refund nisam nikad primao preko raiffeisena.
-
boshniak
#2779 Re: Raiffeisen banka
Jel govoris iz iskustva za raiffeisen ili govoriš ono standardno 3-5 dana, znam da je u drugim bankama novac i kod povlačenja i refunda u roku od par dana na računu, dok je kod raiffeisena pri povlačenju novca na računu bukvalno u roku od 15minMehemed wrote:Može da potraje 3-5 radnih dana. Ako ti ne dođe do Srijede onda se trebaš zabrinuti.boshniak wrote:Imao sam jedan refund u srijedu 21.08 preko paypala na raiffeisen karticu, novac mi nije još na računu, da li se obično čeka toliko. Dosad sam prebacivao sa paypala novac i uvijek mi je bio isti dan na računu. Ali refund nisam nikad primao preko raiffeisena.
-
Mehemed
#2780 Re: Raiffeisen banka
Godinama sam u Raiffeisenu, druge banke nisam ni probao.
-
boshniak
#2781 Re: Raiffeisen banka
Nije ni danas leglo, evo vec peti dan racunajuci vikend, cekam jos do petka pa cu da ih zovem, jel ima raiffeisen neki broj neku sluzbu da direktno zovem, u cetvrtak planiram zvati paypal, ali oni ce me samo uputiti na mog "card issuer-a"
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2782 Re: Raiffeisen banka
Danas udjem na int. bankarstvo kad desno u cosku pise: "kredit vam je odobren"
..foluška hoce da kliknem..eh klinac vam..ne klikam gdje ne treba a nisam ga ni trazio 
-
Mehemed
#2783 Re: Raiffeisen banka
Kao što sam napisao, 3-5 radnih dana, vikend se ne računa kao radni dani, ako ne stigne ni sutra onda ih zovi, dosađuj nek riješe.boshniak wrote:Nije ni danas leglo, evo vec peti dan racunajuci vikend, cekam jos do petka pa cu da ih zovem, jel ima raiffeisen neki broj neku sluzbu da direktno zovem, u cetvrtak planiram zvati paypal, ali oni ce me samo uputiti na mog "card issuer-a"
-
boshniak
#2784 Re: Raiffeisen banka
Evo nije ni danas leglo, kontaktirao sam paypal, refund je completed što se njih tiče, sutra zovem raiffeisen ali kao da ih slušam, "kontaktirajte paypal mi nismo ništa dobili"Mehemed wrote:Kao što sam napisao, 3-5 radnih dana, vikend se ne računa kao radni dani, ako ne stigne ni sutra onda ih zovi, dosađuj nek riješe.boshniak wrote:Nije ni danas leglo, evo vec peti dan racunajuci vikend, cekam jos do petka pa cu da ih zovem, jel ima raiffeisen neki broj neku sluzbu da direktno zovem, u cetvrtak planiram zvati paypal, ali oni ce me samo uputiti na mog "card issuer-a"
-
Hakiz
#2785 Re: Raiffeisen banka
I ja sam, ali su stoka.Mehemed wrote:Godinama sam u Raiffeisenu, druge banke nisam ni probao.
Na bankomatu poruka da ne može isplatiti novac i nije isplaćen, a novac povučen sa računa. Sada ga treba vratiti. Znam ljude koji su prijetili tužbama, ombudsmenima itd da bi im vratili novac u takvim situacijma.
Stoka su.
-
Mehemed
#2786 Re: Raiffeisen banka
Sve je to u pet deka, još niti jedna nije toliko dobra da se ganjam oko toga da gasim ovdje račun i prebacujem se na tu drugu, sve banke su legalni lopovi.
-
Hakiz
#2787 Re: Raiffeisen banka
Druga je nakon poziva na call centar vratila novac za manje od 24 sata. Dakle u toku samog razgovora ljudi su provjerili ponašanje bankomata, snimak kamera, potvrdili ispravnost verzije pozivača i u manje od 24 sata novac je bio vraćen na račun. Što je za 21. vijek normalno.
Ali nema veze. Svako ima svoja iskustva.
Ali nema veze. Svako ima svoja iskustva.
- kloniran
#2788 Re: Raiffeisen banka
meni se na rf jos to nije desilo ali jeste na unicredit banci i morao sam cekati sljedece punjenje bankomata da bi mi vratili pare, jer oni ne pune nego neka agencija radi to za njih
-
boshniak
#2789 Re: Raiffeisen banka
Legao refund nakon 7dana, u manjem iznosu, tek sam sad skontao da RF radi konverziju po kupovnom/prodajnom kursu, u drugoj banci mi rade po srednjem kursu i uplate i isplate.
-
Mehemed
#2790 Re: Raiffeisen banka
Znači krajnji rok, 5 radnih dana, najduže što se zna desiti.
- red evil
#2791 Re: Raiffeisen banka
Trebam neki novac poslati i imam broj računa ali je to zajednički račun firme i da bi direktno došao do te osobe piše "sa naznakom za to i to". Mene sad zanima da li ja to mogu i kako ako mogu preko internet bankarstva da uradim?
-
julisiz es grant
#2792 Re: Raiffeisen banka
Da li bankomati RB uvlače karticu nazad ukoliko se ista nakon obavljene transakcije ne izvuče nakon 30 sekundi ili koliko već?
- seoBIH
#2793 Re: Raiffeisen banka
Ne znam, nisam cekao 30 sekundi, jesam 20tak i nije uvukao. Pozovi RFF i upitaj, nije bas da imas stotine forumasa sa takvim iskustvom 
-
julisiz es grant
#2794 Re: Raiffeisen banka
Zvao sam da prijavim da sam izgubio, a nisam mogao nigdje nego na bankomatu. Problem je što sam na bankomatu bio u 11:30, a nedostatak otkrio u 16:05, kad sam izašao s posla i tad sam zvao da prijavim i oni su je blokiraliseoBIH wrote:Ne znam, nisam cekao 30 sekundi, jesam 20tak i nije uvukao. Pozovi RFF i upitaj, nije bas da imas stotine forumasa sa takvim iskustvom
Više nego dovoljno vremena da onaj ko ju je našao obavi koju kupovinu internetom
- alibaba_i_30_godina
#2795 Re: Raiffeisen banka
Ako ti je povukao bankomat možeš tražiti da se ista izuzme s tog bankomata. Dakle, da se otvori i provjeri da li je kartica tu ili ne. Možeš takodjer provjeriti da li je bilo nekih transakcija u tom periodu i iste blokirati ukoliko još nisu "prošle".julisiz es grant wrote:Zvao sam da prijavim da sam izgubio, a nisam mogao nigdje nego na bankomatu. Problem je što sam na bankomatu bio u 11:30, a nedostatak otkrio u 16:05, kad sam izašao s posla i tad sam zvao da prijavim i oni su je blokiraliseoBIH wrote:Ne znam, nisam cekao 30 sekundi, jesam 20tak i nije uvukao. Pozovi RFF i upitaj, nije bas da imas stotine forumasa sa takvim iskustvom![]()
Više nego dovoljno vremena da onaj ko ju je našao obavi koju kupovinu internetom
-
Dzontra_Volta
#2796 Re: Raiffeisen banka
Oni bi trebali odmah znati da li je bankomat progutao ili nije. Nazovi ponovo pa provjeri.julisiz es grant wrote:Zvao sam da prijavim da sam izgubio, a nisam mogao nigdje nego na bankomatu. Problem je što sam na bankomatu bio u 11:30, a nedostatak otkrio u 16:05, kad sam izašao s posla i tad sam zvao da prijavim i oni su je blokiraliseoBIH wrote:Ne znam, nisam cekao 30 sekundi, jesam 20tak i nije uvukao. Pozovi RFF i upitaj, nije bas da imas stotine forumasa sa takvim iskustvom![]()
Takođe, ako nemaš Internet ili mobilno bankarstvo, traži da ti daju stanje računa, da vidiš je li bilo nekih transakcija.
Meni je progutao jednom, a ni ja nisam bio siguran da li je ostala u bankomatu ili je neko klepio.
Nazvao da blokiram, a nakon nekog vremena me nazvali da mi kažu da je pojeo bankomat i u koju poslovnicu da dodjem po nju.
-
julisiz es grant
#2797 Re: Raiffeisen banka
Zvao sam onaj broj za informacije, jer je bilo iza radnog vremena. Pretpostavljam da im je to negdje u centrali, a da li je zaista kartica ostala u bankomatu provjeriću ujutro u mojoj filijali. Pitao sam ljubaznu djevojku da provjeri da li je na blokiranoj kartici bilo transakcija u naznačenom intervalu od 4,5 sata (od gubitka do blokiranja) i rekla je da nije, što me je umirilo. Ujutro ću otići u moju podružnicu da sredim. Bitno je da lova nije otišlaDzontra_Volta wrote:Oni bi trebali odmah znati da li je bankomat progutao ili nije. Nazovi ponovo pa provjeri.julisiz es grant wrote:Zvao sam da prijavim da sam izgubio, a nisam mogao nigdje nego na bankomatu. Problem je što sam na bankomatu bio u 11:30, a nedostatak otkrio u 16:05, kad sam izašao s posla i tad sam zvao da prijavim i oni su je blokiraliseoBIH wrote:Ne znam, nisam cekao 30 sekundi, jesam 20tak i nije uvukao. Pozovi RFF i upitaj, nije bas da imas stotine forumasa sa takvim iskustvom![]()
Takođe, ako nemaš Internet ili mobilno bankarstvo, traži da ti daju stanje računa, da vidiš je li bilo nekih transakcija.
Meni je progutao jednom, a ni ja nisam bio siguran da li je ostala u bankomatu ili je neko klepio.
Nazvao da blokiram, a nakon nekog vremena me nazvali da mi kažu da je pojeo bankomat i u koju poslovnicu da dodjem po nju.
-
julisiz es grant
#2798 Re: Raiffeisen banka
Samo da izvijestim, više radi toga ako se nekome desi slično
Da, aparat je bio povukao karticu koju sam zaboravio u njemu. Izvadili su je i poslali mail centrali da se odblokira.
Da, aparat je bio povukao karticu koju sam zaboravio u njemu. Izvadili su je i poslali mail centrali da se odblokira.
- Del_Boy1
#2799 Re: Raiffeisen banka
Kod bankomata UC banke ti neće izbaciti novac dok ne uzmeš karticu, ne znam zašto to isto i RF ne uradi.
-
Dzontra_Volta
#2800 Re: Raiffeisen banka
Isto je i na RF bankomatima.Del_Boy1 wrote:Kod bankomata UC banke ti neće izbaciti novac dok ne uzmeš karticu, ne znam zašto to isto i RF ne uradi.